21. marts 2017 kl. 10:19 af Rasmus Estrup

AaB's kampprogram for gruppespillet offentliggøres i eftermiddag. Det samlede program for alle holdene offentliggøres 16.30, men allerede klokken 16.00 får AaB udleveret en konvolut med holdets kampprogram for gruppespillet. Og AaB sender live på Facebook, når konvolutten åbnes.

Det er anfører Rasmus Würtz og cheftræner Morten Wieghorst, der modtager konvolutten, og du kan følge med, når de ser kampprogrammet for første gang. Det sker klokken 16.00, hvor du kan følge med på Facebook Live.

AaB, der har 33 point, er kommet i gruppespilspulje med Silkeborg I.F. med 30 point, AGF med 25 point og Viborg F.F. med 25 point.

Holdene skal møde hinanden indbyrdes på udebane og hjemmebane. Det er rækkefølgen af disse kampe, der bliver offentliggjort klokken 16. Det præcise tidspunkt for kampene bliver offentliggjort på torsdag.

Overtidsscoring ødelagde comeback for reserverne

20. marts 2017 kl. 16:42 af Rasmus Estrup

Et ærgerligt nederlag på 3-2 blev det til, da AaB's reservehold mødte Brøndby I.F. på Hornevej mandag eftermiddag.

Kampen var fuld af chancer, og allerede efter 10 minutter fik AaB bolden i nettet, da Sebastian Grønning lagde et indlæg fra Thomas Enevoldsen i mål. Men linjevogteren vinkede en tvivlsom offside, og målet blev underkendt.

Fire minutter senere var det gæsternes tur til at finde netmaskerne, og denne gang blev målet ikke underkendt. I en kontrafase stak angriber Jan Kliment af sted, og fra en position i højre side smadrede han bolden mod mål. Læderet ramte undersiden af overliggeren, hoppede ned på stregen og fortsatte op i nettaget.

Efter 29 minutters spil gjorde udeholdet det også til 2-0. Igen opstod chancen i Brøndby I.F.'s højreside, hvorfra Gustaf Nilsson sendte bolden fladt ind bag Ivan Lucic.

Inden pausen var AaB meget nærgående i to omgange, uden at det dog førte mål med sig.

Mål scorede hjemmeholdet i stedet i anden halvleg, da indskiftede Jannik Pohl efter 53 minutter fandt vej til netmaskerne.

Halvlegen igennem kom AaB frem til flere store chancer, og i den andne ende diskede Ivan Lucic også op med nogle stærke redninger.

Efter 65 minutter lykkedes det AaB at udligne til 2-2. Oliver Abildgaard headede et langt målspark fra Ivan Lucic videre til Thomas Enevoldsen, som køligt omsatte chancen til mål.

Selvom chancerne til AaB fortsatte, var det udeholdet, der til sidst trak det længste strå. I dommerens overtid udplacerede Rezan Corlu flot Ivan Lucic i målet til 3-2. Selvom AaB til sidst satsede alt på at få udlignet, og både Thomas Enevoldsen og Ivan Lucic var tæt på at score, endte kampen med et nederlag på 3-2.

- Det er rigtig ærgerligt. Det er unødvendigt, at vi taber sådan en kamp. Første halvleg er det ikke, fordi de har et chancemæssigt overtag, og de får to mål ud af det blå, hvor vi savner den sidste kvalitet, siger assistenttræner Jacob Friis.

- I anden halvleg får vi lavet et rigtig godt comeback mod et fint Brøndby-hold. Vi kommer frem til mange chancer - også til mere end to mål. Men så er det en blunder til sidst, der gør, at de snupper sejren. Det er utilfredsstillende, siger Jacob Friis, der i løbet af kampen foretog tre udskiftninger.

Efter 35 minutter blev Sebastian Grønning erstattet af Jannik Pohl, efter 60 minutter blev Kasper Pedersen erstattet af Mathias Johannesen og efter 75 minutter gik Anders Harpøth Østergaard ud til fordel for Wessam Abou Ali.

Nederlaget var AaB's første pointtab i forårets Reserveholdsturnering. Næste opgør i turneringen for AaB er først 10. april på udebane mod SønderjyskE.

Gaarde: Fornem støtte i Viborg

20. marts 2017 kl. 12:55

Selvom udfaldet af søndagens kamp ikke var det ønskede, så var der ingen tvivl om hvem der vandt slaget på tribunerne.

- Vi er meget imponeret over den flotte opbakning vi fik til gårsdagens kamp. Naturligvis er vi ærgerlige over, at vi ikke kunne belønne det med en sejr, men det skal ikke rokke ved, at de mange AaB-tilhængere der i går var rejst til Viborg leverede en fornem indsats, hvilket vi er ydmyge og stolte over, udtaler Allan Gaarde, og understreger hvor vigtig opbakningen også bliver i de kommende kampe i Alka Superligaen.

- Der har nok aldrig været længere hjem fra Viborg end der var i går, men selvom vi ikke kom med i mesterskabsspillet, så er der ingen tvivl om, at de kommende seks kampe i gruppespillet i Alka Superligaen bliver vigtige for både at undgå nedrykning, men også for at gå efter muligheden for at spille med om en plads i europæisk fodbold.

- Derfor vil vi selvfølgelig gøre alt hvad der står i vores magt for at give noget igen til de mange der støttede os i går, men vi håber også at vores tilhængere vil være med til at yde en tilsvarende flot opbakning i de næste kampe, for der bliver brug for at både fans og spillere står sammen omkring disse vigtige opgør, lyder det videre fra Allan Gaarde.

Kampprogrammet for de kommende puljekampe i Alka Superligaen forventes offentliggjort tirsdag eftermiddag.

U/19 slog AGF med fornem første halvleg

20. marts 2017 kl. 12:31 af Rasmus Estrup

U/19: AaB-AGF 4-2

Med en rigtig stærk første halvleg vandt AaB 4-2 over AGF lørdag formiddag på kunststofbanen på Hornevej.

Allerede fra kampens indledning var hjemmeholdet dominerende, og i kampens niende minut bragte Mads Stefansen nordjyderne foran 1-0, da han direkte på hjørnespark skruede læderet i netmaskerne.

Trods dominans fra hjemmeholdet udlignede AGF's Oscar Buur på et skud fra kanten af feltet cirka midtvejs i første halvleg.

Kort efter sendte Mathias Johannesen AaB tilbage på sejrskurs, da han efter flot et-to-spil med Mads Stefansen, der med hælen lagde bolden til rette for Mathias Johannesen, gjorde det til 2-1.

Fem minutter senere fik Mathias Johannsen igen nettet til at blafre, da han efter en kort hjørnespark tornede kuglen op i nettaget til 3-1.

Lige før pausen fuldendte Bardhec Bytyqi en stærk første halvleg, da han efter solidt forarbejde af Sebastian Grønning køligt sparkede 4-1-scoringen i mål.

Efter pausen slap AaB let på gashåndtaget, og AGF kom samtidig længere frem og pressede hårdere. Halvlegen var generelt meget lige, men efter 70 minutters spil reducerede gæsternes Mads Mikkelsen, da han flot sparkede et frispark over muren og op i hjørnet til slutresultatet 4-2.

- Første halvleg var rigtig god. Vi var dominerende, og det var en af de bedre halvlege, vi har spillet. Der var rigtig mange ting fra træning, som vi fik bragt i spil. Det var en fed kamp, siger U/19-træner Lars Stengaard, der især glædede sig over, hvilken udvikling spillerne har været igennem.

- Sidste gang vi mødte AGF, sled vi med næb og kløer for at få en sejr. Nu vandt vi mere komfortabelt. Det viser, at vi har rykket os meget på et halvt år, og det må spillerne også være glade for at kunne mærke, siger Lars Stensgaard.

Holdet har nu to ugers kamppause, hvor de kan træne igennem, inden næste udekamp mod Brøndby I.F. 1. april.

U/17: AaB-AGF 1-4

Mens U/19-holdet sejrede, blev det omvendt til et nederlag for U/17-holdet, da de lørdag mødte AGF på Hornevej. Hjemmeholdet var ellers mest nærgående i første halvleg, men en udvisning til Anders Bærtelsen før pausen afgjorde udfaldet.

I første halvleg forsøgte AaB at fremtvinge sig bolden ved at stresse AGF. Det lykkedes flere gange, men de oplagte målschancer udeblev. Bortset fra et enkelt tilfælde, hvor Oliver Klitten fem meter fra kassen hamrede bolden på træværket.

Anders Bærtelsens udvisning i slutningen af første halvleg ændrede kampbilledet, og kort inde i anden halvleg kunne AGF bringe sig foran 1-0, da et indlæg sejlede ind i fjerneste hjørne.

Selvom hjemmeholdet var en mand i undertal, lykkedes det AaB at udligne kort efter, da Mathias Ross Jensen eksekverede en ripost på et frispark uden for feltet.

11 minutter før tid kom AGF dog foran 2-1 efter et hjørnespark. Det tvang AaB til at satse offensivt for at få point, men det gav i stedet bagslag, da AGF i slutminutterne bragte sig på både 3-1 og 4-1.

U/17-holdets næste kamp i U/17 Ligaen er 29. marts mod Vejle.

Reserveholdet tager imod Brøndby I.F.

20. marts 2017 kl. 11:11 af Rasmus Estrup

Spillerne får græs under knopperne, når AaB får besøg på af Brøndby I.F. i Reserveholdsturneringen. Kampen, der begynder klokken 14.00 spilles nemlig på Bane 2 på Hornevej.

Assistenttræner Jacob Friis og udviklingschef Poul Erik Andreasen har valgt følgende startopstilling:

Ivan Lucic

Patrick Kristensen, Kasper Pedersen, Morten Rokkedal, Mathias Andersen (U/19)

Oliver Abildgaard, Robert Kakeeto, Casper Sloth, Anders Harpøth Østergaard

Jannik Pohl, Thomas Enevoldsen.

På bænken sidder U/19 Ligaspillerne Mathias Johannesen, Alexander Tved, Wessam Abou Ali, Mads Stefansen og Nicolaj Jørgensen.

Kampstart er som nævnt klokken 14.00, og alle interesserede er velkomne til at overvære kampen gratis.