To AaB'ere udtaget til U/17 EM

16. april 2018 kl. 12:34 af Rasmus Estrup

En håndfuld AaB-spillere har gennem EM-kvalifikationen været med til at sikre Danmarks U/17-landshold en plads ved EM-slutrunden til maj. Og to af AaB-talenterne er nu udtaget til slutrunden i England. Således er midtbanespiller Jeppe Pedersen og forsvarsspiller Mathias Ross Jensen med i den danske U/17-landsholdstrup, der samles 29. april.

Danmark spiller første kamp ved EM-slutrunden 5. maj mod Bosnien-Hercegovina. 8. maj venter opgøret mod Irland, inden sidste gruppekamp spilles mod Belgien 11. maj.

Jeppe Pedersen har 20 ungdomslandskampe bag sig - heraf 11 for U/17-landsholdet. Mathias Ross Jensen har optrådt otte gange for U/17-landsholdet.

U/19-sejr over AGF

16. april 2018 kl. 11:57 af Rasmus Estrup

U/19 Ligaen: Udesejr på 2-1 over AGF

AaB's U/19-ligahold besøgte og besejrede ligaens andenplads, AGF, i weekenden. Nordjyderne bragte sig foran 1-0 cirka midtvejs i første halvleg, da Gabriel Rask Martinez headede bolden på tværs til en helt fri Oliver Klitten, der fik trillet bolden over stregen til 1-0.

Med cirka 10 minutter til pausen kom også den anden Klitten-bror på tavlen, da Lukas Klitten headede et indlæg fra Mads Stefansen i mål til 2-0.

Kort efter fik AGF reduceret på et straffespark, som målmand Markus Iversen begik.

I anden halvleg fik AaB forsvaret sig godt og kom i modsatte ende til flere muligheder. Men nordjyderne lykkedes ikke med igen at finde vej til netmaskerne. Derfor endte kampen med en AaB-sejr på 2-1.

- Vi er fint tilfredse med spillet i første halvleg, hvor vi på mange parametre præsterede godt. Især defensivt, hvor vil holder dem nede på få muligheder, siger U/19-ligatræner Lasse Stensgaard.

- I anden halvleg kommer vi til at stå for langt tilbage. Det gør vi så til gengæld godt, for vi holder dem fra oplagte chancer, og det er kun omkring dødbolde, at de får skabt lidt uro omkring vores mål. Til gengæld får vi i den modsatte ende skabt fine muligheder, fordi AGF skubber meget frem mod slutningen, siger Lasse Stensgaard.

AaB indtager femtepladsen i den tætte U/19 Liga, hvor holdet har to point op til andenpladsen. Næste kamp spilles 27. april ude mod Esbjerg fB.

U/17 Ligaen: Nederlag på 4-2 mod AGF

Modsat U/19-ligaholdet tabte AaB's U/17-ligahold til AGF på udebane i weekenden. Hjemmeholdet gav også AaB en mareridtsstart. Med to lange bolde over AaB's forsvarskæde og senere et indlæg som blev eksekveret, var AaB bagud 3-0 efter kun 12 minutter.

Herfra havde AaB bolden mest og tilspillede sig flere tilløb til chancer, uden at det gav pote. I stedet scorede AGF et drømmemål til 4-0 kort før pausen, da en af hjemmeholdets spillere tæskede læderet op i målhjørnet langt ude fra.

AaB gik derfor til pause med en underlig fornemmelse. Spillemæssigt havde det overordnet set været fint, men på måltavlen var holdet bagud 4-0.

Efter pausen dominerede AaB og brændte tre store chancer. Efter en time reducerede AaB til 4-1, da Casper Gedsted Hansen blev sendt afsted i dybden og scorede sikkert.

Fem minutter før tid scorede AaB's Mikkel Kaufmann til slutresultatet 4-2, da han scorede på en stikning i feltet.

- Vi var egentlig gode på bolden og kom i første halvleg frem til flere halve chancer, hvor vi manglede den sidste skarphed på den sidste tredjedel af banen, siger U/17-ligatræner David Olsen.

- Efter pausen dominerer vi og vores pres sidder lige i skabet. Vi brænder nogle store chancer, men scorer også to mål. Så selvom vi taber 4-2, kommer vi egentlig godt ud af kampen, siger David Olsen.

AaB indtager sjettepladsen i U/19 Ligaen, og spiller igen fredag 27. april på udebane mod Esbjerg fB.

Danmarksserien: Sejr på 2-0 over Randers Freja

I Danmarksserien gæstede AaB Randers Freja, og nordjyderne hev en sejr på 2-0 hjem. AaB bragte sig i front med 1-0 på en indøvet hjørnesparksdetalje, hvor Niclas Lind Sørensen, der stod tæt på Randers Frejas mål, ekspederede Johan Ejsings hjørnespark i nettet.

AaB startede opgøret bedst, men som kampen skred frem kom Randers Freja bedre og bedre ind i opgøret. Især i de sidste 30 minutter var det en kamp for overlevelse for gæsterne. Men kort før tid faldt den forløsende scoring til 2-0, da Kasper Emil Kristensen lobbede bolden over Randers-keeperen til kampens sidste mål.

AaB indtager i øjeblikket sjettepladsen i Danmarksserien med blot to point op til andenpladsen og ni point ned til nedrykningsstregen.

- Selvom Randers Freja ligger under stregen, var de et af forårets mest formstærkt hold, så vi vidste, at det ville blive en svær kamp. Heldigvis kom vi rigtig godt fra land og havde den rigtige attitude. Nu går vi så tre svære kampe i møde med kampe mod først Lystrup I.F. og dernæst topholdene Vejgaard og Holstebro, siger Danmarksserietræner Nickolaj Jonstrup.

AaB TV: Sammendrag af AaB-AC Horsens

16. april 2018 kl. 07:17 af Rasmus Estrup

AaB snuppede sejren over AC Horsens

15. april 2018 kl. 15:52 af Rasmus Estrup

Efter tre nederlag i streg fik AaB igen sejrens sødme at smage, da Hele Nordjyllands Hold søndag eftermiddag vandt 2-0 over AC Horsens på Aalborg Portland Park. Jakob Blåbjerg og Kasper Kusk scorede kampens mål.

Opgøret startede chancefattigt, og eneste drama i løbet af det første kvarter kom, da sæsonens AaB-topscorer Jannik Pohl måtte forlade banen efter cirka ti minutter på grund af en skade i baglåret. Han blev erstattet af Wessam Abou Ali, der dermed kom ind til sin anden officielle kamp for Hele Nordjyllands Hold.

Efter små 20 minutter var der optræk til en mulighed, da godt kombinationsspil mellem Kasper Kusk og Wessam Abou Ali sendte førstnævnte afsted, men Kasper Kusk blev stoppet, inden han kunne komme til afslutning.

Minuttet senere fik Kasper Kusk dog sendt kampens første afslutning mod mål, da han fra distancen sparkede lige på Jesse Joronen.

24 minutter inde i opgøret tabte Pavol Safranko bolden på midten, og det satte gang i en kontrachance til gæsterne. Oliver Drost blev spillet til afslutning i AaB-feltet, men angriberen sendte sit skud til indkast.

En lille halv time inde i opgøret kom Kasper Kusk igen til en skudmulighed. Frederik Børsting brød igennem over venstresiden og lagde bolden på tværs til Kasper Kusk, der afsluttede første gang. Men afslutningen blev blokeret af AC Horsens-forsvaret omkring straffesparkspletten.

AC Horsens var i løbet af kampens første halvleg mest nærgående ved indlæg, men det førte ikke farlige afslutninger med sig.

Anden halvleg var kun få sekunder gammel, før gæsterne fik en stor mulighed, hvor Oliver Drost kom til en god afslutning, men svenske Jacob Rinne leverede en stærk redning i målet.

To minutter senre blev et AC Horsens-indlæg farligt, da Simon Okosun fik bolden omkring det lille felt, men AaB-forsvaret fik clearet, inden han kunne komme til afslutning.

Kort efter faldt AaB's anden afslutning på mål. Wessam Abou Alis indlæg endte hos Frederik Børsting, der lagde læderet til rette for Oliver Abildgaard som afsluttede lige på Jesse Joronen fra cirka 20 meter.

En time inde i opgøret forsøgte Kjartan Finnbogason sig med et meget opportunistisk forsøg fra en spids vinkel uden for feltet. Afslutningen sad lige på Jacob Rinne.

Midt i anden halvleg forsøgte AC Horsens sig med et nyt skud fra distancen, men Bjarke Jacobsens forsøg gik over mål.

Få øjeblikke senere var det Jonas Borrings tur til at trykke på kassen, men hans afslutning fra kanten af feltet blev reddet af AaB's svenske målmand.

Efter 69 minutter pressede AaB så gevaldigt på for en scoring. Kasper Risgårds nærgående indlæg gav et nordjysk hjørnespark. Her steg Jakob Blåbjerg til vejrs og headede bolden over stregen.

Umiddelbart efter scoringen lavede gæsterne en dobbeltudskiftning. Ind kom blandt andet Mikkel Qvist, som straks sendte et langt indkast ind i AaB-feltet. Herfra headede Simon Okosun bolden mod mål, men læderet prellede af på overliggeren.

Tre minutter senere var AC Horsens igen yderst tæt på en udligning. Et hjørnespark førte til en stor skudmulighed til Delphin Tshiembe i det lille felt. Men inde på stregen leverede Jacob Rinne en mirakelredning, der holdt bolden fra at gå ind.

Med ti minutter igen prøvede Kasper Kuks sig igen fra distancen. Men han sendte læderet over mål. Fire minutter senere forsøgte Kasper Kusk sig igen, men denne gang blev afslutningen fra venstrepoten blokeret.

I tillægstiden lukkede Kasper Kusk kampen, da AC Horsens smed målmanden frem, men tabte bolden. Tæt på midterlinjen trykkede Kasper Kusk derfor på kassen og scorede til 2-0.

Med sejren ligger AaB fortsat på femtepladsen i Alka Superligaen. Hele Nordjyllands Hold har nu 39 point - fire mere end AC Horsens på sjettepladsen.

Næste opgave venter på onsdag på udebane mod FC København.

Matchfacts - Alka Superligaen, 29. spillerunde

AaB-AC Horsens 2-0 (0-0)
70. min 1-0 Jakob Blåbjerg, 90. min 2-0 Kasper Kusk.
Advarsler AaB: Wessam Abou Ali (47), Oliver Abildgaard (87)
Advarsler AC Horsens: Hallur Hansson (68)
3.175 tilskuere på Aalborg Portland Park

AaB (4-4-2): Jacob Rinne, Kristoffer Pallesen, Kasper Pedersen, Jakob Blåbjerg, Jakob Ahlmann, Kasper Kusk, Oliver Abildgaard, Rasmus Würtz (46: Kasper Risgård), Frederik Børsting (65: Edison Flores), Pavol Safranko, Jannik Pohl (12: Wessam Abou Ali).

AC Horsens (4-4-2): Jesse Joronen, Rune Frantsen, Alexander Ludwig, Delphin Tshiembe, Thomas Kortegaard (72: Mikkel Qvist), Hallur Hansson (86: Tobias Arndal), Ayo Simon Okosun, Bjarke Jacobsen, Jonas Borring, Oliver Drost, Kjartan Finnbogason (72: Mathias Nielsen).

Dommer: Peter Kjærsgaard