AaB TV: Sammendrag af Viborg F.F.-AaB

20. marts 2017 kl. 09:45 af Rasmus Estrup

Bittert nederlag sender AaB på ottendepladsen

19. marts 2017 kl. 19:05 af Rasmus Estrup

Muligheden for en plads i top seks levede før søndagens opgør i Viborg, men AaB, der mod slutningen satsede alt på at snuppe sejren og sjettepladsen, endte i stedet med at tabe 2-1 til Viborg F.F.. Søren Reese bragte hjemmeholdet i front, Jakub Sylvestr udlignede og Serge Déblé afgjorde kampen. 

AaB, der spillede i den blå velgørenhedstrøje for Hele Nordjyllands Håndsrækning, fik ellers stor opbakning fra tilskuerrækkerne. AaB og Spar Nord havde sammen købt hele den ene endetribune og givet 2000 fribilletter til de medrejsende fans. Et tilbud, fansene i høj grad tog imod.  

Men selvom AaB-fansene havde det lydmæssige overtag på lægterne, havde spillerne ikke på samme måde kontrol på banen. I første halvleg havde nordjyderne svært ved at blive farlige. Den eneste gang det lykkedes før pausen, var efter cirka 13 minutter, og det var samtidig også kampens første store chance.

Jakub Sylvestr blev sendt afsted mod mål i en omstilling, og efter hård kamp om at komme til afslutning fik slovakken afsluttet, men skuddet blev blokeret foran målstregen.

Kort efter fik Jeppe Curth en stor hovedstødschance i den anden ende af banen, men Nicolai Larsen fik viftet læderet til hjørne.  

 

I kampens 20. minut var hjemmeholdet igen farlige med hovedet, og denne gang kunne Nicolai Larsen ikke holde bolden ude af netmaskerne. Efter et kort hjørnespark blev et indlæg sendt ind i panden på Søren Reese, der headede Viborg F.F. foran med 1-0.  

Resten af første halvleg forløb uden store chancer, for AaB havde meget svært ved at lirke hjemmeholdets kompakte defensiv op. Derfor var stillingen fortsat 1-0 ved pausen. 

Et kvarters tid efter pausen blev der bragt balance i stillingen, da Jakub Sylvestr scorede på straffespark til 1-1.

Straffesparket opstod, efter at Frederik Børsting flot fik sendt Jakub Sylvestr afsted i venstre side. Sylvestr tog bolden til baglinjen, trak ind i feltet, afdriblede Viborg F.F.- forsvaret og blev fældet. Dermed kunne slovakken selv eksekvere sikkert fra 11-meterpletten. 

Efter målet forsøgte AaB at presse på for at snuppe sejren og en mulig sjetteplads. I kampens 76. minut var Frederik Børsting tæt på med en afslutning udefra, som Peter Friis Jensen reddede til hjørne. På hjørnesparket fik Sylvestr headet mod kassen, men læderet strøg over. 

AaB kom mod slutningen frem til endnu flere chancer i kamp for sejren. I kampens 83. minut var AaB farlige i to omgange. Først prøvede indskiftede Edison Flores lykken inde i feltet, men skuddet blev blokeret. I anden omgang var Jakub Sylvestr tæt på med et hovedstød. 

To minutter senere fik AaB den største mulighed for at bringe sig i front. I en omstilling sendte indskiftede Jannik Pohl bolden indover mod bagerste stolpe, hvor en helt fri Frederik Børsting dukkede op. Men Børstings hovedstød gik forbi opstanderen. 

 

I stedet kunne Viborg F.F. udnytte AaB's offensive satsning i kampens 86. minut, da Serge Déblé efter lidt tilfældigheder kunne sende bolden i nettet til 2-1. 

Til allersidst smed Hele Nordjyllands Hold alt frem i håbet om at få point, og det gav i stedet Viborg muligheden for dybt inde i overtiden at udbygge føringen, men frit mod mål blev chancen brændt og kampen endte 2-1 til Viborg F.F. 

Med nederlaget slutter AaB på ottendepladsen i Alka Superligaens grundspil med 33 point. Dermed kommer AaB i slutspilspulje med Silkeborg I.F. med 30 point, AGF med 25 point og Viborg F.F. med 25 point. 

Matchfacts - Alka Superligaen, 26. spillerunde

Viborg F.F. - AaB 2-1 (1-0)
20. minut 1-0 Søren Reese, 62. minut 1-1 Jakub Sylvestr, 86. minut 2-1 Serge Déblé.
Advarsler Viborg F.F.: Erik Moberg (31), Christian Keller (90).
Advarsler AaB: Magnus Christensen (57).
5.501 tilskuere på Energi Viborg Arena.

Viborg F.F. (4-4-2): Peter Friis Jensen, Kristoffer Pallesen, Erik Moberg, Søren Reese, Jonas Thorsen, Jonas Kamper, Alexander Jakobsen (88: Christian Keller), Jeppe Grønning, Søren Frederiksen, Jeppe Curth (59: Serge Deblé), Mate Vatsadze (79: Jung-Bin Park).

AaB (4-4-1-1): Nicolai Larsen, Joakim Mæhle, Markus Holgersson, Jakob Blåbjerg, Jakob Ahlmann (58: Patrick Kristensen), Marco Meilinger (52: Edison Flores), Magnus Christensen, Rasmus Würtz, Rasmus Thellufsen (76: Jannik Pohl), Frederik Børsting, Jakub Sylvestr.

Dommer: Michael Johansen.

Tags på denne nyhed

Würtz tilbage fra karantæne

18. marts 2017 kl. 16:04 af Brian Andersen

Søndag gælder det Alka Superligaens sidste kamp i grundspillet, hvor AaB med en sejr eller uafgjort kan sikre sig en plads blandt de seks bedste hold, hvis resultater fra øvrige kampe samtidig flasker sig i AaB’s favør.

AaB’s cheftræner Morten Wieghorst udtaler:

- Vi bruger ikke tid på, hvad der sker omkring os, men har fuld fokus på at levere en stærk præstation, der er forudsætningen for at give os den sejr, som vi til enhver tid går på banen for at hente.

- Der er ingen tvivl om, at der venter os en vanskelig opgave mod et Viborg-hold, som vi respekterer, og som inden sidste weekends knebne nederlag mod Lyngby ikke havde tabt i fem kampe i træk, påpeger Morten Wieghorst.

- Både som hold og individuelt vokser vi hele tiden, og vi glæder os enormt til kampen i morgen, hvor vi forhåbentlig får opbakning fra en masse AaB-fans på lægterne. Jo flere der kommer, jo bedre er det for både spillere og trænere, og det er virkelig noget, der kan være med til at løfte os, siger Morten Wieghorst, der efter lørdagens træningspas har udtaget følgende 19 navne fra en skadesfri trup:

1 Nicolai Larsen, 2 Patrick Kristensen, 3 Jakob Ahlmann, 4 Jakob Blåbjerg, 5 Markus Holgersson, 7 Thomas Enevoldsen, 8 Rasmus Würtz, 9 Jannik Pohl, 10 Edison Flores, 11 Jakub Sylvestr, 14 Casper Sloth, 16 Magnus Christensen, 18 Rasmus Thellufsen, 20 Marco Meilinger, 22 Ivan Lucic, 25 Frederik Børsting, 27 Oliver Abildgaard, 31 Joakim Mæhle og 32 Kasper Pedersen.

Kasper Risgård spiller reserveholdskamp mandag.

AaB og Spar Nord har i fællesskab købt samtlige billetter til udebaneafsnittet. De cirka 2.000 billetter fordeles efter først til mølle princippet uden for udebaneafsnittet i Viborg (én billet pr. person), hvor repræsentanter fra AaB ved indgangen vil uddele billet fra kl. 15.30.

Tags på denne nyhed

Vidste du om Viborg F.F. og AaB…

17. marts 2017 kl. 13:31 af Brian Andersen

- at AaB og Spar Nord i fællesskab har købt samtlige billetter til udebaneafsnittet. De cirka 2.000 billetter fordeles efter først til mølle princippet uden for udebaneafsnittet i Viborg (én billet pr. person), hvor repræsentanter fra AaB ved indgangen vil uddele billet fra kl. 15.30.

- at den forestående duel er Alka Superligakamp nummer 46 mellem Viborg F.F. og AaB. Statistikken siger 28 sejre til AaB, seks uafgjorte og 11 nederlag samt en målscore på 88-54 i AaB’s favør.

- at AaB ikke selv kan afgøre, om resten af foråret skal afvikles i Mesterskabsslutspillet eller i kvalifikationsslutspillet. AaB vil i tilfælde af sejr over Viborg F.F. være afhængig af resultatet i SønderjyskE-Randers FC, hvorimod AaB i tilfælde af uafgjort eller nederlag mod Viborg F.F. er afhængig af resultaterne fra flere kampe.

- at AaB har vundet ti ud af de seneste 11 Alka Superligaopgør ude og hjemme mod Viborg F.F.

- at en Alka Superligakamp i Viborg mellem Viborg F.F. og AaB ikke er endt uden vinder siden august 2002. Efterfølgende har klubberne mødt hinanden i 11 Alka Superligakampe i Viborg med fire sejre til Viborg F.F. og syv sejre til AaB som resultat.

- at klubberne senest mødte hinanden 22. september 2016, hvor AaB sejrede 1-0 på Aalborg Portland Park via Kasper Pedersens fuldtræffer i 58. minut.

- at fra den nuværende AaB-trup har udover Kasper Pedersen (1 mål) også Kasper Risgård (3 mål), Thomas Enevoldsen (2) og Jakob Ahlmann (1) tidligere været på måltavlen for AaB i en Alka Superligakamp mod Viborg F.F.

- at AaB kun har fået point i tre ud af de ti seneste Alka Superligakampe på udebane (1V-2U-7T), hvilket også hænger sammen med, at AaB ikke har formået at holde nullet i de seneste 11 Alka Superliga-udekampe.

- at ud af de 45 tidligere Alka Superligakampe mod Viborg F.F. har AaB scoret først i 29 tilfælde, hvilket har resulteret i 25 sejre, tre uafgjorte og et nederlag. Omvendt har Viborg F.F. scoret kampens første mål i 15 tilfælde, hvilket har givet AaB tre sejre, to uafgjorte og ti nederlag.

- at AaB på det seneste ikke har haft de bedste erfaringer med Alka Superligakampe afviklet i marts. Således er den seneste sejr fra 8. marts 2015 (2-1 mod Randers FC – Kenneth Emil Petersen og Thomas Enevoldsen), hvorimod det er blevet til to uafgjorte og fem nederlag i de efterfølgende kampe.

- at AaB til gengæld er ubesejret i Alka Superligaen, når spilledatoen har været 19. marts. Således er de fem tidligere Alka Superligakampe på denne dato endt med tre sejre og to uafgjorte, heriblandt den seneste i 2012 ude mod HB Køge (1-1) efter Jeppe Curths udligning to minutter før tid.

- at søndagens dommer Michael Johansen én gang tidligere har dømt en Alka Superligakamp mellem Viborg F.F. og AaB. Det var i hans første Alka Superligakamp med deltagelse af AaB for knap ti år siden, 30. september 2007, hvor AaB på trods af to reduceringer af Viborg F.F. i det sidste kvarter tog sejren med 3-2. Siyabonga Nomvethe, Jeppe Curth og Kasper Risgård scorede målene for AaB.

(Statistisk kilde: danskfodbold.com og aabsport.dk).

Tags på denne nyhed