Ramkilde og Grønning sikrede målrig triumf

1. maj 2017 kl. 16:15 af Rasmus Estrup

Hvis der er højt humør i AaB-bussen på vej hjem fra Lyngby her til eftermiddag, er det med god grund. AaB's reservehold besejrede nemlig Lyngby Boldklub med hele 4-1, da de to hold mødtes mandag kl. 14.

Lyngby Boldklub startede stærkest ud i de første 8-10 minutter. Men herefter overtog AaB initiativet og kampens kontrol.

Det udmøntede sig i et føringsmål af Sebastian Grønning fire minutter inden pausefløjtet, og to minutter senere udbyggede angrebskollega Marco Ramkilde føringen til 2-0.

Efter pausen var Marco Ramkilde igen på pletten efter 62 minutter, hvor han gjorde det til 3-0, inden Lyngby Boldklub reducerede til 3-1.

Sebastian Grønning ville dog ikke stå tilbage for angrebsmakkeren, og han satte kampens sidste scoring i netmaskerne til 4-1.

- Det var en rigtig stærk præstation. Udover de fire mål skaber vi kampen igennem en hel del chancer mod et stærkt Lyngby-hold, der især var gode i offensiven, siger assistenttræner Jacob Friis.

- Der skal lyde kæmpe ros til samtlige spillere, for vi var både godt organiseret, vi var direkte i omstillinger og vi var også gode på bolden. Så det hele gik op i en højere enhed, siger Jacob Friis.

AaB stillede op med følgende opstilling:

Nicolaj Jørgensen (U/19 Liga)

Patrick Kristensen, Nikolaj Lyngø (U/19 Liga), Morten Rokkedal, Bardhec Bytyqi

Marco Meilinger, Anders Harpøth Østergaard (Danmarksserien), Robert Kakeeto, Rasmus Thellufsen

Sebastian Grønning, Marco Ramkilde (U/19 Liga)

Mod kampens slutning blev Rasmus Thellufsen, Patrick Kristensen, Anders Harpøth Østergaard og Sebastian Grønning erstattet af Wessam Abou Ali, Alexander Tved, Mathias Johannesen og Mads Stefansen.

Reserveholdets opstilling mod Lyngby

1. maj 2017 kl. 09:27 af Rasmus Estrup

Efter to sejre i forårets to første kampe har AaB's reservehold tabt de seneste tre opgør i Reserveholdsturneringen. Det skal holdet forsøge at ændre i eftermiddag, hvor AaB gæster Lyngby Boldklub klokken 14.00.

Assistenttræner Jacob Friis og udviklingschef Poul Erik Andreasen starter med følgende opstilling:

Marco Meilinger, Anders Østergaard (Danmarksserien), Robert Kakeeto, Rasmus Thellufsen

På bænken sidder Wessam Abou Ali, Mads Stefansen, Mathias Johannesen og Alexander Tved, der alle er U/19 Ligaspillere.

U/17 storsejrede mod HB Køge

1. maj 2017 kl. 09:24 af Rasmus Estrup

U/17 Liga: Sejr på 4-0 over HB Køge

Efter en hårdt prøvet periode for AaB's U/17 Ligahold var der endelig gevinst, da AaB lørdag slog HB Køge med 4-0 på hjemmebane.

AaB - der for første gang i foråret havde en skadesfri trup - bragte sig foran 1-0 efter 18 minutter, da Anders Bærtelsen eksekverede et straffespark begået mod Oliver Klitten.

Dermed var AaB foran for blot anden gang i foråret, og senere i halvlegen blev føringen udbygget til 2-0, da Nicolai Laursen fandt vej til nettet.

Da AaB senest mødte HB Køge, førte AaB også 2-0 ved pausen, men der fik en reducering fra modstanderne skabt spænding i kampen. For at undgå det jagtede hjemmeholdet en tredje scoring, der kunne lukke kampen.

Det lykkedes cirka midtvejs i anden halvleg. Jeppe Pedersen fandt med en dybdebold Gabriel Adriano Christrensen, som udplacerede HB Køges målmand og gjorde det til 3-0.

Herefter stod den på champagnebold og et sandt chancehav fra hjemmeholdet. Oliver Klitten ramte overliggeren, og Jonathan Flindt var også tæt på at score, men 4-0-scoring kom først til allersidst, da Andreas Horskjær sparkede en nedfaldsbold i nettet efter et hjørnespark.

- Det er sindsygt dejligt for os allesammen at få en sejr, når vi har været hårdt prøvet hidtil i foråret med overtidsscoringer, skader og udvisninger imod os, siger U/17-ligatræner Adam Harell.

- Spillemæssigt starter vi egentlig, som vi har gjort i mange andre kampe. For eksempel som mod FK Viborg, hvor vi taber 3-0. Forskellen er bare, at vi scorer på en af vores første chancer, og det gjorde det straks til en kamp, hvor vi var ovenpå, siger Adam Harell.

Danmarksserien: 2-2 mod FC Skanderborg

I Danmarksserien var der også point til AaB i weekenden. Nordjyderne gæstede FC Skanderborg, der ligger under AaB i tabellen, og kampen endte 2-2.

Efter cirka en halv time kom AaB foran 1-0 på et flot mål. Niclas Lind Simonsen lagde bolden til rette for Nicolai Rask Lassen, der med venstrebenet sparkede bolden op i krogen til 1-0. Den stilling holdt til pausen.

I anden halvleg fik AaB overladt for meget af initiativet til FC Skanderborg, og kort efter pausen udlignede hjemmeholdet efter et indlæg, som målscoreren nåede at lægge død med brystet, inden han scorede til 1-1.

FC Skanderborg kom med et kvarter tilbage også foran 2-1 på en nedfaldsbold efter et hjørnespark.

Kort før tid fik AaB udlignet til 2-2, da Morten Uglebjerg Thomsen headede læderet i mål til slutresultatet.

- Et point er bedre end nul, og resultatet er fint nok, når man kigger på det forår, vi har haft, og hvordan kampen udviklede sig. Og det ene point betyder jo også, at vi fastholder afstanden ned til FC Skanderborg, siger Danmarksserietræner Kenneth Cortsen.

- Men jeg er træt af, at vi ikke formår at udbygge føringen i første halvleg, så vi kan køre sejren hjem. Det er også skidt, at de får lov til at score på situationer, hvor vi ikke er kyniske nok i feltet. Vi har et ungt hold, og de skal lære, at det her ikke er en form for beskyttet værksted, men at der er op- og nedrykning på spil, siger han.

AaB TV: Sammendrag af Viborg F.F.-AaB

1. maj 2017 kl. 08:42 af Rasmus Estrup