Blåbjerg og Børsting udtaget til U/21-EM

22. maj 2017 kl. 14:29 af Rasmus Estrup

Jakob Blåbjerg og Frederik Børsting er begge med i truppen, når Danmark til sommer deltager ved U/21-EM.

De to AaB-spillere har optrådt adskillige gange for det danske U/21-landshold under EM-kvalifikationen, og nu er de altså også blevet udtaget til EM-slutrunden, der for Danmarks vedkommende starter 18. juni mod Italien i Krakow.

Udover Italien er Danmark også i pulje med Tyskland, som Danmark møder 21. juni, og Tjekkiet, som er modstander 24. juni.

Inden slutrunden spiller Danmark testkamp mod Sverige 10. juni i Helsingborg.

Frederik Børsting og Jakob Blåbjerg har begge spillet 20 U/21-landskampe.

Pladen fuld for U/19, U/17 og Danmarksserien

22. maj 2017 kl. 12:23 af Rasmus Estrup

U19 Ligaen: Hattrick sikrer udesejr på 4-3 i Lyngby

Bardhec Bytyqi var særdeles målfarlig lørdag eftermiddag, da AaB gæstede Lyngby Boldklub i U/19 Ligaen, hvor han med et hattrick var med til at sikre en udesejr til nordjyderne på 4-3.

Kampen startede som en regulær målfest med tre hurtige mål. AaB startede bedst, og Bardhec Bytyqi bragte tidligt AaB foran 1-0, da han på kanten af feltet afdriblede sin modstander og sparkede bolden fladt ind ved modsatte stolpe.

Kort efter udlignede hjemmeholdet først på et straffespark, inden det to minutter senere gjorde det til 2-1 efter en misforståelse i AaB's defensiv på et indlæg, som i stedet havnede hos en Lyngby-spiller, der scorede.

Herefter havde AaB svært ved at få spillet til at hænge sammen, men efter en halv time blev Marco Ramkilde spillet fri med Lyngbys keeper, og AaB-angriberen gjorde det til 2-2.

Efter pausen ændrede kampen karakter, og AaB satte sig solidt på spillet. Det udmøntede sig kort efter pausen til en fremragende 3-2-scoring af Bardhec Bytyqi. Bytyqi driblede først forbi tre-fire forsvarsspillere, inden han fra en spids vinkel fandt vej til netmaskerne.

Trods overtag i spil og chancer fik Lyngby udlignet halvvejs inde i anden halvleg på et nyt straffespark.

Men kort før tid scorede Bardhec Bytyqi sejrsmålet til 4-3. Dermed sikrede AaB sig fjerdepladsen i U/19 Ligaen.

- Det er fedt at vinde en kamp så kort før tid. Det er også kulminationen af, at vi har vundet så mange kampe i foråret og har spillet så godt. Så bliver man ved med at presse på, fordi man har en fornemmelse af, at scoringen nok skal komme, siger U/19-ligatræner Lasse Stensgaard, der glæder sig over, at AaB med sejren sikrede sig fjerdepladsen.

- Det er rigtig stærkt, at vi snupper fjerdepladsen, når vi tænker på, at vi i vinterpausen lå dårligt placeret. Derfra var målsætningen bare, at vi skulle skabe stabilitet og komme væk fra bunden, siger han.

U/17 Ligaen: Sejr på 5-0 forlænger ubesejret stime

U/17-holdet trak sig også sejrrigt fra Lyngby i lørdags, men her var spændingen hurtigt overstået. AaB vandt kampen stort med 5-0 efter at have ført 4-0 ved pausen.

Nordjyderne havde ellers forberedt sig på en svær opgave, da tre af holdets profiler er afsted med U/16-landsholdet, og truppen samtidig var ramt af en karantæne.

Derfor kom ganske uprøvede spillere i ligasammenhæng, som Viktor Lynggaard og Malthe Højholdt i aktion, mens Mathias Ross også startede inde. De tre gjorde det - sammen med resten af holdet - glimrende.

Allerede efter 13 minutter var AaB foran 2-0. Først ved Anders Bærtelsen på straffespark og dernæst ved Søren Østergaard Tengstedt, der tippede bolden over målmanden.

Efter 25 minutter hjorde Nicolai Laursen det til 3-0, og lige inden pausefløjtet scorede Mikkel Kaufmann Sørensen, da han sparkede første gang på et indlæg fra baglinjen.

Efter pausen vadede AaB i chancer, og det førte da også til en scoring efter et indøvet opspil af AaB, der endte med et indlæg, som Anders Bærtelsen eksekverede til slutresultatet 5-0.

Dermed er AaB ubesejret i de seneste fem kampe med en målscorer på 16-6. Sejren bringer også AaB op på 56 sæsonscoringer, hvilket er rekord for et AaB-hold i U/17 Ligaen - endda med to kampe tilbage af sæsonen.

- Vi er svært tilfredse med udbyttet af dagens kamp. Vi var, grundet fraværet af nogle spillere, tvunget til nogle taktiske justeringer mod Lyngby. Det var fedt at se, at drengene kunne løfte opgaven, siger U/17-ligatræner Adam Harell, der måtte undvære sine to sædvanlige centrale midtbanespillere.

- De gange, vi har manglet dem tidligere, har vi lidt under det, men det gjorde vi ikke mod Lyngby, fordi vi formåede at omstille os taktisk og tilpasse os kampbilledet. Det er fedt at vinde en kamp på den måde, siger han.

Danmarksserien: Sejrsmål i sidste minut sikrer vigtig triumf på 3-2

I Danmarksserien vandt AaB også i weekenden, da det blev til en sejr på hjemmebane på 3-2 over I.F. Skjold Sæby.

Hjemmeholdet startede bedst, og kom også fortjent foran 1-0 efter 17 minutter, da Nikolaj Kjelder Sørensen med et indlæg fandt holdets topscorer Morten Uglebjerg Thomsen, der scorede sit 15. sæsonmål.

AaB fortsatte med at være dominerende, men undervejs i første halvleg udgik Morten Uglebjerg Thomsen med en forstrækning, og lige inden pausen fik gæsterne fra I.F. Skjold Sæby udlignet til 1-1 på et straffespark.

Efter pausen kunne Sergen Inekci bringe AaB på 2-1, da han køligt afsluttede efter oplæg fra Christian Bohmann Knudsen.

20 minutter før tid fik gæsterne dog igen scoret til 2-2. Denne gang blev et frispark ti meter uden for feltet sparket direkte mod mål. Frederik Larsen i AaB-målet fik viftet bolden op på overliggeren, men returen var gæsterne først over, og så var der udlignet.

Lige før tid var AaB meget tæt på at sikre sig sejren, da Sergen Inekci med en flot soloaktion, der blød på flere driblinger og en tunnel på modstanderen, blev fældet i modstanderfeltet og fik straffe. Desværre ramte angriberen stolpen, hvorfor det lignede en uafgjort kamp. Men i sidste minut gjorde Sergen Inekci skaden god igen, da han scorede sejrsmålet til 3-2.

Dermed røg der tre point ind på kontoen, og AaB har nu otte point ned til den stiplede nedrykningsstreg.

- Det var en sindssygt vigtig sejr. For os handler det om, at få nedrykningsstregen på afstand, og det gør vi bedst med tre point. Men vi skal være bedre til at lukke de kampe, hvor vi egentlig er i kontrol, siger Danmarksserietræner Kenneth Cortsen.

- Vi kan glæde os over, at vi efter en offday i sidste runde, hvor vi tabte 6-2, får rejst os. Nu har vi taget 10 point i de seneste fem kampe, og det er OK ud fra den start, vi havde på foråret, siger han.

Reserveholdets opstilling mod Randers FC

22. maj 2017 kl. 09:55 af Rasmus Estrup

AaB's reservehold spiller i dag klokken 13.00 på udebane mod Randers FC.

Assistenttræner Jacob Friis og udviklingschef Poul Erik Andreasen har valgt følgende startopstilling:

Markus Iversen

Mathias Johannesen (U/19), Morten Rokkedal, Jakob Blåbjerg, Mathias Andersen (U/19)

Oliver Abildgaard, Sphephelo S'miso Sithole (gæstespiller), Robert Kakeeto, Frederik Børsting

Sebastian Grønning, Marco Ramkilde (U/19)

På bænken sidder: Emil Lagergaard (U/19 Liga), Wessam Abou Ali (U/19 Liga), Gabriel Martinez (U/19 Liga), Anders Bærtelsen (U/17 Liga) og Hamse Mahdi Hussein (U/17 Liga).

AaB'er scorede for U/16-landsholdet

22. maj 2017 kl. 08:27 af Rasmus Estrup

AaB var velrepræsenteret, da U/16-landsholdet søndag aften mødte Kosovo i UEFA Development-turneringen i Irland. Jeppe Pedersen og Thomas Albert Christiansen startede inde, mens Gabriel Adriano Alves Christensen blev skiftet ind efter pausen.

AaB's Jeppe Pedersen, der startede på midtbanen, bragte også danskerne i front, da han headede bolden i mål efter et hjørnespark i kampens 56. minut. Umiddelbart efter blev både målscoreren og forsvarsspiller Thomas Albert Christensen skiftet ud.

Otte minutter før tid udlignede Kosovo til 1-1, og de hold gik i straffesparkskonkurrence for finde ud af, hvem der skulle have henholdsvis to point og ét point. Straffesparkskonkurrencen vandt Kosovo 4-3.

U/16-landsholdet spiller igen tirsdag mod Nordirland.

AaB TV: Stem på sæsonens mål

21. maj 2017 kl. 13:41 af Rasmus Estrup

Hvem har scoret sæsonens bedste AaB-mål?

Det kan du være med til at afgøre, hvis du deltager i denne afstemning om sæsonens bedste AaB-mål i 2016/2017:

Deltager du i afstemningen er du med i lodtrækningen om en kampbrugt udebanetrøje af den tidligere AaB-spiller Christian Bassogog.

Du kan se målene i videoen ovenfor eller via afstemningslinket.