AaB TV: Vinder af månedens mål i september

1. oktober 2017 kl. 08:48 af Rasmus Estrup

Med 51 procent af stemmerne har AaB's fans kåret Yann Rolims frisparksscoring til 1-1 mod Viborg F.F. i DBU Pokalen til månedens mål i september. 

AaB siger tak til alle, der var med til at stemme i konkurrencen og samtidig var med i lodtrækningen om en kampbrugt og signeret Jannik Pohl-trøje. 

Den heldige vinder af trøjen er Lilian Andreasen, som vi blive kontaktet af AaB. 

Se månedens mål for september i videoen herover.

Tags på denne nyhed

AaB med uændret trup mod FCM

30. september 2017 kl. 15:38 af Brian Andersen

Med gevinsten i sidste weekend mod Lyngby Boldklub har AaB høstet syv point i sine seneste tre opgør i Alka Superligaen, ligesom Hele Nordjyllands Hold er ubesejret i ni betydende kampe i træk eller siden 30. juli 2017.

AaB har i indeværende sæson hentet point i fire ud af fem svære udekampe mod FC København (1-1), OB (0-0), AC Horsens (0-0), Brøndby I.F. (0-0) og FC Nordsjælland (2-3), men Morten Wieghorst kalder alligevel den forestående opgave på MCH Arena i Herning den hidtil vanskeligste udfordring for sit mandskab:

- Først og fremmest møder vi et formstærkt Midtjylland-hold, der siden sit systemskifte til 3-4-3 har set virkelig gode ud.

- Midtjylland kommer med en masse fysik, de er gode til at sætte deres angribere i scene og skaber mange chancer, ligesom de har været gode til at forhindre mange målchancer imod sig, konstaterer Morten Wieghorst.

- Det er selvfølgelig ting, som vi skal forsøge henholdsvis at dæmme op for og finde modtræk imod, men vi tror på, at vi kan løse opgaven.

- Vi er selv som hold i god forfatning, og vores efterhånden lange serie af ubesejrede kampe betyder, at vi møder frem med sund optimisme i bevidstheden om, at præsterer vi optimalt, så kan vi også udrette noget i Herning, siger Morten Wieghorst, der efter lørdagens træningspas har udtaget følgende 19 navne:

1 Jacob Rinne, 2 Patrick Kristensen, 3 Jakob Ahlmann, 4 Jakob Blåbjerg, 5 Jores Okore, 6 Kristoffer Pallesen, 9 Jannik Pohl, 10 Edison Flores, 11 Jakub Sylvestr, 14 Pavol Safranko, 16 Magnus Christensen, 18 Rasmus Thellufsen, 23 Filip Lesniak, 25 Frederik Børsting, 26 Robert Kakeeto, 27 Oliver Abildgaard, 28 Yann Rolim, 32 Kasper Pedersen og 40 Tamati Williams.

På skadeslisten hos AaB er anfører Rasmus Würtz, Marco Ramkilde og Michael Lansing, mens viceanfører Kasper Risgård efter sin skade endnu ikke er fuldt kampdygtig.

Tags på denne nyhed

AaB TV: 100 kampe for Hele Nordjyllands Hold

30. september 2017 kl. 09:04 af Rasmus Estrup
Tags på denne nyhed

Vidste du om FC Midtjylland og AaB…

29. september 2017 kl. 10:20 af Brian Andersen

- at den forestående duel er Alka Superligakamp nummer 51 mellem FC Midtjylland og AaB. Statistikken siger 21 sejre til AaB, syv uafgjorte og 22 nederlag samt en målscore på 65-69 set med AaB’s øjne.

- at AaB er uden sejr i de syv seneste Alka Superligakampe mod FC Midtjylland, hvilket allerede er AaB’s længste serie uden sejr mod uldjyderne. På MCH Arena har AaB historisk haft det svært (6V-2U-13T), men de syv seneste besøg i Herning er endt med point i fem tilfælde (3V-2U-2T).

- at ingen Alka Superligakamp mellem FC Midtjylland og AaB på MCH Arena er endt uden scoringer. Faktisk er det lykkedes begge klubber at score i 13 af de 21 kampe, hvoraf FC Midtjylland har scoret i 20 af kampene og AaB i 14 af kampene.

- at tre af de fire seneste Alka Superligakampe mellem FC Midtjylland og AaB er endt uden vinder. Det er normalt ikke særligt bemærkelsesværdigt i Alka Superligaen, men for de to klubber endte kun fire ud af de første 46 indbyrdes Alka Superligakampe uafgjort.

- at klubbernes seneste indbyrdes møde i Alka Superligaen 13. marts 2017 sluttede 1-1 på Aalborg Portland Park. Her scorede Frederik Børsting for AaB.

- at fra den nuværende trup har udover Frederik Børsting (1 mål) også kun Kasper Risgård (2 mål) tidligere været på måltavlen for AaB i en Alka Superligakamp mod FC Midtjylland.  

- at ud af de 50 tidligere Alka Superligakampe mod FC Midtjylland har AaB scoret først i 23 tilfælde, hvilket har resulteret i 17 sejre, tre uafgjorte og tre nederlag. Omvendt har FC Midtjylland scoret kampens første mål i 26 tilfælde, hvilket har givet AaB fire sejre, tre uafgjorte og 19 nederlag.

- at AaB er ubesejret i de seneste syv Alka Superligakampe, der er endt med to sejre og fem uafgjorte. Hvis det ikke bliver til nederlag mod FC Midtjylland, vil det være første gang siden oktober 2013-marts 2014, at AaB er ubesejret i otte Alka Superligakampe i træk.

- at FC Midtjylland og AaB også i 2000 mødtes i Alka Superligaen på datoen 1. oktober, hvor det blev til en sejr på 2-1 til FC Midtjylland. Søren Frederiksen scorede målet for AaB.

- at søndagens dommer Jens Grabski Maae to gange tidligere i karrieren har dømt FC Midtjylland mod AaB i Alka Superligaen. I begge tilfælde, 2013 og 2014, endte kampen med en sejr til AaB.

- at såfremt AaB ikke får brudt stimen på 11 Alka Superliga-udekampe i træk uden sejr, vil AaB forværre den igangværende Alka Superliga-klubrekord til 12 udekampe uden sejr. AaB’s DM-rekord på 13 udekampe i træk uden sejr er sat i april-november 1980.

- at AaB er ubesejret i sine seneste ni betydende kampe eller siden 30. juli 2017.

- at AaB senest var i aktion på datoen 1. oktober, da det i 2011 endte 1-1 på udebane mod Silkeborg I.F. Dengang scorede Jeppe Curth for AaB.

(Statistisk kilde: danskfodbold.com og aabsport.dk).

Tags på denne nyhed

AaB TV: Kandidater til månedens mål i september

29. september 2017 kl. 08:30 af Rasmus Estrup
Tags på denne nyhed
'