Vidste du om Middelfart Boldklub og AaB…

18. september 2017 kl. 14:13 af Brian Andersen

- at AaB aldrig tidligere har mødt Middelfart Boldklub i en officiel turneringskamp, hverken i Danmarksturneringen eller i DBU Pokalen.

- at Middelfart Boldklub har været divisionshold siden 2010/2011 efter 35 års fravær.

- at Middelfart Boldklub efter syv spillerunder topper sin række i 2. division med 15 point. Klubbens foreløbige fire hjemmekampe er alle blevet vundet og med en samlet målscore på 11-4.

- at Middelfart Boldklub ikke nåede længere end 1. runde i de fire seneste udgaver af DBU Pokalen. Nu er klubben i 3. runde for kun femte gang i klubbens historie, hvor netop sekstendedelsfinalen har været klubbens bedste præstation.

- at AaB ikke har spillet en pokalkamp på datoen 20. september siden 1959. Dengang blev til det til et nederlag på 3-1 på hjemmebane mod Ikast FS.

- at AaB i de fire seneste udgaver af DBU Pokalen har nået mindst kvartfinalen. Men ofte er AaB nået meget længere, idet det er blevet til 21 semifinaler, hvoraf 11 af disse har givet avancement til pokalfinalen.

- at AaB har vundet trofæet i DBU Pokalen tre gange – i 2014, 1970 og 1966.

- at Middelfart Boldklub i 2. runde af DBU Pokalen besejrede Aabyhøj I.F. med 4-3 på udebane, mens AaB ligeledes avancerede efter en udesejr via 5-1 mod Viborg F.F. efter forlænget spilletid. Yann Rolim, Jannik Pohl, Frederik Børsting, Pavol Safranko og Kasper Risgård scorede målene for AaB.

- at AaB er ubesejret i sine seneste syv betydende kampe eller siden 30. juli 2017.

(Statistisk kilde: danskfodbold.com og aabsport.dk).

Ungdomsnederlag mod FCK

18. september 2017 kl. 13:28 af Rasmus Estrup

U/19 Ligaen: Nederlag på 5-2

AaB's U/19-ligahold tabte sæsonens tredje kamp, da holdet lørdag eftermiddag mødte FC København på udebane.

FCK var dominerende i første halvleg og bragte sig allerede i front efter fem minutter, da en personlig fejl i AaB-defensiven satte en omstilling i gang, der førte til 1-0-scoringen.

Kort efter udlignede gæsterne dog til 1-1. Efter et godt, højt pres vandt Jonathan Stæhr Larsen bolden omkring FCK's felt. AaB-spilleren lagde bolden på tværs til Wessam Abou Ali, der sikkert sparkede udligningen i nettet.

En halv time inde i opgøret kom københavnerne dog atter i front, da de efter godt opspil kunne bringe sig på 2-1. Minuttet senere blev det også 3-1, da AaB begik endnu en personlig fejl, som gav hjemmeholdet en friløber.

Efter pausen reducerede Wessam Abou Ali til 3-2. Angriberen fik bolden fra Jeppe Pedersen, og med en smart dribling satte Wessam Abou Ali sin nærmeste modstander, og AaB-frontløberen sparkede resolut læderet op i målhjørnet.

Halvvejs inde i anden halvleg udbyggede FCK sin føring til 4-2 på et langskud. I slutminutterne udnyttede hjemmeholdet endnu en personlig AaB-fejl, da FCK scorede kampens sidste mål til 5-2.

- Bortset fra det sidste kvarter var det en mere lige kamp, end resultatet antyder. Men FCK er gode, og i første halvleg falder vi for langt tilbage og spiller lidt for forsigtigt. Defensivt laver vi også for mange personlige fejl og lægger op til tre af deres mål, siger U/19-ligatræner Lasse Stensgaard.

- Alligevel vil jeg sige, at vi nærmer os det rette spor. Kigger vi på det overordnede kampbillede, så det både defensivt og offensivt bedre ud, end det har gjort hidtil, og det lignede mere det udtryk, vi træner på at få, siger han.

AaB har nu tabt de tre første kampe i U/19 Ligaen, og jagten på første sejr fortsætter allerede på onsdag, hvor AaB gæster OB.

U/17 Ligaen: Nederlag på 2-1 mod FCK

AaB's U/17-ligahold led sæsonens første pointtab, da holdet også mødte FCK på udebane i lørdags.

De gæstende nordjyderne kom ellers foran efter 8 minutter. Her fandt Thomas Albert Christiansen med en tværbold Jonathan Flindt. Han lagde bolden ind foran mål, hvor Mikkel Kaufmann dukkede op og sendte føringsmålet i nettet.

Kort før pausen fik FCK dog udlignet til 1-1, da hjemmeholdet ramte stolpen og selv var først over riposten, som kunne sendes over stregen.

Tidligt i anden halvleg blev det også til 2-1, da FCK omsatte en omstilling til mål.

FCK fik også en god mulighed for at øge føringen til 3-1, da de fik tilkendt et straffespark. Men AaB-målmand Marcus Bundgaard Sørensen diskede op med en pragtredning helt ude ved stolpen og holdt dermed AaB inde i opgøret.

Nordjyderne fik også to gode muligheder mod slutningen, hvor Mikkel Kaufmann i to omgange havde mulighed for at udligne, men begge gange blev chancen misbrugt.

Dermed gik U/17-ligaholdet for første gang fra banen uden en sejr i denne sæson.

- Det var en tæt kamp, hvor vi blev matchet godt af et FCK-hold, der havde god bevægelse og dynamik i gennembrudsspillet, hvilket gjorde det udfordrende for os, siger U/17-ligatræner David Olsen.

- FCK var i teten i første halvleg, uden at vi på nogen måde var udspillet. I anden halvleg ændrede vi formationen, og boldbesiddelsen var mere jævnbyrdig. Men det er fair nok, at vi taber. Omvendt havde det nok også været lige så fair, hvis den var endt uafgjort, siger han.

På onsdag møder AaB også OB i U/17 Ligaen.

AaB TV: Sammendrag af Brøndby I.F.-AaB

18. september 2017 kl. 12:19 af Rasmus Estrup

Velfortjent AaB-point i Brøndby

17. september 2017 kl. 19:54 af Rasmus Estrup

Hele Nordjyllands Hold spillede 0-0 på udebane mod Brøndby I.F. søndag aften. Selvom Brøndby I.F. havde spilovertaget, var det AaB, der kom frem til opgørets største chancer, og Hele Nordjyllands Hold var også en mand i overtal det sidste kvarter.

Det uafgjorte resultat betyder, at AaB nu er ubesejret i de seneste seks Alka Superligakampe, hvor holdet i øvrigt kun har indkasseret to mål.

AaB startede kampen i en 3-5-2-opstilling med blandt andre Jores Okore i forsvaret og Robert Kakeeto på midtbanen i håb om at få lukket ned for Brøndby I.F.'s spil centralt i banen. Og det lykkedes også i starten af kampen, hvor hjemmeholdet trods spilovertag ikke kom frem til muligheder.

Derfor var det også AaB, der fik kampens første chance efter 12 minutter. Filip Lesniak sendte en god, dyb stikning af sted til Jannik Pohl, som vandt løbeduellen mod de blå-gule forsvarsspillere. Angriberen formåede trods hårdt pres at fastholde bolden og til sidst lægge den af til Edison Flores. Men peruanerens afslutning fra kanten af feltet blev blokeret af Benedikt Röcker.

Hjemmeholdets første farlige forsøg faldt først ti minutter senere. Her kom Jan Kliment til afslutning inde i feltet, men skudforsøget mod nærmeste øvre målhjørne reddede Jacob Rinne fint til hjørnespark.

Et par minutter senere blev Hany Mukhtar sendt i dybden, men Jores Okore og Jakob Blåbjerg fik i fællesskab indhentet Brøndby-spilleren og sparket læderet til hjørne.

En halv times tid inde i opgøret kom Kamil Wilczek til afslutning. Hany Mukhtar sendte en stikning ind i feltet til Brøndby-angriberen, som øjeblikkeligt sendte skuddet forbi kassen.

Besar Halimi ville også forsøge sig minuttet senere, men forsøget fra distancen truede ikke Jacob Rinne i AaB-målet.

Kristoffer Pallesens afslutning efter 37 minutter truede heller ikke Frederik Rønnow i den anden ende. Afslutningen efter det korte hjørnespark blev nemlig blokeret på kanten af feltet.

AaB's højre wingback stod med et par minutter til pausen for halvlegens bedste detalje, da han under hårdt pres trak bolden med hælen bagom støttebenet og igennem benene på Anthony Jung. Kristoffer Pallesen kom hernæst til baglinjen og forsøgte sig med en afslutning, som Brøndby-målmanden parrerede.

Kort før pausen tilfaldt kampens hidtil største chance også de nordjyske gæster. Fra højresiden slog Jannik Pohl et glimrende indlæg ind omkring målfeltet. Her var angrebsmakker Pavol Safranko først på læderet, men slovakken sparkede bolden via grønsværen over mål.

Lige efter pausen fortsatte AaB med at være farlige. Pavol Safranko lagde sikkert bolden af til Jannik Pohl foran modstanderens felt. Pohl gav kuglen videre til Edison Flores som trykkede af. Aftrykket blev snittet af en Brøndby-spiller og bolden susede lige over overliggeren til hjørnespark.

Et hjørnespark Jores Okore nåede op til, men hovedstødsafslutningen fra forsvarsspilleren gik forbi hjemmeholdets mål.

Efterfølgende havde hjemmeholdet optræk til et par chancer, men det var først i kampens 58. minut at et langskud fra Hany Mukhtar for alvor pressede Jacob Rinne, der dog sikkert tog sig af forsøget.

AaB-keeperen måtte også agere redningsmand fem minutter senere. Indskiftede Simon Tibbling sendte et indlæg ind på kanten af målfeltet, hvor Jan Kliment fik dirigeret bolden mod mål, men Jacob Rinne reagerede hurtigt og fik reddet bolden fladt nær den ene stolpe.

De følgende minutter stod AaB kompakt og formåede at holde hjemmeholdet fra store chancer trods fortsat spilovertag til Brøndby I.F.

Efter 78 minutter fik Paulus Arajuuri sin anden advarsel, da han fældede Jannik Pohl, og så var AaB en mand i overtal resten af kampen.

Brøndby I.F. formåede alligevel at komme frem til nogle pæne chancer i de følgende momenter. Først var Teemu Pukki på færde, men Jores Okore fik blokeret.

Dernæst prøvede Benedikt Röcker med et hovedstød, som gik forbi.

Og endelig trykkede Jan Kliment af fra distancen, men også dette forsøg gik forbi.

I overtiden fik indskiftede Jakub Sylvestr en chance for at sende tre point til Nordjylland. Men slovakkens hovedstød blev reddet af Frederik Rønnow. Dermed endte kampen 0-0.

Det uafgjorte resultat betyder, at AaB indtager 10. pladsen i Alka Superligaen med ni point efter ni kampe. Hele Nordjyllands Hold er desuden ubesejret i nu syv kampe i streg - heraf de seneste seks Alka Superligakampe.

AaB's næste opgave er i DBU Pokalen på onsdag, hvor Hele Nordjyllands Hold gæster Middelfart Boldklub, der ligger i toppen af 2. division.

Næste Alka Superligakamp for AaB spilles søndag 24. september kl. 14.00 mod Lyngby Boldklub på Aalborg Portland Park.