AaB vil udbygge positiv stime

16. september 2017 kl. 15:49 af Brian Andersen

Morgendagens værter på Brøndby Stadion har til gengæld hentet maksimumpoint fra sine fire første hjemmekampe i Alka Superligaen i indeværende sæson, hvorfor der set i det lys venter en vanskelig opgave for Hele Nordjyllands Hold.

Frederik Børsting vender tilbage efter sit skadesfravær i AaB’s sejr i mandags mod Silkeborg I.F., ligesom Oliver Abildgaard og Marco Meilinger kan gøre comeback.

AaB’s cheftræner Morten Wieghorst udtaler:

- Først og fremmest har vi fokus på at præstere optimalt såvel som hold som individuelt, så vi kan udbygge vores serie af ubesejrede kampe, hvilket i sagens natur er vigtigt for os.

- Isoleret set går vi selvfølgelig også efter at vinde i morgen, selvom Brøndby er favorit, konstaterer Morten Wieghorst.

- Der bliver formentlig tale om en kamp med endnu mere intensitet end hidtil i sæsonen, og vi er velforberedte og parate til at spille vores chance, så vi kan få et godt resultat med hjem til Aalborg, slutter Morten Wieghorst, der efter lørdagens træningspas har udtaget følgende 19 navne:

1 Jacob Rinne, 2 Patrick Kristensen, 3 Jakob Ahlmann, 4 Jakob Blåbjerg, 5 Jores Okore, 6 Kristoffer Pallesen, 9 Jannik Pohl, 10 Edison Flores, 11 Jakub Sylvestr, 14 Pavol Safranko, 18 Rasmus Thellufsen, 20 Marco Meilinger, 23 Filip Lesniak, 25 Frederik Børsting, 26 Robert Kakeeto, 27 Oliver Abildgaard, 28 Yann Rolim, 32 Kasper Pedersen og 40 Tamati Williams.

AaB’s skadesliste omfatter anfører Rasmus Würtz, viceanfører Kasper Risgård, Magnus Christensen, Marco Ramkilde, Bardhec Bytyqi, Nikolaj Lyngø og Michael Lansing.

Tags på denne nyhed

To AaB-talenter udtaget til DBU Future

16. september 2017 kl. 09:02 af Rasmus Estrup

De to AaB-talenter Jakob Holdt (foto) og Mikkel Agervig er blevet udtaget til en Future-samling med DBU. U/16-landstræner Søren Hermansen har netop offentliggjort to trupper - en i øst og en i vest - på i alt 37 spillere, der skal mødes i træningssamlinger i henholdvis Ballerup og Tilst i slutningen af september. 

Og her er Mikkel Agervig og Jakob Holdt udtaget til vesttruppen, der træner i Tilst 27. september. 

Future-samlingerne er for de talentfulde spillere, der ikke er langt nok i deres fysiske udvikling, og derfor i øjeblikket kan være fysisk overmatchet mod større jævnaldrende spillere.

Tags på denne nyhed

AaB TV: Blåbjerg om forløsningen før Brøndby-kampen

15. september 2017 kl. 14:49 af Rasmus Estrup

Vidste du om Brøndby I.F. og AaB…

15. september 2017 kl. 12:24 af Brian Andersen

- at den forestående duel er Alka Superligakamp nummer 84 mellem Brøndby I.F. og AaB. Statistikken siger 26 sejre til AaB, 24 uafgjorte og 33 nederlag samt en målscore på 113-119 set med AaB’s øjne.

- at Brøndby I.F. mod AaB er det mest spillede opgør i Alka Superligaen, idet de to klubber er de eneste klubber, der har spillet samtlige sæsoner siden Alka Superligaens etablering i 1991. Dog har Brøndby I.F. spillet to Alka Superligakampe flere end AaB, idet Brøndby I.F. i sidste sæson endte i mesterskabsspillet, hvorimod AaB endte i gruppespillet.

- at AaB er ubesejret i sine seneste seks betydende kampe eller siden 30. juli 2017.

- at Brøndby I.F. er indeværende sæsons bedste hjemmehold med maksimumpoint efter fire kampe, hvorimod AaB fortsat har sin første sejr til gode på udebane. På Brøndby Stadion har Brøndby I.F. gennemsnitligt scoret tre mål pr. hjemmekamp, hvorimod AaB foreløbig i alt har scoret blot tre mål på udebane.

- at på trods af 83 spillede Alka Superligakampe mellem Brøndby I.F. og AaB er der kun blevet uddelt ni røde kort i disse kampe, hvoraf Brøndby I.F. har fået de seks. Det har dog ikke været nødvendigt for dommeren at udvise en spiller i de seneste 11 indbyrdes Alka Superligakampe mellem Brøndby I.F. og AaB.

- at AaB har gode erfaringer med Brøndby I.F. på Brøndby Stadion, idet de seneste ni Alka Superliga-udekampe mod Brøndby I.F. kun har givet to nederlag, heriblandt dog det seneste opgør i oktober 2016. De syv resterende kampe er endt med tre sejre og fire uafgjorte.

- at AaB’s seneste sejr på Brøndby Stadion forekom 29. november 2015, hvor scoringer af Thomas Enevoldsen og Lukas Spalvis sikrede en 2-0 gevinst.

- at såfremt AaB ikke får brudt stimen på ti Alka Superliga-udekampe i træk uden sejr, vil AaB forværre den igangværende Alka Superliga-klubrekord til 11 udekampe uden sejr. Der er dog endnu nogle kampe op til AaB’s DM-rekord på 13 udekampe i træk uden sejr sat i april-november 1980.

- at AaB har spillet 0-0 i sine to seneste Alka Superligaudekampe. Hvis det bliver til den tredje målløse udekamp i træk, vil det være kun anden gang i hele AaB’s DM-historie, at klubben spiller 0-0 i tre udekampe i træk (første gang var november 1991-april 1992).

- at AaB tidligere har spillet 11 DM-kampe på datoen 17. september med fire sejre, én uafgjort og seks nederlag som resultat. Den enlige uafgjorte kamp (1-1) var i 2003 mod… Brøndby I.F. på Brøndby Stadion. Stefan Schmidt scorede for AaB.

- at kombinationen af Brøndby I.F. på Brøndby Stadion og søndag aftens opmand Michael Johansen som dommer har AaB oplevet én gang tidligere, i 2009. Dengang vandt AaB med 2-0 på scoringer af Andreas Johansson og Anders Due.

- at fra den nuværende Superligatrup har Rasmus Würtz (4 mål), Patrick Kristensen (1) og Kasper Risgård (1) tidligere været på måltavlen for AaB i en Alka Superligakamp mod Brøndby I.F.

- at AaB har holdt nullet i de to seneste Alka Superliga-udekampe, der begge er endt 0-0. Hvis AaB formår at holde Brøndby I.F. fra at score, vil det være første gang siden april-maj 2016, at AaB præsterer tre clean sheets i træk på udebane.

(Statistisk kilde: danskfodbold.com og aabsport.dk).

Tags på denne nyhed

AaB TV: Holdfoto for 2017/18

15. september 2017 kl. 08:22 af Rasmus Estrup