Mæhle igen med for AaB

5. marts 2017 kl. 17:44 af Brian Andersen

AaB har lagt fra land med tre turneringssejre ud af tre i foråret, men også mandag aftens modstander fra OB er inde i en god periode.

AaB’s cheftræner Morten Wieghorst udtaler:

- Vi er bevidste om, at vi har fået en god begyndelse på foråret, men ros og tidligere resultater kan vi ikke bruge til noget som helst, inden en ny svær opgave i Alka Superligaen, og derfor er den del også lagt til side.

- Rent spillemæssigt minder OB og AaB en del om hinanden, da begge mandskaber gerne vil i boldbesiddelse, og vi er forberedte og fokuserede på, at vi står over for en modstander, der med sin offensiv vil kunne udfordre os mere, end vi hidtil er blevet i dette forår, påpeger Morten Wieghorst.

- Man siger godt nok, at tabellen aldrig lyver, men det er åbenlyst, at OB’s hold er langt bedre end sin nuværende placering, hvilket fire ubesejrede kampe i træk også antyder, og jeg er ikke i tvivl om, at de kommer til at slutte noget højere oppe i stillingen, end hvor de er placeret lige nu.

- Når det er sagt, så kommer vi til Odense med en stærk tro på at kunne skabe endnu et positivt resultat, understreger Morten Wieghorst, der efter søndagens træningspas har udtaget følgende 19 navne:

1 Nicolai Larsen, 2 Patrick Kristensen, 3 Jakob Ahlmann, 4 Jakob Blåbjerg, 5 Markus Holgersson, 8 Rasmus Würtz, 10 Edison Flores, 11 Jakub Sylvestr, 14 Casper Sloth, 16 Magnus Christensen, 18 Rasmus Thellufsen, 20 Marco Meilinger, 22 Ivan Lucic, 25 Frederik Børsting, 26 Robert Kakeeto, 27 Oliver Abildgaard, 29 Sebastian Grønning, 31 Joakim Mæhle og 32 Kasper Pedersen.

På skadeslisten har AaB Kasper Risgård, Jannik Pohl og Bardhec Bytyqi, mens Thomas Enevoldsen tirsdag skal i aktion for reserveholdet.

AaB TV: Tilbageblik på OB-AaB

5. marts 2017 kl. 10:15 af Rasmus Estrup

AaB gæster mandag aften klokken 19.00 EWII Park i Odense, hvor modstanderen er AaB. 

Før kampen kan du nyde et tilbageblik med nogle af de tidligere mål, AaB har scoret på EWII Park. 

Se indslaget fra AaB TV herover.

Vidste du om OB og AaB...

4. marts 2017 kl. 12:59 af Brian Andersen

- at den forestående dyst er Alka Superligakamp nummer 78 mellem OB og AaB. Statistikken siger 29 sejre til AaB, 28 uafgjorte og 20 nederlag samt en målscore på 119-103 i AaB’s favør.

- at AaB ikke har besejret OB i de tre seneste indbyrdes Alka Superligakampe, der er endt med to nederlag og en uafgjort. Endnu en kamp mod OB uden tre point vil være den længste serie af Alka Superligakampe mod OB uden sejr siden august 2008-november 2009.

- at klubbernes senest mødte hinanden 1. august 2016, hvor det sluttede 2-2 på Aalborg Stadion efter AaB-scoringer af Christian Bassogog og Rasmus Würtz.

- at fra den nuværende AaB-trup har udover Rasmus Würtz (2 mål) også Kasper Risgård (4 mål), Thomas Enevoldsen (2), Patrick Kristensen (2), Jannik Pohl (1) og Frederik Børsting (1) tidligere været på måltavlen for AaB i en Alka Superligakamp mod OB.

- at AaB i tilfælde af sejr mod OB mandag aften vil tage sin anden sejr i træk på udebane i Alka Superligaen. Det har AaB ikke præsteret siden begyndelsen af indeværende sæson, juli-august 2016, hvor det blev til udesejre over Randers FC og FC Nordsjælland.

- at de 77 tidligere Alka Superligakampe mellem OB og AaB har budt på ikke færre end 20 udvisninger svarende til et rødt kort for knap hver fjerde kamp. Det har dog ikke været nødvendigt for dommeren at trække det røde kort i de seneste ti Alka Superligakampe mellem OB og AaB.

- at AaB har fået point i 16 ud af 19 Alka Superliga-udekampe mod OB, hvor AaB har scoret kampens første mål (14V-2U-3T). Seneste nederlag til OB efter føring til AaB daterer sig imidlertid kun til seneste opgør i Odense, 29. maj 2016, hvor OB vendte 0-2 til sejr på 3-2.

- at AaB tidligere har spillet 51 Alka Superliga-udekampe på en mandag med helt lige forekomster af sejr, uafgjort og nederlag. Tre af disse kampe har været mod OB i Odense, der også er endt med en sejr til hver side samt en uafgjort.

- at AaB ved at besejre OB mandag aften vil tage sin tredje sejr i træk i Alka Superligaen. Det har AaB ikke tidligere præsteret i indeværende sæson, da seneste tilfælde var i november-december 2015, hvor det blev til fem sejre i træk.

- at AaB og OB også i 2013 mødtes på datoen 6. marts, hvor det i Aalborg blev til en pointdeling efter to AaB-træffere af Nicklas Helenius.

- at mandag aftens dommer er Jens Maae. AaB’s ni seneste Alka Superligakampe med Jens Maae som dommer er endt med en sejr til AaB eller AaB’s modstander. AaB har overtaget med fem sejre ud af de ni kampe, heriblandt det seneste opgør med Jens Maae som dommer 25. november 2016 hvor AaB besejrede Randers FC 2-1 efter et pletskud af Frederik Børsting og et selvmål.

(Statistisk kilde: danskfodbold.com og aabsport.dk).

Tags på denne nyhed

AaB TV: Optakt med Thellufsen før OB

4. marts 2017 kl. 09:51 af Rasmus Estrup

AaB skal mandag aften atter i aktion i Alka Superligaen, når Hele Nordjyllands Hold klokken 19.00 gæster EWII Park, hvor OB venter. 

Op til kampen kan du se, Rasmus Thellufsen få testet sin paratviden og høre ham kigge frem mod opgøret.

Se indslaget fra AaB TV herover.

AaB TV: Sylvestr kåret til Månedens Spiller

3. marts 2017 kl. 14:27 af Rasmus Estrup

Et ekspertpanel har kåret AaB's slovakiske angriber Jakub Sylvestr som Månedens Spiller i Alka Superligaen i februar. 

Jakub Sylvestr har i AaB's to kampe i februar scoret fire mål. Først et mod AGF og siden et hattrick mod Silkeborg I.F. 

Se hvordan det gik for sig, da Rasmus Würtz og Marco Meilinger overraskede ham med prisen under fredagens træning. 

Se indslaget fra AaB TV herover.

Tags på denne nyhed