AaB-talent skal på træningslejr med U/16-landsholdet

13. december 2018 kl. 13:18 af Rasmus Estrup

Fra 11. januar til 18. januar skal Christoffer Ravn Jensen fra AaB Talent til Cypern med det danske U/16-landshold. På træningslejren venter to kampe mod det cypriotiske ungdomslandshold. 

Første kamp spilles 15. januar, og 17. januar følger endnu et opgør mod Cypern. 

Christoffer Ravn Jensen har indtil videre spillet fire ungdomslandskampe for Danmark. 

Tags på denne nyhed

Fire sejre var ikke nok til eSuperliga Playoffs

13. december 2018 kl. 08:58 af Rasmus Estrup

En sejrsrig uge med fire sejre i træk i sidste uge af eSuperliagens grundspil var desværre ikke nok til at AaB kunne kvalificere sig til eSuperliga Playoffs i Forum på mandag. 

Inden ugen lå AaB på en 13. plads i eSuperligaen og havde syv point op til ottendepladsen, der giver en plads ved finalestævnet på mandag. Dermed var det noget af et bjerg, AaB i denne uge skulle bestige. 

AaB-spillerne nåede næsten til tops på bjerget, men da de sidste skridt skulle tages blev modstanden for stor, og AaB endte lige akkurat uden for slutspillet, og dermed endte sæsonen for AaB i går. 

I ugens første kamp mod AC Horsens storspillede kaptajn Daniel "Shoppen" Mogensen og vandt første duel 4-1 over Ralle. Trods et føringsmål af Anders "Hansi" Hansen tabte AaB-spilleren returopgøret med 2-1 til Legind. Dermed tog AaB en samlet sejr i mandagskampen på 5-3. 

Se højdepunkter til højre. 

Tirsdagens første kamp blev spillet mod Hobro I.K., og her tabte Hansi første duel med 2-0 på hjemmebane til Lynge.

Dermed skulle Shoppen hive en stor præstation op af hatten, og AaB-kaptajnen leverede i højeste grad. Allerede inden pausen var Shoppen foran med 5-1 over Bech og ved slutfløjt var stillingen 6-3 til AaB, og dermed vandt AaB samlet set 6-5. 

 Se højdepunkter til venstre. 

Ugens tredje kamp ventede tirsdag aften, hvor AaB sad over for OB. Igen lagde Hansi ud på hjemmebane, og AaB-spilleren førte indtil et kvarter før tid med 1-0. Desværre scorede Baekkelund to mål mod slutningen og tog første stik 2-1.

I returopgøret ventede en dramatisk kamp mellem Shoppen og KegleKongen. Kampen bølgede frem og tilbage, og KegleKongen bragte OB foran både 1-0 og 2-1, men begge gange kom Shoppen tilbage i opgøret.

Efter 82 minutter sendte Shoppen AaB på sejrskurs med scoringen til 3-2, men KegleKongen slog resolut tilbage med en udligning lige efter. Shoppen gav bolden og løb direkte ned mod OB-målet og scorede sejrsmålet til 4-3. Den samlede stilling var derfor 5-5, men på reglen om udebanemål tog AaB de tre point.

Se højdepunkter til højre. 

Med tre sejre i træk - og en kaptajn i Shoppen, der toppede eSuperligaens Power Ranking efter tirsdag, levede håbet om en plads i slutspillet stadigvæk ved indgangen til sidstedagen, hvor 14. runde og 15. runde ventede.

Også her kom AaB godt fra land. I den tidlige kamp mod Lyngby Boldklub storspillede Shoppen endnu engang, og han besejrede Aldin med hele 7-2.

Derfor var det blot en formsag for Hansi at køre den samlede sejr hjem, og med et nederlag på kun 1-0 til Kaalby lykkedes det at tage en samlet sejr på 7-3. 

Se højdepunkter til venstre. 

Før sidste runde var AaB to point efter en plads i eSuperligaens Playoff, og dermed var en sejr kravet for at have muligheden for en plads ved finalestævnet i Forum. Modstanderen var dog en af storfavoritterne, Brøndby I.F.

Hansi spillede første duel mod Dingo, og med en scoring til allersidst hentede AaB-spilleren et uafgjort resultat, 1-1.

Dermed levede håbet før Shoppens sidste kamp mod Fredberg. Brøndby-spilleren var desværre i hopla og førte ved pausen 3-0. Det tvang Shoppen til at satse, hvilket kostede i modsatte ende og Shoppen tabte 5-1. 

Dermed blev det lige akkurat ikke til AaB-deltagelse ved eSuperliagens Playoff, der spilles på mandag i Forum. 

Se højdepunkter til højre. 

Tags på denne nyhed

AaB TV: Ønskeland modtager 108.652 kr.

12. december 2018 kl. 15:30 af Rasmus Estrup

Kasper Kusk og Marco Ramkilde har i denne uge været forbi Ønskeland på Øland for at overrække AaB's pris Hele Nordjyllands Håndsrækning til Ønskeland. 

Sammen donerer AaB og Spar Nord Fonden 2 kr. pr. tilskuer til Superligakampe på Aalborg Portland Park til gode formål. I dette efterår er pengene gået ubeskåret til Ønskeland, som hjælper sårbare børn og unge. 

I dette tv-indslag fra AaB TV kan du se hvordan det gik til ved overrækkelsen og høre fra Ønskelands centerleder, Anne Tabor, AaB-spillerne Kasper Kusk og Marco Ramkilde samt direktør i Spar Nord Fonden, Steffen Nørgaard. 

Vidste du om OB og AaB…

12. december 2018 kl. 12:27 af Brian Andersen

- at det forestående møde er Superligakamp nummer 82 mellem OB og AaB. Statistikken siger 29 sejre til AaB, 29 uafgjorte og 23 nederlag samt en målscore på 119-110 i AaB’s favør.

- at AaB er ubesejret i de seneste otte udekampe i Superligaen, hvor det er blevet til tre sejre og fem uafgjorte. Hvis AaB formår at få point med fra Odense, vil de ni udekampe i træk i Superligaen med point være AaB’s bedste serie på udebane siden august 2006-maj 2007, hvor 12 udekampe endte med syv sejre og fem uafgjorte.

- at AaB ikke har besejret OB i de seneste syv indbyrdes Superligakampe, der er endt med fem nederlag og to uafgjorte. Endnu en kamp mod OB uden tre point vil forværre AaB’s i forvejen længste serie af Superligakampe mod OB uden sejr.

- at AaB senest gæstede Odense, da det 6. august 2017 sluttede målløst.

- at AaB ikke har holdt modstanderen fra at score i de seneste ni Superligakampe i træk. Hvis det ikke lykkes at holde nullet mod OB, vil det være første gang siden april-august 2013, at AaB spiller ti Superligakampe i træk uden clean sheet.

- at de 81 tidligere Superligakampe mellem OB og AaB har budt på ikke færre end 20 udvisninger svarende til et rødt kort for godt hver fjerde kamp. Det har dog ikke været nødvendigt for dommeren at trække det røde kort i de seneste 14 Superligakampe mellem AaB og OB.

- at AaB og OB har mødtes fem gange tidligere i kalenderårets sidste Superligakamp (2000, 2001, 2004, 2010 og 2014). Tre af kampene er endt uafgjort 1-1, hvorimod de to andre kampe er endt med en sejr til hver af klubberne, dog med væsentligt forskelligt resultat (3-2 til AaB og 6-0 til OB).

- at AaB er uden scoringer i de fire seneste Superligakampe mod OB, der samlet set er endt 0-7. Det er allerede AaB’s længste serie af kampe uden scoringer mod OB i Superligaen.

- at fra den nuværende AaB-trup har Kasper Risgård (4 mål), Patrick Kristensen (2), Rasmus Würtz (2), Frederik Børsting (1) og Lucas Andersen (1) tidligere været på måltavlen for AaB i en Superligakamp mod OB.

- at hvis AaB formår at score mod OB, vil den første scoring være AaB’s mål nr. 1.400 i Superligaen. Det er to år og fem måneder siden, at AaB senest scorede et rundt mål, da Lukas Spalvis scorede til slutresultatet på 3-0 mod Brøndby I.F. 1. maj 2016.

- at når OB og AaB på fredag den 14. december sætter kampen i gang, vil det være den seneste igangsætning på året for en Superligakamp. Den nuværende rekord stammer fra 2016, hvor Viborg F.F. og OB afviklede årets sidste kamp 12. december, men OB og AaB beholder blot rekorden nogle få dage, indtil de resterende kampe i 20. spillerunde er afviklet.

- at AaB senest spillede en udekamp i Superligaen på en fredag for 14 dage siden, da det blev til en sejr på 4-1 i Esbjerg. Ugen forinden blev det uafgjort 1-1 i Vejle, og helt tilbage i juli en sejr på 1-0 i Haderslev, hvorfor AaB er ubesejrede i fredags-udekampe i indeværende sæson.

(Statistisk kilde: danskfodbold.com og aabsport.dk).

Tags på denne nyhed

AaB TV: Jacob Friis fortsætter som cheftræner

11. december 2018 kl. 17:00 af Rasmus Estrup

Jacob Friis, der i dag fylder 42 år, har indgået en aftale med AaB om, at den nuværende cheftræner også fortsætter i cheftrænersædet efter nytår. Som udgangspunkt strækker aftalen sig frem til sommer. 

I dette AaB TV-indslag kan du høre om Jacob Friis vej til cheftrænerposten. En vej der begynder, da han som fireårig begynder at spille fodbold på Hornevej, og en trænerkarriere, der ligeledes starter i AaB - som assistenttræner for det bolsjestribede hold i Serie 3. 

Se også sportsdirektør Allan Gaardes syn på aftalen samt udviklingschef Poul Erik Andreasens vurdering af Jacob Friis kvaliteter.