Se AaB-truppen til KMD Cup

27. december 2018 kl. 12:27 af Rasmus Estrup

Fredag 11. januar kl. 19.00 spilles KMD Cup 2019, hvor AaB dyster mod AGF, Brøndby I.F., OB og Vejle Boldklub dyster i indendørsfodbold. 

Cheftræner Jacob Friis har valgt at stille med følgende spillere til KMD Cup 2019: 

2 Patrick Kristensen, 10 Lucas Andersen, 17 Kasper Kusk, 18 Rasmus Thellufsen, 22 Michael Lansing, 30 Wessam Abou Ali og 32 Kasper Pedersen. 

Det forventes, at nogle U/19-ligaspillere også træder ind i truppen. Hvem det bliver, ligger først fast i dagene op til turneringen. 

Tags på denne nyhed

Shoppen: eSuperligaen var en mega fed oplevelse

26. december 2018 kl. 14:10 af Rasmus Estrup

Uge efter uge har Daniel "Shoppen" Mogensen, Anders "Hansi" Hansen og Asger Aagaard fra AaB's eSuperligahold duelleret på eSuperliga-scenen mod de bedste danske FIFA-spillere om mandagen og tirsdagen. 

Kampene er blevet spillet i et publikumsfyldt studie i København, og de er blevet vist live. Online på Dplay og på tv hos Canal 9. 

- Det har været et mega fedt koncept. Jeg har spillet kompetitivt i tre år, men det har aldrig været vist live på tv, så det har været en mega fed oplevelse. Men det var ærgerligt, at vi lige præcis ikke kom med i top 8, siger AaB's kaptajn Daniel "Shoppen" Mogensen.

Et nederlag til de senere eSuperliga-mestre, Brøndby I.F., i grundspillets sidste runde blev stopklodsen for AaB's eSuperligahold, der endte på en samlet 10. plads - to point efter blandt andre Silkeborg I.F. og FC Midtjylland, der snuppede syvendepladsen og ottendepladsen, som gav adgang til eSuperliga Playoffs i Forum.  

Med en uge tilbage af grundspillet så det ud til, at AaB havde udspillet sin chance for en plads ved finalestævnet. AaB lå på 13. pladsen og havde syv point op til en slutspilsplads. Men de fire første kampe i den sidste uge endte alle med AaB-sejre, og dermed levede håbet før sidste opgør mod Brøndby I.F. 

- Vi vidste, at Brøndby I.F. ikke havde noget at spille for, for de var allerede kvalificeret til finalerne i Forum. Hansi fik også et stærkt resultat i første kamp med 1-1 mod Dingo, men jeg fik en svær start mod Fredberg og kom bagud 3-0. Det tvang mig til at satse, og jeg begik nogle fejl, der gjorde udsvinget, siger Shoppen, der tabte sin kamp 5-1. 

Op til den kamp var det ellers gået forrygende for Shoppen, der også toppede eSuperligaens Power Ranking og havde snuppet seks personlige sejre i træk. Han var inden kampen også kravlet fra en 13. plads til på en andenplads på topscorerlisten i løbet af den sidste uge. 

- Jeg skulle lige vænne mig til setuppet i starten, men som turneringen skred frem, fik jeg vist det spil, jeg ved, jeg kan levere, og mod slutningen fandt jeg ind i en rigtig god rytme, siger Shoppen, der mest af alt nød at have en holdkammerat ved sin side under kampene. 

- Det er rigtig fedt, at man spiller på et hold. Det skaber en holdånd og et fællesskab, fordi det er holdpræstationen, der er afgørende. Hvis der kommer en ny sæson af eSuperligaen, vil vi også gerne træne mere sammen som et hold, og denne gang skal vi ende i top 8. Det er jeg også sikker på, at vi kan, siger AaB-kaptajnen.

Undervejs i turneringen leverede AaB-spillerne også nogle flotte individuelle præstationer. Aagaard lagde for eksempel ud med i sin første kamp at spille uafgjort mod den tidligere verdensmester Agge. Shoppen tog præstationen skridtet videre og besejrede en anden tidligere verdensmester, Al-Bacha. Og samlet set fik AaB blandt andet uafgjort mod finalisterne fra Vejle Boldklub.

- Topniveauet i Danmark er tårnhøjt. Vi havde jo to tidligere verdensmestre med i turneringen, men som vi kunne se, kunne de også tabe. FC København var i mit hoved kæmpe favoritter til at vinde det hele, men de tabte til Vejle Boldklub i semifinalen. Så det viser også, at niveauet var meget jævnbyrdigt, siger Shoppen. 

Tags på denne nyhed

Læs AaB's årbog 2018

25. december 2018 kl. 11:02 af Rasmus Estrup

AaB's årbog for 2018, der er 148 sider lang, kan nu læses gratis online. 

Bogen er som sædvanlig fuld af årsberetninger og resultater for alle hold og sportsgrene i AaB's moderklub, AaB af 1885. 

Superligaholdets resultater finder man også i bogen, og administrerende direktør Thomas Bælum og sportsdirektør Allan Gaarde har blandt andre skrevet indlæg til årbogen. 

Tags på denne nyhed

AaB TV: Julehilsen fra Hele Nordjyllands Hold

24. december 2018 kl. 10:10 af Rasmus Estrup

På vegne af Hele Nordjyllands Hold ønsker Rasmus Würtz og Kasper Risgård alle en rigtig glædelig juleaften. 

Tags på denne nyhed

AaB TV: Mød Jesper Sørensen - ny AaB-ambassadør

23. december 2018 kl. 11:17 af Rasmus Estrup

21-årige Jesper Sørensen har været AaB-fan i en stor del af hans liv, og hans første store fodboldoplevelse fik han for 11 år siden på Aalborg Portland Park. Nu er han blevet den seneste i rækken af AaB-ambassadører. 

Jesper Sørensen blev landskendt gennem dokumentaren Drengen i den gamle krop i 2008, og siden har han været en inspiration for mange danskere med sit gode humør og sin livsglæde. 

Hør om hans glæde ved at følge AaB - både på hjemmebane og udebane - i dette tv-indslag af AaB TV. 

Jesper Sørensen er AaB's femte AaB-ambassadør. Tidligere er Nikolaj Ehlers, Troels Malling, Jens Ringberg og Glenn Ringtved blevet udnævnt til ambassadører for Hele Nordjyllands Hold. 

Tags på denne nyhed
'