Danmarksserien startede med uafgjort

6. august 2018 kl. 10:10 af Rasmus Estrup

Mens U/19 Ligaen skydes i gang i næste weekend, og U/17 Ligaen følger weekenden efter, spillede AaB første Danmarksseriekamp i lørdags. En kamp der endte 1-1. 

AaB tog på hjemmebane imod Holstebro Boldklub, der gik ind til opgøret som favoritter, da AaB op til denne sæson har mistet mange stamspillere fra forårets Danmarksseriehold. Derfor var både ungdomsspillere og spillere fra forårets serie 2-mandskab med i lørdagens trup. 

Trods stor udskiftning på holdkortet lagde det bolsjestribede hjemmehold godt fra land, og efter 17 minutter kunne AaB bringe sig foran. Nordjyderne fik fra kanten broderet sig ind i feltet, hvor Anders Harpøth Østergaard modtog bolden, vendte rundt og sparkede 1-0-scoringen ind i det lange hjørne. 

Kort efter udlignede gæsterne til 1-1 i forbindelse med en dødbold. 

Selvom Holstebro Boldklub havde spilovertaget i den resterende del af kampen, fik de ikke skabt mange store målchancer, og opgøret endte 1-1. 

- Det har været en hård uge for os med stort mandefald, så under omstændighederne kan vi være godt tilfredse med at få et point i den første kamp. Som spillet udviklede sig, synes jeg egentlig, at uafgjort er fair. Havde vi stået med tre point, havde det i hvert fald været tyveri, siger Danmarksserietræner Nickolaj Jonstrup. 

AaB's næste opgør i Danmarksserien spilles fredag aften på udebane mod VSK Århus. 

Tags på denne nyhed

AaB foran udsolgt lokalopgør i Hjørring

5. august 2018 kl. 13:03 af Rasmus Estrup

I morgen aften gæster AaB Superligaoprykkerne Vendsyssel F.F. i den første Superligakamp mellem de to nordjyske mandskaber. 

Vendsyssel F.F. har ligesom AaB hentet to sejre i de tre første Superligarunder, og til mandagens lokalopgør er der meldt udsolgt på Nord Energi Arena.

- Det bliver fantastisk med mange tilskuere på lægterne. Det glæder vi os meget til, og vi forventer et intenst lokalopgør mod Vendsyssel F.F., der har fået en flot entré i Superligaen mod to flotte sejre, udtaler cheftræner Morten Wieghorst.

- Vi ser dem ikke som oprykkere, men som et godt Superligahold, der kommer med en stærk fysik. Holdet er styret af en god træner, som på kort tid har formået at spille flere nye spillere ind på holdet, siger cheftræneren.

- Efter nederlaget til FC København har vi en stor revanchelyst, og vi skal tilbage på sporet mod Vendsyssel F.F. Vi forventer en hård kamp, men vi tror på, at vi kan få skabt mere offensivt end i sidste uge. Det skal vi, siger Morten Wieghorst, der har udtaget følgende 18 spillere til mandagens lokalopgør: 

1 Jacob Rinne, 4 Jakob Blåbjerg, 5 Jores Okore, 6 Kristoffer Pallesen, 9 Jannik Pohl, 16 Magnus Christensen, 17 Kasper Kusk, 18 Rasmus Thellufsen, 21 Kasper Risgård, 22 Michael Lansing, 23 Filip Lesniak, 25 Frederik Børsting, 26 Robert Kakeeto, 27 Oliver Abildgaard, 30 Wessam Abou Ali, 32 Kasper Pedersen, 33 Bardhec Bytyqi og U/19-ligaspiller Mikkel Kaufmann. 

AaB’s skadesliste omfatter Rasmus Würtz, Jakob Ahlmann, Patrick Kristensen og Marco Ramkilde. 

Lokalopgøret i morgen fløjtes op på Nord Energi Arena kl. 19.00, og opgøret vises på TV3 Sport, hvor der er optakt fra kl. 18.15. 

 

Tags på denne nyhed

AaB TV: AaB-ambassadør Glenn Ringtved

4. august 2018 kl. 10:20 af Rasmus Estrup

Den prisvindende børnebogsforfatter Glenn Ringtved er stor AaB-fan, siden hans farfar tog ham med til fodbold, hvor han blandt andet fik set AaB spille mod Real Madrid og Borussia Mönchengladbach. 

Siden har han været tilskuer til mesterskaberne i 1995, 1999 og 2008, ligesom han i 2014 var med i Parken, da AaB vandt The Double. 

Samme dag fik han desuden overrakt Kulturministeriets forfatterpris, som er den største pris, han har fået. Foruden den er han blandt andet også blevet tildelt Gyldendals Børnebogspris og de amerikanske bibliotekers Batchelder Awards. Sidstnævnte fik han for billedbogen "Græd blot hjerte", der er oversat til mere end ti sprog og har solgt over 50.000 eksemplarer i USA. 

Han har blandt andet skrevet en serie af fodboldbøger, der hedder Dreamteam. Forlaget Gyldendal donerede nogle Dreamteam-bøger til alle deltagere af sommerens udgave af AaB Talent Camp, så alle deltagere fik en bog. 

Senest er hans bog Kings of Jutland, der omhandler nogle AaB-fans, blevet genudgivet. Den kan købes i AaB Webshop her. 

Tags på denne nyhed

Vidste du om Vendsyssel F.F. og AaB...

4. august 2018 kl. 08:17 af Rasmus Estrup

- at det er det første Superligaopgør mellem Vendsyssel F.F. og AaB. Klubberne har dog mødt hinanden seks gange tidligere fordelt med fire i Danmarksturneringen og to i den danske pokalturnering.

- at AaB har vundet de fire hidtige udekampe mod Vendsyssel F.F. I møderne i 3. division i 1982 og 1984 vandt AaB begge udekampe 4-1. I 1985 vandt AaB 2-1 i pokalturneringen, og i pokalturneringen i 2015 vandt AaB 2-0 ude over Vendsyssel F.F. 

- at AaB sidste sommer spillede en testkamp mod Vendsyssel F.F. Sommerkampen endte med en AaB-sejr på 3-2 efter AaB-scoringer af Jannik Pohl, Jakob Ahlmann og Rasmus Thellufsen. 

- at Vendsyssel F.F. bliver AaB’s 31. modstander i Superligaen. Sidste Superligadebutant, AaB mødte, var FC Helsingør i sidste sæson, hvor AaB vandt begge kampe med 1-0.

- at AaB med en sejr over Vendsyssel F.F. vil have ni point efter sæsonens fire første kampe for første gang siden sæsonen 2006/07. Det vil i givet fald være 11. gang, AaB begynder en Superligasæson med ni point efter fire kampe

- at AaB ni gange tidligere har været i aktion i Danmarksturneringen på datoen 6. august. Datoen har generelt været positiv for AaB, der heraf har hentet fire sejre, tre uafgjorte og blot to nederlag

- at AaB ikke har vundet en Superligaudekamp på en mandag siden oktober 2015. De efterfølgende otte mandagsudekampe er endt med fire afgjorte og fire nederlag.

- at Magnus Christensen, der har spillet 55 kampe for AaB, kan spille sin Superligakamp nr. 50. 

- at mandagens dommer Sandi Putros’ seneste Superligakamp med AaB var i februar 2018, hvor AaB spillede 1-1 mod Brøndby I.F. Kampen bød på seks advarsler, en udvisning af Hjörtur Hermannsson og et dømt - og misbrugt - straffespark til AaB.

(Kilde: danskfodbold.com og aabsport.dk)

Tags på denne nyhed

AaB TV: Kandidater til månedens mål i juli

3. august 2018 kl. 10:37 af Rasmus Estrup

August er begyndt, og nu er det tid til at kåre månedens AaB-mål i juli, hvor Hele Nordjyllands Hold tre gange fandt vej til netmaskerne. 

Kandidaterne til månedens mål i juli er: 

1: Kasper Kusk til 1-0 mod SønderjyskE, 13. juli 2018

2: Rasmus Thellufsen til 1-1 mod FC Midtjylland, 20. juli 2018

3: Jannik Pohl til 2-1 mod FC Midtjylland, 20. juli 2018

Stem på din favorit via linket nedenfor, så deltager du samtidig i lodtrækningen om AaB's nye udebanetrøje med autografer fra spillertruppen. 

Vinderen offentliggøres på mandag. 

Tags på denne nyhed
'