Würtz tilbage fra karantæne

18. marts 2017 kl. 16:04 af Brian Andersen

Søndag gælder det Alka Superligaens sidste kamp i grundspillet, hvor AaB med en sejr eller uafgjort kan sikre sig en plads blandt de seks bedste hold, hvis resultater fra øvrige kampe samtidig flasker sig i AaB’s favør.

AaB’s cheftræner Morten Wieghorst udtaler:

- Vi bruger ikke tid på, hvad der sker omkring os, men har fuld fokus på at levere en stærk præstation, der er forudsætningen for at give os den sejr, som vi til enhver tid går på banen for at hente.

- Der er ingen tvivl om, at der venter os en vanskelig opgave mod et Viborg-hold, som vi respekterer, og som inden sidste weekends knebne nederlag mod Lyngby ikke havde tabt i fem kampe i træk, påpeger Morten Wieghorst.

- Både som hold og individuelt vokser vi hele tiden, og vi glæder os enormt til kampen i morgen, hvor vi forhåbentlig får opbakning fra en masse AaB-fans på lægterne. Jo flere der kommer, jo bedre er det for både spillere og trænere, og det er virkelig noget, der kan være med til at løfte os, siger Morten Wieghorst, der efter lørdagens træningspas har udtaget følgende 19 navne fra en skadesfri trup:

1 Nicolai Larsen, 2 Patrick Kristensen, 3 Jakob Ahlmann, 4 Jakob Blåbjerg, 5 Markus Holgersson, 7 Thomas Enevoldsen, 8 Rasmus Würtz, 9 Jannik Pohl, 10 Edison Flores, 11 Jakub Sylvestr, 14 Casper Sloth, 16 Magnus Christensen, 18 Rasmus Thellufsen, 20 Marco Meilinger, 22 Ivan Lucic, 25 Frederik Børsting, 27 Oliver Abildgaard, 31 Joakim Mæhle og 32 Kasper Pedersen.

Kasper Risgård spiller reserveholdskamp mandag.

AaB og Spar Nord har i fællesskab købt samtlige billetter til udebaneafsnittet. De cirka 2.000 billetter fordeles efter først til mølle princippet uden for udebaneafsnittet i Viborg (én billet pr. person), hvor repræsentanter fra AaB ved indgangen vil uddele billet fra kl. 15.30.

Tags på denne nyhed

Vidste du om Viborg F.F. og AaB…

17. marts 2017 kl. 13:31 af Brian Andersen

- at AaB og Spar Nord i fællesskab har købt samtlige billetter til udebaneafsnittet. De cirka 2.000 billetter fordeles efter først til mølle princippet uden for udebaneafsnittet i Viborg (én billet pr. person), hvor repræsentanter fra AaB ved indgangen vil uddele billet fra kl. 15.30.

- at den forestående duel er Alka Superligakamp nummer 46 mellem Viborg F.F. og AaB. Statistikken siger 28 sejre til AaB, seks uafgjorte og 11 nederlag samt en målscore på 88-54 i AaB’s favør.

- at AaB ikke selv kan afgøre, om resten af foråret skal afvikles i Mesterskabsslutspillet eller i kvalifikationsslutspillet. AaB vil i tilfælde af sejr over Viborg F.F. være afhængig af resultatet i SønderjyskE-Randers FC, hvorimod AaB i tilfælde af uafgjort eller nederlag mod Viborg F.F. er afhængig af resultaterne fra flere kampe.

- at AaB har vundet ti ud af de seneste 11 Alka Superligaopgør ude og hjemme mod Viborg F.F.

- at en Alka Superligakamp i Viborg mellem Viborg F.F. og AaB ikke er endt uden vinder siden august 2002. Efterfølgende har klubberne mødt hinanden i 11 Alka Superligakampe i Viborg med fire sejre til Viborg F.F. og syv sejre til AaB som resultat.

- at klubberne senest mødte hinanden 22. september 2016, hvor AaB sejrede 1-0 på Aalborg Portland Park via Kasper Pedersens fuldtræffer i 58. minut.

- at fra den nuværende AaB-trup har udover Kasper Pedersen (1 mål) også Kasper Risgård (3 mål), Thomas Enevoldsen (2) og Jakob Ahlmann (1) tidligere været på måltavlen for AaB i en Alka Superligakamp mod Viborg F.F.

- at AaB kun har fået point i tre ud af de ti seneste Alka Superligakampe på udebane (1V-2U-7T), hvilket også hænger sammen med, at AaB ikke har formået at holde nullet i de seneste 11 Alka Superliga-udekampe.

- at ud af de 45 tidligere Alka Superligakampe mod Viborg F.F. har AaB scoret først i 29 tilfælde, hvilket har resulteret i 25 sejre, tre uafgjorte og et nederlag. Omvendt har Viborg F.F. scoret kampens første mål i 15 tilfælde, hvilket har givet AaB tre sejre, to uafgjorte og ti nederlag.

- at AaB på det seneste ikke har haft de bedste erfaringer med Alka Superligakampe afviklet i marts. Således er den seneste sejr fra 8. marts 2015 (2-1 mod Randers FC – Kenneth Emil Petersen og Thomas Enevoldsen), hvorimod det er blevet til to uafgjorte og fem nederlag i de efterfølgende kampe.

- at AaB til gengæld er ubesejret i Alka Superligaen, når spilledatoen har været 19. marts. Således er de fem tidligere Alka Superligakampe på denne dato endt med tre sejre og to uafgjorte, heriblandt den seneste i 2012 ude mod HB Køge (1-1) efter Jeppe Curths udligning to minutter før tid.

- at søndagens dommer Michael Johansen én gang tidligere har dømt en Alka Superligakamp mellem Viborg F.F. og AaB. Det var i hans første Alka Superligakamp med deltagelse af AaB for knap ti år siden, 30. september 2007, hvor AaB på trods af to reduceringer af Viborg F.F. i det sidste kvarter tog sejren med 3-2. Siyabonga Nomvethe, Jeppe Curth og Kasper Risgård scorede målene for AaB.

(Statistisk kilde: danskfodbold.com og aabsport.dk).

Tags på denne nyhed

AaB møder FCM i pokalkvartfinale

17. marts 2017 kl. 12:15 af Brian Andersen

Dermed følger en gentagelse af opgøret på samme bane i mandags, hvor klubberne spillede 1-1.

Den samlede lodtrækning for kvartfinalerne blev som følger:

AaB-FC Midtjylland
FC København-AGF
Næstved Boldklub-Vendsyssel F.F.
Randers FC-Brøndby I.F.

Kvartfinalerne afvikles i dagene 4., 5. og 6. april.

Tags på denne nyhed

Alle mand til Viborg!

17. marts 2017 kl. 11:37

Navn: Energi Viborg Arena

Kapacitet: 10.000

Kapacitet udeafsnit: 2.000

Placering udebaneafsnit: Nord-tribunen  

Indgang: 3

Transport til og fra Energi Viborg Arena

Fælles:

ASC bustur: https://aabsupportclub.dk/?product_cat=busture

 

Vesttribunen bustur: https://www.facebook.com/Vesttribunen - for mere info

 

Kør selv: Stadion Allé 7, 8800 Viborg

Gratis adgang til de første 2.000 AaB-fans søndag

AaB og Spar Nord har i fællesskab købt samtlige billetter til udebaneafsnittet.

Rigtig mange AaB-fans har allerede vist stor interesse for den vigtige kamp, og for at sikre den bedst mulige opbakning til cheftræner Morten Wieghorsts mandskab vil AaB i samarbejde med klubbens hovedsponsor Spar Nord således invitere op til 2.000 AaB-fans gratis til fodbold i Viborg.

Viborg F.F. har vist stor gæstfrihed og værtskab ved at stille hele Nordtribunen til rådighed for de medrejsende AaB-fans, således kapaciteten øges til 2.000 i det fulde udebaneafsnit.

Billetterne fordeles efter først til mølle princippet uden for udebaneafsnittet i Viborg (én billet pr. person), hvor repræsentanter fra AaB ved indgangen vil uddele billet fra kl. 15.30.


AaB-fans, der rejser med AaB Support Club (tilmeldingsfrist 16/3 kl. 20.00), vil dog være sikret plads og modtage billet i bussen forud for ankomsten.

Hvis du allerede har købt billet til udebaneafsnittet i Viborg gælder denne stadig til kampen, men samtidig kompenserer AaB med en fribillet til en valgfri kamp i foråret 2017 på Aalborg Portland Park. For at modtage din fribillet/rabatkode skal du sende din ordrebekræftelse samt billet til aab@aab-as.dk og skrive ”Refundering: AaB–Viborg F.F.” i emnefeltet, inden fredag 24/3. Vær dog opmærksom på at der først vil blive genereret rabatkoder, når kampprogrammet er endeligt fastlagt, hvorefter disse vil blive udsendt.

Opgøret på søndag mod Viborg F.F. sættes i gang kl. 17.00, og AaB og Spar Nord opfordrer alle til at møde op i god tid.

AaB takker Jer alle for jeres støtte til drengene og Nordjylland på udebane. 

Tags på denne nyhed

AaB TV: Børsting håber på stor opbakning i Viborg

16. marts 2017 kl. 16:25 af Rasmus Estrup

AaB møder søndag eftermiddag Viborg F.F. i sidste grundspilskamp i Alka Superligaen. Der skal en sejr til, hvis Hele Nordjyllands Hold skal gøre sig gode forhåbninger om en plads i top seks. 

AaB skal derfor have god støtte fra lægterne, så AaB og Spar Nord har inviteret 2.000 AaB-fans gratis til fodbold i Viborg.