Ochs kan debutere for AaB

11. august 2018 kl. 18:40 af Brian Andersen

Efter tre udekampe og en hjemmekamp mod de forsvarende mestre fra FC Midtjylland har AaB hentet tre sejre, og den pointmæssigt gode indledning skal følges op, når sidste sæsons bronzevindere fra FC Nordsjælland kommer på besøg.

AaB-cheftræner Morten Wieghorst udtaler:

- Vi glæder os til igen at skulle optræde på hjemmebane, og al logik siger, at det bliver en tæt kamp mod FC Nordsjælland, hvorfor det bliver vigtigt at holde os skarpe og koncentrerede, da det igen kan blive en forholdvis sen scoring, der kan blive afgørende, som det har været det for os i vores tre foreløbige sejre.

- FC Nordsjælland veksler i øjeblikket mellem Superligaen og Europa League, og derfor har de roteret en del, men uanset opstillingen så ved vi, de kommer med et fast spilkoncept, som vi skal forsøge at matche, og forhåbentlig kan vi sammen med vores fans få lagt det nødvendige tryk på FC Nordsjælland i morgen, siger Morten Wieghorst, der efter lørdagens træningspas har udtaget følgende 19 spillere:

1 Jacob Rinne, 3 Jakob Ahlmann, 4 Jakob Blåbjerg, 5 Jores Okore, 6 Kristoffer Pallesen, 9 Jannik Pohl, 11 Philipp Ochs, 16 Magnus Christensen, 17 Kasper Kusk, 18 Rasmus Thellufsen, 21 Kasper Risgård, 22 Michael Lansing, 23 Filip Lesniak, 25 Frederik Børsting, 26 Robert Kakeeto, 27 Oliver Abildgaard, 30 Wessam Abou Ali, 32 Kasper Pedersen og 33 Bardhec Bytyqi.

Skadeslisten består af Rasmus Würtz og Marco Ramkilde, mens Patrick Kristensen endnu er ukampdygtig på sin vej tilbage efter sit skadesforløb.

AaB og Spar Nord Fonden donerer i fællesskab 2 kr. pr. tilskuer til Alka Superligakampe på Aalborg Portland Park til Hele Nordjyllands Håndsrækning, der i efteråret 2018 går ubeskåret til Ønskeland i Brovst, som efter efterårets først hjemmekamp allerede er sikret en donation på 12.844 kr. Køb billet til opgøret mod FC Nordsjælland her.

Tags på denne nyhed

Vidste du om AaB og FC Nordsjælland…

11. august 2018 kl. 11:38 af Brian Andersen

- at den forestående duel er Superligakamp nummer 49 mellem AaB og FC Nordsjælland. Statistikken siger 17 sejre til AaB, 15 uafgjorte og 16 nederlag samt en målscore på 60-61 set med AaB’s øjne.

- at AaB ikke har besejret FC Nordsjælland i de fem seneste Superligakampe, der er endt med tre uafgjorte og to nederlag. Det er imidlertid kun sket én gang tidligere, at AaB ikke har besejret FC Nordsjælland i seks Superligakampe i træk; april 2011-november 2013.

- at på Aalborg Portland Park har AaB til gengæld fået point, to sejre og tre uafgjorte, i de fem seneste Superligakampe mod FC Nordsjælland. Senest sluttede det 18. maj 2018 uden scoringer i Mesterskabsspillet.

- at fra den nuværende AaB-trup har Jannik Pohl (2 mål), Kasper Kusk (2), Kasper Risgård (2), Rasmus Würtz (2), Edison Flores (1) og Kasper Pedersen (1) alle tidligere været på måltavlen for AaB i en Superligakamp mod FC Nordsjælland.

- at ud af de 48 tidligere Superligakampe mod FC Nordsjælland har AaB scoret først i 22 tilfælde, hvilket har resulteret i 13 sejre, fem uafgjorte og fire nederlag. Omvendt har FC Nordsjælland scoret kampens første mål i 23 tilfælde, hvilket har givet AaB fire sejre, syv uafgjorte og 12 nederlag.

- at AaB er ubesejret i de seneste fem Superligakampe på Aalborg Portland Park, hvor det er blevet til tre sejre og to uafgjorte. Hvis det bliver til point mod FC Nordsjælland, vil det være første gang i knap fire år, siden august-november 2014, at AaB er ubesejret i seks Superliga-hjemmekampe i træk.

- at AaB senest var i aktion i Superligaen på datoen 12. august, da det i 2012 blev til en 4-1 sejr på udebane mod AC Horsens. Kasper Kusk scorede to gange i opgøret, hvor også Nicklas Helenius og Mathias Wichmann stod for pletskud for AaB.

- at AaB med en sejr over FC Nordsjælland tage 12 point efter sæsonens fem første kampe for første gang siden sæsonen 2009/2010. Det vil i givet fald være niende Superligasæson med mindst 12 point for AaB efter fem kampe.

- at dommer Jakob Kehlet søndag for fjerde gang dømmer en Superligakamp mellem AaB og FC Nordsjælland. De tre foregående opgør er alle endt med FC Nordsjælland som vinder.

- at Jores Okore fylder 26 år i dag. Den stærke midterforsvarer kan søndag spille sin officielle kamp nummer 35 for AaB, mens det i tiden i FC Nordsjælland blev det 79 officielle optrædener for Farum-mandskabet.

- at AaB og Spar Nord Fonden i fællesskab donerer 2 kr. pr. tilskuer til Alka Superligakampe på Aalborg Portland Park til Hele Nordjyllands Håndsrækning, der i efteråret 2018 går ubeskåret til Ønskeland i Brovst, som efter efterårets først hjemmekamp allerede er sikret en donation på 12.844 kr. Køb i forsalg billet til opgøret mod FC Nordsjælland her.

(Statistisk kilde: danskfodbold.com og aabsport.dk).

Tags på denne nyhed

AaB ansætter oplevelseschef

10. august 2018 kl. 17:05 af Brian Andersen

I forbindelse med sin egen ansættelse gjorde AaB’s nytiltrådte administrerende direktør Thomas Bælum det klart, at det at højne oplevelsen for tilskuere og fans og højne værdien for sponsorerne er meget vigtige fokusområder.

- Vi har en ambition om både at styrke kampoplevelsen på Aalborg Portland Park før, under og efter vores kampe samt synliggøre og øge værdien for vores sponsorer, så vi kan fortsætte med et bæredygtigt AaB og derigennem opfylde vores sportslige målsætninger, siger Thomas Bælum til aabsport.dk.

- I den forbindelse har det været afgørende for os at finde den rette person til konkret at stå i spidsen for dette, og her mener vi ikke, at vi kan finde en bedre mand end Martin, som samtidig har haft et brændende ønske om at vende tilbage til AaB, fortæller Thomas Bælum.

41-årige Martin Stigaard Skammelsen stoppede i marts i år sit virke som marketing manager i AaB efter 14 år i jobbet, da han i stedet tiltrådte hos Sparekassen Vendsyssel som afdelingsdirektør for marketing og kommunikation.

- Vi er overbeviste om, at Martin i et skræddersyet job i samarbejde med resten af vores dygtige medarbejdere vil kunne skabe et løft til glæde og værdi for vores mange interessenter, slutter Thomas Bælum.

AaB er fortsat i en proces vedrørende ansættelse af ny salgschef.

Safranko udlejes til Dundee United F.C.

10. august 2018 kl. 16:30 af Rasmus Estrup

Den 23-årige angriber, der sidste år skrev en fireårig kontrakt med AaB, skal resten af denne sæson tørne ud for Dundee United F.C., hvor han genforenes med sin tidligere træner, László Csaba.

Dundee United F.C. spiller i den næstbedste skotske række, Scottish Championship, men klubben har en rig historie med blandt andet et skotsk mesterskab i 1983 og en finaleplads i UEFA Cuppen i 1987. 

AaB’s sportsdirektør Allan Gaarde udtaler: 

- Indtil videre har Pavols tid i AaB ikke været den succes, som vi havde håbet på, men han har altid arbejdet 100 procent professionelt, og vi har stor tiltro til, at Pavol kan genvinde sin selvtillid og blive den målscorer, han har potentialet til at blive.

- Derfor har vi i fællesskab besluttet, at han i resten af sæsonen skal prøve kræfter i Dundee United F.C., der er et godt match for Pavol. Det er en stor skotsk klub, der skal forsøge at rykke op i Premiership igen, siger Allan Gaarde. 

Pavol Safranko skal hos Dundee United F.C. spille under manager László Csaba, som i 2016/17-sæsonen var Pavol Safrankos træner i FC DAC 1904 Dunajská Streda. 

- Jeg har ikke spillet så meget, som jeg gerne ville i AaB. Jeg har brug for spilletid, og i Dundee United F.C. kender manageren mig og mine kvaliteter, siger Pavol Safranko.

- Forhåbentlig bliver denne sæson rig på spilletid, mål og selvtillid, så jeg kan vende tilbage til AaB i en forbedret udgave om et år, udtaler den 23-årige slovakiske angriber.  

Pavol Safranko har hidtil opnået 33 kampe og scoret tre mål for AaB. Hans kontrakt med Hele Nordjyllands Hold fortsætter indtil 30. juni 2021.

Tags på denne nyhed

AaB TV: Philipp Ochs - tysk AaB-angriber

9. august 2018 kl. 17:02 af Rasmus Estrup

På Hornevej i dag var der en ny angriber med til træningen. Den 21-årige ungdomslandsholdspiller fra Tyskland, Philipp Ochs, har nemlig lavet en lejeaftale med AaB for resten af denne sæson. 

Philipp Ochs, der får trøje nummer 11, har spillet 56 ungdomslandskampe i Tyskland og scoret 23 mål. Han han netop forlænget sin kontrakt med den tyske storklub TSG 1899 Hoffenheim. 

AaB TV var med, da underskriften blev sat og fulgte spilleren under sin første træning med Hele Nordjyllands Hold. Se indslaget i videoen ovenfor. 

Tags på denne nyhed
'