Tre nye ansigter en del af sidste testkamp

8. juli 2017 kl. 08:38 af Brian Andersen

Efter tidligere i forberedelsesfasen at have stået over for FC Midtjylland, BK Häcken og Vendsyssel F.F. gælder det i dag på AaB’s træningslejrbase i den lille nordøsttyske by Bentwisch duellen mod de lokale yndlinge fra FC Hansa.

- Det er vores sidste testkamp, og efterfølgende har vi kun fire træningspas tilbage inden Superligapremieren, hvorfor dagens opgør selvfølgelig er en vigtig del af forberedelsen, siger AaB’s cheftræner Morten Wieghorst til aabsport.dk.

- Vi skal have endnu mere bygget på både spillemæssigt og taktisk, og endnu har jeg ikke lagt mig fuldstændig fast på startopstillingen om en uge mod FC København, så derfor gælder det naturligvis for den enkelte spiller om at vise sig frem på bedst mulig vis.

- Siden vores seneste testkamp har vi fået tre dygtige spillere tilføjet truppen, og det bliver interessant at følge, hvor hurtigt de falder ind i relationerne, men under alle omstændigheder er den skærpede konkurrencesituation et kæmpe plus for os, siger Morten Wieghorst, der har udtaget følgende navne til dagens dyst:

1 Nicolai Larsen, 3 Jakob Ahlmann, 4 Jakob Blåbjerg, 5 Markus Holgersson, 6 Kristoffer Pallesen, 8 Rasmus Würtz, 9 Jannik Pohl, 10 Edison Flores, 11 Jakub Sylvestr, 15 Jores Okore, 16 Magnus Christensen, 18 Rasmus Thellufsen, 20 Marco Meilinger, 21 Kasper Risgård, 22 Michael Lansing, 23 Filip Lesniak, 24 Nikolaj Lyngø, 25 Frederik Børsting, 26 Robert Kakeeto, 27 Oliver Abildgaard, 31 Mathias Andersen, 32 Kasper Pedersen og 33 Bardhec Bytyqi.

På skadeslisten har AaB Patrick Kristensen (nyligt opereret for brok) og Marco Ramkilde (kraftig forstuvet ankel).

Lørdagens kamp mod FC Hansa Rostock afvikles kl. 15.00 på Rüdiger Lau Stadion i Bentwisch. Der vil være adgang en time før kickoff, og en billet koster 5 Euro.

Livetweets fra opgøret kan ligeledes følges på AaB’s officielle Twitterkonto.

AaB TV: Jores Okore - ny AaB-spiller

7. juli 2017 kl. 18:09 af Rasmus Estrup
Tags på denne nyhed

Tre kandidater udvalgt til Hele Nordjyllands Håndsrækning

7. juli 2017 kl. 14:37

AaB og Spar Nord Fonden donerer således to kroner pr. fremmødt tilskuer til klubbens Alka Superligahjemmekampe på Aalborg Portland Park til et godt formål. Pengene bliver halvårligt doneret ubeskåret til et godt formål i Region Nordjylland. 

- Blandt mange gode ansøgninger har vi fundet frem til tre spændende nordjyske formål, og vi glæder os ekstra meget til, at vi i efteråret for første gang sammen med Spar Nord Fonden kan donere to kroner pr. tilskuer, hvilket betyder en fordobling af støtten i forhold til tidligere modtagere, forklarer administrerende direktør i AaB Stephan Schors.

- Samarbejdet med alle de hidtidige modtagere af håndsrækningen er forløbet fantastisk, og vi oplever fortsat, at de alle hver især har fået en øget bevågenhed hos vores følgere og blandt nordjyderne generelt, og derved ikke kun får glæde af pengebeløbet der doneres, lyder det videre fra Stephan Schors, der sidder i udvalget for Hele Nordjyllands Håndsrækning sammen med formand for AaB Support Club Mads Aagaard, AaB-anfører Rasmus Würtz, bankdirektør i Spar Nord John Lundsgaard og presse- og kommunikationschef i AaB Brian Andersen.  

Med til udvælgelsen af kandidater for efteråret 2017 var også repræsentanter fra Kildehuset Fountainhouse i Nørresundby, der i foråret 2017 modtog Hele Nordjyllands Håndsrækning for på 31.249 kroner.

Kandidaterne for efteråret 2017
De tre kandidater til Hele Nordjyllands Håndsrækning for efteråret 2017 er:

Børn og unge i sorg Aars

Børn og unge i sorg er en frivillig forening som hjælper børn fra 4 år og op til 18 år. Foreningen støtter børn som har mistet en far, mor, søster, bror eller andet nærtstående familiemedlem.

Foreningen har de seneste 10 år hjulpet knap 200 børn.

Modtager foreningen Hele Nordjyllands Håndsrækning skal støtten gå til videreuddannelse og udstyr til foreningens psykolog, samt til en fælles udflugt og andre aktiviteter for alle medlemmerne.

Mob din krop Skagen - Frederikshavn - Sæby

Mob Din Krop er en idrætsforening for psykisk sårbare og sindslidende personer.

Foreningen gør en stor indsats for at motivere til at deltage i sport, og dækker i de tre nordjyske byer Skagen, Frederikshavn og Sæby.

Hvis Mob Din Krop modtager Hele Nordjyllands Håndsrækning skal midlerne bruges til blandt andet at uddanne flere instruktører, deltage i idrætsstævner, samt afholde et socialt arrangement så flere motiveres til at deltage i sport.

Frivilliggruppen for flygtninge i Skørping

Foreningen Frivilliggruppen for flygtninge i Skørping er en gruppe, der arbejder for integration af flygtninge i lokalområdet.

Foreningen består af ca. 150 frivillige og ønsker via en række tiltag at sikre en bedre integration. Disse tiltag indebærer blandt andet: 

  • at sikre, at der er danske kontaktfamilier til alle flygtninge,
  • afholdelse af en ugentlig lektiecafe,
  • at skaffe og reparere brugte cykler til alle flygtninge,
  • at uddele gratis ”datomad” fra de lokale butikker,
  • afholdelse af forskellige arrangementer

De fleste af flygtningene er unge mænd, der går på sprogskole og mange vil meget gerne spille fodbold, og er i forvejen dygtige spillere.

Via samarbejde med den lokale fodboldklub har foreningen sikret dem muligheden for at spille i klubben.

Såfremt frivilliggruppen modtager Hele Nordjyllands Håndsrækning skal pengene blandt andet benyttes til indkøb af nyt fodboldtøj, sko og fodboldstøvler drengene, samt diverse arrangementer.

Afstemning fra 15. juli

I den kommende uge vil de tre kandidater blive præsenteret yderligere på AaB’s officielle hjemmeside aabsport.dk inden der lørdag 15. juli sættes gang i afstemningen blandt de tre finalister om hvem der skal modtage Hele Nordjyllands Håndsrækning for efteråret 2017.

Tidligere modtagere af Hele Nordjyllands Håndsrækning

Kildehuset Fountainhouse – forår 2017 – 31. 249 kr.

Broen Aalborg – efterår 2016 – 69.093 kr.

Hjerterummet og Cykel20 - forår 2016 - 57.357 kr.

The Back To Life Project - efterår 2015 - 66.410 kr.

Headspace Aalborg - forår 2015 - 54.337 kr.

Tags på denne nyhed

Jores Okore er AaB-spiller

6. juli 2017 kl. 22:00 af Brian Andersen

Den stærke midterforsvarer er sikret på en aftale frem til 30. juni 2020.

AaB’s sportsdirektør Allan Gaarde udtaler:

- Det er ingen hemmelighed, at Jores Okore siden sidste sæsons afslutning har været en førsteprioritet i bestræbelserne på at styrke os i det centrale forsvar, og vi er glade for, at samarbejdet nu er en realitet.

- Alle i dansk fodbold ved, at en Jores Okore i topform er en kæmpe kapacitet, og dér skal vi have bragt ham hen efter en sæson med blot otte kampe i FCK, siger Allan Gaarde.

- Jores’ hurtighed, duelspil og luftstyrke kan gøre en stor forskel for vores hold, og jeg er overbevist om, at Jores vil opleve, at AaB også kan gøre en forskel for ham, lyder det fra Allan Gaarde.

Inden opholdet i FC København opnåede Jores Okore 47 officielle kampe for engelske Aston Villa – heraf 38 kampe i Premier League.

Jores Okore skiftede som ungdomsspiller fra B 93 til FC Nordsjælland, hvor han henover 79 officielle kampe var med til både at vinde en pokaltitel, et dansk mesterskab og spille i UEFA Champions League.

I AaB bliver Jores Okore således genforenet med Morten Wieghorst, der som daværende cheftræner i FC Nordsjælland var manden, der gav Okore Superligadebut, ligesom Wieghorst og Okore triumferede sammen i DBU Pokalen i 2011.

- Det har selvfølgelig været en afgørende faktor for mig, at Morten Wieghorst er træner i AaB. Vi kender hinanden, og jeg er sikker på, at Morten og AaB kan hjælpe mig tilbage på det niveau, jeg ved, jeg stadig kan spille på, siger Jores Okore.

- Herudover har det betydet meget, at AaB var den klub, der igennem de seneste uger ville mig mest. De har en klar plan for, hvad de vil både med mig personligt og som klub, og jeg håber og tror på, at vi sammen kan opfylde vores ambitioner.

- AaB er et af de store hold i Superligaen, og det er min målsætning at spille kontinuerligt og på højt niveau og på den måde bidrage til, at vi slutter i toppen af tabellen, fastslår Jores Okore, der i morgen har første træningsdag sammen med sine nye klubkammerater.

Jores Okore, der ydermere er noteret for otte A-landskampe for Danmark, har fået trøje nummer 15 i AaB.

AaB TV: Træningslejr i Tyskland

6. juli 2017 kl. 16:49 af Rasmus Estrup
'