AaB ude af pokalen efter dårlig første halvleg

11. april 2018 kl. 19:54 af Rasmus Estrup

En dårlig første halvleg af AaB betød, at kvartfinalen blev endestation for Hele Nordjyllands Hold i DBU Pokalen. Inden pausen var AaB bagud 3-0, og selvom præstationen blev en anelse bedre i anden halvleg - dog uden at være tilfredsstillende - tabte AaB 3-1 på udebane til 1. divisionsklubben FC Fredericia. Dermed er 1. divisionsklubben videre til semifinalen.

Kampen var fra start meget livlig, og AaB fik efter to minutter en god mulighed, da Jannik Pohl tilfældigt blev spillet alene igennem med FC Fredericia-målmand Alexander Nybo. Men hjemmeholdets keeper fik fat i bolden, inden AaB-angriberen kom til afslutning. 

Fem minutter inde i kampen fik hjemmeholdet så en stor chance. FC Fredericia brød igennem i AaB's højreside og fik med et fladt indlæg spillet sig igennem til en god skudmulighed. Men inde på stregen diskede Jacob Rinne op med en stærk refleksredning. 

I stedet drev AaB bolden frem i modsatte ende, og 30 sekunder senere gav et AaB-langskud hjørnespark. Dette førte til endnu et hjørnespark, som endte med en god mulighed til Edison Flores, der midt i FC Fredericia-feltet fik afsluttet lige forbi den ene opstander. 

Her efter stod der FC Fredericia på resten af halvlegen, og et kvarter inde i kampen scorede FC Fredericia til 1-0. Igen kom hjemmeholdet igennem over AaB's højre forsvarsside, og igen blev bolden spillet fladt ind foran mål, hvor Dennis Høegh stod klar til at sætte foden på og bringe hjemmeholdet tættere på en plads i semifinalen. 

Et par minutter senere søgte AaB en udligning, da Jakob Ahlmann fandt Edison Flores, som sparkede lige forbi ved nærmeste stolpe. 

Tre gange yderligere inden kampen rundede sin første halve time forsøgte FC Fredericia sig med afslutninger fra distancen. Men alle tre gange tog Jacob Rinne fra i målet. 

Syv minutter før pausen blev det så fortjent til 2-0 for FC Fredericia. Jores Okore tabte bolden omkring midterlinjen, og det skabte en overtalsomstilling til hjemmeholdet. Bolden blev spillet på tværs til en helt fri Denis Fazlagic, som resolut sparkede bolden i mål ved fjerneste stolpe. 

Morten Wieghorst reagerede prompte og sendte Frederik Børsting på banen i stedet for Kasper Kusk. 

Det havde ingen øjeblikkelig positiv effekt, for lige inden pausen lukkede FC Fredericia en ringe første halvleg af AaB ved at score igen. På ny slap hjemmeholdet let igennem i AaB's højreside, og igen blev bolden slået fladt ind i feltet. Fra en meget spids vinkel lykkedes det målscoreren til 1-0, Dennis Høegh, at sende bolden op i nettaget til pausestillingen 3-0. 

AaB var efter pausen tvunget frem, og fem minutter efter pausen kombinerede Yann Rolim og Edison Flores sig igennem FC Fredericias forsvar, men stikningen til Yann Rolim fik Alexander Nybo bokset væk for næsen af brasilianeren. 

De to sydamerikanere forsøgte på ny at kombinere sig igennem, og Edison Flores kom da også til afslutning i Fredericia-feltet, men afslutningen gik et par meter forbi fjerneste stolpe. 

Inden for det første kvarter af anden halvleg kom både Rasmus Würtz og Pavol Safranko ind i håb om et comeback. Den slovakiske angriber kom straks frem til en afslutning lidt uden for feltet. Men afslutningen strøg forbi kassen. 

Reduceringen til 3-1 lod ikke vente længe på sig. I 59. minut fandt indskiftede Rasmus Würtz med et elegant tip en anden indskifter, Frederik Børsting, som var løbet helt fri i hjemmeholdets felt, og Frederik Børsting sparkede sikkert reduceringen i mål. 

Med cirka 20 minutter igen trykkede Jakob Ahlmann af fra udkanten af feltet, men backens forsøg blev reddet af Fredericia-målmanden. 

AaB havde i de følgende minutter svært ved at komme frem til målchancer mod det lavtstående 1. divisionsmandskab. 

Næste småfarlige forsøg faldt med små ti minutter igen, da Pavol Safranko sendte et hovedstød over mål efter et hjørnespark. Og efter 88 minutter fik Jannik Pohl også en hovedstødsmulighed, som sad lige på Alexander Nybo. 

Ikke meget lykkedes for nordjyderne, der heller ikke kom frem til flere store chancer, og dermed er ude af DBU Pokalen med et 3-1-nederlag. 

AaB's næste kamp spilles på søndag på hjemmebane mod AC Horsens i Alka Superligaen.

Matchfacts - DBU Pokalen, kvartfinale

FC Fredericia-AaB 3-1 (3-0)
15. min 1-0 Dennis Høegh, 39. min 2-0 Denis Fazlagic, 45. min 3-0 Dennis Høegh, 59. min. 3-1 Frederik Børsting.
Advarsler FC Fredericia: Oliver Fredsted (35), Adrian Piscu Lopez (83)
Advarsler AaB: Jores Okore (38), Jakob Blåbjerg (47), Rasmus Würtz (72), Magnus Christensen (79)
2.466 tilskuere på Monjasa Park

FC Fredericia (4-5-1): Alexander Nybo, Mikkel Hedegaard, Mads Eriksen (86: Andreas Nordvig), Adrian Piscu Lopez, Oliver Fredsted, Denis Fazlagic (75: Brent McGrath), Andreas Oggesen, Niels Letort, Christian Sørensen, Anders Holvad, Dennis Høegh (90: Kenan Hajdarevic).

AaB (4-4-2): Jacob Rinne, Patrick Kristensen, Jores Okore, Jakob Blåbjerg, Jakob Ahlmann, Kasper Kusk (40: Frederik Børsting), Magnus Christensen, Filip Lesniak (54: Rasmus Würtz), Edison Flores, Yann Rolim (56: Pavol Safranko), Jannik Pohl. 

Dommer: Morten Krogh

Tags på denne nyhed

AaB på semifinalejagt i Fredericia

10. april 2018 kl. 17:14 af Brian Andersen

FC Fredericia er efter 25 spillerunder placeret på en syvendeplads i den næstbedste række, men med blot fem point op til tredjepladsen, der giver playoffkampe om oprykning til Alka Superligaen.

AaB’s cheftræner Morten Wieghorst udtaler:

- FC Fredericia er et velspillende fodboldhold med en dygtig træner (Jesper Sørensen, red.), og man har fortjent spillet sig i kvartfinalen i DBU Pokalen efter sejre over blandt andre gode modstandere som AGF, Esbjerg og HB Køge.

- Vores respekt for FC Fredericia til trods så handler det for os udelukkende om at vinde i morgen, for vi skal videre til – i første omgang – semifinalen i en turnering, som vi hele vejen har prioriteret højt, fastslår Morten Wieghorst.

- Vi er advaret om FC Fredericias styrker, men vi skal sætte tempoet og vise vores kvaliteter, så vi kan advancere, siger Morten Wieghorst, der efter tirsdagens træning har udtaget følgende 19 navne:

1 Jacob Rinne, 2 Patrick Kristensen, 3 Jakob Ahlmann, 4 Jakob Blåbjerg, 5 Jores Okore, 6 Kristoffer Pallesen, 8 Rasmus Würtz, 9 Jannik Pohl, 10 Edison Flores, 14 Pavol Safranko, 16 Magnus Christensen, 17 Kasper Kusk, 22 Michael Lansing, 23 Filip Lesniak, 25 Frederik Børsting, 27 Oliver Abildgaard, 28 Yann Rolim, 30 Wessam Abou Ali og 32 Kasper Pedersen.

På skadeslisten har AaB Rasmus Thellufsen og Marco Ramkilde.

Tags på denne nyhed

Vidste du om FC Fredericia og AaB…

9. april 2018 kl. 15:33 af Brian Andersen

- at AaB har nået kvartfinalen i de seneste fem udgaver af DBU Pokalen. I tre af de fem udgaver har det været endestationen, hvorimod det blev til en semifinale i 2015/2016 og en pokaltitel i 2013/2014.

- at AaB mod FC Fredericia spiller klubbens pokalkamp nummer 199 siden debuten i november 1954. Ingen andre klubber har spillet et tilsvarende antal kampe i den danske pokalturnering.

- at FC Fredericia er i kvartfinalen i DBU Pokalen for anden gang i klubbens historie. Første gang var i 2011/2012, hvor det på hjemmebane blev til et nederlag på 2-1 til AC Horsens fra Alka Superligaen.

- at FC Fredericia og AaB har mødt hinanden to gange tidligere i DBU Pokalen med en sejr til hver af klubberne som udfald. I begge tilfælde spillede klubberne ligesom i dag i henholdsvis den næstbedste og bedste række.

- at AaB således 23. august 2006 tabte 4-2 efter forlænget spilletid i 2. runde – trods to AaB-træffere af brasilianske Chrys. Den ordinære kamp var sluttet 1-1.

- at AaB til gengæld 29. oktober 2008 i ottendedelsfinalen fik taget revanche i Fredericia via Anders Dues enlige fuldtræffer. AaB nåede i denne udgave af turneringen frem til pokalfinalen.

- at FC Fredericia har besejret Esbjerg fB, Romdrup-Klarup GF, AGF og HB Køge i de fire første runder, hvorimod AaB har besejret Viborg F.F. (5-1), Middelfart Boldklub (2-0) og FC Helsingør (2-1) på sin vej til kvartfinalen.

- at AaB’s målscorere på vejen til kvartfinalen har været Frederik Børsting (3 mål), Yann Rolim (2), Jannik Pohl (1), Pavol Safranko (1), Kasper Risgård (1) og Edison Flores (1).

- at onsdag aftens dommer Morten Krogh har dømt AaB én gang tidligere i indeværende sæson, hvor det i 2. spillerunde af Alka Superligaen blev til et nederlag på 4-1 på Aalborg Portland Park mod SønderjyskE.

- AaB én gang tidligere har spillet en pokalkamp på datoen 11. april. Det var i 1974, hvor AaB i kvartfinalen besejrede de regerende danske mestre fra Hvidovre I.F. med 1-0.

- at FC Fredericia efter 25 spillerunder er placeret på en syvendeplads i 1. division, men med blot fem point op til tredjepladsen, der giver playoffkampe om oprykning til Alka Superligaen.

- at AaB har vundet trofæet i DBU Pokalen tre gange – i 2014, 1970 og 1966. I alt har AaB været part i 11 pokalfinaler.

(Statistisk kilde: danskfodbold.com og aabsport.dk).

Tags på denne nyhed

Alle mand til Fredericia!

9. april 2018 kl. 12:17

Navn: MONJASA PARK

Kapacitet: 4.000

Kapacitet udebaneafsnit: Ca. 300

Indgang udebaneafsnit: A-B-C-indgang

 

Billetpriser

Børn (10-18 år), studerende og pensionister: 40 ,-

Voksen: 80 ,- 

 

Køb billetter til kampen her

 

Transport til og fra Fredericia

Fælles:

ASC arrangerer bustur: Læs mere og bestil billetter her

Vesttribunen arrangerer bustur:

Se https://www.facebook.com/Vesttribunen for yderligere information

 

AaB takker alle for deres støtte til holdet og Nordjylland på udebane. 

Abou Ali dobbelt målscorer i U/19-sejr over FCK

9. april 2018 kl. 09:28 af Rasmus Estrup

U/19: Sejr på 2-1 over FC København

Fredag eftermiddag tog AaB’s U/19-ligahold en 2-1-sejr over FC København på Hornevej.

Tidligt i kampen fik Wessam Abou Ali tilkæmpet sig bolden og fremtvunget et straffespark, og angriberen tog sig selv af forsøget fra pletten, som han sikkert eksekverede til 1-0.

Gæsterne kom herefter bedre med i kampen, men før pausen var det alligevel AaB’s Oliver Klitten, der havde halvlegens bedste tilbud, da han blev spillet fri af Mathias Johannsen. Desværre for nordjyderne overplacerede Oliver Klitten sit forsøg.

Efter cirka en times spil fik gæsterne udlignet til 1-1 efter først en flot soloaktion, der førte til et fladt indlæg tæt under mål, som blev prikket ind. 

Kort før tid slog AaB så til igen og snuppede sejren. Tvillingerne Oliver og Lukas Klitten fandt hinanden i venstre side, inden sidstnævnte lagde bolden til rette for Wessam Abou Ali, der flot scorede til slutresultatet 2-1.

- Jeg synes, vi spiller en fin første halvleg - især defensivt, hvor vi får gjort det rigtig fint. Det var desværre ikke en god offensiv kamp, og vi fik ikke spillet os frem til så meget, som vi havde håbet, siger U/19-ligatræner Lasse Stensgaard. 

- De fik heller ikke skabt særlig meget. Men omkring deres mål sad de mere på spillet, og man kunne godt få en dårlig mavefornemmelse, men vi får rettet op på det, og kan glædeligt snuppe en sejr, siger Lasse Stensgaard. 

AaB ligger på sjettepladsen i U/19-ligaen og spiller igen på lørdag, hvor holdet gæster U/19-ligaens andenplads, AGF.

U17: Nederlag på 2-0 mod FC København

Lørdag eftermiddag var det så U/17-ligaholdets tur til at prøve kræfter med FC København, der topper U/17 Ligaen. Og topholdet snuppede en sejr med hjem på 2-0.

Efter små ti minutter bragte gæsterne sig foran 1-0, da et AaB-angreb blev brudt, hvilket førte til en omstilling, som FC København udnyttede.

Cirka en halv time inde i kampen blev det også til 2-0, da godt spil fra FC København førte 2-0-scoringen med sig.

Kort inde i anden halvleg blev AaB’s forsvarsspiller Mathias Ross Jensen udvist, og herfra blev et comeback svært at mønstre. Til gengæld blev der resten af halvlegen forsvaret godt fra AaB-mandskabet, der måtte se sig slået 2-0.

- Vi gik ind til kampen med ønsket om at spille offensivt, og i første halvleg er spillet forholdsvis lige med en lille overvægt til dem. Efter pausen ville vi forsøge at ændre nogle ting - blandt andet i presspillet. Men da vi så får en hård udvisning, dør de planer, siger U/17-ligatræner David Olsen.

- I stedet bliver anden halvleg en forsvarskamp for os, men spillerne kæmpede supergodt med en god energi, og vi fik forsvaret os godt. Men vi må også erkende, at vi møder Danmarks bedste U/17-hold, og kampen var både tempofyldt og intens, hvilket er godt for spillerne at vænne sig til, siger David Olsen.

AaB ligger på fjerdepladsen i U/17 Ligaen og spiller næste kamp på lørdag på udebane mod AGF, der indtager andenpladsen.

Danmarksserien: 2-2 mod FC Skanderborg

Søndag var det så AaB’s Danmarksseriehold, der på udebane spillede 2-2 mod Danmarksseriens bundhold, FC Skanderborg.

AaB-spillerne kom rigtig skidt fra start, hvilket gav hjemmeholdet adskillige muligheder i kampens indledning. Og efter lidt over10 minutter kunne FC Skanderborg bringe sig foran 1-0, da deres angriber fik prikket den ind.

Efter pausen kom AaB igen dårligt fra start, og kort inde i anden halvleg blev det 2-0, da en af hjemmeholdets spillere modtog bolden på kanten, trak ind i banen og sparkede kuglen ind ved nærmeste stolpe.

Der gik dog ikke længe, før Kasper Emil Kristensen flot tippede en reducering til 2-1 hen over målmanden og i mål.

Med et lille kvarters tid tilbage blev Kasper Emil Kristensen dobbelt målscorer, da indskiftede Christian Lundby Søndergaard fandt AaB-topscoreren, som sparkede udligningen i mål.

Selvom AaB mod slutningen var tæt på at vende kampen på hovedet og snuppe alle tre point, endte opgøret 2-2.

- Set i bakspejlet skal vi vel være tilfredse med 2-2, selvom vi gik ind til kampen med håb om tre point, og at vi mod slutningen havde momentum. Men som vi spillede i første halvleg, og med tanke på, at vi var bagud 2-0, var vores indsats ikke til mere end uafgjort, siger Danmarksserietræner Nickolaj Jonstrup.

AaB ligger på sjettepladsen i Danmarksserien og spiller på lørdag på udebane mod Randers Freja, der ligger næstsidst.

Tags på denne nyhed
'