AaB samler ind til Alka Superligaens CSR-pulje mandag

19. november 2017 kl. 10:55

Fodbolden og AaB spiller således en aktiv rolle, når det gælder om at hjælpe mennesker fremad mod en ny og bedre tilværelse, og derfor oprettede Superligaens hovedsponsor Alka og samtlige Superligaklubber i 2016 en Alka Superliga CSR pulje, der bakker op om forskellige sociale indsatser rundt om i landet.

Alka Superliga CSR initiativet styrker de projekter, der allerede er integreret i klubbernes arbejde og drives af dedikerede medarbejdere eller frivillige i klubberne. Med støtte fra Alka Superliga CSR puljen vil der fremadrettet kunne gøres endnu mere, og projekterne nå endnu længere ud.

- Mandag er det anden gang vi samler penge ind til Alka Superliga CSR-puljen og vi er glade for, at vi fortsat, sammen med tilskuddet fra Alka, kan støtte projektet ”Fra sport til job”, som drives af vores moderklub AaB af 1885 i samarbejde med Aalborg Kommune, udtaler administrerende direktør i AaB Stephan Schors.

”Fra Sport til job” har til formål at få primært unge borgere fra Aalborg Øst med en indvandrerbaggrund i bedre kontakt med arbejdsmarkedet og uddannelsessystemet.

Således har man via projektet årligt hjulpet i gennemsnit 50 personer videre til almindelige job, fritidsjob, elevpladser og på uddannelse.

Alka Superliga CSR puljen indsamler midler på forskellig vis. Alkas Superliga-sponsorat bidrager med 250.000 kroner, som fordeles blandt ligaens 14 klubber og kanaliseres videre til de udvalgte sociale indsatser.

Herudover har alle Alka Superliga klubberne hver især udvalgt én kamp i sæsonen, hvor der indsamles midler til Alka Superliga CSR puljen, hvilket i AaB’s tilfælde sker i forbindelse med mandagens opgør mod FC Midtjylland.

Udover donationen til Alka Superligaens CSR-pulje donerer AaB og Spar Nord Fonden sammen to kroner pr. fremmødt tilskuer til klubbens Alka Superligahjemmekampe på Aalborg Portland Park til Hele Nordjyllands Håndsrækning, der støtter et godt formål, hvilket indtil videre er kommet flere projekter og foreninger i Region Nordjylland til gode.

I efteråret 2017 går Hele Nordjyllands Håndsrækning ubeskåret til foreningen Børn i Sorg – Sorggrupperne i Aars, der efter efterårets første syv hjemmekampe allerede er sikret en donation på 84.428 kr.

Vidste du om AaB og FC Midtjylland…

18. november 2017 kl. 10:38 af Brian Andersen

- at den forestående duel er Alka Superligakamp nummer 52 mellem AaB og FC Midtjylland. Statistikken siger 21 sejre til AaB, syv uafgjorte og 23 nederlag samt en målscore på 65-69 set med AaB’s øjne.

- at AaB er uden sejr i de otte seneste Alka Superligakampe mod FC Midtjylland, hvilket allerede er AaB’s længste serie uden sejr mod midtjyderne. På Aalborg Portland Park har AaB historisk haft det bedre (15V-5U-9T), men de fire seneste hjemmekampe er endt uden sejr (0V-2U-2T).

- at AaB’s seneste sejr mod FC Midtjylland således er dateret 26. juli 2014, hvor det blev 2-0 på Aalborg Portland Park efter scoringer af Anders K. Jacobsen og Nicklas Helenius.

- at AaB med en sejr mod FC Midtjylland kan tage to sejre i træk i Alka Superligaen for første gang siden februar 2017. Dengang kom de to sejre mod to jyske klubber, hvilket igen kan blive tilfældet, eftersom seneste sejr var mod Hobro I.K.

- at ud af de 51 tidligere Alka Superligakampe mod FC Midtjylland har AaB scoret først i 23 tilfælde, hvilket har resulteret i 17 sejre, tre uafgjorte og tre nederlag. Omvendt har FC Midtjylland scoret kampens første mål i 27 tilfælde, hvilket har givet AaB fire sejre, tre uafgjorte og 20 nederlag.

- at de 29 tidligere Alka Superligakampe i Aalborg mellem AaB og FC Midtjylland gennemsnitligt har budt på 2,41 mål pr. kamp. Det har dog været noget sløjt med mål i de seneste syv kampe, hvor der gennemsnitligt blot er scoret 1,71 mål, og ingen af klubberne har scoret flere end to mål.

- at mandag aftens opgør bliver 11. kamp, hvor Peter Kjærsgaard dømmer AaB i Alka Superligaen. Hidtil har det ikke været med den store succes for AaB, idet det blot er blevet til en sejr, fem uafgjorte og fire nederlag, men Peter Kjærsgaard har endnu ikke udvist en spiller eller dømt straffespark.

- at AaB er uden nederlag i de seneste ti Alka Superliga-hjemmekampe afviklet en mandag. Siden august 2015 har AaB spillet ti mandagskampe i Aalborg, der er endt med syv sejre og tre uafgjorte, men det seneste nederlag var mod… FC Midtjylland.

- at AaB er ubesejret i Danmarksturneringen på datoen 20. november, idet det er blevet til fem sejre og to uafgjorte. Det seneste opgør på denne dato var i 2011, hvor det blev til en sejr på 3-1 over… FC Midtjylland på scoringer af Thomas Augustinussen, Nicklas Helenius og Jeppe Curth.

- at fra den nuværende AaB-trup har Kasper Risgård (2 mål), Jannik Pohl (1) og Frederik Børsting (1) tidligere været på måltavlen for AaB i en Alka Superligakamp mod FC Midtjylland.

- at AaB ikke har fået udvist en spiller i nogen af de 51 seneste Alka Superligakampe svarende til perioden siden maj 2016. Det er ikke blot den længstvarende periode uden udvisninger blandt de 14 Alka Superligaklubber, men AaB er også den eneste Alka Superligaklub i indeværende sæson uden udvisninger.

- at AaB og Spar Nord Fonden i fællesskab donerer 2 kr. pr. tilskuer til Alka Superligakampe på Aalborg Portland Park til Hele Nordjyllands Håndsrækning, der i efteråret 2017 går ubeskåret til Børn i Sorg – Sorggrupperne i Aars, som efter efterårets første syv hjemmekampe allerede er sikret en donation på 84.428 kr.

- at du i forsalg kan købe din billet til kampen her.

(Statistisk kilde: danskfodbold.com og aabsport.dk).

Tags på denne nyhed

AaB TV: Risgård og Würtz vurderer hinanden

17. november 2017 kl. 15:15 af Rasmus Estrup
Tags på denne nyhed

AaB hylder Würtz og Flores

17. november 2017 kl. 12:49 af Rasmus Estrup

Klokken 19.00 på mandag på Aalborg Portland Park spiller AaB mod FC Midtjylland. Lige inden kampstart vil AaB hylde tre af klubbens egne på grønsværen. 

AaB-anfører Rasmus Würtz hyldes for at have rundet 450 kampe for Hele Nordjyllands Hold. Det skete, da han i seneste hjemmekamp mod OB blev skiftet ind. Anføreren spillede også udekampen mod Hobro I.K., hvorfor han nu er oppe på 451 kampe. 

Edison Flores hyldes ligeledes, fordi han sammen med Peru kvalificerede sig til VM i Rusland næste år. Kvalifikationen blev sikret torsdag morgen, da Peru besejrede New Zealand i den afgørende playoffkamp. Edison Flores har med fem scoringer i VM-kvalifikationen været hjemlandets næstmest scorende spillere. 

Fysioterapeut Morten Skjoldager bliver også hyldet. Morten Skjoldager er også fysioterapeut for det danske landshold, der med sejren over Irland i tirsdagens playoffkamp har kvalificeret sig til VM i Rusland i 2018.

Tags på denne nyhed

AaB-FC Midtjylland kampinformation

17. november 2017 kl. 09:13

Kampinfo

Spillerunde: Alka Superligaen grundspil 16. spillerunde
Spilledato: Mandag 20. november 2017
Kick-off: kl. 19.00
Dørene åbner: kl. 18.00
Dommer: Peter Kjærsgaard

Billetter til kampen

Køb dine billetter online her på aabsport.dk eller på kampdagen på Aalborg Portland Park i billethusene, som alle åbner kl. 18.00. 

BEMÆRK: Køber du ståplads-billet til Spar Nord Tribunen på Aalborg Portland Park, så benyt venligst den højre luge i billethuset på hjørnet af Spar Nord og Weber Tribunerne. Denne luge er udelukkende forbeholdt ståpladser.

Har du mistet din billet/sæsonkort, problemer med at printe en billet eller øvrige billetrelaterede problemer, kan du på kampdagen henvende dig i informationen ved Aalborg Portland Parks syd-vestlige hjørne og få hjælp fra en time før kampstart. 

Scan din billet fra mobilen

Husk at du nu kan scanne dine billetter ved indgangen direkte fra mobilen. Du behøver således ikke udskrive din billet hjemmefra.   

Opvarmning før kampen

Fra kl. 17.00 kan du varme op til kampen ved AaB-tyren foran Weber Tribunen sammen med andre AaB-fans. Her vil der være kolde øl og sodavand, samt lækre grillpølser fra Weber Grillen og live musik. 

Der sælges 0,5 liter kolde special øl foran Weber Tribunen for kun 50 kr. ligesom du naturligvis fortsat kan nyde den populære Rasmus Wurst pølse med bacon og cheddar direkte fra den store Weber Grill.

Sandwiches i boderne

Som noget helt nyt vil der på forsøgsbasis til efterårets tre sidste hjemmekampe blive solgt sandwich fra Nadias Sandwich i boderne på Aalborg Portland Park, så kig forbi boderne og stil sulten med en frisklavet sandwich.

Jubilæum til Rasmus Würtz

Før kampen hyldes AaB's anfører for sit 450-kamps jubilæum.

VM-hyldest

Før kampen hyldes også Edison Flores, der med Peru kvalificerede sig til VM, samt AaB's fysioterapeut Morten Skjoldager, der er en del af teamet omkring det danske A-landshold, der ligeledes også kvalificerede sig til VM.

Huer fra Unicon

I pausen af mandagens kamp vil dagens kampsponsor Unicon skyde huer ud til publikum. 

Alpi Cup i pausen

I pausen af mandagens kamp vil Special Olympics-holdene med udviklingshæmmede fra Aalborg og Herning dyste mod hinanden på banen.

Twitter og Instagram

Det officielle hashtag for mandagens kamp er #AaBFCM – følg og benyt dette tag for at læse og deltage i nyhedsstrømmen på Twitter og Instagram før, under og efter kampen.

Facebook

Tilmeld dig kampens officielle begivenhed på Facebook via dette link.

Mad, drikkevarer og Oddset

Boderne på Aalborg Portland Park åbner samtidig med, at du kan komme ind på tribunerne, nemlig en time før kampstart. I alle boder på Aalborg Portland Park kan der anvendes Dankort.

Uden for Weber Tribunen kan du fra to timer før kampstart benytte vores mobile salgsbod, hvor du også kan betale med Dankort. Her vil der også være live musik før kampen, så du kan varme op til det vigtige opgør sammen med andre AaB-fans.

I Oddsets bod i det nordvestlige hjørne af Spar Nord Tribunen kan du endvidere spille på dagens kamp. Boden åbner også en time før kampstart.

Transport

Ankommer du i bil, er GPS-adressen Harald Jensens Vej 7-9, 9000 Aalborg. Du kan lave en rejseplan fra alle destinationer i Danmark ved at klikke her.

Hvis du kommer med bus, kan du tage rute 2  mod væddeløbsbanen – stoppestedet hedder Sct. Joseph. Herfra er der to minutters gang til Aalborg Portland Park.

Du kan også tage rute 16 – stoppested på denne rute hedder Anneberghus. Herfra er der også to minutters gang til Aalborg Portland Park.

Ankommer du med tog, så stå af ved stationen Aalborg Vestby. Herfra er der fem minutters gang til Aalborg Portland ParkSe køreplaner på denne side.

Parkering

Klik her og se et kort over de offentligt tilgængelige parkeringspladser i området omkring Aalborg Portland Park.

I øvrigt henviser vi til C.W. Obel P-hus, som du finder på adressen Badehusvej 5, 9000 Aalborg. Herfra er der fem minutters gang til Aalborg Portland Park.

Handicapforhold

Kørestolsbrugere har som udgangspunkt plads på Weber Tribunen, hvor der forefindes elevatorer op til de særlige kørestolspladser. 

Billetter til kørestolsbrugere, som koster kr. 155,- incl. gebyr, kan enten købes online eller i billethusene på Aalborg Portland Park på kampdagen. 

Alle kørestolsbrugere kan gratis medbringe én medhjælper. Medhjælperbilletten udleveres i forbindelse med billetkøbet.

God kamp!

Tags på denne nyhed
'