AaB TV: Efterårets bedste bane er forårsklar

17. februar 2018 kl. 07:33 af Rasmus Estrup
Tags på denne nyhed

Vidste du om AaB og Brøndby I.F…

16. februar 2018 kl. 14:24 af Brian Andersen

- at den forestående duel er Alka Superligakamp nummer 85 mellem AaB og Brøndby I.F. Statistikken siger 26 sejre til AaB, 25 uafgjorte og 33 nederlag samt en målscore på 113-119 set med AaB’s øjne.

- at AaB mod Brøndby I.F. er det mest spillede opgør i Alka Superligaen, idet de to klubber er de eneste klubber, der har spillet samtlige sæsoner siden Alka Superligaens etablering i 1991. Dog har Brøndby I.F. spillet to Alka Superligakampe flere end AaB, idet Brøndby I.F. i sidste sæson endte i mesterskabsspillet, hvorimod AaB endte i gruppespillet.

- at AaB ikke har besejret Brøndby I.F. i de tre seneste Alka Superligakampe, der er endt med to nederlag og én uafgjort. Hvis det heller ikke bliver til tre point mod Brøndby I.F. søndag aften, vil det være første gang siden oktober 2009-november 2010, at AaB ikke besejrer Brøndby I.F. i fire Alka Superligakampe i træk.

- at AaB ikke har scoret i de tre seneste Alka Superligakampe mod Brøndby I.F. Hvis det samme skulle ske søndag, vil det være første gang i mere end 20 år siden, november 1995-august 1996, at AaB spiller fire scoringsløse Alka Superligakampe i træk mod Brøndby I.F.

- at AaB’s seneste sejr mod Brøndby I.F. er fra 1. maj 2016, hvor det blev 3-0 på Aalborg Portland Park efter scoringer af Nicolaj Thomsen og to gange Lukas Spalvis.

- at AaB og Brøndby IF har mødtes to gange tidligere i Alka Superligaen, når kalenderen har vist februar. Både i 2014 (uafgjort) og i 2015 (sejr) lykkedes det AaB at tage point mod Brøndby I.F.

- at AaB ikke har haft flere end 7.500 tilskuere til en Alka Superliga-hjemmekamp siden september 2016, hvor modstanderen var… Brøndby I.F. Dengang så knap 12.000 tilskuere på Aalborg Portland Park Kamil Wilczek afgøre kampen til Brøndbys fordel med en scoring efter blot otte minutter.

- at fra den nuværende AaB-trup har Rasmus Würtz (4 mål), Kasper Kusk (1), Patrick Kristensen (1) og Kasper Risgård (1) tidligere været på måltavlen for AaB i en Alka Superligakamp mod Brøndby I.F.

- at AaB har fået point i 90,6 pct. af opgørene mod Brøndby I.F. i Alka Superligaen, når AaB har scoret kampens første mål. De 32 kampe med nordjysk scoring først er endt med 22 sejre, syv uafgjorte og blot tre nederlag.

- at på trods af 84 spillede Alka Superligakampe mellem AaB og Brøndby I.F. er der kun blevet uddelt ti røde kort i disse kampe, hvoraf Brøndby I.F. har fået de syv. Det skete senest i klubbernes eneste tidligere indbyrdes opgør i indeværende sæson, hvor Paulus Arajuuri fik rødt kort 11 minutter før tid, men kampen endte alligevel uden scoringer.

- at dommer Sandi Putros søndag aften dømmer sin femte Alka Superligakamp med AaB som den ene part og sin første Alka Superligakamp mellem AaB og Brøndby I.F. I hans fire tidligere Alka Superligakampe med AaB har det ikke været nødvendigt at dømme straffespark eller at udvise en spiller.

- at AaB kun har tabt én ud af de seneste ni Alka Superligakampe mod Brøndby I.F. på Aalborg Portland Park, der derudover er endt med syv sejre og én uafgjort. Det enlige nederlag var imidlertid i det seneste opgør på Aalborg Portland Park, men AaB har ikke tabt to Alka Superliga-hjemmekampe i træk til Brøndby I.F. siden oktober 2009-november 2010.

(Statistisk kilde: danskfodbold.com og aabsport.dk).

Tags på denne nyhed

AaB TV: Preseason for sæsonkortholdere

16. februar 2018 kl. 12:25 af Rasmus Estrup

Sørgebind og et øjebliks stilhed på søndag

16. februar 2018 kl. 11:50 af Rasmus Estrup

I anledning af Hans Kongelige Højhed Prins Henriks død vil der blive spillet med sørgebind og afholdt et øjebliks stilhed ved søndagens kamp mod Brøndby I.F. Det har Divisionsforeningen på vegne af klubberne besluttet, hvorfor det vil være tilfældet i alle Alka Superligakampe i 21. spillerunde. 

Tags på denne nyhed

Sidste chance for at stemme på Hele Nordjyllands Håndsrækning

16. februar 2018 kl. 09:24

AaB og Spar Nord Fonden donerer således to kroner pr. fremmødt tilskuer til klubbens Alka Superligahjemmekampe på Aalborg Portland Park til et godt formål. Pengene bliver halvårligt doneret ubeskåret til et godt formål i Region Nordjylland.  

Efter søndagens afsløring af de tre udvalgte kandidater til forårets udgave af Hele Nordjyllands Håndsrækning, har afstemningen for at finde den endelige kørt siden mandag og afsluttes ved midnat i aften.

Har du endnu ikke afgivet din stemme kan det stadig ske via linket herunder.

Kandidaterne til foråret 2018
De tre kandidater til Hele Nordjyllands Håndsrækning for foråret 2018 er: 

Café Parasollen

Café Parasollen er et alkoholfrit være- og spisested, der giver tilbud om omsorg, samvær, samtaler på forskellige niveauer, hjælp til selvhjælp, billig og god mad, kreditorordninger på mad, bad og tøjvask samt mulighed for andet rent tøj.

Medarbejderne er både lønnede og frivillige der varetager de pædagogiske opgaver, samt driften af køkkenet og restauranten.

Målgruppen er primært:

- Hjemløse og udstødte

- Nuværende og tidligere misbrugere

- Pårørende til personer med misbrugsproblemer

- Sindslidende og udviklingshæmmede

- Personer med ensomhedsproblemer

 

Modtager Café Parasollen Hele Nordjyllands Håndsrækning for foråret 2018 skal midlerne bruges til renovering af faciliteterne, samt nye køkkenmaskiner.

 

Idrætsforeningen for Handicappede i Aalborg

Idrætsforeningen for Handicappede i Aalborg er en stor forening med tilbud til børn, unge og voksne. Faktisk er foreningen Danmarks største idrætsforening for handicappede med hele 450 medlemmer, samt 20 forskellige tilbud til medlemmerne.

Foreningen har i 2017 startet en Kidz-gruppe med aktiviteter for børn og unge fra ca. 5 år, der ikke kan passe ind i ”det almindelige foreningsliv”.

Modtager IH Aalborg Hele Nordjyllands Håndsrækning for foråret 2018, vil midlerne gå til Kidz-gruppen, der ofte har brug for ekstra støtte. Ligeledes ønsker man at at arrangere ture og oplevelser for denne gruppe på lige fod med andre unge i foreningslivet.

 

Foreningen Grønlandske Børn

Foreningen Grønlandske Børn er en politisk uafhængig NGO, der arbejder for at sikre, at alle grønlandske børn og unge bosiddende i enten Grønland eller Danmark, får en tryg barndom som grundlag for et godt voksenliv.

Foreningen Grønlandske Børn har eksisteret siden 1924 og har Hendes Majestæt dronning Margrethe 2. som protektor. Aalborg er den by i både Grønland og Danmark, hvor foreningen har flest aktiviteter.

Alligevel kan man ikke pt. give et tilbud til alle de grønlandske børn i Aalborg, der har brug for en ekstra hånd til at få et godt og værdigt liv i Danmark.

Modtager foreningen Hele Nordjyllands Håndsrækning for foråret 2018 er det et stort ønske at lave en sommercamp i Grønland for en gruppe af grønlandske

børn, der er anbragt i danske plejefamilier her i Nordjylland og har haft en meget vanskelig opvækst med et særligt behov for at kende til deres grønlandske baggrund.

Tags på denne nyhed
'