AaB's U/19-ligahold vinder Baltic Sea Cup

5. december 2018 kl. 16:39 af Rasmus Estrup

AaB's U/19-ligahold vandt fjerde og sidste kamp i Baltic Sea Cup. Dermed tog AaB også trofæet i første udgave af den internationale turnering. 

Dagens opgør mod OB var en direkte duel om at vinde hele turneringen, da begge danske mandskaber havde vundet deres tre første kampe i turneringen.

På grund af en bedre målscore ville både uafgjort og sejr give AaB trofæet, mens OB ville snuppe trofæet med en fynsk sejr. Men nordjyderne vandt 4-2 over et OB-mandskab, der både bestod af Superligareserver, U/19-spillere og U/17-spillere. 

De gæstende fynboer lagde bedst ud, og bortset fra et par pæne AaB-chancer til Mikkel Kaufmann og Gabriel Adriano Alves Christensen havde OB overtaget i første halvleg. Kort før pausen kom OB også foran, da en stikning gav en friløber, som sikkert blev eksekveret.

Efter pausen spillede AaB sig op, og cirka ti minutter efter pausen udlignede de bolsjestribede nordjyder. Emil Rask Colding trykkede på et par meter uden for feltet og efter en afretning af OB-defensiven gik udligningen i kassen. 

Kort efter kunne Jeppe Pedersen bringe AaB foran 2-1 med en god afslutning efter godt AaB-spil. 

Efterfølgende fik AaB blandt andet et indirekte frispark tæt på mål, som blev blokeret på målstregen, inden Mikkel Kaufmann med cirka et kvarter igen gjorde det til 3-1 på en afslutning fra distancen. 

Med ti minutter igen reducerede OB til 3-2, og det fik gæsterne til at jagte et comeback, men efter 84 minutter lukkede Mikkel Kaufmann kampen, da han efter et godt oplæg af Lukas Klitten tæmmede bolden i feltet og sikkert sparkede 4-2-scoringen i nettet. 

AaB kunne derfor fortjent løfte pokalen og lade sig hylde som vinder af den internationale U/21-turnering Baltic Sea Cup. 

- Indsatsen i dag var mere blandet end vores spil gennem hele turneringen. Vi spillede ikke ret godt i første halvleg, hvor det blev lidt for individuelt. Men efter pausen gjorde vi det fint og får også scoret fire mål, siger U/19-ligatræner Lasse Stensgaard. 

- Generelt har det været en supergod turnering med mere voksen og fysisk modstand, end det vi møder i U/19 Ligaen, så det har været rigtig godt at prøve, siger Lasse Stensgaard. 

AaB har på vejen frem mod triumfen slået polske Pogon Stettin, tyske Hertha Berlin og Union Berlin og så OB i dag.

Tags på denne nyhed

Sæsonkortholdere får ekstra billet til AaB-AC Horsens

5. december 2018 kl. 10:31 af Rasmus Estrup

På søndag 9. december kl. 14.00 spiller AaB årets sidste Superligahjemmekamp på Aalborg Portland Park. Som tak for støtten i år kan sæsonkortholdere tage en ven med gratis til den tribune, deres sæsonkort gælder til.

Sæsonkortholdere kan hente deres gratis billet ved at følge disse trin:

  • Gå ind billet.aabsport.dk og log in på din profil
  • Vælg Superligakampen mod AC Horsens og klik derefter på den tribune, som dit sæsonkort gælder til
  • Vælg at købe én billet til kampen. Har du sæsonkort til siddeplads, skal du også vælge den sektion, du ønsker billetten gælder til
  • Vælg derefter om billetten skal være Voksen, Barn eller Pensionist
  • Klik nu på gaveikon-knappen nederst for at indløse din værdikupon for at gennemføre købet til 0 kroner

Husk i øvrigt også, at børn til og med 14 år får gratis adgang til 3F Tribunen, hvis de har en nissehue på. 

Derfor er der til kampen også lavet specielle AaB-nissehuer, som sælges for 40 kr. i en bod mellem A. Enggaard Tribunen og 3F Tribunen på søndag. 

Tags på denne nyhed

Snævre nederlag i eSuperligaen

5. december 2018 kl. 08:30 af Rasmus Estrup

For anden uge i træk havde AaB en pointløs uge i eSuperligaen, da sene scoringer gjorde ondt på nordjyderne, der tabte to tætte opgør til først SønderjyskE og siden Randers FC. 

eSuperligaen - 9. runde - AaB-SønderjyskE 3-4

Det startede ellers godt for AaB mandag aften. Daniel "Shoppen" Mogensen spillede første duel på udebane mod Banzy, og til trods for at SønderjyskE tidligt kom foran, dominerede AaB opgøret. Shoppen fik også vendt rundt på måltavlen og vandt opgøret 3-1. 

Den føring skulle Asger "Aagaard" forsøge at holde på hjemmebane mod Rabeck, men det var lettere sagt end gjort. Rabeck fik tidligt scoret til 1-0 og inden pausen førte SønderjyskE-spilleren også 2-0. 

Den stilling ville dog stadig give AaB en samlet sejr på reglen om udebanemål, og stillingen var tæt på at holde. Men i opgørets sidste sekund leverede Rabeck et vanvittigt saksesparksmål, og dermed vandt han 3-0, hvilket gav en samlet SønderjyskE-sejr på 4-3. 

eSuperligaen - 10. runde - Randers FC-AaB 4-3

Tirsdag var det en på papiret noget sværere opgave, der ventede AaB. Nemlig Randers FC, der blandt andet har en tidligere verdensmester på holdet. 

Første duel stod mellem AaB's Anders "Hansi" Hansen og Randers FC's Hassan. Det var ens stor udfordring for Hansi, som også kom bagud 3-0, men mod slutningen reducerede AaB-spilleren til slutresultatet 1-3. 

Dermed var det lidt af et bjerg, Daniel "Shoppen" Mogensen skulle bestige i kampen mod den tidligere verdensmester Al-Bacha. Men Shoppen bed godt fra sig. Efter mindre end et kvarter kom AaB-kaptajnen foran, og tidligt i anden halvleg udbyggede Shoppen sin føring med målet til 2-0. Dermed manglede han blot en enkelt scoring for at tippe sejren over til AaB. 

Desværre kom AaB-scoringen ikke, og i stedet reducerede Al-Bacha med ca. 10 minutter tilbage til slutresultatet 2-1. Et resultatet der gav Randers FC en samlet sejr på 4-3. 

Efter de to snævre nederlag ligger AaB på 13. pladsen i eSuperligaen med syv point op til ottendepladsen, der giver adgang til eSuperliga Playoff. De resterede fem runder af eSuperligaens grundspil spilles fra mandag til onsdag i næste uge. 

Se højdepunkter fra ugens kampe i videoerne nedenfor. 

Tags på denne nyhed

AaB TV: Stem på månedens mål i november

4. december 2018 kl. 15:20 af Rasmus Estrup

Se seks af AaB's scoringer i november og stem på din favorit, så deltager du samtidig i lodtrækningen om tre AaB-julekugler og et gavekort på 500 kr. til et sæsonkortabonnement. 

Kandidaterne til scoringerne er: 

1: Lucas Andersen til 1-0 mod FC København 11. november
2: Tom van Weert til 1-0 mod Vejle Boldklub 23. november
3: Lucas Andersen til 1-0 mod Esbjerg fB 30. november
4: Lucas Andersen til 2-0 mod Esbjerg fB 30. november
5: Rasmus Thellufsen til 3-0 mod Esbjerg fB 30. november
6: Kasper Kusk til 4-0 mod Esbjerg fB 30. november

Stem via knappen nedenfor inden fredag kl. 12.00, hvor afstemmningen slutter. 

Tags på denne nyhed

AaB spiller finale i Baltic Sea Cup i morgen

4. december 2018 kl. 10:50 af Rasmus Estrup

Første udgave af den internationale U/21-turnering Baltic Sea Cup når sin ende i morgen, hvor AaB møder OB på opvisningsbanen på Hornevej kl. 14.00. Opgøret er endt med at være en direkte duel om at vinde turneringen.

AaB har vundet de tre første kampe over Hertha Berlin, Union Berlin og Pogon Stettin, og står dermed med ni point før sidste kamp. Det samme har onsdagens modstander, da OB ligeledes har vundet de tre første kampe.

AaB har dog en bedre målscore end fynboerne. Derfor vil både en sejr og uafgjort sikre AaB titlen som vinder Baltic Sea Cup, mens en sejr til OB vil sende trofæet til Fyn. 

- Vi griber kampen an, som vi har grebet de andre kampe i turneringen an. Vi spiller selvfølgelig for at vinde, og samtidig vil vi også give mange spillere mulighed for at få spilletid. Og så bruger vi selvfølgelig kampen til at forberede nogle elementer i spillet i forhold til forårssæsonen, siger U/19-ligatræner Lasse Stensgaard, der har været glad for at være en del af turneringen i dette efterår. 

- Det har været supergodt. Kampene har været tætte indtil videre, og formatet har været godt. Det har været spændende, at turneringen er en U/21-turnering, hvilket har betydet, at modstanden har mindet mere om seniorfodbold, end det vi måske møder til daglig i U/19 Ligaen, siger Lasse Stensgaard. 

Der er selvfølgelig gratis at overvære kampen på AaB's anlæg på Hornevej i morgen. 

Tags på denne nyhed