-
22. april kl. 16:00
2 : 1
18. april
2 : 0
15. april
3 : 1
11. april
3 : 1
6. april
0 : 3
2. april

AaB på semifinalejagt i Fredericia

10. april 2018 kl. 17:14 af Brian Andersen

FC Fredericia er efter 25 spillerunder placeret på en syvendeplads i den næstbedste række, men med blot fem point op til tredjepladsen, der giver playoffkampe om oprykning til Alka Superligaen.

AaB’s cheftræner Morten Wieghorst udtaler:

- FC Fredericia er et velspillende fodboldhold med en dygtig træner (Jesper Sørensen, red.), og man har fortjent spillet sig i kvartfinalen i DBU Pokalen efter sejre over blandt andre gode modstandere som AGF, Esbjerg og HB Køge.

- Vores respekt for FC Fredericia til trods så handler det for os udelukkende om at vinde i morgen, for vi skal videre til – i første omgang – semifinalen i en turnering, som vi hele vejen har prioriteret højt, fastslår Morten Wieghorst.

- Vi er advaret om FC Fredericias styrker, men vi skal sætte tempoet og vise vores kvaliteter, så vi kan advancere, siger Morten Wieghorst, der efter tirsdagens træning har udtaget følgende 19 navne:

1 Jacob Rinne, 2 Patrick Kristensen, 3 Jakob Ahlmann, 4 Jakob Blåbjerg, 5 Jores Okore, 6 Kristoffer Pallesen, 8 Rasmus Würtz, 9 Jannik Pohl, 10 Edison Flores, 14 Pavol Safranko, 16 Magnus Christensen, 17 Kasper Kusk, 22 Michael Lansing, 23 Filip Lesniak, 25 Frederik Børsting, 27 Oliver Abildgaard, 28 Yann Rolim, 30 Wessam Abou Ali og 32 Kasper Pedersen.

På skadeslisten har AaB Rasmus Thellufsen og Marco Ramkilde.

Tags på denne nyhed

Træn som Superligaspillere på AaB Talent Camp

10. april 2018 kl. 11:00 af Rasmus Estrup

Kom helt tæt på AaB's Superligaspillere og træn ligesom dem i uge 30, hvor AaB i samarbejde med Spar Nord afholder den populære AaB Talent Camp for fjerde år i træk. 

AaB Talent Camp er for entusiastiske fodbolddrenge i årgang 2005, 2006, 2007 og 2008. Prigrammet er planlagt af assistenttræner Thomas Augustinussen og AaB's øvrige T+ trænere. 

AaB Talent Camp løber af stablen fra mandag til og med fredag i tidsrummet kl. 09.00-14.00, og dagene er designet således, de minder mest muligt om hverdagen som Superligaspiller i AaB.

Først og fremmest er der to daglige træningspas, der planlægges og styres af AaB’s bedste ungdomselitetrænere. Træningen tager udgangspunkt i de bedste øvelser fra AaB’s talentudviklingsprogram.

Hele ugen kommer du desuden helt tæt på Superligaspillerne, der både træner, spiser og restituerer parallelt med Talent Camp-deltagerne.

Endvidere vil der i løbet af ugen være camp-aktiviteter, hvor Superliga-spillerne deltager.

Hvis AaB Talent Camp lyder som noget for dig, så skynd dig at blive tilmeldt.

Vi har kun et begrænset antal pladser, og tilmeldingen foregår efter princippet om først til mølle.

AaB Talent Camp har i sommeren 2018 plads til 12 målmænd og 64 markspillere.

Prisen for at deltagelse er 3.000 kr. og dette indbefatter:

-10 træningspas

-Forplejning frokost, samt frugt og snacks i løbet af dagene)

-Tøjpakke fra hummel

-Drikkedunk & håndklæde fra Spar Nord

-Skriftlig spillerevaluering

-2 X billetter til AaB Superliga-kamp

-Teknikkonkurrence med finale på Aalborg Stadion

-Samvær med Superliga-spillerne

 

Spørgsmål vedrørende AaB Talent Camp kan rettes til AaB’s T+-træner Mathias Krogh på mail: mak@aab-as.dk

Tags på denne nyhed

Vidste du om FC Fredericia og AaB…

9. april 2018 kl. 15:33 af Brian Andersen

- at AaB har nået kvartfinalen i de seneste fem udgaver af DBU Pokalen. I tre af de fem udgaver har det været endestationen, hvorimod det blev til en semifinale i 2015/2016 og en pokaltitel i 2013/2014.

- at AaB mod FC Fredericia spiller klubbens pokalkamp nummer 199 siden debuten i november 1954. Ingen andre klubber har spillet et tilsvarende antal kampe i den danske pokalturnering.

- at FC Fredericia er i kvartfinalen i DBU Pokalen for anden gang i klubbens historie. Første gang var i 2011/2012, hvor det på hjemmebane blev til et nederlag på 2-1 til AC Horsens fra Alka Superligaen.

- at FC Fredericia og AaB har mødt hinanden to gange tidligere i DBU Pokalen med en sejr til hver af klubberne som udfald. I begge tilfælde spillede klubberne ligesom i dag i henholdsvis den næstbedste og bedste række.

- at AaB således 23. august 2006 tabte 4-2 efter forlænget spilletid i 2. runde – trods to AaB-træffere af brasilianske Chrys. Den ordinære kamp var sluttet 1-1.

- at AaB til gengæld 29. oktober 2008 i ottendedelsfinalen fik taget revanche i Fredericia via Anders Dues enlige fuldtræffer. AaB nåede i denne udgave af turneringen frem til pokalfinalen.

- at FC Fredericia har besejret Esbjerg fB, Romdrup-Klarup GF, AGF og HB Køge i de fire første runder, hvorimod AaB har besejret Viborg F.F. (5-1), Middelfart Boldklub (2-0) og FC Helsingør (2-1) på sin vej til kvartfinalen.

- at AaB’s målscorere på vejen til kvartfinalen har været Frederik Børsting (3 mål), Yann Rolim (2), Jannik Pohl (1), Pavol Safranko (1), Kasper Risgård (1) og Edison Flores (1).

- at onsdag aftens dommer Morten Krogh har dømt AaB én gang tidligere i indeværende sæson, hvor det i 2. spillerunde af Alka Superligaen blev til et nederlag på 4-1 på Aalborg Portland Park mod SønderjyskE.

- AaB én gang tidligere har spillet en pokalkamp på datoen 11. april. Det var i 1974, hvor AaB i kvartfinalen besejrede de regerende danske mestre fra Hvidovre I.F. med 1-0.

- at FC Fredericia efter 25 spillerunder er placeret på en syvendeplads i 1. division, men med blot fem point op til tredjepladsen, der giver playoffkampe om oprykning til Alka Superligaen.

- at AaB har vundet trofæet i DBU Pokalen tre gange – i 2014, 1970 og 1966. I alt har AaB været part i 11 pokalfinaler.

(Statistisk kilde: danskfodbold.com og aabsport.dk).

Tags på denne nyhed

Alle mand til Fredericia!

9. april 2018 kl. 12:17 af Simon Vangsgaard Jensen

Navn: MONJASA PARK

Kapacitet: 4.000

Kapacitet udebaneafsnit: Ca. 300

Indgang udebaneafsnit: A-B-C-indgang

 

Billetpriser

Børn (10-18 år), studerende og pensionister: 40 ,-

Voksen: 80 ,- 

 

Køb billetter til kampen her

 

Transport til og fra Fredericia

Fælles:

ASC arrangerer bustur: Læs mere og bestil billetter her

Vesttribunen arrangerer bustur:

Se https://www.facebook.com/Vesttribunen for yderligere information

 

AaB takker alle for deres støtte til holdet og Nordjylland på udebane. 

Abou Ali dobbelt målscorer i U/19-sejr over FCK

9. april 2018 kl. 09:28 af Rasmus Estrup

U/19: Sejr på 2-1 over FC København

Fredag eftermiddag tog AaB’s U/19-ligahold en 2-1-sejr over FC København på Hornevej.

Tidligt i kampen fik Wessam Abou Ali tilkæmpet sig bolden og fremtvunget et straffespark, og angriberen tog sig selv af forsøget fra pletten, som han sikkert eksekverede til 1-0.

Gæsterne kom herefter bedre med i kampen, men før pausen var det alligevel AaB’s Oliver Klitten, der havde halvlegens bedste tilbud, da han blev spillet fri af Mathias Johannsen. Desværre for nordjyderne overplacerede Oliver Klitten sit forsøg.

Efter cirka en times spil fik gæsterne udlignet til 1-1 efter først en flot soloaktion, der førte til et fladt indlæg tæt under mål, som blev prikket ind. 

Kort før tid slog AaB så til igen og snuppede sejren. Tvillingerne Oliver og Lukas Klitten fandt hinanden i venstre side, inden sidstnævnte lagde bolden til rette for Wessam Abou Ali, der flot scorede til slutresultatet 2-1.

- Jeg synes, vi spiller en fin første halvleg - især defensivt, hvor vi får gjort det rigtig fint. Det var desværre ikke en god offensiv kamp, og vi fik ikke spillet os frem til så meget, som vi havde håbet, siger U/19-ligatræner Lasse Stensgaard. 

- De fik heller ikke skabt særlig meget. Men omkring deres mål sad de mere på spillet, og man kunne godt få en dårlig mavefornemmelse, men vi får rettet op på det, og kan glædeligt snuppe en sejr, siger Lasse Stensgaard. 

AaB ligger på sjettepladsen i U/19-ligaen og spiller igen på lørdag, hvor holdet gæster U/19-ligaens andenplads, AGF.

U17: Nederlag på 2-0 mod FC København

Lørdag eftermiddag var det så U/17-ligaholdets tur til at prøve kræfter med FC København, der topper U/17 Ligaen. Og topholdet snuppede en sejr med hjem på 2-0.

Efter små ti minutter bragte gæsterne sig foran 1-0, da et AaB-angreb blev brudt, hvilket førte til en omstilling, som FC København udnyttede.

Cirka en halv time inde i kampen blev det også til 2-0, da godt spil fra FC København førte 2-0-scoringen med sig.

Kort inde i anden halvleg blev AaB’s forsvarsspiller Mathias Ross Jensen udvist, og herfra blev et comeback svært at mønstre. Til gengæld blev der resten af halvlegen forsvaret godt fra AaB-mandskabet, der måtte se sig slået 2-0.

- Vi gik ind til kampen med ønsket om at spille offensivt, og i første halvleg er spillet forholdsvis lige med en lille overvægt til dem. Efter pausen ville vi forsøge at ændre nogle ting - blandt andet i presspillet. Men da vi så får en hård udvisning, dør de planer, siger U/17-ligatræner David Olsen.

- I stedet bliver anden halvleg en forsvarskamp for os, men spillerne kæmpede supergodt med en god energi, og vi fik forsvaret os godt. Men vi må også erkende, at vi møder Danmarks bedste U/17-hold, og kampen var både tempofyldt og intens, hvilket er godt for spillerne at vænne sig til, siger David Olsen.

AaB ligger på fjerdepladsen i U/17 Ligaen og spiller næste kamp på lørdag på udebane mod AGF, der indtager andenpladsen.

Danmarksserien: 2-2 mod FC Skanderborg

Søndag var det så AaB’s Danmarksseriehold, der på udebane spillede 2-2 mod Danmarksseriens bundhold, FC Skanderborg.

AaB-spillerne kom rigtig skidt fra start, hvilket gav hjemmeholdet adskillige muligheder i kampens indledning. Og efter lidt over10 minutter kunne FC Skanderborg bringe sig foran 1-0, da deres angriber fik prikket den ind.

Efter pausen kom AaB igen dårligt fra start, og kort inde i anden halvleg blev det 2-0, da en af hjemmeholdets spillere modtog bolden på kanten, trak ind i banen og sparkede kuglen ind ved nærmeste stolpe.

Der gik dog ikke længe, før Kasper Emil Kristensen flot tippede en reducering til 2-1 hen over målmanden og i mål.

Med et lille kvarters tid tilbage blev Kasper Emil Kristensen dobbelt målscorer, da indskiftede Christian Lundby Søndergaard fandt AaB-topscoreren, som sparkede udligningen i mål.

Selvom AaB mod slutningen var tæt på at vende kampen på hovedet og snuppe alle tre point, endte opgøret 2-2.

- Set i bakspejlet skal vi vel være tilfredse med 2-2, selvom vi gik ind til kampen med håb om tre point, og at vi mod slutningen havde momentum. Men som vi spillede i første halvleg, og med tanke på, at vi var bagud 2-0, var vores indsats ikke til mere end uafgjort, siger Danmarksserietræner Nickolaj Jonstrup.

AaB ligger på sjettepladsen i Danmarksserien og spiller på lørdag på udebane mod Randers Freja, der ligger næstsidst.

Tags på denne nyhed