Tre AaB'ere i U/17-remis mod Skotland

29. oktober 2017 kl. 09:58 af Rasmus Estrup

Der var tre AaB-talenter i startopstillingen, da Danmarks U/17-landshold spillede 0-0 mod Skotland i EM-kvalifikationen lørdag eftermiddag. 

Mathias Ross Jensen (nr. 12) og Thomas Albert Christiansen (nr. 4) udgjorde det danske midterforsvar, mens Jeppe Pedersen (nr. 8) startede på venstre kant. Sidstnævnte blev skiftet ud efter 66 minutter, mens de to forsvarsspillere var på banen gennem hele kampen. Mikkel Kaufmann, der også var med i truppen, kom ikke på banen. 

Resultat betyder, at Danmark slutter på andenpladsen i EM-kvalifikationspuljen, og dermed er Danmark videre til Elite Round, hvor 32 nationer i foråret kæmper om en plads ved EM-slutrunden i maj 2018. 

Jeppe Pedersen og Thomas Albert Christiansen har nu spillet henholdsvis 16 og 15 ungdomslandskampe for Danmark, mens Mathias Ross Jensen og Mikkel Kaufmann begge har optrådt tre gange i nationaldragten. 

Würtz og Ahlmann retur for AaB

28. oktober 2017 kl. 17:41 af Brian Andersen

Rasmus Würtz kan med spilletid blive noteret for sin officielle kamp nummer 450 for AaB, mens Frederik Børsting ligeledes kan jubilere med sin kamp nummer 100 for Hele Nordjyllands Hold.

AaB, der blot har tabt én af sine seneste 12 betydende kampe, kan søndag aften vinde sin fjerde hjemmesejr på stribe i Alka Superligaen.

Cheftræner Morten Wieghorst udtaler:

- Efter Randers’ udligning mod os i opgørets femte minuts tillægstid i mandags var vi naturligvis alle skuffede, men nu har vi evalueret på tingene og glæder os til igen at skulle kæmpe om tre point på hjemmebane, hvor vi resultatmæssigt har fået sat en god stime sammen.

- Vi er bevidste om, at det bliver hårdt i morgen mod et fint OB-hold, der indtil videre har været stabile og svære at score imod, og der bliver givetvis et livtag i kampen om at være mest i boldbesiddelse, siger Morten Wieghorst.

- For vores vedkommende vil vi gerne blive dygtigere til at spille bolden tidligere fremad i længderetningen, ligesom vi arbejder på at blive bedre til at erobre bolden højere oppe på banen. Det vil kunne hjælpe os til at skabe flere chancer, konstaterer Morten Wieghorst, der efter lørdagens træningspas har udtaget følgende 19 navne:

1 Jacob Rinne, 3 Jakob Ahlmann, 4 Jakob Blåbjerg, 5 Jores Okore, 6 Kristoffer Pallesen, 8 Rasmus Würtz, 9 Jannik Pohl, 10 Edison Flores, 11 Jakub Sylvestr, 14 Pavol Safranko, 18 Rasmus Thellufsen, 21 Kasper Risgård, 23 Filip Lesniak, 25 Frederik Børsting, 26 Robert Kakeeto, 27 Oliver Abildgaard, 28 Yann Rolim, 32 Kasper Pedersen og 40 Tamati Williams.

På skadeslisten hos AaB er Patrick Kristensen, Magnus Christensen, Marco Ramkilde og Michael Lansing.

AaB og Spar Nord Fonden donerer i fællesskab 2 kr. pr. tilskuer til Alka Superligakampe på Aalborg Portland Park til Hele Nordjyllands Håndsrækning, der i efteråret 2017 går ubeskåret til Børn i Sorg – Sorggrupperne i Aars, som efter efterårets første seks hjemmekampe allerede er sikret en donation på 72.154 kr. Køb i forsalg billet til kampen mod OB her.

Tags på denne nyhed

AaB TV: Torben Boyes legendetrøje

28. oktober 2017 kl. 08:45 af Rasmus Estrup

I pausen af kampen mellem AaB og OB på Aalborg Portland Park kl. 18.00 i morgen vil Torben Boye desuden blive hyldet.

Legendetrøjen vil også være til salg foran Aalborg Portland Park fra kl. 16.00 i morgen. 

Tags på denne nyhed

Vidste du om AaB og OB...

27. oktober 2017 kl. 14:31 af Brian Andersen

- at den forestående dyst er Alka Superligakamp nummer 80 mellem AaB og OB. Statistikken siger 29 sejre til AaB, 29 uafgjorte og 21 nederlag samt en målscore på 119-107 i AaB’s favør.

- at AaB ikke har besejret OB i de fem seneste indbyrdes Alka Superligakampe, der er endt med tre nederlag og to uafgjorte. Endnu en kamp mod OB uden tre point, vil forværre AaB’s længste serie af Alka Superligakampe mod OB uden sejr.

- at AaB har fået point i 19 ud af 21 Alka Superliga-hjemmekampe mod OB, hvor AaB har scoret kampens første mål (13V-6U-2T).

- at de 79 tidligere Alka Superligakampe mellem AaB og OB har budt på ikke færre end 20 udvisninger svarende til et rødt kort for knap hver fjerde kamp. Det har dog ikke været nødvendigt for dommeren at trække det røde kort i de seneste 12 Alka Superligakampe mellem AaB og OB.

- at AaB har vundet de tre seneste Alka Superliga-hjemmekampe mod Silkeborg I.F., Lyngby Boldklub og FC Helsingør. Hvis det bliver til sejr mod OB, vil det være første gang siden september-december 2015, at AaB vinder fire hjemmekampe i træk i Alka Superligaen.

- at AaB og OB er de to klubber i indeværende Alka Superligasæson med de mest målfattige kampe. I AaB’s 13 kampe er der scoret 29 mål (13-16), hvorimod der i OB’s kampe kun er scoret 24 mål (13-11).

- at klubberne senest mødte hinanden 6. august 2017, hvor det sluttede 0-0 i Odense.

- at AaB og OB også ved deres seneste opgør i Aalborg, 1. august 2016, spillede uafgjort. Dengang sluttede det 2-2 efter AaB-træffere af Christian Bassogog og Rasmus Würtz.

- at fra den nuværende AaB-trup har udover Rasmus Würtz (2 mål) også Kasper Risgård (4 mål), Patrick Kristensen (2), Jannik Pohl (1) og Frederik Børsting (1) tidligere været på måltavlen for AaB i en Alka Superligakamp mod OB. 

- at søndag aftens opgør er AaB’s tredje Alka Superligakamp med Sandi Putros som dommer. De to tidligere tilfælde var ligeledes begge på Aalborg Portland Park og endte med både sejr og clean sheet til AaB.

- at AaB senest var i aktion i Alka Superligaen på datoen 29. oktober for, da det i 2007 endte med en sejr på 2-0 mod Esbjerg efter to scoringer af Jeppe Curth.

- at AaB har mulighed for to jubilarer søndag i form af Rasmus Würtz (450 officielle kampe for klubben) og Frederik Børsting (100).

- at AaB blot har tabt én af sine 12 seneste betydende kampe.

- at AaB og Spar Nord Fonden i fællesskab donerer 2 kr. pr. tilskuer til Alka Superligakampe på Aalborg Portland Park til Hele Nordjyllands Håndsrækning, der i efteråret 2017 går ubeskåret til Børn i Sorg – Sorggrupperne i Aars, som efter efterårets første seks hjemmekampe allerede er sikret en donation på 72.154 kr.

- at OB udover AaB’s tidligere cheftræner Kent Nielsen også medbringer de tidligere AaB-spillere Kenneth Emil Petersen, Nicklas Helenius, Rasmus Jönsson, Anders K. Jacobsen, Mathias Thrane og Jacob Barrett til søndag aftens spændende match på Aalborg Portland Park.

- at du i forsalg kan købe din billet til kampen her.

(Statistisk kilde: danskfodbold.com og aabsport.dk).

Tags på denne nyhed

Vær med til at hylde Torben Boye søndag

27. oktober 2017 kl. 12:38

Der er således flere gode grunde til at købe billet til søndagens kamp, hvor man udover det spændende opgør mod OB også får mulighed for at hylde en af AaB’s allerstørste spillere gennem tiden, når klublegenden Torben Boye i pausen af søndagens kamp vil blive interviewet og hyldet på banen.

Samtidig spiller AaB denne dag i den unikke Torben Boye legendetrøje, der kun vil blive benyttet i denne ene kamp.

Trøjesalg fra kl. 16.00 søndag

Et begrænset antal på 100 af disse trøjer vil kl. 16.00 være til salg i hummels Share Football-vogn, der vil være placeret overfor AaB-tyren foran Weber Tribunen. Trøjerne er fordelt over forskellige størrelser, men sælges udelukkende i voksenstørrelserne XS, S, M, L, XL, XXL og XXXL.

Udover de 100 trøjer der sælges ved Aalborg Portland Park søndag sætter hummel et lille antal trøjer til salg online på hummel.net, hvilket også sker kl. 16.00.

Sportmaster Aalborg og Unisport sætter også et lille antal trøjer til salg – det vides dog ikke præcis hvornår dette vil ske.

Fra starten af næste uge vil spillernes unikke kampbrugte trøjer fra søndagens kamp blive sat på auktion. Nærmere information herom følger så snart det foreligger.

AaB og Spar Nord Fonden donerer i fællesskab 2 kr. pr. tilskuer til Alka Superligakampe på Aalborg Portland Park til Hele Nordjyllands Håndsrækning, der i efteråret 2017 går ubeskåret til Børn i Sorg – Sorggrupperne i Aars, som efter efterårets første seks hjemmekampe allerede er sikret en donation på 72.154 kr. 

Tags på denne nyhed
'