To mål af Børsting sender AaB i ottendedelsfinalerne

20. september 2017 kl. 18:26 af Brian Andersen

Frederik Børsting blev dobbelt målscorer med en fuldtræffer i hver halvleg, og AaB er nu ubesejret i otte betydende kampe.

Udover målscorer Frederik Børsting bør også de to centrale midtbanefolk Filip Lesniak og Robert Kakeeto fremhæves for indsatsen, ligesom målmand Jacob Rinne der leverede to nærmest uvirkelige redninger i anden halvleg.

I forhold til opgøret i søndags mod Brøndby I.F. havde AaB fem ændringer i startformationen, hvor Patrick Kristensen, Frederik Børsting, Rasmus Thellufsen, Jakub Sylvestr og Yann Rolim afløste Kasper Pedersen, Edison Flores, Jakob Ahlmann, Jannik Pohl og Pavol Safranko.

Efter en frisk indledning i de første to-tre minutter af hjemmeholdet, så overtog AaB som forventet styringen, og efter sporadiske tiltag fra Rasmus Thellufsen og Filip Lesniak fik førstnævnte i det 13. minut AaB’s første mulighed, men Middelfart-keeper Casper Radza fik reddet med en fodparade.

På det efterfølgende hjørnespark headede dagens AaB-anfører Jores Okore forbi mål, og i fortsættelsen truede både Rasmus Thellufsen, Frederik Børsting og Jakub Sylvestr værternes mål.

Midtvejs i halvlegen måtte Casper Radza levere en stor redning fra et hovedstød fra tæt hold fra Jakub Sylvestr, og AaB trykkede i denne periode hårdt på for et føringsmål.

Dette kom omsider i det 27. minut, hvor et indlæg fra venstre fra Rasmus Thellufsen blev mistimet af Jakub Sylvestr, så bolden i stedet havnede hos Frederik Børsting, der efter et enkelt træk ind i banen udplacerede Casper Radza med en kontrolleret afslutning med venstrebenet.

Herfra faldt AaB spillemæssigt i kadence, men en ny stor hovedstødsmulighed til Jakub Sylvestr opstod i det 36. minut, og igen reddede Casper Radza.

I slutningen af halvlegen havde såvel Mads Raben som Adigun Salami kvalificerede afslutninger i den modsatte ende af banen uden held.

Fra anden halvlegs begyndelse satte AaB sig igen tungt på begivenhederne, og som en naturligvis konsekvens faldt 2-0 scoringen efter 56 minutter, hvor Jakub Sylvestr frispillede Rasmus Thellufsen, der fra venstre smart afleverede på tværs til Frederik Børsting, som dermed kunne score i et tomt mål.

Rasmus Thellufsen nåede at markere endnu et AaB-forsøg, inden Jacob Rinne på fremragende vis forhindrede Mathias Damgaards skudforsøg fra tæt hold i at passere mållinjen.

Straks efter headede Yann Rolim et stort AaB-tilbud forbi mål, mens Jacob Rinne i det 66. minut måtte diske op med endnu en fantastisk aktion, da sløset defensivt arbejde af AaB gav plads til et hårdt skud fra kanten af straffesparksfeltet fra Casper Johansen; afslutningen blev rettet af og var på vej ind i et åbent mål, før Jacob Rinne på vanvittig vis fik ændret retning og viftet bolden væk.

Herfra fadede opgøret reelt ud, og AaB kunne nogenlunde sikkert køre sejren hjem mod et ellers godt fightende og også ganske velspillende hjemmehold.

I slutfasen blev der givet debut til U/19 Ligaspiller Lukas Klitten, og med dagens sejr i Middelfart er AaB i hatten, når der på mandag trækkes lod til ottendedelsfinalerne.

Næste opgave for AaB er hjemmekampen på søndag på Aalborg Portland Park mod Lyngby Boldklub.

Køb i forsalg din billet her.

Matchfacts – DBU Pokalen, sekstendedelsfinale
Middelfart Boldklub-AaB  0-2 (0-1)
27. min 0-1 Frederik Børsting, 56. min 0-2 Frederik Børsting.
Advarsler Middelfart Boldklub: Ingen.
Advarsler AaB: Ingen.
1.121 tilskuere på Middelfart Stadion.

Middelfart Boldklub (4-1-4-1): Casper Radza, Sabahoon Sabao Qaume, Mathias Damgaard, Mohamed Ali El-Ahmar, Peter Jul Nielsen, Adigun Salami (65: Rasmus Fink Hansen), Peter Dahl Kristensen, Casper Johansen, Søren Zachariassen, Martin Hedager Jensen (57: Malthe Karsberg Rasmussen), Mads Raben (71: Søren Andreasen).

AaB (4-4-2): Jacob Rinne, Kristoffer Pallesen (88: Lukas Klitten), Jores Okore, Jakob Blåbjerg, Patrick Kristensen, Frederik Børsting, Robert Kakeeto, Filip Lesniak, Rasmus Thellufsen (80: Oliver Abildgaard), Jakub Sylvestr, Yann Rolim (70: Jannik Pohl).

Dommer: Jørgen Daugbjerg Burchardt.

AaB vil avancere i DBU Pokalen

19. september 2017 kl. 14:17 af Brian Andersen

Her gælder det AaB’s første møde nogensinde med Middelfart Boldklub, der topper sin række i 2. division med 15 point i sæsonens første syv kampe.

Det er ligeledes værd at bemærke, at fynboerne foreløbig har vundet alle sine fire første hjemmekampe i indeværende sæson.

AaB’s cheftræner Morten Wieghorst udtaler:

- Vi glæder os over vores positive udvikling inklusive præstationen i søndags i Brøndby, men nu er al fokus rettet mod at besejre Middelfart i morgen, så vi dermed også bliver en del af ottendedelsfinalerne.

- Middelfart har et fint set up og er qua deres topplacering i deres række også et af de allerbedste hold ud af de 24 klubber i 2. division, og det er et mandskab, vi respekterer og er forberedte på, siger Morten Wieghorst.

- Vi er også klar over, at de i mødet med et Superligahold kommer til at hæve deres niveau yderligere, og derfor er det vigtigt, at vi spiller med det rette tempo i kampen, så vi kan opfylde vores klare ambition om at vinde, påpeger Morten Wieghorst, der efter tirsdagens træningspas har udtaget følgende 17 navne:

1 Jacob Rinne, 2 Patrick Kristensen, 4 Jakob Blåbjerg, 5 Jores Okore, 6 Kristoffer Pallesen, 9 Jannik Pohl, 11 Jakub Sylvestr, 18 Rasmus Thellufsen, 20 Marco Meilinger, 23 Filip Lesniak, 24 Nikolaj Lyngø, 25 Frederik Børsting, 26 Robert Kakeeto, 27 Oliver Abildgaard, 28 Yann Rolim, 40 Tamati Williams og U/19 Ligaspiller Lukas Klitten.

AaB’s skadesliste omfatter fortsat anfører Rasmus Würtz, viceanfører Kasper Risgård, Magnus Christensen, Marco Ramkilde, Bardhec Bytyqi og Michael Lansing, mens også Kasper Pedersen og Jakob Ahlmann sidder over med mindre skavanker.

Livetweets fra opgøret kan fra kl. 16.30 følges på AaB’s officielle Twitterprofil.

Vidste du om Middelfart Boldklub og AaB…

18. september 2017 kl. 14:13 af Brian Andersen

- at AaB aldrig tidligere har mødt Middelfart Boldklub i en officiel turneringskamp, hverken i Danmarksturneringen eller i DBU Pokalen.

- at Middelfart Boldklub har været divisionshold siden 2010/2011 efter 35 års fravær.

- at Middelfart Boldklub efter syv spillerunder topper sin række i 2. division med 15 point. Klubbens foreløbige fire hjemmekampe er alle blevet vundet og med en samlet målscore på 11-4.

- at Middelfart Boldklub ikke nåede længere end 1. runde i de fire seneste udgaver af DBU Pokalen. Nu er klubben i 3. runde for kun femte gang i klubbens historie, hvor netop sekstendedelsfinalen har været klubbens bedste præstation.

- at AaB ikke har spillet en pokalkamp på datoen 20. september siden 1959. Dengang blev til det til et nederlag på 3-1 på hjemmebane mod Ikast FS.

- at AaB i de fire seneste udgaver af DBU Pokalen har nået mindst kvartfinalen. Men ofte er AaB nået meget længere, idet det er blevet til 21 semifinaler, hvoraf 11 af disse har givet avancement til pokalfinalen.

- at AaB har vundet trofæet i DBU Pokalen tre gange – i 2014, 1970 og 1966.

- at Middelfart Boldklub i 2. runde af DBU Pokalen besejrede Aabyhøj I.F. med 4-3 på udebane, mens AaB ligeledes avancerede efter en udesejr via 5-1 mod Viborg F.F. efter forlænget spilletid. Yann Rolim, Jannik Pohl, Frederik Børsting, Pavol Safranko og Kasper Risgård scorede målene for AaB.

- at AaB er ubesejret i sine seneste syv betydende kampe eller siden 30. juli 2017.

(Statistisk kilde: danskfodbold.com og aabsport.dk).

Ungdomsnederlag mod FCK

18. september 2017 kl. 13:28 af Rasmus Estrup

U/19 Ligaen: Nederlag på 5-2

AaB's U/19-ligahold tabte sæsonens tredje kamp, da holdet lørdag eftermiddag mødte FC København på udebane.

FCK var dominerende i første halvleg og bragte sig allerede i front efter fem minutter, da en personlig fejl i AaB-defensiven satte en omstilling i gang, der førte til 1-0-scoringen.

Kort efter udlignede gæsterne dog til 1-1. Efter et godt, højt pres vandt Jonathan Stæhr Larsen bolden omkring FCK's felt. AaB-spilleren lagde bolden på tværs til Wessam Abou Ali, der sikkert sparkede udligningen i nettet.

En halv time inde i opgøret kom københavnerne dog atter i front, da de efter godt opspil kunne bringe sig på 2-1. Minuttet senere blev det også 3-1, da AaB begik endnu en personlig fejl, som gav hjemmeholdet en friløber.

Efter pausen reducerede Wessam Abou Ali til 3-2. Angriberen fik bolden fra Jeppe Pedersen, og med en smart dribling satte Wessam Abou Ali sin nærmeste modstander, og AaB-frontløberen sparkede resolut læderet op i målhjørnet.

Halvvejs inde i anden halvleg udbyggede FCK sin føring til 4-2 på et langskud. I slutminutterne udnyttede hjemmeholdet endnu en personlig AaB-fejl, da FCK scorede kampens sidste mål til 5-2.

- Bortset fra det sidste kvarter var det en mere lige kamp, end resultatet antyder. Men FCK er gode, og i første halvleg falder vi for langt tilbage og spiller lidt for forsigtigt. Defensivt laver vi også for mange personlige fejl og lægger op til tre af deres mål, siger U/19-ligatræner Lasse Stensgaard.

- Alligevel vil jeg sige, at vi nærmer os det rette spor. Kigger vi på det overordnede kampbillede, så det både defensivt og offensivt bedre ud, end det har gjort hidtil, og det lignede mere det udtryk, vi træner på at få, siger han.

AaB har nu tabt de tre første kampe i U/19 Ligaen, og jagten på første sejr fortsætter allerede på onsdag, hvor AaB gæster OB.

U/17 Ligaen: Nederlag på 2-1 mod FCK

AaB's U/17-ligahold led sæsonens første pointtab, da holdet også mødte FCK på udebane i lørdags.

De gæstende nordjyderne kom ellers foran efter 8 minutter. Her fandt Thomas Albert Christiansen med en tværbold Jonathan Flindt. Han lagde bolden ind foran mål, hvor Mikkel Kaufmann dukkede op og sendte føringsmålet i nettet.

Kort før pausen fik FCK dog udlignet til 1-1, da hjemmeholdet ramte stolpen og selv var først over riposten, som kunne sendes over stregen.

Tidligt i anden halvleg blev det også til 2-1, da FCK omsatte en omstilling til mål.

FCK fik også en god mulighed for at øge føringen til 3-1, da de fik tilkendt et straffespark. Men AaB-målmand Marcus Bundgaard Sørensen diskede op med en pragtredning helt ude ved stolpen og holdt dermed AaB inde i opgøret.

Nordjyderne fik også to gode muligheder mod slutningen, hvor Mikkel Kaufmann i to omgange havde mulighed for at udligne, men begge gange blev chancen misbrugt.

Dermed gik U/17-ligaholdet for første gang fra banen uden en sejr i denne sæson.

- Det var en tæt kamp, hvor vi blev matchet godt af et FCK-hold, der havde god bevægelse og dynamik i gennembrudsspillet, hvilket gjorde det udfordrende for os, siger U/17-ligatræner David Olsen.

- FCK var i teten i første halvleg, uden at vi på nogen måde var udspillet. I anden halvleg ændrede vi formationen, og boldbesiddelsen var mere jævnbyrdig. Men det er fair nok, at vi taber. Omvendt havde det nok også været lige så fair, hvis den var endt uafgjort, siger han.

På onsdag møder AaB også OB i U/17 Ligaen.

AaB TV: Sammendrag af Brøndby I.F.-AaB

18. september 2017 kl. 12:19 af Rasmus Estrup