AaB-talent udtaget til U/16-landsholdet

3. oktober 2017 kl. 08:30 af Rasmus Estrup

Ungdomslandsholdet for spillere af årgang 2002 skal snart spille sine første to landskampe. Derfor er truppen til U/16-landsholdet blevet udtaget, og der er en AaB-spiller med i truppen. 

Casper Gedsted Hansen er således med i U/16-landstræner Søren Hermansens trup til de to kommende venskabskampe mod Schweiz. Kampene spilles 17. oktober og 19. oktober i henholdsvis Ringkøbing og Vildbjerg. 

Da dette U/16-landshold ikke tidligere har været i kamp, kan Casper Gedsted Hansen selvsagt få debut på ungdomslandsholdet. 

Tags på denne nyhed

Sejre i U/17 Ligaen og Danmarksserien

2. oktober 2017 kl. 11:55 af Rasmus Estrup

U/17: Udesejr på 1-0 over Haderslev

Bus-problemer med efterfølgende kampforsinkelse, piskende regnvejr og våd, tung bane. Fodboldforholdende var ikke perfekte, da AaB’s U/17-ligahold lørdag gæstede Haderslev. Men nordjyderne gik sejrrigt for banen med en sejr på 1-0.

Kampen startede meget rodet. AaB forsøgte at spille sig igennem til chancer, men et fysisk aggressivt sønderjysk mandskab gjorde det svært for gæsterne.

Efter 15 minutter kom sejrsmålet dog, da Thomas Albert Christiansen med en god, lang bold fandt Mikkel Kaufmann (billede), der i en halv friløber udplacerede Haderslevs målmand og gjorde det til 1-0.

Haderslev havde i løbet af kampen flere farlige dødbolde, uden at de dog fik afsluttet kvalificeret på Marcus Bundgaard Sørensens mål mere end én gang, hvor AaB-keeperen var på plads.

I den anden ende havde AaB i løbet af anden halvleg blandt andet en friløber til målscorer Mikkel Kaufmann og en stor hovedstødschance til Mathias Ross Jensen, som begge blev misbrugt. Defor endte kampen 1-0.

- Vejret og vores fysisk, aggressive modstander gjorde det til en rodet kamp for os, hvor det var den mentale styrke, der kom på prøve. Vi prøvede at sætte spillet, men det var svært, fordi det blev en kamp fuld af mange fysiske dueller, siger David Olsen, der kan glæde sig over en forløsende sejr.

- Vi havde haft tre kampe i træk uden en sejr, så på den måde var det forløsende. Det var det også, fordi vi skulle spille på en anden måde end sædvanligt, og det var stærkt, at vi kunne stå det igennem, siger David Olsen.

I næste uge er der landskampspause for U/17-ligaholdet, der derfor først skal i aktion igen 14. oktober på hjemmebane mod Vejle Boldklub.

Danmarksserien: Sejr på 3-2 over Randers Freja

Tredje sejr i streg og sjette ubesejrede kamp i træk. Det fik AaB’s Danmarksseriehold i fredags, da nordjyderne slog Randers Freja med 3-2.

AaB kom foran efter fire minutter, da Oliver Knudsen fandt Niclas Lind Simonsen, som tippede bolden over en fremadstormende målmand og sparkede bolden i nettet til 1-0.

Minuttet senere udlignede gæsterne fra Randers Freja til 1-1, da AaB spillede for nonchalant foran eget felt.

Midtvejs i første halvleg kom Randers Freja foran 2-1, da et hjørnespark førte til klumpspil, hvor en af AaB-spillerne var uheldig at have sidste berøring på bolden, inden den gik ind i eget net.

Efter pausen fik AaB bedre styr på spillet og kom frem til mange chancer. Et kvarter før slutfløjtet udmøntede det sig i den udlignende scoring til 2-2. Morten Uglebjerg Thomsen vandt bolden og spillede bolden på tværs i feltet til Nikolaj Kjelder Sørensen, som udlignede.

AaB fortsatte mod slutningen med at producere chancer, og i tillægstiden faldt sejrsmålet. Johan Ejsing tog sagen i egen hånd, driblede ind i banen og langt ude fra klaskede han læderet helt op i modsatte målhjørne til 3-2.

- Lige efter vi kommer foran i starten, spiller vi med hovedet under armen og alt for naivt, og det udnytter de til at udligne. Heldigvis får vi rettet op på det i anden halvleg, hvor vi også får skabt en masse chancer. Og så er det skønt, at Johan Ejsing kronede en fantastisk kamp med et fantastisk mål til sidst, siger Danmarksserietræner Kenneth Cortsen, der nu har fået tre sejre i træk efter en sæsonstart, der først bød på tre nederlag og siden tre uafgjorte.

- Vi spiller ikke lige så flydende, som vi gjorde i starten, men vi er begyndt at få sejrene, og vi scorer mange mål. Vi har lavet 13 mål over de sidste fire kampe, siger Danmarksserietræneren.

AaB’s næste Danmarksseriekamp spilles lørdag 7. oktober hjemme mod Lystrup I.F., der har to point færre end nordjyderne.

Tags på denne nyhed

AaB TV: Sammendrag af FC Midtjylland-AaB

2. oktober 2017 kl. 07:45 af Rasmus Estrup
Tags på denne nyhed

Nederlag i Herning bryder ubesejret stime

1. oktober 2017 kl. 15:50 af Rasmus Estrup

Søndag tabte AaB 4-1, da nordjyderne gæstede FC Midtjylland på MCH Arena. Jannik Pohl scorede for Hele Nordjyllands Hold, mens Jakob Poulsen, Alexander Sørloth, Filip Novak og Gustav Wikheim scorede for FC Midtjylland. 

Som noget nyt stillede AaB op i 3-4-3, hvor Jores Okore var tilbage i midterforsvaret, mens Edison Flores var rykket op i angrebet ved siden af Jannik Pohl og Pavol Safranko. 

De to hold havde i kampens begyndende fase sat hinanden i skak. FC Midtjylland var mest på bolden dog uden at skabe chancer. AaB forsøgte sig med dybdebolde til Jannik Pohl, der voldte FC Midtjyllands forsvar besvær, men målfarligt blev det ikke i starten. 

Kampen skulle derfor helt frem til 23. minut, før opgørets første afslutning faldt. Hjemmeholdets Alexander Sørloth fik med sin fysik sat Filip Lesniak på midten af banen. FC Midtjylland-spilleren drev selv bolden frem til kanten af AaB-feltet, hvorfra han sparkede over mål. 

To minutter senere fik FC Midtjylland så tilkendt et straffespark, som anfører Kasper Pedersen begik mod Paul Onuachu. 

Forsøget fra 11-meterpletten tog Jakob Poulsen sig af. Selvom Jacob Rinne havde læst skuddet rigtigt og sprang til den rette side, var AaB-keeperen meget få centimeter fra at få fingerspidsen på bolden, der i stedet gik i mål til en hjemmeholdsføring på 1-0. 

Efter en halv times spil var Edison Flores lige ved at bringe balance i stillingen. Peruaneren forsøgte sig med et yderst kompetent langskud, som knækkede og var ved at snyde Jesper Hansen mellem stængerne. Målmanden fik dog reageret og pareret forsøget. 

Kort efter var FC Midtjylland igen farlige. Et fladt indlæg fandt vej til Paul Onuachu, men angriberens afslutning fra omkring straffesparkspletten blev reddet af Jacob Rinne. 

Med små ti minutter til pausen fik AaB så en lignende chance. Robert Kakeeto brød et opspil og fandt Kristoffer Pallesen på højrekanten. Herfra lagde han en flad bold på tværs til Pavol Safranko, der afsluttede fladt mod bagerste stolpe. En afslutning Jesper Hansen reddede. 

Lige da stadionuret rundede 41 minutter gjorde FC Midtjyllands Alexander Sørloth det til 2-0. Angriberen blev sendt af sted i højre side, hvor han vandt løbeduellen over  Jakob Blåbjerg. Alexander Sørloth trak derefter ind i feltet og smækkede læderet i nettet ved nærmeste stolpe. 

I halvlegens sidste sekund forsøgte Edison Flores at reducere, men afslutningen med højrebenet sad lige på Jesper Hansen. 

Fra anden halvlegs start var AaB straks farlige. Nordjyderne tog et kort hjørnespark, som endte med et indlæg fra Robert Kakeeto. Efter lidt klumpspil i feltet faldt bolden ned til Pavol Safranko, som trykkede på kassen, men hjemmeholdets målmand stod atter i vejen. 

I kampens 51. minut blev det farligt i begge ender. Først blev et hårdt, fladt indlæg fra Jannik Pohl blokeret af Jesper Hansen. Det satte en omstilling i gang, som endte med en afslutning af Tim Sparv. Den afslutning blokerede Kasper Pedersen til hjørnespark. 

Hjørnesparket sendte Jakob Poulsen mod bagerste stolpe hvor Poul Onuachu headede bolden på tværs mod forstolpen. Her stod Filip Novak klar, og han headede 3-0-scoringen i mål. 

Efter 68 minutter nåede Paul Onuachu igen op til en dødbold, men hovedstødet gik forbi Jacob Rinnes nærmeste stolpe. 

30 sekunder senere lå bolden i stedet nede i netmaskerne bag Jesper Hansen. Edison Flores fandt med en god dybdebold Jannik Pohl. AaB-angriberen fik slidt sig forbi Filip Novak, og inde i FC Midtjyllands felt sparkede Jannik Pohl resolut bolden højt ind i nettet til 3-1. 

AaB jagtede herefter endnu en scoring. Men efter 83 minutter gjorde FC Midtjylland det til 4-1. Alexander Sørloth kom i gennem i AaB's venstre side. Her fra sendte han med ydersiden et indlæg ind i panden på indskiftede Gustav Wikheim, som headede kampens sidste scoring i nettet til 4-1. 

Dermed blev AaB's ubesejrede stime på ni kampe brudt og Hele Nordjyllands Hold har 12 point i Alka Superligaen, hvilket i skrivende stund rækker til en niendeplads.  

Næste opgave for Hele Nordjyllands Hold ligger efter landskampspausen. 15. oktober gæster FC Helsingør Aalborg Portland Park. Du kan købe billetter til kampen her.

Matchfacts - Alka Superligaen, 11. spillerunde

FC Midtjylland-AaB 4-1 (2-0)
27. min 1-0 Jakob Poulsen (str.), 42. min 2-0 Alexander Sørloth, 52. min 3-0 Filip Novak, 69. min 3-1 Jannik Pohl, 84. min 4-1 Gustav Wikheim
Advarsler FC Midtjylland: Tim Sparv (17), Kian Hansen (87)
Advarsler AaB: Kasper Pedersen (25)
7.896 tilskuere på MCH Arena

FC Midtjylland (3-4-3): Jesper Hansen, Kian Hansen, Zsolt Korcsmar, Filip Novak, Rasmus Nissen, Jakob Poulsen, Tim Sparv (75: Janus Drachmann), Marc Dal Hende (46: Alexander Muksgaard), Rilwan Hassan (69: Gustav Wikheim), Paul Onuachu, Alexander Sørloth.

AaB (3-4-3): Jacob Rinne, Kasper Pedersen, Jores Okore, Jakob Blåbjerg, Kristoffer Pallesen (75: Frederik Børsting), Robert Kakeeto (55: Magnus Christensen), Filip Lesniak, Jakob Ahlmann (81: Jakub Sylvestr),  Pavol Safranko, Jannik Pohl, Edison Flores.

Dommer: Jens Grabski Maae  

Tags på denne nyhed