AaB og Würtz forlænger

18. februar 2018 kl. 17:05 af Brian Andersen

Bortset fra kortvarige ophold hos FC København og Vejle Boldklub har Rasmus Würtz siden skiftet i sommeren 2002 fra barndomsklubben Skive I.K. været en del af AaB, hvor han med sine foreløbige 456 officielle kampe (21 mål) er den spiller med næstflest optrædener i klubbens historie – kun overgået af Torben Boye med sine 560 officielle kampe.

I Superligasammenhæng har ingen i dansk fodbold spillet flere kampe end Rasmus Würtz’ foreløbige 425 af slagsen.

AaB’s sportsdirektør Allan Gaarde udtaler:

- Alene kampantallet vidner om, at Rasmus er en af de største spillere i AaB’s historie, og vi er glade for, at Rasmus er en del af vores klub i hvert fald halvandet år endnu.

- Rasmus’ betydning både på og uden for banen er uomtvistelig, og vi mærker hver eneste dag en ærgerrighed fra Rasmus til at forbedre sig og vinde fodboldkampe, og på den led er han et forbillede for enhver spiller i vores trup, påpeger Allan Gaarde.

- Herudover er Rasmus en fantastisk ambassadør for vores klub, og han repræsenterer om nogen vores værdisæt i form af passion, professionalisme, fællesskab og troværdighed, siger Allan Gaarde.

34-årige Rasmus Würtz glæder sig ligeledes over aftalen:

- Der er jo ingen tvivl om, at jeg er et sted, hvor jeg elsker at være, og derfor er det også dejligt, at det er faldet på plads med endnu et år.

- Jeg er bevidst om, at jeg i fodboldmæssig sammenhæng har nået en høj alder, men jeg mener, at jeg stadig har meget at bidrage med, og heldigvis har AaB den samme opfattelse, konstaterer Rasmus Würtz.

- Det betyder også meget for mig, at jeg kan se tegningen til et rigtigt spændende hold, og med den kvalitet vi efterhånden har fået i vores trup, så er jeg overbevist om, at vi inden for overskuelig fremtid igen kommer til at præge toppen af dansk fodbold, siger Rasmus Würtz.

Rasmus Würtz har spillet 12 A-landskampe og 52 U-landskampe for Danmark.

Tags på denne nyhed

AaB klar til Brøndby-brag

17. februar 2018 kl. 17:19 af Brian Andersen

Søndag aftens gæster på Aalborg Portland Park er for første gang i adskillige sæsoner involveret i guldkampen, og selvom Brøndby I.F. ofte har det meget svært i Aalborg, så forventer AaB-cheftræner Morten Wieghorst en intens affære:

- AaB mod Brøndby er altid en stor kamp, og i morgen vil vi stå over for et godt hold, der spiller med et hårdt og højt pres og meget direkte.

- Kampen mod Brøndby bliver utvivlsomt med høj intensitet, og selvom vi har respekt for modstanderen, så kan vi i forberedelserne også få øje på en del områder, hvor vi kan ramme dem, konstaterer Morten Wieghorst.

- Vi skal revanchere os for sidste uges nederlag i Silkeborg, hvilket vi er ekstremt motiverede for, og samtidig er vi meget opmærksomme på, at hvert eneste point tæller i bestræbelserne på at stå bedst muligt efter grundspillet, fastslår Morten Wieghorst, der efter lørdagens træningspas har udtaget følgende 20 navne:

1 Jacob Rinne, 2 Patrick Kristensen, 3 Jakob Ahlmann, 4 Jakob Blåbjerg, 5 Jores Okore, 6 Kristoffer Pallesen, 8 Rasmus Würtz, 9 Jannik Pohl, 10 Edison Flores, 14 Pavol Safranko, 16 Magnus Christensen, 17 Kasper Kusk, 21 Kasper Risgård, 22 Michael Lansing, 23 Filip Lesniak, 25 Frederik Børsting, 27 Oliver Abildgaard, 28 Yann Rolim, 30 Wessam Abou Ali og 32 Kasper Pedersen.

Marco Ramkilde er eneste ukampdygtige spiller i truppen, og umiddelbart er den unge angriber ikke langt fra en klarmelding.

AaB og Spar Nord Fonden donerer i fællesskab 2 kr. pr. tilskuer til Alka Superligakampe på Aalborg Portland Park til Hele Nordjyllands Håndsrækning, der i foråret 2018 går ubeskåret til Foreningen Grønlandske Børn. Køb i forsalg din billet til opgøret mod Brøndby I.F. her.

Tags på denne nyhed

Foreningen Grønlandske Børn modtager Hele Nordjyllands Håndsrækning for foråret 2018

17. februar 2018 kl. 14:02


Siden AaB i februar 2015 præsenterede Hele Nordjyllands Håndsrækning har AaB via denne doneret en krone pr. fremmødt tilskuer til klubbens Alka Superligahjemmekampe på Aalborg Portland Park. 

Siden sommeren 2017 har Spar Nord Fonden givet opbakning til Hele Nordjyllands Håndsrækning – ligeledes med en krone pr. tilskuer. Pengene bliver halvårligt doneret ubeskåret til et godt formål i Region Nordjylland.  

Blandt de mange nordjyske ansøgere til forårets udgave af Hele Nordjyllands Håndsrækning, blev tre finalister i den forgangne weekend offentliggjort. Fra mandag til fredag i indeværende uge har der været afstemning blandt de tre kandidater på AaB’s officielle hjemmeside aabsport.dk. 

I en meget tæt afstemning med flere end 2.500 afgivne stemmer var det Foreningen Grønlandske Børn, der løb med de fleste tilkendegivelser (37,5%), mens Idrætsforeningen for Handicappede i Aalborg fulgte tæt efter (34,4 %) efterfulgt af Café Parasollen (28,1%). 

Foreningen Grønlandske Børn er en politisk uafhængig NGO, der arbejder for at sikre, at alle grønlandske børn og unge bosiddende i enten Grønland eller Danmark, får en tryg barndom som grundlag for et godt voksenliv. 

Foreningen har eksisteret siden 1924 og har Hendes Majestæt dronning Margrethe 2. som protektor. Aalborg er den by i både Grønland og Danmark, hvor foreningen har flest aktiviteter.

Jeppe Bülow Sørensen, teamleder for Foreningen Grønlandske Børn i Aalborg, var naturligvis glad for resultatet af afstemningen:

- En del af vores arbejde er projektet SISI, der retter sig mod en særligt udsat gruppe i Danmark, nemlig grønlandske børn anbragt uden for eget hjem i danske plejefamilier eller på institution.

- SISI er grønlandsk og betyder ”hule”, og projektets fornemmeste opgave er at give disse børn et frirum, hvor de får lov at udforske deres grønlandske baggrund og samtidig hjælpe dem med at forstå og acceptere, at de er anbragt.

- Når børnene bliver spurgt, hvad Sisi betyder for dem, er noget af det, de siger, at ”det er et trygt og dejligt sted, ”det er et sted hvor man kan være sig selv” og ”vi gør det hyggeligt for hinanden”. 

- Vi håber med hjælp fra Hele Nordjyllands Håndsrækning, at vi med projektet kan sende nogen af de anbragte børn afsted på en sommercamp på Grønland, ligesom vi også har en plan om at sende nogle af de større børn, vi arbejder med i Aalborg på en tur i efterårsferien, da mange af dem kommer fra familier uden ret mange midler, afrunder Jeppe Bülow Sørensen

Administrerende direktør i AaB, Stephan Schors, der sidder i udvalget for Hele Nordjyllands Håndsrækning sammen med formand for AaB Support Club Mads Aagaard, AaB-anfører Rasmus Würtz, bankdirektør i Spar Nord John Lundsgaard og presse- og kommunikationschef i AaB Brian Andersen, tilføjer:

- Vi er spændt på at skulle i gang med fjerde år med Hele Nordjyllands Håndsrækning, hvor vi hidtil har haft en række meget positive oplevelser i samarbejdet med de i alt syv velgørende formål, vi hidtil har støttet.

- Samtidig er det denne gang interessant at kunne støtte et formål, der både gavner lokalt i Nordjylland, men også hos de nordjyske relationer på Grønland. Vi ser derfor frem til et halvt års godt og tæt samarbejde med Foreningen Grønlandske Børn.

Det samlede beløb for forårets Alka Superligahjemmekampe på Aalborg Portland Park vil blive doneret umiddelbart efter sidste hjemmekamp i denne sæson, eller i forbindelse med første hjemmekamp i sæsonen 2018/2019.

Læs mere om Foreningen Grønlandske Børn her: https://fgb.dk

Læs mere om Hele Nordjyllands Håndsrækning her: https://aabsport.dk/csr-hele-nordjyllands-haandsraekning/ 


Tidligere modtagere af Hele Nordjyllands Håndsrækning:

Børn i sorg – sorggrupperne i Aars – efterår 2017 – 109.850 kr. (2 kr. pr. tilskuer)

Veteran Oasen – velgørenhedstrøje 2017 – 90.000 kr. (100 kr. pr. solgt trøje)

Kildehuset Fountainhouse – forår 2017 – 31. 249 kr. (1 kr. pr. tilskuer)

Broen Aalborg – efterår 2016 – 69.093 kr. (1 kr. pr. tilskuer)

Hjerterummet og Cykel20 - forår 2016 - 57.357 kr. (1 kr. pr. tilskuer)

The Back To Life Project - efterår 2015 - 66.410 kr. (1 kr. pr. tilskuer)

Headspace Aalborg - forår 2015 - 54.337 kr. (1 kr. pr. tilskuer)

AaB TV: Efterårets bedste bane er forårsklar

17. februar 2018 kl. 07:33 af Rasmus Estrup
Tags på denne nyhed

Vidste du om AaB og Brøndby I.F…

16. februar 2018 kl. 14:24 af Brian Andersen

- at den forestående duel er Alka Superligakamp nummer 85 mellem AaB og Brøndby I.F. Statistikken siger 26 sejre til AaB, 25 uafgjorte og 33 nederlag samt en målscore på 113-119 set med AaB’s øjne.

- at AaB mod Brøndby I.F. er det mest spillede opgør i Alka Superligaen, idet de to klubber er de eneste klubber, der har spillet samtlige sæsoner siden Alka Superligaens etablering i 1991. Dog har Brøndby I.F. spillet to Alka Superligakampe flere end AaB, idet Brøndby I.F. i sidste sæson endte i mesterskabsspillet, hvorimod AaB endte i gruppespillet.

- at AaB ikke har besejret Brøndby I.F. i de tre seneste Alka Superligakampe, der er endt med to nederlag og én uafgjort. Hvis det heller ikke bliver til tre point mod Brøndby I.F. søndag aften, vil det være første gang siden oktober 2009-november 2010, at AaB ikke besejrer Brøndby I.F. i fire Alka Superligakampe i træk.

- at AaB ikke har scoret i de tre seneste Alka Superligakampe mod Brøndby I.F. Hvis det samme skulle ske søndag, vil det være første gang i mere end 20 år siden, november 1995-august 1996, at AaB spiller fire scoringsløse Alka Superligakampe i træk mod Brøndby I.F.

- at AaB’s seneste sejr mod Brøndby I.F. er fra 1. maj 2016, hvor det blev 3-0 på Aalborg Portland Park efter scoringer af Nicolaj Thomsen og to gange Lukas Spalvis.

- at AaB og Brøndby IF har mødtes to gange tidligere i Alka Superligaen, når kalenderen har vist februar. Både i 2014 (uafgjort) og i 2015 (sejr) lykkedes det AaB at tage point mod Brøndby I.F.

- at AaB ikke har haft flere end 7.500 tilskuere til en Alka Superliga-hjemmekamp siden september 2016, hvor modstanderen var… Brøndby I.F. Dengang så knap 12.000 tilskuere på Aalborg Portland Park Kamil Wilczek afgøre kampen til Brøndbys fordel med en scoring efter blot otte minutter.

- at fra den nuværende AaB-trup har Rasmus Würtz (4 mål), Kasper Kusk (1), Patrick Kristensen (1) og Kasper Risgård (1) tidligere været på måltavlen for AaB i en Alka Superligakamp mod Brøndby I.F.

- at AaB har fået point i 90,6 pct. af opgørene mod Brøndby I.F. i Alka Superligaen, når AaB har scoret kampens første mål. De 32 kampe med nordjysk scoring først er endt med 22 sejre, syv uafgjorte og blot tre nederlag.

- at på trods af 84 spillede Alka Superligakampe mellem AaB og Brøndby I.F. er der kun blevet uddelt ti røde kort i disse kampe, hvoraf Brøndby I.F. har fået de syv. Det skete senest i klubbernes eneste tidligere indbyrdes opgør i indeværende sæson, hvor Paulus Arajuuri fik rødt kort 11 minutter før tid, men kampen endte alligevel uden scoringer.

- at dommer Sandi Putros søndag aften dømmer sin femte Alka Superligakamp med AaB som den ene part og sin første Alka Superligakamp mellem AaB og Brøndby I.F. I hans fire tidligere Alka Superligakampe med AaB har det ikke været nødvendigt at dømme straffespark eller at udvise en spiller.

- at AaB kun har tabt én ud af de seneste ni Alka Superligakampe mod Brøndby I.F. på Aalborg Portland Park, der derudover er endt med syv sejre og én uafgjort. Det enlige nederlag var imidlertid i det seneste opgør på Aalborg Portland Park, men AaB har ikke tabt to Alka Superliga-hjemmekampe i træk til Brøndby I.F. siden oktober 2009-november 2010.

(Statistisk kilde: danskfodbold.com og aabsport.dk).

Tags på denne nyhed
'