AaB vil avancere i DBU Pokalen

19. september 2017 kl. 14:17 af Brian Andersen

Her gælder det AaB’s første møde nogensinde med Middelfart Boldklub, der topper sin række i 2. division med 15 point i sæsonens første syv kampe.

Det er ligeledes værd at bemærke, at fynboerne foreløbig har vundet alle sine fire første hjemmekampe i indeværende sæson.

AaB’s cheftræner Morten Wieghorst udtaler:

- Vi glæder os over vores positive udvikling inklusive præstationen i søndags i Brøndby, men nu er al fokus rettet mod at besejre Middelfart i morgen, så vi dermed også bliver en del af ottendedelsfinalerne.

- Middelfart har et fint set up og er qua deres topplacering i deres række også et af de allerbedste hold ud af de 24 klubber i 2. division, og det er et mandskab, vi respekterer og er forberedte på, siger Morten Wieghorst.

- Vi er også klar over, at de i mødet med et Superligahold kommer til at hæve deres niveau yderligere, og derfor er det vigtigt, at vi spiller med det rette tempo i kampen, så vi kan opfylde vores klare ambition om at vinde, påpeger Morten Wieghorst, der efter tirsdagens træningspas har udtaget følgende 17 navne:

1 Jacob Rinne, 2 Patrick Kristensen, 4 Jakob Blåbjerg, 5 Jores Okore, 6 Kristoffer Pallesen, 9 Jannik Pohl, 11 Jakub Sylvestr, 18 Rasmus Thellufsen, 20 Marco Meilinger, 23 Filip Lesniak, 24 Nikolaj Lyngø, 25 Frederik Børsting, 26 Robert Kakeeto, 27 Oliver Abildgaard, 28 Yann Rolim, 40 Tamati Williams og U/19 Ligaspiller Lukas Klitten.

AaB’s skadesliste omfatter fortsat anfører Rasmus Würtz, viceanfører Kasper Risgård, Magnus Christensen, Marco Ramkilde, Bardhec Bytyqi og Michael Lansing, mens også Kasper Pedersen og Jakob Ahlmann sidder over med mindre skavanker.

Livetweets fra opgøret kan fra kl. 16.30 følges på AaB’s officielle Twitterprofil.

Vidste du om Middelfart Boldklub og AaB…

18. september 2017 kl. 14:13 af Brian Andersen

- at AaB aldrig tidligere har mødt Middelfart Boldklub i en officiel turneringskamp, hverken i Danmarksturneringen eller i DBU Pokalen.

- at Middelfart Boldklub har været divisionshold siden 2010/2011 efter 35 års fravær.

- at Middelfart Boldklub efter syv spillerunder topper sin række i 2. division med 15 point. Klubbens foreløbige fire hjemmekampe er alle blevet vundet og med en samlet målscore på 11-4.

- at Middelfart Boldklub ikke nåede længere end 1. runde i de fire seneste udgaver af DBU Pokalen. Nu er klubben i 3. runde for kun femte gang i klubbens historie, hvor netop sekstendedelsfinalen har været klubbens bedste præstation.

- at AaB ikke har spillet en pokalkamp på datoen 20. september siden 1959. Dengang blev til det til et nederlag på 3-1 på hjemmebane mod Ikast FS.

- at AaB i de fire seneste udgaver af DBU Pokalen har nået mindst kvartfinalen. Men ofte er AaB nået meget længere, idet det er blevet til 21 semifinaler, hvoraf 11 af disse har givet avancement til pokalfinalen.

- at AaB har vundet trofæet i DBU Pokalen tre gange – i 2014, 1970 og 1966.

- at Middelfart Boldklub i 2. runde af DBU Pokalen besejrede Aabyhøj I.F. med 4-3 på udebane, mens AaB ligeledes avancerede efter en udesejr via 5-1 mod Viborg F.F. efter forlænget spilletid. Yann Rolim, Jannik Pohl, Frederik Børsting, Pavol Safranko og Kasper Risgård scorede målene for AaB.  

- at AaB er ubesejret i sine seneste syv betydende kampe eller siden 30. juli 2017.

(Statistisk kilde: danskfodbold.com og aabsport.dk).

Tags på denne nyhed

Ungdomsnederlag mod FCK

18. september 2017 kl. 13:28 af Rasmus Estrup

U/19 Ligaen: Nederlag på 5-2

AaB's U/19-ligahold tabte sæsonens tredje kamp, da holdet lørdag eftermiddag mødte FC København på udebane.

FCK var dominerende i første halvleg og bragte sig allerede i front efter fem minutter, da en personlig fejl i AaB-defensiven satte en omstilling i gang, der førte til 1-0-scoringen. 

Kort efter udlignede gæsterne dog til 1-1. Efter et godt, højt pres vandt Jonathan Stæhr Larsen bolden omkring FCK's felt. AaB-spilleren lagde bolden på tværs til Wessam Abou Ali, der sikkert sparkede udligningen i nettet. 

En halv time inde i opgøret kom københavnerne dog atter i front, da de efter godt opspil kunne bringe sig på 2-1. Minuttet senere blev det også 3-1, da AaB begik endnu en personlig fejl, som gav hjemmeholdet en friløber. 

Efter pausen reducerede Wessam Abou Ali til 3-2. Angriberen fik bolden fra Jeppe Pedersen, og med en smart dribling satte Wessam Abou Ali sin nærmeste modstander, og AaB-frontløberen sparkede resolut læderet op i målhjørnet. 

Halvvejs inde i anden halvleg udbyggede FCK sin føring til 4-2 på et langskud. I slutminutterne udnyttede hjemmeholdet endnu en personlig AaB-fejl, da FCK scorede kampens sidste mål til 5-2. 

- Bortset fra det sidste kvarter var det en mere lige kamp, end resultatet antyder. Men FCK er gode, og i første halvleg falder vi for langt tilbage og spiller lidt for forsigtigt. Defensivt laver vi også for mange personlige fejl og lægger op til tre af deres mål, siger U/19-ligatræner Lasse Stensgaard. 

- Alligevel vil jeg sige, at vi nærmer os det rette spor. Kigger vi på det overordnede kampbillede, så det både defensivt og offensivt bedre ud, end det har gjort hidtil, og det lignede mere det udtryk, vi træner på at få, siger han. 

AaB har nu tabt de tre første kampe i U/19 Ligaen, og jagten på første sejr fortsætter allerede på onsdag, hvor AaB gæster OB. 

U/17 Ligaen: Nederlag på 2-1 mod FCK

AaB's U/17-ligahold led sæsonens første pointtab, da holdet også mødte FCK på udebane i lørdags. 

De gæstende nordjyderne kom ellers foran efter 8 minutter. Her fandt Thomas Albert Christiansen med en tværbold Jonathan Flindt. Han lagde bolden ind foran mål, hvor Mikkel Kaufmann dukkede op og sendte føringsmålet i nettet. 

Kort før pausen fik FCK dog udlignet til 1-1, da hjemmeholdet ramte stolpen og selv var først over riposten, som kunne sendes over stregen. 

Tidligt i anden halvleg blev det også til 2-1, da FCK omsatte en omstilling til mål. 

FCK fik også en god mulighed for at øge føringen til 3-1, da de fik tilkendt et straffespark. Men AaB-målmand Marcus Bundgaard Sørensen diskede op med en pragtredning helt ude ved stolpen og holdt dermed AaB inde i opgøret. 

Nordjyderne fik også to gode muligheder mod slutningen, hvor Mikkel Kaufmann i to omgange havde mulighed for at udligne, men begge gange blev chancen misbrugt. 

Dermed gik U/17-ligaholdet for første gang fra banen uden en sejr i denne sæson. 

- Det var en tæt kamp, hvor vi blev matchet godt af et FCK-hold, der havde god bevægelse og dynamik i gennembrudsspillet, hvilket gjorde det udfordrende for os, siger U/17-ligatræner David Olsen. 

- FCK var i teten i første halvleg, uden at vi på nogen måde var udspillet. I anden halvleg ændrede vi formationen, og boldbesiddelsen var mere jævnbyrdig. Men det er fair nok, at vi taber. Omvendt havde det nok også været lige så fair, hvis den var endt uafgjort, siger han. 

På onsdag møder AaB også OB i U/17 Ligaen. 

Tags på denne nyhed

AaB TV: Sammendrag af Brøndby I.F.-AaB

18. september 2017 kl. 12:19 af Rasmus Estrup
Tags på denne nyhed
'