Blåbjerg matchvinder i jubilæum

25. november 2017 kl. 17:54 af Rasmus Estrup

Lørdagskampen gjorde AaB tre point rigere. På udebane mod FC Helsingør vandt Hele Nordjyllands Hold 1-0 takket være en hovedstødsscoring i første halvleg af Jakob Blåbjerg. Sejren sender AaB op på 22 point i Alka Superligaen, hvilket er samme pointantal som OB og FCK, der indtager henholdsvis syvende- og sjettepladsen.

Opgøret, der blev spillet på en glat bane i tåge, startede chancefattigt. Et fladt indlæg fra Osama Akharraz, som Jacob Rinne fik viftet væk efter ti minutter, var kampens første offensive aktion i et straffesparksfelt.

Hjemmeholdet stod også for den første afslutning i kampen, da Adnan Muhammad efter 20 minutter trak ind i banen og på kanten af feltet afsluttede lige på AaB-målmanden.

Kort efter forsøgte FC Helsingørs Anders Holst sig også med et skud fra kanten af feltet, efter at han havde erobret bolden fra Rasmus Würtz. Men tåhyler-afslutningen gik forbi mål.

AaB's første mulighed opstod efter et hjørnespark halvvejs inde i første halvleg. Edison Flores sendte et fladt hjørnespark ind mod straffesparkspletten, hvor Rasmus Thellufsen fik en upresset skudmulighed. Kantspilleren fra Sæby mistimede dog sparket, og i stedet kunne 100 kampsjubilar Jakob Blåbjerg samle bolden op, vende rundt og trykke af. Men skuddet fra forsvarsspilleren blev blokeret.

Det gjorde jubilarens afslutning i kampens 28. minut ikke. Og dermed kunne forsvarsspilleren bringe AaB foran 1-0. En kort hjørnesparkskombination endte med et godt indlæg fra Edison Flores. På kanten af det lille felt steg Jakob Blåbjerg til vejrs og pandede scoringen til 1-0 i netmaskerne.

Små to minutter senere var AaB igen yderst farlige. Patrick Kristensen fik med en god, dyb stikning sendt Jannik Pohl alene med Aris Vaporakis. AaB-angriberen sparkede første gang, men afslutningen blev reddet af FC Helsingør-målmanden.

Ti minutter før pausefløjtet var det hjemmeholdets tur til at få en god mulighed. En afslutning fra Anders Holst blev blokeret op i luften. Nedfaldsbolden skabte en god skudmulighed til Nicolas Mortensen på kanten af det lille felt, men Kasper Pedersen fik presset Helsingør-spilleren så meget, at Nicolas Mortensen flugtede sin afslutning forbi.

Cirka fem minutter før pausefløjtet var AaB farlige i to omgange. Først kom Edison Flores til afslutning efter lidt tilfældigt spil i FC Helsingørs felt, men peruvianerens afslutning blev blokeret.

Kort efter kom Kasper Pedersen til en fin hovedstødschance efter AaB's sjette hjørnespark i kampen, men forsvarsspilleren headede læderet over mål.

Efter pausen forsøgte FC Helsingør at jagte en udligning, og blandt andre Patrick Olsen kom frem til en afslutning. Den blev dog blokeret af AaB-defensiven.

Ligesom i første halvleg skulle også anden halvleg være cirka halvvejs før AaB første gang viste tænder. Denne gang var det med en dyb bold til Jannik Pohl. Angriberen måtte sprinte for fuld kraft for at nå frem til bolden før Helsingør-keeperen, men lige efter Jannik Pohls førsteberøring fik målmanden med fingerspidserne prikket bolden væk.

Minuttet senere var hjemmeholdets Nicolas Mortensen på ny farlig. Denne gang efter et fladt indlæg, som Nicolas Mortensen sparkede forbi nærmeste stolpe.

Og kort efter fik indskiftede Daniel Stückler også en mulighed, da han med brystkassen fik sendt en afslutning forbi nærmeste stolpe efter et indlæg.

Mikkel Basse kom meget tæt på udligningen et kvarter før tid. Her prøvede midtbanespilleren lykken fra distancen, da han sparkede første gang og tordnede kuglen op på overliggeren.

Med lidt over ti minutter igen fik Ricki Olsen en god frisparksmulighed foran AaB-feltet. Men frisparksforsøget tog Jacob Rinne sig sikkert af.

I 84. minut var 100 kampsjubilar Jakob Blåbjerg igen på plads. Denne gang i egen forsvarsende. Daniel Stückler forsøgte sig med en afslutning som blev blokeret. Blokeringen var lige ved at skabe en stor chance til Nicolas Mortensen, men Jakob Blåbjerg fik kastet sig ned og tacklet bolden væk, inden FC Helsingør-spilleren nåede frem til den.

Nicolas Mortensen fik dog en ny skudmulighed efter 85 minutter, men afslutningen fra angriberen reddede Jacob Rinne.

Trods pres fra hjemmeholdet mod slutningen holdt AaB stand, og nordjyderne tog alle tre point. Dermed rykker AaB op på ottendepladsen i Alka Superligaen med 22 point. Samme pointantal har OB og FCK, der indtager syvendepladsen og sjettepladsen i Alka Superligaen.

Lørdag 2. december venter der AaB en ny udekamp på Sjælland, når Lyngby Boldklub kl. 16.00 tager imod Hele Nordjyllands Hold.

Matchfacts - Alka Superligaen, 17. spillerunde

FC Helsingør-AaB 0-1 (0-1)
28. min 0-1 Jakob Blåbjerg
Advarsler FC Helsingør: Patrick Olsen (84)
Advarsler AaB: Edison Flores (6), Patrick Kristensen (8)
1.074 tilskuere på Helsingør Stadion

FC Helsingør (3-4-3): Aris Vaporakis, Daniel Jørgensen, Søren Henriksen, Morten Hegaard (46: Mathias Johannsen), Ricki Olsen, Patrick Olsen, Mikkel Basse, Adnan Mohammad(74: Tobias Christensen), Osama Akharraz (69: Daniel Stückler), Nicolas Mortensen, Anders Holst.

AaB (3-4-3): Jacob Rinne, Kasper Pedersen, Jores Okore, Jakob Blåbjerg, Patrick Kristensen, Filip Lesniak (90: Robert Kakeeto) , Rasmus Würtz, Frederik Børsting, Rasmus Thellufsen, Jannik Pohl (72: Pavol Safranko), Edison Flores (82: Kasper Risgård).

Dommer: Michael Johansen

Liam Barker besøgte Aalborg

25. november 2017 kl. 11:53

Undervejs på englændernes besøg blev det blandt andet til en snak med tidligere sportsdirektør Lynge Jakobsen, et besøg hos AaB's fans, samt ikke mindst en kamp på Aalborg Portland Park.

Blåbjerg kan runde kamp nummer 100 for AaB

24. november 2017 kl. 14:04 af Brian Andersen

I forrige spillerunde vandt AaB i Hobro sæsonens første udesejr, mens man senest leverede en stærk anden halvleg i mandags mod FC Midtjylland.

AaB-cheftræner Morten Wieghorst udtaler:

- Vi var ærgerlige over slutfacit af kampen mod Midtjylland, men vi vil gerne bygge videre på den kvalitet og intensitet, vi kom med i anden halvleg.

- Nu møder vi et Helsingør-hold med gode boldspillere, der både spillemæssigt og pointmæssigt har været klart bedst på hjemmebane, men omvendt gav de os også undervejs nogle forskrækkelser, da vi vandt 1-0 i Aalborg for fem uger siden, påpeger Morten Wieghorst.

- Generelt set har Helsingør leveret gode præstationer og været en del af mange tætte kampe, men vi er meget bevidste om kampens vigtighed og er opsatte på at slå tilbage hurtigst muligt med en sejr, siger Morten Wieghorst, der efter fredagens træningspas har udtaget følgende 20 navne:

1 Jacob Rinne, 2 Patrick Kristensen, 4 Jakob Blåbjerg, 5 Jores Okore, 8 Rasmus Würtz, 9 Jannik Pohl, 10 Edison Flores, 11 Jakub Sylvestr, 14 Pavol Safranko, 18 Rasmus Thellufsen, 20 Marco Meilinger, 21 Kasper Risgård, 23 Filip Lesniak, 25 Frederik Børsting, 26 Robert Kakeeto, 27 Oliver Abildgaard, 28 Yann Rolim, 32 Kasper Pedersen, 33 Bardhec Bytyqi og 40 Tamati Williams.

AaB’s skadesliste omfatter Jakob Ahlmann, Kristoffer Pallesen, Magnus Christensen, Marco Ramkilde og Michael Lansing.

AaB TV: Edison Flores om VM og AaB

24. november 2017 kl. 10:21 af Rasmus Estrup