AaB TV: 100 kampe for Hele Nordjyllands Hold

30. september 2017 kl. 09:04 af Rasmus Estrup
Tags på denne nyhed

Vidste du om FC Midtjylland og AaB…

29. september 2017 kl. 10:20 af Brian Andersen

- at den forestående duel er Alka Superligakamp nummer 51 mellem FC Midtjylland og AaB. Statistikken siger 21 sejre til AaB, syv uafgjorte og 22 nederlag samt en målscore på 65-69 set med AaB’s øjne.

- at AaB er uden sejr i de syv seneste Alka Superligakampe mod FC Midtjylland, hvilket allerede er AaB’s længste serie uden sejr mod uldjyderne. På MCH Arena har AaB historisk haft det svært (6V-2U-13T), men de syv seneste besøg i Herning er endt med point i fem tilfælde (3V-2U-2T).

- at ingen Alka Superligakamp mellem FC Midtjylland og AaB på MCH Arena er endt uden scoringer. Faktisk er det lykkedes begge klubber at score i 13 af de 21 kampe, hvoraf FC Midtjylland har scoret i 20 af kampene og AaB i 14 af kampene.

- at tre af de fire seneste Alka Superligakampe mellem FC Midtjylland og AaB er endt uden vinder. Det er normalt ikke særligt bemærkelsesværdigt i Alka Superligaen, men for de to klubber endte kun fire ud af de første 46 indbyrdes Alka Superligakampe uafgjort.

- at klubbernes seneste indbyrdes møde i Alka Superligaen 13. marts 2017 sluttede 1-1 på Aalborg Portland Park. Her scorede Frederik Børsting for AaB.

- at fra den nuværende trup har udover Frederik Børsting (1 mål) også kun Kasper Risgård (2 mål) tidligere været på måltavlen for AaB i en Alka Superligakamp mod FC Midtjylland.  

- at ud af de 50 tidligere Alka Superligakampe mod FC Midtjylland har AaB scoret først i 23 tilfælde, hvilket har resulteret i 17 sejre, tre uafgjorte og tre nederlag. Omvendt har FC Midtjylland scoret kampens første mål i 26 tilfælde, hvilket har givet AaB fire sejre, tre uafgjorte og 19 nederlag.

- at AaB er ubesejret i de seneste syv Alka Superligakampe, der er endt med to sejre og fem uafgjorte. Hvis det ikke bliver til nederlag mod FC Midtjylland, vil det være første gang siden oktober 2013-marts 2014, at AaB er ubesejret i otte Alka Superligakampe i træk.

- at FC Midtjylland og AaB også i 2000 mødtes i Alka Superligaen på datoen 1. oktober, hvor det blev til en sejr på 2-1 til FC Midtjylland. Søren Frederiksen scorede målet for AaB.

- at søndagens dommer Jens Grabski Maae to gange tidligere i karrieren har dømt FC Midtjylland mod AaB i Alka Superligaen. I begge tilfælde, 2013 og 2014, endte kampen med en sejr til AaB.

- at såfremt AaB ikke får brudt stimen på 11 Alka Superliga-udekampe i træk uden sejr, vil AaB forværre den igangværende Alka Superliga-klubrekord til 12 udekampe uden sejr. AaB’s DM-rekord på 13 udekampe i træk uden sejr er sat i april-november 1980.

- at AaB er ubesejret i sine seneste ni betydende kampe eller siden 30. juli 2017.

- at AaB senest var i aktion på datoen 1. oktober, da det i 2011 endte 1-1 på udebane mod Silkeborg I.F. Dengang scorede Jeppe Curth for AaB.

(Statistisk kilde: danskfodbold.com og aabsport.dk).

Tags på denne nyhed

AaB TV: Kandidater til månedens mål i september

29. september 2017 kl. 08:30 af Rasmus Estrup
Tags på denne nyhed

Ramkilde opereret

28. september 2017 kl. 12:40 af Rasmus Estrup

Marco Ramkilde har siden sæsonopstarten været plaget af smerter i anklen, og i denne uge er angriberen blevet opereret. 

- Han har fået opereret en sene på plads i anklen, og vi forventer ikke, at han er tilbage før efter nytår. Det er rigtig kedeligt for ham, men han vender stærkere tilbage, siger cheftræner Morten Wieghorst. 

Cheftræneren kan i stedet glæde sig over at have Nikolaj Lyngø (baglår), Bardhec Bytyqi (ryggen) og Magnus Christensen (lysken) tilbage fra skader. Alle tre spillede i reserveholdskampen i mandags, hvor også Oliver Abildgaard deltog. 

- Det gik fint over hele linjen, og der har ikke været nogen tilbagefald. Men Oliver Abildgaard, der har siddet ude længe, er for eksempel ikke klar til 90 minutter på Superliganiveau endnu. Han kan dog få lagt på fysisk hen over landskampspausen, siger Morten Wieghorst. 

To spillere, der ikke kommer i gang inden landskampspausen, er anfører Rasmus Würtz (fibersprængning i baglår) og målmand Michael Lansing (ryggen). Mens klarmeldingen for den amerikanske målmand ligger længere fremme i tidshorisonten, er der fremgang hos Rasmus Würtz. 

Hos Kasper Risgård, der har døjet med hofteproblemer går det også fremad. Viceanføreren har trænet med både onsdag og torsdag. 

- Vi er opmærksomme på signalerne fra hans krop, og han har trænet med de sidste par dage. Om han er klar til søndagskampen mod FC Midtjylland, skal vi længere hen på ugen for at vide os sikre på, siger Morten Wieghorst. 

Tags på denne nyhed

AaB TV: Tilbageblik på FC Midtjylland-AaB

28. september 2017 kl. 08:58 af Rasmus Estrup
Tags på denne nyhed
'