Storsejr til U/19 over polske Pogon Stettin

30. august 2018 kl. 11:55 af Rasmus Estrup

AaB's U/19-ligahold fik en god start på den internationale turnering Baltic Sea Cup, da polske MKS Pogon Stettin i går besøgte Hornevej. 

De bolsjestribede nordjyder, der kvalificerede sig til turneringen ved at vinde sølvmedaljer i sidste sæsons U/19 Liga, vandt opgøret 3-0. 

Forsvarsspiller Mathias Ross Jensen åbnede målscoringen, da han nåede frem til forreste stolpe på et frisparksindlæg fra Jeppe Pedersen og sparkede bolden ind ved nærmeste opstander. 

Nicolai Bech Laursen udbyggede føringen til 2-0 ti minutter efter pausen. Angriberen blev sendt i dybden, drejede rundt om sig selv i udkanten af feltet og tordnede læderet op i fjerneste målhjørne. 

Opgørets sidste scoring faldt få minutter før tid, da Søren Tengstedt efter nogle hurtige pasninger på kanten af feltet blev spillet fri i feltet og tippede bolden over den fremadstormende polske målmand. 

- Modstanderne kom med en god intensitet især i starten, men vi formåede at holde dem fra målchancer hele kampen igennem takket være en stærk defensiv organisation, hvor vi stod højt, lagde et godt første pres og fik sat gang i nogle gode omstillinger, siger U/17-ligatræner David Olsen, der vikarierede for U/19-ligatræner Lasse Stensgaard. 

AaB's U/19-ligahold skal igen i aktion på lørdag i U/19 Ligaen, hvor Esbjerg fB gæster Hornevej. 

Tags på denne nyhed

AaB TV: Tom van Weert - ny AaB-angriber

29. august 2018 kl. 17:15 af Rasmus Estrup

AaB TV var med, da Allan Gaarde og Tom van Weert skrev under på en treårig aftale mellem Hele Nordjyllands Hold og den 28-årige angriber. 

Tom van Weert kommer til AaB fra hollandske FC Groningen, og han har i Æresdivisionen spillet 112 kampe og scoret 41 mål. 

I tv-indslaget ovenfor kan du høre nærmere om, hvorfor han har skiftet til AaB, og forventningerne til de kommende år i Nordjylland. Hør også, hvad Allan Gaarde tænker, den hollandske angriber kan bidrage med til et ungt AaB-mandskab. 

Tags på denne nyhed

AaB køber hollandsk måltyv

29. august 2018 kl. 15:54 af Brian Andersen

I den forgangne sæson var Tom van Weert topscorer for FC Groningen med 12 pletskud i 31 kampe, og også i indeværende sæson har Tom van Weert været i aktion for FC Groningen, men nu skifter den 28-årige angriber til Hele Nordjyllands Hold.

AaB’s sportsdirektør Allan Gaarde udtaler:

- Tom van Weert er en forstærkning, vi tidligere har kigget på, men på daværende tidspunkt var det ikke muligt for os at løse det.

- Med salget af Jannik Pohl i den modsatte retning åbnede der sig imidlertid en mulighed, som vi syntes, vi var nødt til at forfølge, konstaterer Allan Gaarde.

- Tom van Weert er som hans statistik fortæller en notorisk målscorer, der har de kompetencer, vi har eftersøgt, som en dygtig afslutter i boksen, siger Allan Gaarde.

Tom van Weert, der overtager 9-tallet i AaB, ser frem til at prøve sig af i Superligaen:

- Jeg har spillet ni år i Holland og syntes, det var på tide at kigge ud over landegrænsen. Da jeg fik at vide, at AaB havde vist interesse for mig, og muligheden for et skifte til AaB bød sig, takkede jeg straks ja til muligheden.

- AaB har som klub en stor historie, og jeg har allerede set, at der hænger billeder rundt omkring fra de forskellige mesterskaber, så jeg ved, hvad klubben er i stand til, og jeg håber, vi kan komme op at hænge på væggene om et par år, siger Tom van Weert.

- Som spiller har jeg altid haft en evne til at score mål. Især inde i feltet er jeg skarp. Jeg kan afslutte både med højre, venstre og hovedet, og jeg søger altid at finde den rette positionering i feltet. Derudover arbejder jeg hårdt for holdet, og så spiller jeg altid for at vinde, fastslår Tom van Weert.

Tom van Weert træner første gang med AaB i morgen formiddag.

Pohl skifter til FC Groningen

29. august 2018 kl. 15:32 af Brian Andersen

U/21-landsholdsangriber Jannik Pohl skiftede til AaB som U/14-spiller via partnerklubberne Hjørring I.F. og GVL Løkken.

AaB’s sportsdirektør Allan Gaarde udtaler:

- Jannik er ubetinget en succeshistorie for vores klub og samarbejdet med vores partnerklubber i Nordjylland.

- Hver gang at vi sender en af vores egne drenge til udlandet, så smiler vi med det ene øje og græder med det andet, men igen er der gjort et flot stykke arbejde i AaB Talent, hvilket efterfølgende er blevet videreudviklet af vores trænere omkring Superligatruppen, siger Allan Gaarde.

- Med sin ekstreme fart og sin fysik er Jannik en uro for ethvert forsvar, og vi glæder os til at følge hans udvikling i en klub som FC Groningen, som vi vurderer, vil være et optimalt match for Jannik, slutter Allan Gaarde.

22-årige Jannik Pohl ser både med vemod og forventning frem til sit næste skridt i karrieren.

- AaB betyder alt for mig, og derfor er det rigtig svært at skulle forlade klubben, men FC Groningen er en fed klub og en stor mulighed for mig.

- Jeg håber, jeg kan udvikle noget mere coolness og blive mere koldblodig foran mål, for det er det, jeg mangler i mit spil. Jeg håber også, at det kan styrke mig mere mentalt at komme til udlandet, siger Jannik Pohl.

- Alt i alt har min tid i AaB har været meget lærerig. Mine to første sæsoner som senior var hårde med først min mors dødsfald, hvilket selvfølgelig var hårdt psykisk, og det følgende år døjede jeg med kyssesyge, hvilket var hårdt fysisk. Men klubben og fansene har hele tiden vist mig tillid, og det har jeg sat stor pris på, og det vil jeg være evigt taknemmelig for, slutter Jannik Pohl.

Jannik Pohl opnåede 76 officielle kampe og 15 scoringer for Hele Nordjyllands Hold.

Tags på denne nyhed

AaB TV: Stem på månedens mål i august

29. august 2018 kl. 09:45 af Rasmus Estrup

Endnu en måned er gået, og nu skal månedens mål for august kåres. De to kandidater i denne måned er begge to sejrsmål. 

Først scorede Kasper Risgård sejrsmålet i udekampen mod Vendsyssel F.F. 6. august, og siden fulgte Philipp Ochs efter med sit debutmål i 1-0-sejren over FC Nordsjællland på Aalborg Portland Park. 

Se begge mål i videoen ovenfor, og stem på din favorit via nedenstående link. Afgiver du din stemme, deltager du i lodtrækningen om en signeret AaB-udebanetrøje. 

Tags på denne nyhed