AaB jagter førsteplads i gruppespillet

6. maj 2017 kl. 15:10

Efter seneste rundes 1-1 resultat i Viborg står AaB søndag efter for fjerde gang i foråret overfor Silkeborg I.F., denne gang på Aalborg Portland Park:

- Ja det er korrekt, det er fjerde gang på kort tid vi møder Silkeborg og begge hold hinanden kender godt nu. Vi ser naturligvis frem mod opgøret, det er en hjemmekamp og vi går selvfølgelig efter sejren, udtaler cheftræner Morten Wieghorst

Senest de to hold mødtes var i Silkeborg i det første indbyrdes opgør i Alka Superligaens gruppespil

- Vi synes vi spillede en god kamp senest i Silkeborg, hvor vi gjorde de rigtigodt på mange parametre og egentlig blot manglede at score. Så vi vil gerne spille kampen i morgen på samme måde, hvis vi kan, vel vidende at det højst sandsynligt bliver mod en modstander der skal vinde kampen.

- Det kan derfor give et lidt andet kampbillede end senest, men det er vi forberedt på og vi ved hvad vi skal have frem i vores spil for at skabe chancer og tage de tre point, afrunder AaB’s cheftræner, der har udtaget følgende 20-mands trup til opgøret:

1 Nicolai Larsen, 2 Patrick Kristensen, 3 Jakob Ahlmann, 4 Jakob Blåbjerg, 5 Markus Holgersson, 7 Thomas Enevoldsen, 10 Edison Flores, 11 Jakub Sylvestr, 14 Casper Sloth, 16 Magnus Christensen, 18 Rasmus Thellufsen, 20 Marco Meilinger, 21 Kasper Risgård, 25 Frederik Børsting, 27 Oliver Abildgaard, 29 Sebastian Grønning, 31 Joakim Mæhle, 32 Kasper Pedersen, 33 Bardhec Bytyqi samt U/19-liga målmand Nicolaj Jørgensen. 

Rasmus Würtz og Jannik Pohl er begge ukampdygtige.

Søndagens opgør spilles kl. 16.00 på Aalborg Portland Park, hvor AaB også har premiere på en ny hjemmebanetrøje fra hummel.

AaB donerer 1 kr. pr. tilskuer til Alka Superligakampe på Aalborg Portland Park til Hele Nordjyllands Håndsrækning, der i foråret 2017 går ubeskåret til Kildehuset Fountain House i Nørresundby, som efter forårets foreløbig fire hjemmekampe allerede er sikret en donation på 22.003 kr.

AaB TV: Tilbageblik på AaB-Silkeborg I.F.

6. maj 2017 kl. 15:08 af Rasmus Estrup
Tags på denne nyhed

AaB TV: Thellufsen om Silkeborg-kampen

6. maj 2017 kl. 07:35 af Rasmus Estrup

AaB TV: Vinder af månedens mål i april

5. maj 2017 kl. 15:04 af Rasmus Estrup

I april måneds sidste kamp scorede Frederik Børsting månedens mål for AaB, da han med et langskud bragte AaB foran 1-0 på Energi Viborg Arena. 

AaB siger tak til alle, der var med til at stemme i konkurrencen og samtidig var med i lodtrækningen om et gavekort til Bone's for 300 kroner, samt to biografbilletter. 

Den heldige vinder af gavekortet og biografbilletterne er Martin Øland, som vi blive kontaktet af AaB. 

Se månedens mål for april i indslaget herover.

Tags på denne nyhed

Vidste du om AaB og Silkeborg I.F...

5. maj 2017 kl. 13:10 af Rasmus Estrup

- at AaB har vundet de fire seneste Alka Superliga-hjemmekampe mod Silkeborg I.F. med sammenlagt 9-1. Faktisk er AaB ubesejret i de syv seneste Alka Superliga-hjemmekampe mod Silkeborg I.F. 

- at AaB med kampen mod Silkeborg I.F. passerer 6 millioner tilskuere til klubbens 871 Alka Superligakampe. Det svarer i gennemsnit til, at hver af AaB’s Alka Superligakampe har været overværet af knap 6.900 tilskuere.

- at AaB er sikker på deltagelse i Europa League Playoff, men det er uafklaret, om AaB ender spå første- eller andenpladsen i puljen. Nederlag mod Silkeborg I.F. vil betyde, at AaB ender på andenpladsen og formentlig skal møde Randers FC, hvorimod uafgjort eller sejr vil resultere i puljens førsteplads og formentlig en kamp mod OB.

- at det er 70. Alka Superligakamp mellem AaB og Silkeborg I.F. Statistikken siger 24 sejre til AaB, 24 uafgjorte og 21 nederlag samt en målscore på 97-90 i AaB’s favør.

- at AaB har scoret først i 32 af de 69 tidligere Superligakampe mod Silkeborg I.F. Det har resulteret i 18 sejre, 11 uafgjorte og tre nederlag. Omvendt har Silkeborg I.F. scoret kampens første mål i 28 tilfælde, hvilket har givet AaB seks sejre, fire uafgjorte og 18 nederlag.

- at AaB har vundet de tre seneste Alka Superligakampe afviklet på datoen 7. maj med henholdsvis 4-2, 4-2 og 3-1.

- at Frederik Børsting kan spille sin 75. Alka Superligakamp. Han debuterede for AaB i Alka Superligaen i juli 2014 og har haft over 1.000 spilleminutter i hver af de tre sæsoner, han har spillet for AaB i Alka Superligaen.

- at AaB vandt den seneste hjemmekamp i Alka Superligaen mod Silkeborg I.F. med 3-0. Jakub Sylvestr scorede hattrick i opgøret. Siden da har de to hold også mødt hinandne på Aalborg Portland Park i DBU Pokalen, hvor Rasmus Thellufsen scorede fire mål og Edison Flores nettede én gang i AaB’s sejr på 5-0.

- at af den nuværende AaB-trup har Jakub Sylvestr (3 mål), Rasmus Würtz (3), Kasper Pedersen (2), Jakob Blåbjerg (1), Marco Meilinger og Patrick Kristensen tidligere scoret mod Silkeborg I.F.

- at selvom det seneste opgør mod Silkeborg I.F. endte målløst, er det kun cirka 13 pct. af de foregående 69 Alka Superligakampe mellem AaB og Silkeborg I.F., der er endt helt uden scoringer, heriblandt det seneste opgør. I gennemsnit er der blevet scoret 2,71 mål pr. kamp.

- at AaB har holdt nullet i de tre seneste Alka Superliga-hjemmekampe mod Silkeborg I.F.. I denne sæson er det dog kun lykkedes AaB at holde nullet i seks af kampene, heraf fire på Aalborg Portland Park.

- at søndagens dommer Dennis Mogensen ikke tidligere har dømt et Alka Superligaopgør mellem AaB og Silkeborg I.F. Dennis Mogensen har tidligere været dommer i ni AaB-kampe i Alka Superligaen, hvoraf det er endte med fem sejre, tre nederlag og en uafgjort.

- at AaB donerer 1 kr. pr. tilskuer til Alka Superligakampe på Aalborg Portland Park til Hele Nordjyllands Håndsrækning, der i foråret 2017 går ubeskåret til Kildehuset Fountain House i Nørresundby, som efter forårets foreløbig fire hjemmekampe allerede er sikret en donation på 22.003 kr.

(Kilde: danskfodbold.com og aabsport.dk)

Tags på denne nyhed