AaB TV: Blåbjerg om forløsningen før Brøndby-kampen

15. september 2017 kl. 14:49 af Rasmus Estrup

Vidste du om Brøndby I.F. og AaB…

15. september 2017 kl. 12:24 af Brian Andersen

- at den forestående duel er Alka Superligakamp nummer 84 mellem Brøndby I.F. og AaB. Statistikken siger 26 sejre til AaB, 24 uafgjorte og 33 nederlag samt en målscore på 113-119 set med AaB’s øjne.

- at Brøndby I.F. mod AaB er det mest spillede opgør i Alka Superligaen, idet de to klubber er de eneste klubber, der har spillet samtlige sæsoner siden Alka Superligaens etablering i 1991. Dog har Brøndby I.F. spillet to Alka Superligakampe flere end AaB, idet Brøndby I.F. i sidste sæson endte i mesterskabsspillet, hvorimod AaB endte i gruppespillet.

- at AaB er ubesejret i sine seneste seks betydende kampe eller siden 30. juli 2017.

- at Brøndby I.F. er indeværende sæsons bedste hjemmehold med maksimumpoint efter fire kampe, hvorimod AaB fortsat har sin første sejr til gode på udebane. På Brøndby Stadion har Brøndby I.F. gennemsnitligt scoret tre mål pr. hjemmekamp, hvorimod AaB foreløbig i alt har scoret blot tre mål på udebane.

- at på trods af 83 spillede Alka Superligakampe mellem Brøndby I.F. og AaB er der kun blevet uddelt ni røde kort i disse kampe, hvoraf Brøndby I.F. har fået de seks. Det har dog ikke været nødvendigt for dommeren at udvise en spiller i de seneste 11 indbyrdes Alka Superligakampe mellem Brøndby I.F. og AaB.

- at AaB har gode erfaringer med Brøndby I.F. på Brøndby Stadion, idet de seneste ni Alka Superliga-udekampe mod Brøndby I.F. kun har givet to nederlag, heriblandt dog det seneste opgør i oktober 2016. De syv resterende kampe er endt med tre sejre og fire uafgjorte.

- at AaB’s seneste sejr på Brøndby Stadion forekom 29. november 2015, hvor scoringer af Thomas Enevoldsen og Lukas Spalvis sikrede en 2-0 gevinst.

- at såfremt AaB ikke får brudt stimen på ti Alka Superliga-udekampe i træk uden sejr, vil AaB forværre den igangværende Alka Superliga-klubrekord til 11 udekampe uden sejr. Der er dog endnu nogle kampe op til AaB’s DM-rekord på 13 udekampe i træk uden sejr sat i april-november 1980.

- at AaB har spillet 0-0 i sine to seneste Alka Superligaudekampe. Hvis det bliver til den tredje målløse udekamp i træk, vil det være kun anden gang i hele AaB’s DM-historie, at klubben spiller 0-0 i tre udekampe i træk (første gang var november 1991-april 1992).

- at AaB tidligere har spillet 11 DM-kampe på datoen 17. september med fire sejre, én uafgjort og seks nederlag som resultat. Den enlige uafgjorte kamp (1-1) var i 2003 mod… Brøndby I.F. på Brøndby Stadion. Stefan Schmidt scorede for AaB.

- at kombinationen af Brøndby I.F. på Brøndby Stadion og søndag aftens opmand Michael Johansen som dommer har AaB oplevet én gang tidligere, i 2009. Dengang vandt AaB med 2-0 på scoringer af Andreas Johansson og Anders Due.

- at fra den nuværende Superligatrup har Rasmus Würtz (4 mål), Patrick Kristensen (1) og Kasper Risgård (1) tidligere været på måltavlen for AaB i en Alka Superligakamp mod Brøndby I.F.

- at AaB har holdt nullet i de to seneste Alka Superliga-udekampe, der begge er endt 0-0. Hvis AaB formår at holde Brøndby I.F. fra at score, vil det være første gang siden april-maj 2016, at AaB præsterer tre clean sheets i træk på udebane.

(Statistisk kilde: danskfodbold.com og aabsport.dk).

Tags på denne nyhed

AaB TV: Holdfoto for 2017/18

15. september 2017 kl. 08:22 af Rasmus Estrup

Risgård og Magnus C. tvivlsomme til Brøndby-kamp

14. september 2017 kl. 16:34 af Brian Andersen

AaB har ikke tabt i seks betydende kampe i træk eller siden 30. juli, men det er sandsynligt, at man søndag aften udover anfører Rasmus Würtz også må se bort fra viceanfører Kasper Risgård og Magnus Christensen.

- Risgård måtte lade sig udskifte med hofteproblemer i mandags, men vi håber stadig, han når at blive klar, selvom det er usikkert, siger AaB’s cheftræner Morten Wieghorst til aabsport.dk.

- For Magnus’ vedkommende var det lysken, der i første halvleg gav problemer, og han har ikke trænet siden og er selvsagt derfor også tvivlsom til weekenden, tilføjer Morten Wieghorst.

Til gengæld kan cheftræneren glæde sig over klarmeldinger af både Frederik Børsting, Jores Okore, Patrick Kristensen og Marco Meilinger. De tre sidstnævnte var alle uden problemer i aktion i reserveholdssejren i tirsdags mod Randers FC.

Ligeledes er Oliver Abildgaard stærkt på vej tilbage.

- Det ser fint ud med Oliver, og han følger planen og træner godt, men stadig er der et stykke vej, før han igen er til disposition, fortæller Morten Wieghorst.

For Rasmus Würtz (fibersprængning i baglåret) og Michael Lansing (rygproblemer) er tidshorisonten for en klarmelding længere, mens såvel Marco Ramkilde (ankel), Bardhec Bytyqi (ryggen) som Nikolaj Lyngø (baglår) umiddelbart kan være ukampdygtige for en kortere periode.

Den kommende udfordring mod Brøndby I.F. afvikles søndag kl. 18.00.

Tags på denne nyhed

AaB TV: Tilbageblik på Brøndby I.F.-AaB

14. september 2017 kl. 10:08 af Rasmus Estrup