Kampplanen for 2017 næsten på plads

5. september 2017 kl. 10:14 af Brian Andersen

Opgaver i DBU Pokalen og det resterende kampprogram for Alka Superligaens grundspil ser dermed for AaB’s vedkommende således ud:

DBU Pokalen, 2. runde – Torsdag 7. september kl. 19.30 – Viborg F.F.-AaB

Alka Superligaen, 8. spillerunde – Mandag 11. september kl. 19.00 – AaB-Silkeborg I.F.

20. runde – 9., 10., 11. eller 12. februar 2018 – Silkeborg I.F.-AaB

21. runde – 16., 17., 18. eller 19. februar – AaB-Brøndby I.F.

22. runde – 23., 24., 25. eller 26. februar – AaB-FC Nordsjælland

23. runde – 27., 28. februar eller 1. marts – SønderjyskE-AaB

24. runde – 2., 3., 4. eller 5. marts – AaB-AC Horsens

25. runde – 9., 10., 11. eller 12. marts – AaB-Randers FC

26. runde – 16., 17., 18. eller 19. marts – AGF-AaB

De seks bedst placerede klubber går i Mesterskabsslutspillet, mens de otte efterfølgende hold skal dyste i to puljer om adgang til en kamp om europæisk kvalifikation eller om at undgå playoff om nedrykning.

AaB og Spar Nord Fonden donerer i fællesskab 2 kr. pr. tilskuer til Alka Superligakampe på Aalborg Portland Park til Hele Nordjyllands Håndsrækning, der i efteråret 2017 går ubeskåret til Børn i Sorg – Sorggrupperne i Aars, som efter efterårets første tre hjemmekampe allerede er sikret en donation på 38.034 kr.

Køb billet til det forestående opgør mod Silkeborg I.F. her.

Danmarksserien smed sejr mod tophold

5. september 2017 kl. 08:55 af Rasmus Estrup

AaB har i Danmarksserien fortsat første sejr til gode efter en weekend, hvor sejren ellers var tæt på at komme, selvom AaB mødte topholdet Hedensted I.F., der inden kampen kun havde fået sejre i denne sæson.

AaB lagde bedst fra land i første halvleg, og efter et kvarter scorede Kasper Emil Kristensen et godt mål til 1-0 efter oplæg fra Morten Uglebjerg Thomsen. Første halvleg fortsatte med AaB i teten, men brændte blandt andet to friløbere samt havde et træf på overliggeren.

I anden halvleg kom Hedensted I.F. bedre med i kampen, og især det sidste 15-20 minutter pressede topholdet på for en udligning. Den faldt i tillægstiden, da AaB i flere omgange ikke fik clearet læderet, og i stedet kunne gæsterne sende et indlæg mod bagerste stang, hvor der blev eksekveret til 1-1.

Dermed spillede AaB for anden kamp i streg uafgjort mod et af Danmarksseriens tophold, og AaB har nu på to point efter fem kampe i Danmarksserien.

- Kigger vi på chancefordelingen, er vi bitre over, at vi ikke vinder. Vi arbejder stadig på at finde nøglen mellem ungdom og senior. Vi er nødt til at forvalte vores muligheder bedre og undgå unødig panik i slutningen af kampen, siger Danmarksserietræner Kenneth Cortsen.

- Vi spillede en god omgang fodbold, hvor vi producerede mange chancer og samtidig var i bedre kontrol end hidtil mod et hold, der har slået Thisted FC og Aarhus Fremad i DBI Pokalen. Men når alt kommer til alt, mangler vi en masse point efter de første fem runder, siger Danmarksserietræneren.

AaB TV: Klubbesøg i Nibe Boldklub

4. september 2017 kl. 21:21 af Rasmus Estrup

Klitten og Bærtelsen indskiftet i remis

4. september 2017 kl. 13:53 af Rasmus Estrup

Modsat seneste venskabskamp mod Holland startede både Anders Bærtelsen og Lukas Klitten (billede) ikke i startopstillingen, men på bænken, da Danmarks U/18-landshold mandag eftermiddag spillede en ny venskabskamp mod Holland.

Begge spillere fik dog spilletid i landskampen, der med to scoringer i overtiden endte 1-1. Lukas Klitten blev skiftet ind efter 69 minutter, mens Anders Bærtelsen kom i aktion efter 77 minutter.

Dermed har de to AaB-talenter fået spilletid i begge venskabskampe for U/18-landsholdet i denne omgang. Lukas Klitten er nu noteret for tre U/18-landskampe og seks ungdomslandskampe i alt. Anders Bærtelsen spillede sin anden U/18-landskamp og 17. ungdomslandskamp i alt.