Torben Boye hyldes søndag med ny spilletrøje

26. oktober 2017 kl. 08:30

AaB’s sportsdirektør Allan Gaarde ser frem til at se den særlige trøje i aktion. 

- Vi glæder os til at hylde en af vores levende legender, Torben Boye, i forbindelse med kampen mod OB. Jeg havde selv fornøjelsen af at spille sammen med Boye, der uden tvivl er en af de mest sympatiske medspillere, jeg havde i min aktive karriere, og som i dag også er aktivt medlem af vores ambassadørkorps. 

- Som klubmenneske er Torben Boye noget helt specielt, da han aldrig spillede for andre klubber end AaB, hvorfor det også er fortjent, at han både har klubrekorden for flest spillede kampe, samt at hans rygnummer 12 er fredet i AaB for altid.

Idéen kommer fra hummel

Trøjen er blevet til i et samarbejde mellem AaB og klubbens tøjsponsor hummel.

Morten Lund, marketingchef hos hummel, siger om trøjen:

- hummel har været en del af dansk fodbold i årtier, så derfor er det naturligt for os at huske på fortidens profiler – ligesom fansene gør. Det er derfor, vi har taget initiativ til at fejre en af AaB’s store legender sammen med klubben, som har haft det sidste ord i forhold til, hvem vi skulle hylde.

- AaB er en klub med mange legender, som gennem tiden har gjort sig bemærket både på og udenfor banen. Nogle stikker dog ud som noget ganske særligt, og her faldt valget på Torben Boye, Mr. AaB, hvilket også er meget fortjent.

Retro-trøje med klublegende på brystet

Selve trøjen er designet i et retro-look, der tager det bedste fra 80’erne og 90’ernes klassiske AaB-fodboldtrøjer og kombinerer det med en moderne spilletrøje anno 2017. 

Således mødes den tid, hvor Boye selv var aktiv, med nutidens fodbold, mens hans navn og meritter er broderet ind i stoffet lige under klublogoet på brystet af trøjen. 

Som sådan er trøjen også skabt med henblik på, at nutidens spillere kan blive inspireret af klubhistorien, når de søndag løber på banen med en klublegende på brystet.

Du kan bestille din egen Torben Boye-trøje på hummel.net fra søndage kl. 16.00 eller købe den på Aalborg Portland Park fra kl. 16.00 før søndagens kamp ved hummels særligt opstillede Share Football-vogn, der vil være placeret foran Weber Tribunen.

Man skal dog ikke vente for længe, i det trøjen er en såkaldt limited edition, hvor der kun er produceret et stærkt begrænset antal trøjer, der alle bærer Boyes navn og rygnummer 12.

I alt sælges der således kun 100 styk legendetrøjer til en pris på 560 kroner, svarende til det antal kampe Torben Boye opnåede for AaB.

Eventuelt overskydende trøjer der ikke bliver solgt på Aalborg Portland Park søndag vil fra mandag kl. 10.00 blive sat til salg på AaB’s webshop.

 

Tags på denne nyhed

AaB-besat U/17-landshold videre i EM-kvalifikation

26. oktober 2017 kl. 08:13 af Rasmus Estrup

Fire AaB-spillere har fået spilletid i de to første EM-kvalifikationskampe for det danske U/17-landshold. Dermed er AaB repræsenteret af flest spillere på det landshold. Et landshold der nu er sikret en plads i kvalifikationens Elite Round. 

Angriber Mikkel Kaufmann (nr. 14) og forsvarsspiller Mathias Ross Jensen (nr. 12) var onsdag med til at sikre en plads ved Elite Round. De to AaB-talenter spillede samtlige minutter i landsholdets 1-0 sejr over Andorra i Estland. 

Dermed har Danmark seks point efter to kampe, hvilket sikrer U/17-landsholdet avancement til Elite Round i foråret. Her kæmper 32 hold om en plads ved U/17 EM i England i maj 2018. 

Inden Elite Round spiller Danmark puljefinale på lørdag mod Skotland. Skotterne har ligesom danskerne seks point efter de første to kampe. 

Under kvalifikationens første to kampe har både Thomas Albert Christiansen, Jeppe Pedersen, Mikkel Kaufmann og Mathias Ross Jensen hver spillet en kamp. 

U/13-holdet vandt stor tysk turnering

25. oktober 2017 kl. 11:44 af Rasmus Estrup

U/13: Turneringssejr i Paderborn 

Normalt spiller de otte mod otte, men i denne weekend deltog AaB’s U/13-spillere i en 11-mands-turnering. Det gik over alt forventing. Nordjyderne strøg nemlig til tops i en stor tysk turnering i Paderborn efter 10 kampe.

Undervejs besejrede AaB blandt andre RB Leipzig, Werder Bremen, FC Hansa Rostock og SC Paderborn 07.

Med en førsteplads i puljen spillede AaB sig i det såkaldte guldspil. I semifinalen blev Werder Bremen besejret med en overtidsscoring og i finalen vandt AaB 1-0 over hollandske De Graafschap.

- Det var stort for drengene. Det er jo kun tre måneder siden, at vi samlede holdet af spillere fra samarbejdsklubberne. Så det er samarbejdsklubberne, der har lavet alt forarbejdet, siger U/13-træner Niclas Hougaard.

U/15: Sjetteplads i Göteborg

I weekenden tog U/15-holdet til Sverige, hvor holdet deltog i IFK Göteborg Invitational Cup. Her blev det til en sjetteplads.

Efter et nederlag på 2-1 i første kamp mod værterne, vandt AaB 3-0 over skotske Rangers FC i andet opgør. Dernæst spillede nordjyderne uafgjort 2-2 mod SK Brann, hvilket gav AaB en andenplads i puljen og sendte dem i A-playoff.

Her tabte AaB 4-2 til FC Nordsjælland, og AaB var derfor i B-semifinalen, hvor Helsingborg I.F. blev besejret med 3-2.

I B-finalen tabte AaB 1-0 til engelske Crystal Palace, og dermed endte AaB på en samlet sjetteplads i turneringen.

Tags på denne nyhed

AaB TV: Tilbageblik på AaB-OB

25. oktober 2017 kl. 09:29 af Rasmus Estrup
Tags på denne nyhed

Femte U/19-ligasejr i træk

24. oktober 2017 kl. 13:25 af Rasmus Estrup

U/19 Ligaen: 3-0 over Silkeborg I.F.

For femte gang i træk kunne AaB-spillerne forlade banen med tre point. Søndag var det Silkeborg I.F., der måtte forlade Hornevej uden point efter et nederlag på 3-0. 

AaB var kampen igennem i fin kontrol, og efter 33 minutter kom nordjyderne i front. En afslutning fra distancen af Hamse Hussein gik lidt tilfældigt forbi Silkeborg-målmanden til 1-0. 

Efter pausen blev Wessam Abou Ali tilkendt et straffespark, som angriberen selv tog sig af. Wessam Abou Ali sparkede bolden højt i den ene side og scorede til 2-0. 

Med en halv times tid igen fik Silkeborg I.F. en spiller udvist. Herfra var hjemmeholdet i fuld kontrol resten af kampen. 

Med omkring 20 minutter igen kunne Nikolaj Lyngø fuldende sejren, da han kanonerede et frispark direkte i mål i målmandens side til 3-0. 

- Det var en ret kontrolleret sejr, hvor vi offensivt spiller en rigtig fin kamp. Vi kunne endda have ført større ved pausen, for vi skaber mange chancer, siger U/19-ligatræner Lasse Stensgaard, der også kunne glæde sig over sæsonens første clean sheet. 

- Vi holder kampen igennem Silkeborg I.F. nede på kun to chancer, selvom vi defensivt ikke spiller en god kamp. Vi skal spille bedre defensivt mod Brøndby I.F. på lørdag. For de kommer med en masse power og hurtigt pres. Det bliver en god udfordring, siger Lasse Stensgaard. 

AaB indtager tredjepladsen i U/19 Ligaen med 15 point - tre point efter FC Midtjylland på førstepladsen. 

Kampen mod Brøndby I.F. spilles på lørdag kl. 13.00 på Hornevej.  

Danmarksserien: 0-0 mod Vejgaard Boldspilklub

For niende kamp i streg kunne AaB's Danmarksseriehold forlade banen med point. I weekenden spillede de bolsjestribede 0-0 på udebane mod topholdet Vejgaard Boldspilklub. 

- Jeg synes, vi styrer spillet i første halvleg, men efter pausen kommer de stærkt ud, så uafgjort er vel egentlig fair, selvom jeg gerne havde set, vi havde snuppet de tre point, for jeg synes vi har de største chancer, siger Danmarkserietræner Kenneth Cortsen, der sammen med sit hold er ubesejret i de seneste ni kampe.

- Spillerne arbejdede stenhårdt, og vi kan mærke, at vi ikke har tabt længe. Der er en tro på tingene, selvom vi både døjer med karantæner og skader. Nu skal vi lige slutte efteråret af med to sejre, så vi kan gå til vinterpause med en god fornemmelse, siger Kenneth Cortsen, 

Næste opgave for Danmarksserieholdet venter på lørdag, hvor Vatanspor gæster Hornevej kl. 14.00. 

Tags på denne nyhed