Vidste du om FC Fredericia og AaB…

9. april 2018 kl. 15:33 af Brian Andersen

- at AaB har nået kvartfinalen i de seneste fem udgaver af DBU Pokalen. I tre af de fem udgaver har det været endestationen, hvorimod det blev til en semifinale i 2015/2016 og en pokaltitel i 2013/2014.

- at AaB mod FC Fredericia spiller klubbens pokalkamp nummer 199 siden debuten i november 1954. Ingen andre klubber har spillet et tilsvarende antal kampe i den danske pokalturnering.

- at FC Fredericia er i kvartfinalen i DBU Pokalen for anden gang i klubbens historie. Første gang var i 2011/2012, hvor det på hjemmebane blev til et nederlag på 2-1 til AC Horsens fra Alka Superligaen.

- at FC Fredericia og AaB har mødt hinanden to gange tidligere i DBU Pokalen med en sejr til hver af klubberne som udfald. I begge tilfælde spillede klubberne ligesom i dag i henholdsvis den næstbedste og bedste række.

- at AaB således 23. august 2006 tabte 4-2 efter forlænget spilletid i 2. runde – trods to AaB-træffere af brasilianske Chrys. Den ordinære kamp var sluttet 1-1.

- at AaB til gengæld 29. oktober 2008 i ottendedelsfinalen fik taget revanche i Fredericia via Anders Dues enlige fuldtræffer. AaB nåede i denne udgave af turneringen frem til pokalfinalen.

- at FC Fredericia har besejret Esbjerg fB, Romdrup-Klarup GF, AGF og HB Køge i de fire første runder, hvorimod AaB har besejret Viborg F.F. (5-1), Middelfart Boldklub (2-0) og FC Helsingør (2-1) på sin vej til kvartfinalen.

- at AaB’s målscorere på vejen til kvartfinalen har været Frederik Børsting (3 mål), Yann Rolim (2), Jannik Pohl (1), Pavol Safranko (1), Kasper Risgård (1) og Edison Flores (1).

- at onsdag aftens dommer Morten Krogh har dømt AaB én gang tidligere i indeværende sæson, hvor det i 2. spillerunde af Alka Superligaen blev til et nederlag på 4-1 på Aalborg Portland Park mod SønderjyskE.

- AaB én gang tidligere har spillet en pokalkamp på datoen 11. april. Det var i 1974, hvor AaB i kvartfinalen besejrede de regerende danske mestre fra Hvidovre I.F. med 1-0.

- at FC Fredericia efter 25 spillerunder er placeret på en syvendeplads i 1. division, men med blot fem point op til tredjepladsen, der giver playoffkampe om oprykning til Alka Superligaen.

- at AaB har vundet trofæet i DBU Pokalen tre gange – i 2014, 1970 og 1966. I alt har AaB været part i 11 pokalfinaler.

(Statistisk kilde: danskfodbold.com og aabsport.dk).

Tags på denne nyhed

Alle mand til Fredericia!

9. april 2018 kl. 12:17

Navn: MONJASA PARK

Kapacitet: 4.000

Kapacitet udebaneafsnit: Ca. 300

Indgang udebaneafsnit: A-B-C-indgang

 

Billetpriser

Børn (10-18 år), studerende og pensionister: 40 ,-

Voksen: 80 ,- 

 

Køb billetter til kampen her

 

Transport til og fra Fredericia

Fælles:

ASC arrangerer bustur: Læs mere og bestil billetter her

Vesttribunen arrangerer bustur:

Se https://www.facebook.com/Vesttribunen for yderligere information

 

AaB takker alle for deres støtte til holdet og Nordjylland på udebane. 

Abou Ali dobbelt målscorer i U/19-sejr over FCK

9. april 2018 kl. 09:28 af Rasmus Estrup

U/19: Sejr på 2-1 over FC København

Fredag eftermiddag tog AaB’s U/19-ligahold en 2-1-sejr over FC København på Hornevej.

Tidligt i kampen fik Wessam Abou Ali tilkæmpet sig bolden og fremtvunget et straffespark, og angriberen tog sig selv af forsøget fra pletten, som han sikkert eksekverede til 1-0.

Gæsterne kom herefter bedre med i kampen, men før pausen var det alligevel AaB’s Oliver Klitten, der havde halvlegens bedste tilbud, da han blev spillet fri af Mathias Johannsen. Desværre for nordjyderne overplacerede Oliver Klitten sit forsøg.

Efter cirka en times spil fik gæsterne udlignet til 1-1 efter først en flot soloaktion, der førte til et fladt indlæg tæt under mål, som blev prikket ind. 

Kort før tid slog AaB så til igen og snuppede sejren. Tvillingerne Oliver og Lukas Klitten fandt hinanden i venstre side, inden sidstnævnte lagde bolden til rette for Wessam Abou Ali, der flot scorede til slutresultatet 2-1.

- Jeg synes, vi spiller en fin første halvleg - især defensivt, hvor vi får gjort det rigtig fint. Det var desværre ikke en god offensiv kamp, og vi fik ikke spillet os frem til så meget, som vi havde håbet, siger U/19-ligatræner Lasse Stensgaard. 

- De fik heller ikke skabt særlig meget. Men omkring deres mål sad de mere på spillet, og man kunne godt få en dårlig mavefornemmelse, men vi får rettet op på det, og kan glædeligt snuppe en sejr, siger Lasse Stensgaard. 

AaB ligger på sjettepladsen i U/19-ligaen og spiller igen på lørdag, hvor holdet gæster U/19-ligaens andenplads, AGF.

U17: Nederlag på 2-0 mod FC København

Lørdag eftermiddag var det så U/17-ligaholdets tur til at prøve kræfter med FC København, der topper U/17 Ligaen. Og topholdet snuppede en sejr med hjem på 2-0.

Efter små ti minutter bragte gæsterne sig foran 1-0, da et AaB-angreb blev brudt, hvilket førte til en omstilling, som FC København udnyttede.

Cirka en halv time inde i kampen blev det også til 2-0, da godt spil fra FC København førte 2-0-scoringen med sig.

Kort inde i anden halvleg blev AaB’s forsvarsspiller Mathias Ross Jensen udvist, og herfra blev et comeback svært at mønstre. Til gengæld blev der resten af halvlegen forsvaret godt fra AaB-mandskabet, der måtte se sig slået 2-0.

- Vi gik ind til kampen med ønsket om at spille offensivt, og i første halvleg er spillet forholdsvis lige med en lille overvægt til dem. Efter pausen ville vi forsøge at ændre nogle ting - blandt andet i presspillet. Men da vi så får en hård udvisning, dør de planer, siger U/17-ligatræner David Olsen.

- I stedet bliver anden halvleg en forsvarskamp for os, men spillerne kæmpede supergodt med en god energi, og vi fik forsvaret os godt. Men vi må også erkende, at vi møder Danmarks bedste U/17-hold, og kampen var både tempofyldt og intens, hvilket er godt for spillerne at vænne sig til, siger David Olsen.

AaB ligger på fjerdepladsen i U/17 Ligaen og spiller næste kamp på lørdag på udebane mod AGF, der indtager andenpladsen.

Danmarksserien: 2-2 mod FC Skanderborg

Søndag var det så AaB’s Danmarksseriehold, der på udebane spillede 2-2 mod Danmarksseriens bundhold, FC Skanderborg.

AaB-spillerne kom rigtig skidt fra start, hvilket gav hjemmeholdet adskillige muligheder i kampens indledning. Og efter lidt over10 minutter kunne FC Skanderborg bringe sig foran 1-0, da deres angriber fik prikket den ind.

Efter pausen kom AaB igen dårligt fra start, og kort inde i anden halvleg blev det 2-0, da en af hjemmeholdets spillere modtog bolden på kanten, trak ind i banen og sparkede kuglen ind ved nærmeste stolpe.

Der gik dog ikke længe, før Kasper Emil Kristensen flot tippede en reducering til 2-1 hen over målmanden og i mål.

Med et lille kvarters tid tilbage blev Kasper Emil Kristensen dobbelt målscorer, da indskiftede Christian Lundby Søndergaard fandt AaB-topscoreren, som sparkede udligningen i mål.

Selvom AaB mod slutningen var tæt på at vende kampen på hovedet og snuppe alle tre point, endte opgøret 2-2.

- Set i bakspejlet skal vi vel være tilfredse med 2-2, selvom vi gik ind til kampen med håb om tre point, og at vi mod slutningen havde momentum. Men som vi spillede i første halvleg, og med tanke på, at vi var bagud 2-0, var vores indsats ikke til mere end uafgjort, siger Danmarksserietræner Nickolaj Jonstrup.

AaB ligger på sjettepladsen i Danmarksserien og spiller på lørdag på udebane mod Randers Freja, der ligger næstsidst.

Tags på denne nyhed

Fans har valgt nyt fanhalstørklæde

8. april 2018 kl. 10:11 af Rasmus Estrup

Et nyt fanhalstørklæde er på trapperne. Halstørklædet bliver Det Stribede, som du kan se på billedet øverst til højre. Det vandt en afstemning blandt AaB's fans. 

I samarbejde med AaB Support Club har der været afholdt en konkurrence om, hvordan et nyt fanhalstørklæde skulle se ud. Først sendte fans mange gode ideer ind til, hvordan fanhalstørklædet kunne se ud. Dernæst samledes AaB med et fanpanel, hvor der ud fra de mange bud blev indstillet tre kandidater. 

De tre udvalgte var Det Stribede, Nordens Paris og Det Klassiske, som alle tre er skitseret til højre. 

Fans kunne herefter stemme på, hvilket halstørklæde man gerne så blev det nye fanhalstørklæde. Over 800 fans har stemt, og med 45 procent af stemmerne vandt Det Stribede, der tog sejren foran Nordens Paris med 28 procent og Det Klassiske med 27 procent. 

Afgav man sin stemme, deltog man samtidig i konkurrencen om at få et fanhalstørklæde. Vinderen af halstørklædet blev Rasmus, som bliver kontaktet direkte af AaB. 

Halstørklædet vil blive sat til salg om ca. en måneds tid. 

Tags på denne nyhed

AaB TV: Sammendrag af FC Nordsjælland-AaB

7. april 2018 kl. 08:16 af Rasmus Estrup
Tags på denne nyhed
'