Vidste du om Silkeborg I.F. og AaB…

31. marts 2017 kl. 11:54 af Brian Andersen

- at AaB blot har én sejr i de seneste ni Alka Superligakampe på udebane mod Silkeborg I.F. Derudover er det kun blevet til point i tre af kampene, hvorimod de resterende fem kampe er endt med nederlag. Den enlige sejr ud af de seneste ni besøg blev sikret 31. maj 2015, hvor scoringer af Anders K. Jacobsen og Rasmus Jönsson sørgede for en gevinst på 2-1.

- at AaB med mindst otte point (og dermed 41 point) efter de kommende seks kampe i gruppespillet vil være sikker på at ende blandt de to bedste klubber i pulje 2. Et lavere antal point kan også betyde top-2 i puljen, men det vil være afhængigt af resultaterne af de øvrige kampe i puljen.

- at det forestående møde er Alka Superligakamp nummer 69 mellem Silkeborg I.F. og AaB. Statistikken siger 24 sejre til AaB, 23 uafgjorte og 21 nederlag samt en målscore på 97-90 i AaB’s favør.

- at AaB har scoret mindst et mål i hver af de 13 seneste Alka Superligakampe mod Silkeborg I.F. Omvendt er det i de samme 13 kampe kun lykkedes AaB at holde Silkeborg I.F. fra at score i tre af kampene.

- at klubbernes seneste indbyrdes opgør i Alka Superligaen fandt sted 26. februar 2017, hvor AaB sejrede 3-0 på Aalborg Portland Park efter et hattrick af Jakub Sylvestr.

- at fra den nuværende AaB-trup har udover Jakub Sylvestr (3 mål) også Rasmus Würtz (3 mål), Kasper Pedersen (2), Jakob Blåbjerg (1), Marco Meilinger (1) og Patrick Kristensen (1) tidligere været på måltavlen for AaB i en Alka Superligakamp mod Silkeborg I.F.

- at ud af de 68 tidligere Alka Superligakampe mod Silkeborg I.F. har AaB scoret først i 32 tilfælde, hvilket har resulteret i 18 sejre, 11 uafgjorte og tre nederlag. Omvendt har Silkeborg I.F. scoret kampens første mål i 28 tilfælde, hvilket har givet AaB seks sejre, fire uafgjorte og 18 nederlag.

- at knap 12 procent af de foregående 68 Alka Superligakampe mellem AaB og Silkeborg I.F. er endt helt uden scoringer. Seneste tilfælde er imidlertid fra august 2010, og de efterfølgende 13 kampe har budt på ikke færre end 50 scoringer svarende til 3,85 mål pr. kamp.

- at AaB kun har fået point i to ud af de ti seneste Alka Superligakampe på udebane (1V-1U-8T), hvilket naturligt har en sammenhæng med, at AaB ikke har formået at holde nullet i de seneste 12 Alka Superliga-udekampe.

- at lørdag er det præcis et år siden, at Jannik Pohl debuterede for AaB i Alka Superligaen. I hans foreløbige 21 Alka Superligakampe er det blevet til fuld spilletid i fire af kampene samt to scoringer.

- at Silkeborg I.F. og AaB også i 2002 mødtes i Alka Superligaen på datoen 1. april, hvor kampen endte med et nederlag for AaB på 2-0. Der er ingen mulige gengangere fra de to mandskaber dengang.

- at AaB er uden nederlag i Alka Superligaen med lørdagens dommer Jørgen Daugbjerg Burchardt som dommer. I de seks tidligere opgør er det blevet til sejr til AaB i fire af tilfældene, heriblandt en sejr på 2-0 over Silkeborg I.F. i november 2014. Her scorede Anders K. Jacobsen og Henrik Dalsgaard for AaB.

- at AaB ligeledes i 2016 var i aktion på datoen 1. april. Her sørgede Thomas Enevoldsen på Aalborg Portland Park for en 1-0 sejr mod FC Nordsjælland.

(Statistisk kilde: danskfodbold.com og aabsport.dk)

Tags på denne nyhed

AaB TV: Forlængelse med Rasmus Thellufsen

30. marts 2017 kl. 16:02 af Rasmus Estrup

U/17 måtte nøjes med uafgjort i Vejle

30. marts 2017 kl. 14:24 af Rasmus Estrup

Onsdag spillede AaB 2-2 ude mod Vejle Boldklub i U/17 Ligaen. 

Efter et forsvarskoks i AaB-defensiven i kampens 3. minut, kunne hjemmeholdet bringe sig foran 1-0. 

Herefter stod der AaB på alt, og de nordjyske gæster havde flere chancer for både at udligne og bringe sig foran inden pausen, men det lykkedes ikke. 

AaB fortsatte dominansen efter pausen, og det blev endnu tydeligere, da Vejle blev reduceret til 10 mand i anden halvleg. 

Med 12 minutter igen fik AaB endelig hul på bylden, da Oliver Klitten udlignede til 1-1. 

Kort efter sendt AaB's Jonas Raunbak udeholdet på sejrskurs med målet til 2-1. Men tre minutter inde i tillægstiden fik Vejle Boldklub udlignet til slutresultatet 2-2 ud af ingenting. 

- Selvom vi ud fra vores chancer skal være foran 3-1 ved pausen, er der plads til forbedringer i vores spil. I anden halvleg kreerer vi chance på chance på chance. Vi er overlegne i skudstatistikken, og så er det ærgerligt ikke at vinde. Men vi kan glæde os over, at anden halvleg spillemæssigt nok er den bedste i hele sæsonen, siger U/17-ligatræner Adam Harell. 

AaB's næste kamp i U/17 Ligaen er på lørdag på udebane mod Brøndby I.F.

Tags på denne nyhed

Nyt Alka Superliga-magasin på gaden

30. marts 2017 kl. 13:41

Udover interviewet med AaB's cheftræner indeholder Alka Superligaens officielle magasin som altid masser af spændende læsestof fra og omkring alle 14 klubber. 

Tags på denne nyhed

AaB forlænger med Thellufsen

30. marts 2017 kl. 11:44 af Brian Andersen

20-årige Rasmus Thellufsen, der i 2012 som U/15-spiller skiftede til AaB fra samarbejdsklubben IF Skjold Sæby, blev i sommer sammen med fem holdkammerater fra sidste sæsons bronze-U/19 Ligahold rykket op i Superligatruppen, hvor den kreative offensivspiller i dette forår er ved at slå sit navn fast.

AaB’s sportsdirektør Allan Gaarde udtaler:

- Rasmus Thellufsen er endnu et eksempel på vores dygtige talentarbejde i både AaB og i vores cirka 120 samarbejdsklubber, og efter et halvt års tilvænning har ”Ralle” for alvor formået at hæve sit niveau henover vinterpausen.

- Som spiller har Rasmus en god base. Han er spilintelligent, han er teknisk dygtig og udfordrende og driblestærk mand mod mand, og så er han lidt usædvanligt for den type spiller også ekstremt hårdtarbejdende, fremhæver Allan Gaarde.

- Derfor er vi selvfølgelig glade for at en forlængelse – i lighed med Magnus Christensen og Joakim Mæhle fra samme kuld – er kommet på plads, og vi ser Rasmus Thellufsen som en spiller med et kæmpe potentiale, slutter Allan Gaarde.

Foreløbig er det blevet til ni U-landskampe og to scoringer for Rasmus Thellufsen, der senest var i aktion i mandags for U/20-landsholdet.

- Det er en drengedrøm for mig at lave en lang aftale med AaB, og det er noget, jeg har arbejdet hårdt for siden sommer, siden Rasmus Thellufsen.

- Forlængelsen betyder, at jeg nu har god tid tid at fortsætte min udvikling og bygge på, og det betyder selvfølgelig meget for mig, at AaB tror på mig.

- For mig gælder det nu om sammen med holdet, truppen og staben at tage næste step, og det er der heldigvis en masse gode og dygtige mennesker i klubben, der kan hjælpe mig med, konstaterer Rasmus Thellufsen.

16 ud af 24 spillere – altså to tredjedele – i AaB’s Superligatrup har spillet ungdomsfodbold for Hele Nordjyllands Hold.

Rasmus Thellufsen er foreløbig noteret for ni officielle kampe og fire mål for AaB.

Tags på denne nyhed