Skadessituationen før sæsonpremieren

12. juli 2017 kl. 09:30 af Rasmus Estrup

Når sæsonen starter på lørdag mod FC København, er der fire spillere, AaB på grund af skader må se bort bort fra. 

Patrick Kristensen har i opstarten været ude med brok i lysken, som han er blevet opereret for. Han ventes fortsat at være ude i omkring fire-fem uger. 

Marco Ramkilde måtte udgå fra træningen, lige inden resten af holdet tog på træningslejr i Tyskland, da han i en soloulykke forstuvede foden. Han forventes også at være ude i omkring fire uger endnu. 

I kampen mod FC Hansa Rostock blev Oliver Abildgaard skadet og fik et træthedsbrud i foden. En skade der ventes at holde ham ude i omkring seks uger. 

Endelig blev Robert Kakeeto skadet i reserveholdskampen mod Thisted FC tirsdag, da han fik et stræk i ledbåndet i det ene knæ. Han testes igen af den fysiske stab i næste uge.

- Vi vil jo altid gerne have, at alle spillerne er klar, og spillerne ønsker også altid at være klar. Men som træner er der ofte skader i en trup, som man må forholde sig til. Vi har nu fire spillere, der er ude, og jeg håber, vi kan holde det ved de fire, siger cheftræner Morten Wieghorst, der altså i de første kampe må undvære Marco Ramkilde, Oliver Abildgaard, Patrick Kristensen og Robert Kakeeto.

- Skader er jo aldrig gode for spillerne, og for os i trænerteamet begrænser det udvalget af spillere, som vi kan stille med. Så vi glæder os selvfølgelig til, at de bliver klar igen, siger Morten Wieghorst. 

Chokstarter sænkede reserveholdet

11. juli 2017 kl. 19:03 af Rasmus Estrup

AaB's reservehold tabte stort til Thisted FC, der netop er rykket op i 1. division. Gæsterne chokstartede i både første og anden halvleg, og sikrede sig en sejr på 6-2. 

Allerede i kampens første minut bragte Thisted FC sig foran, da Mikkel Agger efter et kontrastød blev spillet fri i feltet og udplacerede Michael Lansing. Efter cirka 20 minutter blev det også til 2-0 til gæsterne, da Sonny Jakobsen scorede på et straffespark. 

Efter 26 minutter reducerede Frederik Børsting, da han efter flot oplæg fra Filip Lesniak sparkede bolden lige over hovedet på Thisted-keeperen. Otte minutter før pausen udlignede AaB da også til pausestillingen 2-2, da Danmarksseriespiller Mads Davidsen sendte kuglen i kassen. 

I pausen skiftede begge hold meget ud. Jakob Blåbjerg, Frederik Børsting, Filip Lesniak, Robert Kakeeto og Søren Tengstedt gik ud og blev erstattet af Nicolai Lassen, Mathias Johannesen, Mikkel Kaufmann, Oliver Knudsen og Anders Bærtelsen, mens Thisted FC skiftede stort set hele holdet. 

Fra anden halvlegs start overtog Thisted FC teten, og efter 55 minutter stod det allerede 5-2 til gæsterne fra Thy. Fra 47. minut til 55. minut lykkedes det nemlig indskiftede Sead Gavranovic at score hattrick.

Herefter gik målscoringen i stå, og efter 65 minutter blev Mads Davidsen erstattet af assistenttræner Thomas Augustinussen. 

12 minutter før tid faldt kampens sidste scoring, da Mads Vang lukkede kampen endeligt. 

- Første halvleg var egentlig fin, og begge hold fik noget ud af det. Det er også rigtig fint, at vi kommer tilbage efter at være nede 2-0, siger assistenttræner Jacob Friis, der i alt havde syv spillere i kamp, som kom direkte fra ferie og hverken har trænet fodbold i ugevis og eller spillet kamp i en måned. 

- Vi får set i anden halvleg, at man ikke kan tage så mange spillere ind direkte fra ferie og sætte dem i kamp mod et 1. divisionshold, siger Jacob Friis. 

Han og udviklingschef Poul Erik Andreasen havde valgt følgende opstilling til kampen:

Michael Lansing
Bardhec Bytyqi, Nikolaj Lyngø, Jakob Blåbjerg, Mathias Andersen
Marco Meilinger, Filip Lesniak, Robert Kakeeto, Frederik Børsting
Søren Tengstedt (U/19), Mads Davidsen (Danmarksserie)

Mens bænken bestod af Anders Bærtelsen (U/19), Mathias Johannesen (U/19), Nicolai Lassen (U/19), Mikkel Kaufmann (U/17) og Oliver Knudsen (Danmarksserien), samt - af nød - Thomas Augustinussen. 

Tags på denne nyhed

Mød kandidaterne til Hele Nordjyllands Håndsrækning

11. juli 2017 kl. 11:02

Fredag blev de tre finalister til Hele Nordjyllands Håndsrækning for efteråret 2017 offentliggjort her på aabsport.dk. I denne uge sætter vi fokus på hver af de tre finalister forud for afstemningen der indledes på lørdag 15. juli. 

AaB og Spar Nord Fonden donerer to kroner pr. fremmødt tilskuer til klubbens Alka Superligahjemmekampe på Aalborg Portland Park til et godt formål. Pengene bliver halvårligt doneret ubeskåret til et godt formål i Region Nordjylland. 

Børn i Sorg - Sorggrupperne i Aars

Har du mistet din mor, far eller en af dine søskende? Så træder sorggrupperne i Aars til.

At man som barn eller ung skal opleve at miste sin mor, far eller en af sine søskende er ubeskrivelig smertefuldt og får barnet ikke hjælp til at bearbejde den sorg der medfølger, kan det føre til stor ensomhed, at man føler sig forkert, og på længere sigt kan det gå hårdt ud over selvværdet.

Foreningens formål er, at støtte børnene ved at danne et fællesskab, hvor der er frihed til at tale om de oplevelser børnene har haft. Et fristed til at dele tanker, møde andre i samme situation, snakke med personer som ikke lige er barnets tilbageværende forældre, der oftest også er i sorg.

Sorggrupperne i Aars er den frivillige forening som har til formål at hjælpe disse børn og unge i alderen 4 til 18 år med at bearbejde sorgen efter de har mistet en far, en mor eller andet nært familiemedlem. 

Foreningen har eksisteret siden 2005 og allerede hjulpet tæt på 100 børn og unge, med mange tilbagemeldinger fra forældre og børn på at forløbet har betydet meget for børnene og bearbejdningen af deres sorg.

I øjeblikket har foreningen 20 børn og unge i sorggrupperne og man oplever et stort og stadig stigende behov. Derfor har man i 2017 oprettet endnu en sorggruppe så der i alt er tre grupper opdelt efter alder. 

Grupperne ledes af en professionel og dygtig psykolog som har stor erfaring i at hjælpe børnene med at bearbejde sorgen og de følelser og reaktioner der opstår efter et dødsfald. 

Når børnene mødes i deres gruppe hver 14. dag, spiser de sammen og har gruppesamtaler samt samtale med det enkelte barn. Børnene hjælper hinanden ved at dele deres tanker og følelser og på den måde oplever barnet at der er andre der har det og tænker de samme tanker. Det gør at børnene åbner op og at de sammen kan bearbejde sorgen - alt sammen under kyndig vejledning af psykologen. I foreningen oplever man, at det er en dag børnene glæder sig til og ser frem til.

 

Ud over at mødes i grupperne har foreningen også aktiviteter som f.eks. fællesbesøg ved mor, far eller en søskendes grav og derudover har vi den årlige sommerudflugt som sidste år gik til Fårup Sommerland, da man i foreningen finder det vigtigt at børnene også kan få nogle gode og sjove oplevelse.

Læs mere om sorggrupperne i Aars på foreningens hjemmeside www.sorggrupperne-aars.dk eller følg foreningen på Facebook https://fb.me/sorggrupperne 

Du kan give din stemme til Sorggrupperne i Aars når afstemningen til Hele Nordjyllands Håndsrækning for efteråret 2017 sættes i gang på lørdag.

Tags på denne nyhed

Reserveholdskamp mod Thisted FC

11. juli 2017 kl. 09:33 af Rasmus Estrup

Sæsonens første testkamp for AaB's reservehold løber af stablen i eftermiddag klokken 17.00, hvor Thisted FC gæster Hornevej. 

Til kampen har assistenttræner Jacob Friis og udviklingschef Poul Erik Andreasen valgt følgende startopstilling: 

Michael Lansing
Bardhec Bytyqi, Nikolaj Lyngø, Jakob Blåbjerg, Mathias Andersen
Marco Meilinger, Filip Lesniak, Robert Kakeeto, Frederik Børsting
Mikkel Kaufmann (U/17), Mads Davidsen (Danmarksserie)

På bænken sidder Søren Tengstedt (U/19), Anders Bærtelsen (U/19), Mathias Johannesen (U/19), Nicolai Lassen (U/19) og Oliver Knudsen (Danmarksserie).

Kampen spilles på Bane 2 på Hornevej klokken 17.00. 

Tags på denne nyhed

Køb sæsonkort og få det hele med

10. juli 2017 kl. 12:34

Få fast plads på Aalborg Portland Park til alle hjemmekampe i Alka Superligaen og DBU Pokalen, samt en række andre fordele.

Samtidig sparer du masser af penge på billetprisen – helt op til 56 %!

Med priser fra kun 999 kr. for voksne og 499 kr. for børn kan alle være med, når Hele Nordjyllands Hold ruller sig ud på hjemmebane.

Og skulle du alligevel være forhindret i at komme til en kamp eller to, så kan du bare sende din billet direkte videre til en ven via SMS eller e-mail.

Fordele:

  • Din egen faste plads på Aalborg Portland Park
  • Minimum 17 hjemmekampe i sæson 2017/2018 – inklusiv slutspillet i Alka Superligaen
  • Gratis adgang til alle hjemmekampe i DBU Pokalen
  • Spar 10% på fornyelse
  • 2 ekstra fribilletter*
  • 2 loyalitetsdage med overraskelse fra AaB
  • Invitation til pre-season arrangement for sæsonkortholdere i februar 2018
  • Send billetten til en ven hvis du er forhindret i at komme til en kamp
  • Spar op til 56 % ift. billetter købt i løssalg

* Fribilletter kan ikke benyttes til opgør mod FC København og Brøndby I.F.

Tags på denne nyhed
'