14. marts 2017 kl. 14:24 af Rasmus Estrup

Alka Superligaens bedste spiller i februar, Jakub Sylvestr, er blevet udtaget til Slovakiets landshold i den kommende landsholdssamling.

Slovakiet spiller 26. marts VM-kvalifikationskamp på udebane mod Malta. Sylvestr har hidtil spillet 6 A-landskampe for Slovakiet, der ligger på tredjepladsen i Gruppe F.

En anden AaB-spiller der også er udtaget til landsholdssamling er Bardhec Bytyqi, der er indkaldt til Albaniens U/21-landshold.

Han får mulighed for at komme i kamp i to omgange, da Albaniens U/21-landshold spiller testkampe mod Moldova både den 25. og 27. marts

Aalborg Portland afslører vartegn ved Aalborg Portland Park

14. marts 2017 kl. 11:44

Ceremonien op til kampen blev indledt med ord fra AaB’s administrerende direktør Stephan Schors og Aalborg Portlands Managing Director Michael Lundgaard Thomsen, hvorefter viceanfører Kasper Risgård ved hjælp af en lift kunne afsløre det nye vartegn ved Aalborg Portland Park.

- Som en del af stadionsponsoratet vil vi gerne gøre noget for at støtte op om den gode fankultur, der er i AaB. Vi håber, at vi med denne rød-hvide AaB-udgave af cimbrertyren, kan være med til at skabe et fast mødested for tilskuere og fans i forbindelse med AaB’s hjemmekampe på Aalborg Portland Park, ligesom vi også mener, at tyren rent symbolsk fortæller meget om historien og traditionerne i ikke kun AaB og Aalborg Portland, men også i Aalborg by og Nordjylland som helhed, fortæller Michael Lundgaard Thomsen til aabsport.dk.

Den nye cimbrertyr ved Aalborg Portland Park er en 1:1 kopi i fuld størrelse af den originale Cimbrertyr, der står placeret på Vesterbro i det centrale Aalborg, og som siden 1937 har været et fast vartegn i byen.

Den originale Cimbrertyr blev i forbindelse med AaB’s deltagelse i gruppespillet i UEFA Champions League i efteråret 2008 iklædt AaB’s rød-hvide striber af Aalborg Kommune.

I løbet af kort tid vil vi her på aabsport.dk i samarbejde med Aalborg Portland udskrive en konkurrence om at navngive den nye rød-hvide tyr.

Var du med i går da tyren blev afsløret? Del dit bedste billede på Instagram eller Twitter med hashtagget #HeleNordjyllandsHold

AaB TV: Sammendrag af AaB-FC Midtjylland

14. marts 2017 kl. 08:31 af Rasmus Estrup

AaB misser sejr i overtiden

13. marts 2017 kl. 20:56 af Rasmus Estrup

Hele Nordjyllands Hold måtte nøjes med ét point, da FC Midtjylland mandag aften gæstede Aalborg Portland Park. Frederik Børsting bragte AaB på 1-0, mens Paul Onuachu i kampens tillægstid fik udlignet til 1-1.

Dermed ligger AaB på syvendepladsen i Alka Superligaen før sidste runde af grundspillet.

FC Midtjylland lagde i kampens indledning pres på Hele Nordjyllands Hold, og allerede i kampens første minut havde gæsterne en fin mulighed, men Mikkel Duelund nåede ikke frem til indlægget.

Som minutterne så småt gik, kom AaB bedre med i kampen, og efter otte minutter havde dagens højrekant, Joakim Mæhle, hjemmeholdets første afslutning efter gode ting af først Rasmus Thellufsen og siden ham selv. Men afslutningen gik ikke forbi Mikkel Andersen i ulveburet.

To minutter senere var gæsterne farlige for anden gang, da de efter flere dueller fik slidt sig igennem AaB-forsvaret, men Nicolai Larsen reddede afslutningen tæt under mål med en god fodparade.

18 minutter inde i kampen var det AaB's tur til at få sin anden chance. Efter et rigtig godt arbejde i venstresiden af Jakob Ahlmann og Frederik Børsting, kom bolden ind i feltet til Jakub Sylvestr, der inden kampstart var blevet hyldet for at være Alka Superligaens bedste spiller i februar. Sylvestrs afslutning mod nærmeste hjørne var dog for blød til for alvor at true gæsternes keeper.

Efter et par fine AaB gennembrud i højre side i de følgende minutter var det gæsterne, der viste tænder efter 33 minutter, da Paul Onuachu kom frem til afslutning inde i feltet. Men i målet nåede Nicolai Larsen ned til den flade afslutning og fik holdt sikkert fast i kuglen.

To minutter før pausen afsluttede en tempofyldt første havleg med en stor chance til Kristian Riis, men forsvareren headede lædderet forbi AaB-målet.

Anden halvleg startede ligesom første halvleg med FC Midtjylland i teten. Men igen spillede AaB sig bedre og bedre med, og efter 54 minutter lykkedes det for Hele Nordjyllands Hold at bringe sig foran 1-0.

Joakim Mæhle afdriblede fuldstændig Filip Novak i højre side. Mæhle sendte dernæst bolden fladt ind i feltet til Frederik Børsting, der køligt sparkede bolden fladt ind i venstre side af målet til 1-0.

Efter målet forsøgte FC Midtjylland i de følgende minutter at presse på uden dog at blive meget farlige. Det var AaB til gengæld efter 78 minutter. I en omstilling drev Rasmus Thellufsen bolden frem til udeholdets felt. Her gav han bolden videre til Jakub Sylvestr, der vred sig fri af en forsvarsspiller og fik afsluttet, men afslutningen blev reddet af Mikkel Andersen.

I kampens overtid fik FC Midtjylland udlignet, da Paul Onuachu headede bolden op i målhjørnet til højre for Nicolai Larsen til slutstillingen 1-1.

Med det uafgjorte resultat indtager AaB Alka Superligaens syvendeplads med 33 point. Samme pointantal som Randers FC på sjettepladsen, der giver adgang til mesterskabsslutspillet.

Der er derfor lagt op til en meget vigtig kamp, når AaB på søndag klokken 17.00 møder Viborg F.F. på udebane i sidste spillerunde af Alka Superligaens grundspil.

Matchfacts - Alka Superligaen, 25. spillerunde

AaB-FC Midtjylland 1-1 (0-0)
54. minut 1-0 Frederik Børsting, 90. minut 1-1 Paul Onuachu.
Advarsler AaB: Casper Sloth (44)
Advarsler FC Midtjylland: Kristian Riis (23), André Rømer (38), Jakob Poulsen (56)
6.641 tilskuere på Aalborg Portland Park.

AaB (4-4-1-1): Nicolai Larsen, Patrick Kristensen, Markus Holgersson, Jakob Blåbjerg, Jakob Ahlmann, Joakim Mæhle, Magnus Christensen, Casper Sloth (72: Oliver Abildgaard), Rasmus Thellufsen (83: Kasper Pedersen), Frederik Børsting (85: Edison Flores), Jakub Sylvestr.

FC Midtjylland (4-1-4-1): Mikkel Andersen, Rasmus Nissen, Kian Hansen, Kristian Riis, Filip Novak, André Rømer, Rilwan Hassan (74: Jonas Borring), Jakob Poulsen, Mikkel Duelund (74: Simon Kroon), Gustav Wikheim (57: Bruninho), Paul Onuachu.

Dommer: Jakob Kehlet

(Foto: Carsten Kuna Kristensen)