Tre AaB'ere udtaget til U/17-landsholdet

11. oktober 2017 kl. 10:48 af Rasmus Estrup

U/17-landsholdet står foran sine tre første EM-kvalifikationskampe. Til dem er tre AaB-talenter udtaget. Jeppe Pedersen, Thomas Albert Christiansen og Mathias Ross Jensen (foto) er således med i truppen. 

De tre EM-kvalifikationskampe spilles alle i Estland senere på måneden. 22. oktober spiller Danmark mod Estland, 25. oktober møder U/17-landsholdet Andorra og 28. oktober står Danmark over for Skotland. 

Mathias Ross Jensen spillede sin første ungdomslandskamp i lørdags, mens Jeppe Pedersen og Thomas Albert Christiansen har spillet henholdsvis 14 og 13 ungdomslandskampe for Danmark. 

Flores og Peru videre til VM-playoff

11. oktober 2017 kl. 08:29

Edison Flores er klar til VM-playoff. Natten til onsdag spillede Peru 1-1 mod Colombia, og da andre resultater flaskede sig, er Peru videre til playoff-runden, hvor peruanerne møder New Zealand over to kampe for at kvalificere sig til VM i Rusland i 2018. 

Peru kom ellers bagud kort inde i anden halvleg, da James Rodriguez bragte Colombia foran. Med et lille kvarter igen udlignede Paolo Guerrero direkte på frispark og sikrede dermed playoffpladsen til Peru. Edison Flores, der i VM-kvalifikationen har scoret fem mål for Peru, spillede hele kampen. 

Dermed endte Peru på 26 point i den sydamerikanske VM-kvalifikation. Det rakte lige præcis til en femteplads, som giver avancement til playoff. 

Chile, der også har 26 point, men en dårligere målscore, tabte nemlig 3-0 til Brasilien, og dermed ender Chile på sjettepladsen. 

Perus VM-playoffkampe mod New Zealand spilles i november. 

Direkte videre fra den sydamerikanske VM-kvalifikation er Brasilien, Uruguay, Argentina og Colombia. 

Tags på denne nyhed

U/19 vendte 0-1 til 2-1 i udsat kamp

11. oktober 2017 kl. 08:20 af Rasmus Estrup

Tirsdag eftermiddag skulle de sidste 67,5 minutter af sæsonens åbningskamp mod Esbjerg fB spilles. Tilbage i august blev kampen afbrudt og udsat efter 22, 5 minutter på grund af vejret. Da var stillingen 1-0 til de gæstende vestjyder.

Derfor var AaB bagud 1-0 fra start, da den resterende del af kampen blev fløjtet i gang tirsdag. Det satte sit præg på kampen, hvor AaB vidste, at de skulle score to mål for at vinde, og Esbjerg fB ønskede at lukke kampen med en hurtig scoring. Det medførte lidt rodet spil ind til pausen.

Efter pausen fik AaB skabt en række chancer, og det gav pote i det 72. minut. Jonathan Stæhr Larsen og Wessam Abou Ali fik kombineret sig igennem udeholdets defensiv, inden Wessam Abou Ali stod for assisten til Oliver Klitten, der fri foran mål fik skrabet bolden over stregen til 1-1.

For tredje kamp i streg skulle kampen ind i de døende minutter, før AaB scorede sejrsmålet. Denne gang var det dybt inde i tillægstiden. Emil Lagergaard sendte et skud mod mål, som Esbjerg-keeperen halvklarede. Jonathan Stæhr Larsen var hurtigst over riposten og fik lige akkurat prikket bolden et par centimeter over stregen til den forløsende 2-1-scoring.

- Jeg har aldrig startet en kamp med at være bagud 1-0 fra start. Derfor havde vi selvfølgelig lagt en plan ud fra, at vi skulle indhente føringen, mens de ville forsøge at lukke kampen tidligt. Det gjorde det til en rodet kamp, men heldigvis skulle vi ikke forcere spillet for meget, fordi vi egentlig skabte nok chancer alligevel, siger U/19-ligatræner Lasse Stensgaard, der for tredje kamp i træk kunne glæde sig over en sejr takket være et mål i slutminutterne.

- Det var stærkt, at vi kunne score to mål ud fra det udgangspunkt, vi havde, og vi er efterhånden trænet i at komme tilbage efter at være bagud og så score til sidst, siger U/19-ligatræneren.

U/19-ligaholdets næste kamp spilles på lørdag mod Vejle Boldklub på Hornevej kl. 13.00, mens de to holds U/17-ligamandskaber tørner sammen samme sted kl. 15.15.

Lesniak i U/21-landskamp mod Spanien

11. oktober 2017 kl. 08:11 af Rasmus Estrup

Filip Lesniak og landsmændene var oppe imod overmagten fra Spanien tirsdag aften. Det slovakiske U/21-landshold tabte 4-1 på hjemmebane til spanierne. 

AaB's Filip Lesniak spillede hele kampen på Slovakiets centrale midtbane, og midtbanespilleren lavede også en assist til Slovakiets ene scoring. 

Slovakiet har dermed tabt de seneste to kampe i kvalifikationen til U/21 EM og ligger på tredjepladsen i puljen med seks point efter fire kampe. 

Et hold der derimod ikke har tabt i U/21 EM-kvalifikationen indtil videre, er det danske U/21-landshold. Tirsdag aften vandt danskerne 5-0 på udebane over Finland. Ikke mindst takket være et hattrick af Robert Skov.

AaB-angriber Jannik Pohl blev skiftet ind i stedet for hattrickskytten efter 79 minutter. Jannik Pohl var således på banen, da Marcus Ingvartsen scorede kampens sidste mål. 

Mens Jannik Pohl fik spilletid, sad Rasmus Thellufsen på bænken under hele kampen, og Magnus Christensen så med fra tribunen. 

Bardhec Bytyqi har også været af sted med Albaniens U/21-landshold, der tirsdag spillede 0-0 mod Island. Bardhec Bytyqi sad på bænken under hele kampen. 

Nyt Alka Superliga-magasin på gaden

10. oktober 2017 kl. 15:33

I det nye nummer af bladet er der som altid masser af spændende artikler fra alle 14 klubber i Danmarks bedste fodboldrække, inklusive et stort interview med AaB's sportsdirektør Allan Gaarde.

Tags på denne nyhed
'