AaB endte med uafgjort mod Brøndby I.F.

18. februar 2018 kl. 19:52 af Rasmus Estrup

Selvom AaB var en mand i overtal i 60 minutter og misbrugte et straffespark, endte søndagens dyst mod Brøndby I.F. 1-1. Kort efter pausen bragte Benedikt Röcker Brøndby I.F. foran 1-0, mens Jores Okore udlignede en halv time før tid.  

Opgøret blev indledt efter et øjebliks stilhed på grund af Hans Kongelige Højhed Prins Henriks død tidligere på ugen. Men stilhed var der ikke noget af fra kampens første fløjt. 

Allerede i første minut kom AaB frem til et hjørnespark, som med indøvet detalje gav Yann Rolim en god skudmulighed omkring straffesparkspletten. Brasilianerens afslutning blev dog blokeret på vej mod mål. 

Inden kampens tredje minut havde gæsterne fra Brøndby I.F. også forsøgt sig med to afslutninger. Først sparkede Simon Tibbling over fra distancen, og dernæst var det Christian Nørgaard, der med endnu en afslutning fra distancen tvang Jacob Rinne til at redde til hjørne. 

I ottende minut trykkede gæsterne igen af, da Kamil Wilczek blev spillet igennem i venstre side af AaB's felt, efter en fejl i AaB's opspil, men Brøndby-angriberen afsluttede i sidenettet. 

Efter 16 minutter var det nordjydernes tur til at få en stor chance. En fremragende stikning af Kasper Kusk sendte Yann Rolim i en friløber mod Frederik Rønnow. Men kantspillerens førsteberøring endte lige i favnen på målmanden. 

To minutter senere var Kasper Kusk selv i afslutterens rolle, da han sparkede et frispark tæt forbi den ene målstolpe.  

Efter 29 minutter fik Kasper Kusk en rigtig god mulighed for at bringe AaB foran på et straffespark. Det blev dømt, da Kasper Kusk med en ny god stikning fik spillet Jannik Pohl fri i Brøndby-feltet. AaB-angriberen blev fældet af Hjörtur Hermannsson, der i sekvensen sikrede sig sit andet gule kort og dermed blev udvist. 

Kasper Kusk sparkede straffesparket fladt i Frederik Rønnows venstre side, men målmanden havde læst kantspillerens afslutning og reddede. 

Selvom AaB var en mand i overtal, holdt Brøndby I.F. sig ikke tilbage for at komme frem til chancer. I begyndelsen af anden halvleg blev Teemu Pukki spillet igennem til afslutning, og angriberen ramte stolpen bag Jacob Rinne. 

Fire minutter senere afsluttede Hany Mukhtar på kanten af feltet. Afslutningen blev rettet til hjørne. Et hjørne der blev slået mod nærmeste stolpe, hvor Benedikt Röcker nåede højest og kunne heade Brøndby I.F. foran 1-0. 

Fem minutter senere viste gæsterne igen tænder. Først gik en afslutning i kølvandet på et frispark til hjørne. Dette blev slået mod bagerste stand, hvor Benedikt Röcker var tæt på igen at komme på måltavlen, men han sendte bolden forbi.

Efter lidt over en times spil bragte AaB så balance i scoringstavlen. Netop indskiftede Edison Flores slog et hjørnespark ind tæt under mål, hvor Jores Okore steg til vejrs, og med pandebrasken styrede han udligningen i nettet til 1-1. 

Efter 67 minutter bankede Brøndby I.F. igen på ved AaB-feltet, da Hany Mukhtar kom til afslutning efter et indlæg, men AaB-defensiven fik blokeret til hjørne. 

Mod slutningen pressede AaB på for endnu en scoring, men den udeblev. Derfor endte opgøret 1-1. 

Resultatet betyder, at AaB indtager ottendepladsen i Alka Superligaen med 27 point. Næste opgave for Hele Nordjyllands Hold venter på søndag, hvor FC Nordsjælland gæster Aalborg Portland Park. 

Matchfacts - Alka Superligaen, 21. spillerunde

AaB-Brøndby I.F. 1-1 (0-0)
50. min 0-1 Benedikt Röcker, 62. min 1-1 Jores Okore,
Advarsler AaB: Jakob Blåbjerg (39), Kristoffer Pallesen (77)
Advarsler Brøndby I.F.: Hjörtur Hermannsson (18), Kasper Fisker (22), Hany Mukhtar (43), Teemu Pukki (79), 
Udvisning Brøndby I.F.: Hjörtur Hermannsson (29)
6.711 tilskuere på Aalborg Portland Park

AaB (4-5-1): Jacob Rinne, Kristoffer Pallesen, Jores Okore, Kasper Pedersen, Jakob Blåbjerg, Kasper Kusk (81: Magnus Christensen), Filip Lesniak (58: Edison Flores), Rasmus Würtz, Frederik Børsting, Yann Rolim (74: Pavol Safranko), Jannik Pohl.

Brøndby I.F. (4-4-2): Frederik Rønnow, Svenn Crone, Hjörtur Hermannsson, Benedikt Röcker, Anthony Jung, Kasper Fisker, Christian Nørgaard, Hany Mukhtar, Simon Tibbling (69: Jan Kliment), Kamil Wilczek (32: Paulus Arajuuri), Teemu Pukki (86: Lasse Vigen Christensen).

Dommer: Sandi Putros 

Tags på denne nyhed

AaB og Würtz forlænger

18. februar 2018 kl. 17:05 af Brian Andersen

Bortset fra kortvarige ophold hos FC København og Vejle Boldklub har Rasmus Würtz siden skiftet i sommeren 2002 fra barndomsklubben Skive I.K. været en del af AaB, hvor han med sine foreløbige 456 officielle kampe (21 mål) er den spiller med næstflest optrædener i klubbens historie – kun overgået af Torben Boye med sine 560 officielle kampe.

I Superligasammenhæng har ingen i dansk fodbold spillet flere kampe end Rasmus Würtz’ foreløbige 425 af slagsen.

AaB’s sportsdirektør Allan Gaarde udtaler:

- Alene kampantallet vidner om, at Rasmus er en af de største spillere i AaB’s historie, og vi er glade for, at Rasmus er en del af vores klub i hvert fald halvandet år endnu.

- Rasmus’ betydning både på og uden for banen er uomtvistelig, og vi mærker hver eneste dag en ærgerrighed fra Rasmus til at forbedre sig og vinde fodboldkampe, og på den led er han et forbillede for enhver spiller i vores trup, påpeger Allan Gaarde.

- Herudover er Rasmus en fantastisk ambassadør for vores klub, og han repræsenterer om nogen vores værdisæt i form af passion, professionalisme, fællesskab og troværdighed, siger Allan Gaarde.

34-årige Rasmus Würtz glæder sig ligeledes over aftalen:

- Der er jo ingen tvivl om, at jeg er et sted, hvor jeg elsker at være, og derfor er det også dejligt, at det er faldet på plads med endnu et år.

- Jeg er bevidst om, at jeg i fodboldmæssig sammenhæng har nået en høj alder, men jeg mener, at jeg stadig har meget at bidrage med, og heldigvis har AaB den samme opfattelse, konstaterer Rasmus Würtz.

- Det betyder også meget for mig, at jeg kan se tegningen til et rigtigt spændende hold, og med den kvalitet vi efterhånden har fået i vores trup, så er jeg overbevist om, at vi inden for overskuelig fremtid igen kommer til at præge toppen af dansk fodbold, siger Rasmus Würtz.

Rasmus Würtz har spillet 12 A-landskampe og 52 U-landskampe for Danmark.

Tags på denne nyhed

AaB klar til Brøndby-brag

17. februar 2018 kl. 17:19 af Brian Andersen

Søndag aftens gæster på Aalborg Portland Park er for første gang i adskillige sæsoner involveret i guldkampen, og selvom Brøndby I.F. ofte har det meget svært i Aalborg, så forventer AaB-cheftræner Morten Wieghorst en intens affære:

- AaB mod Brøndby er altid en stor kamp, og i morgen vil vi stå over for et godt hold, der spiller med et hårdt og højt pres og meget direkte.

- Kampen mod Brøndby bliver utvivlsomt med høj intensitet, og selvom vi har respekt for modstanderen, så kan vi i forberedelserne også få øje på en del områder, hvor vi kan ramme dem, konstaterer Morten Wieghorst.

- Vi skal revanchere os for sidste uges nederlag i Silkeborg, hvilket vi er ekstremt motiverede for, og samtidig er vi meget opmærksomme på, at hvert eneste point tæller i bestræbelserne på at stå bedst muligt efter grundspillet, fastslår Morten Wieghorst, der efter lørdagens træningspas har udtaget følgende 20 navne:

1 Jacob Rinne, 2 Patrick Kristensen, 3 Jakob Ahlmann, 4 Jakob Blåbjerg, 5 Jores Okore, 6 Kristoffer Pallesen, 8 Rasmus Würtz, 9 Jannik Pohl, 10 Edison Flores, 14 Pavol Safranko, 16 Magnus Christensen, 17 Kasper Kusk, 21 Kasper Risgård, 22 Michael Lansing, 23 Filip Lesniak, 25 Frederik Børsting, 27 Oliver Abildgaard, 28 Yann Rolim, 30 Wessam Abou Ali og 32 Kasper Pedersen.

Marco Ramkilde er eneste ukampdygtige spiller i truppen, og umiddelbart er den unge angriber ikke langt fra en klarmelding.

AaB og Spar Nord Fonden donerer i fællesskab 2 kr. pr. tilskuer til Alka Superligakampe på Aalborg Portland Park til Hele Nordjyllands Håndsrækning, der i foråret 2018 går ubeskåret til Foreningen Grønlandske Børn. Køb i forsalg din billet til opgøret mod Brøndby I.F. her.

Tags på denne nyhed

Foreningen Grønlandske Børn modtager Hele Nordjyllands Håndsrækning for foråret 2018

17. februar 2018 kl. 14:02


Siden AaB i februar 2015 præsenterede Hele Nordjyllands Håndsrækning har AaB via denne doneret en krone pr. fremmødt tilskuer til klubbens Alka Superligahjemmekampe på Aalborg Portland Park. 

Siden sommeren 2017 har Spar Nord Fonden givet opbakning til Hele Nordjyllands Håndsrækning – ligeledes med en krone pr. tilskuer. Pengene bliver halvårligt doneret ubeskåret til et godt formål i Region Nordjylland.  

Blandt de mange nordjyske ansøgere til forårets udgave af Hele Nordjyllands Håndsrækning, blev tre finalister i den forgangne weekend offentliggjort. Fra mandag til fredag i indeværende uge har der været afstemning blandt de tre kandidater på AaB’s officielle hjemmeside aabsport.dk. 

I en meget tæt afstemning med flere end 2.500 afgivne stemmer var det Foreningen Grønlandske Børn, der løb med de fleste tilkendegivelser (37,5%), mens Idrætsforeningen for Handicappede i Aalborg fulgte tæt efter (34,4 %) efterfulgt af Café Parasollen (28,1%). 

Foreningen Grønlandske Børn er en politisk uafhængig NGO, der arbejder for at sikre, at alle grønlandske børn og unge bosiddende i enten Grønland eller Danmark, får en tryg barndom som grundlag for et godt voksenliv. 

Foreningen har eksisteret siden 1924 og har Hendes Majestæt dronning Margrethe 2. som protektor. Aalborg er den by i både Grønland og Danmark, hvor foreningen har flest aktiviteter.

Jeppe Bülow Sørensen, teamleder for Foreningen Grønlandske Børn i Aalborg, var naturligvis glad for resultatet af afstemningen:

- En del af vores arbejde er projektet SISI, der retter sig mod en særligt udsat gruppe i Danmark, nemlig grønlandske børn anbragt uden for eget hjem i danske plejefamilier eller på institution.

- SISI er grønlandsk og betyder ”hule”, og projektets fornemmeste opgave er at give disse børn et frirum, hvor de får lov at udforske deres grønlandske baggrund og samtidig hjælpe dem med at forstå og acceptere, at de er anbragt.

- Når børnene bliver spurgt, hvad Sisi betyder for dem, er noget af det, de siger, at ”det er et trygt og dejligt sted, ”det er et sted hvor man kan være sig selv” og ”vi gør det hyggeligt for hinanden”. 

- Vi håber med hjælp fra Hele Nordjyllands Håndsrækning, at vi med projektet kan sende nogen af de anbragte børn afsted på en sommercamp på Grønland, ligesom vi også har en plan om at sende nogle af de større børn, vi arbejder med i Aalborg på en tur i efterårsferien, da mange af dem kommer fra familier uden ret mange midler, afrunder Jeppe Bülow Sørensen

Administrerende direktør i AaB, Stephan Schors, der sidder i udvalget for Hele Nordjyllands Håndsrækning sammen med formand for AaB Support Club Mads Aagaard, AaB-anfører Rasmus Würtz, bankdirektør i Spar Nord John Lundsgaard og presse- og kommunikationschef i AaB Brian Andersen, tilføjer:

- Vi er spændt på at skulle i gang med fjerde år med Hele Nordjyllands Håndsrækning, hvor vi hidtil har haft en række meget positive oplevelser i samarbejdet med de i alt syv velgørende formål, vi hidtil har støttet.

- Samtidig er det denne gang interessant at kunne støtte et formål, der både gavner lokalt i Nordjylland, men også hos de nordjyske relationer på Grønland. Vi ser derfor frem til et halvt års godt og tæt samarbejde med Foreningen Grønlandske Børn.

Det samlede beløb for forårets Alka Superligahjemmekampe på Aalborg Portland Park vil blive doneret umiddelbart efter sidste hjemmekamp i denne sæson, eller i forbindelse med første hjemmekamp i sæsonen 2018/2019.

Læs mere om Foreningen Grønlandske Børn her: https://fgb.dk

Læs mere om Hele Nordjyllands Håndsrækning her: https://aabsport.dk/csr-hele-nordjyllands-haandsraekning/ 


Tidligere modtagere af Hele Nordjyllands Håndsrækning:

Børn i sorg – sorggrupperne i Aars – efterår 2017 – 109.850 kr. (2 kr. pr. tilskuer)

Veteran Oasen – velgørenhedstrøje 2017 – 90.000 kr. (100 kr. pr. solgt trøje)

Kildehuset Fountainhouse – forår 2017 – 31. 249 kr. (1 kr. pr. tilskuer)

Broen Aalborg – efterår 2016 – 69.093 kr. (1 kr. pr. tilskuer)

Hjerterummet og Cykel20 - forår 2016 - 57.357 kr. (1 kr. pr. tilskuer)

The Back To Life Project - efterår 2015 - 66.410 kr. (1 kr. pr. tilskuer)

Headspace Aalborg - forår 2015 - 54.337 kr. (1 kr. pr. tilskuer)

AaB TV: Efterårets bedste bane er forårsklar

17. februar 2018 kl. 07:33 af Rasmus Estrup
Tags på denne nyhed