AaB TV: Okore glæder sig til sæsonstart

14. juli 2017 kl. 08:50 af Rasmus Estrup

Vidste du om FC København og AaB…

13. juli 2017 kl. 18:54 af Rasmus Estrup

- at det er 78. gang, AaB og FC København mødes. Statistikken siger 17 sejre til AaB, 20 uafgjorte og 40 nederlag samt en målscore på 84-130 set med AaB’s øjne.

- at AaB som den første klub tager hul på sin 28. sæson i Alka Superligaen. Æren af flest Alka Superligakampe er dog overladt til Brøndby I.F., der spillede to kampe flere end AaB i sidste sæson.

- at AaB har fået point i sæsonens første Alka Superligakamp i de seneste syv sæsoner. To af disse er endt med en sejr til AaB, mens fem af opgørene er endt uafgjort.

- at det seneste møde mellem AaB og FC København i sæsonåbeneren var 21. juli 2013, hvor AaB vandt 2-1 på hjemmebane. Jeppe Curth og Søren Frederiksen scorede for hjemmeholdet.

- at AaB med en sejr over FC København vil forhindre hjemmeholdet i at runde et jubilæum med 50 Alka Superliga-hjemmekampe som ubesejret (41V-8U-0T). Men det kræver mindst én scoring, og FC København har i de 49 kampe kun lukket 23 mål ind fordelt på 18 kampe (31 clean sheets).

- at AaB ikke har besejret FC København i en Alka Superligakamp i Telia Parken i mere end 10 år eller siden den 5. maj 2007. AaB’s efterfølgende 15 besøg i Telia Parken er endt med to uafgjorte og 13 nederlag, og det er kun lykkedes AaB at score i fire af disse kampe, heriblandt i de tre seneste.

- at det seneste Alka Superligamøde mellem AaB og FC København blev spillet 18. november 2016, hvor FC København slog AaB med 2-1 på Aalborg Portland Park. Thomas Delaney og Rasmus Falk scorede for gæsterne, mens Frederik Børsting reducerede for Hele Nordjyllands Hold.

- at sidst AaB spillede udekamp mod FC København var 20. august 2016. Kampen endte 1-1 efter mål af Christian Bassogog og Andreas Cornelius.

- at AaB har fået point i fire ud af de seks tidligere Alka Superliga-udekampe mod FC København afviklet på en lørdag. Det er blevet til en sejr, tre uafgjorte og to nederlag.

- at AaB har tabt de tre seneste Alka Superligakampe, og med et nederlag mod FC København vil de fire nederlag i træk være en tangering af Alka Superliga-klubrekorden, der blev sat i april-maj 2003. Dengang var modstanderne AB, Viborg FF, OB og Brøndby IF.

- at kun Kasper Risgård (2 mål) og Frederik Børsting (1) fra den nuværende trup tidligere har scoret mod FC København iført en AaB-trøje.

- at dommer Jørgen Daugbjerg Burchardt for første gang dømmer en Alka Superligakamp mellem FC København og AaB. AaB’s otte tidligere Superligakampe med Jørgen Daugbjerg Burchardt som dommer har givet AaB point i syv af tilfældene (4V-3U-1T). 

- at Alka Superligakampe mellem FC København og AaB har budt på i alt 14 udvisninger, heraf kun tre til AaB. Men de seneste knap 13 år har kun budt på to udvisninger. I oktober 2007 blev Rade Prica udvist i kampens sidste minut, og i november 2014 fik Daniel Amartey sin anden advarsel fem minutter før tid.

Kilde: danskfodbold.com og aabsport.dk

Tags på denne nyhed

Sloth skifter til Silkeborg I.F.

13. juli 2017 kl. 16:20 af Rasmus Estrup

Sportsdirektør Allan Gaarde udtaler:

- Vi havde håbet, at Casper ville blomstre i AaB efter et mislykket ophold i Leeds, men det er desværre ikke lykkedes, hvorfor det heller ikke er blevet til den mængde spilletid, som Casper eller vi havde forventet, da han kom sidste sommer.

- Derfor er vi blevet enige med Casper om, at det bedste for begge parter er, at han kommer et andet sted hen, siger Allan Gaarde.

Den 25-årige midtbanespiller skifter til Silkeborg I.F.

- Det er ingen hemmelighed, at min tid i AaB ikke er gået, som jeg havde håbet. Jeg havde selvfølgelig håbet på at spille mere. Da det heller ikke så ud til, at der ventede mere spilletid i den kommende sæson i AaB, er den bedste løsning, at jeg kommer et sted hen, hvor jeg kan spille, siger Casper Sloth, der altså fortsætter karrieren i Silkeborg I.F.

- Jeg har haft det super godt med holdkammeraterne og har været glad for at være i AaB. Derfor er det lidt trist at sige farvel. Men jeg synes, at Silkeborg I.F. har et spændende hold, som jeg glæder mig til at spille en masse for, siger han.

25-årige Casper Sloth opnåede 23 officielle kampe for Hele Nordjyllands Hold.

Tags på denne nyhed

Mød kandidaterne til Hele Nordjyllands Håndsrækning

13. juli 2017 kl. 11:48

Fredag blev de tre finalister til Hele Nordjyllands Håndsrækning for efteråret 2017 offentliggjort her på aabsport.dk. I denne uge sætter vi fokus på hver af de tre finalister forud for afstemningen der indledes på lørdag 15. juli. 

AaB og Spar Nord Fonden donerer to kroner pr. fremmødt tilskuer til klubbens Alka Superligahjemmekampe på Aalborg Portland Park til et godt formål. Pengene bliver halvårligt doneret ubeskåret til et godt formål i Region Nordjylland. 

Frivilliggruppen for flygtninge i Skørping og Støvring

Foreningen Frivilliggruppen for flygtninge i Skørping og Støvring er en gruppe, der arbejder for integration af flygtninge i lokalområdet. Foreningen består af ca. 200 frivillige fra lokalområdet og er ledet af en bestyrelse.

Bestyrelsen har kontakt til Rebild Kommune og sprogskolen og får på den måde besked om, når der kommer nye flygtninge til kommunen. Et af vores mål er, at sikre, at der er danske kontaktfamilier til alle.

Hver tirsdag kl. 17 afholdes lektiecafe, hvor man kan komme og gå, som man har lyst og evt. deltage i det emne, som tages op på dagen. Foreningen hjælper gerne med lektier, men har som regel også et emne for dagen, som man snakker med flygtningene om. Indimellem gælder dette også meget praktiske ting som feks., hvordan får vi varmt vand i hanen eller hvordan lægger man et budget. Andre gange øves danske ord eller man leger danske lege og hver gang synges kendte danske sange.

Cykler er vigtige i flygtningenes dagligdag. Derfor samler foreningen brugte cykler ind og reparerer dem, hvorefter de deles ud til dem, der har det største behov. Foreningen har også købt en knallert, der lånes ud til dem, der har sværest ved at komme frem, og som har fået et job.

Dagen kan være lang i et land man ikke kender så godt og hvor vennerne ikke er lige i nærheden. Derfor afholder foreningen mange forskellige arrangementer, såsom:

 • Musikarrangementer med dans og samspil med lokale musikere
 • Madarrangementer, hvor man laver mad sammen med flygtningene, og introducerer dem til danske råvarer
 • Fodboldtræninger
 • Besøg i zoologisk have med nogle af de mange børnefamilier.
 • Hver tirsdag i vintermånederne er der tur til svømmehallen i Arden sammen med en flok unge mænd.
 • Yoga for kvinder
 • Besøg i Rold Skov, hvor mændene har prøvet kræfter med træfældning
 • Grillarrangementer med leg og udendørs sportsgrene som øksekast, træsavning og bueskydning i Rold Skov
 • Pilefletningsarrangementer for kvinder.
 • Besøg i Fårup Sommerland med børnefamilierne
 • Kontaktfamiliearrangementer, hvor de danske familier kan mødes og snakke om de aktuelle problemstillinger, som de hver især sidder med.

Du kan give din stemme til Frivilliggruppen for flygtninge i Skørping og Støvring når afstemningen til Hele Nordjyllands Håndsrækning for efteråret 2017 sættes i gang på lørdag.

Tags på denne nyhed

Okore skifter til nummer 5

13. juli 2017 kl. 09:55 af Rasmus Estrup

Når sæsonen går i gang på lørdag i Telia Parken, løber Jores Okore på banen med trøje nummer 5. Forsvarsspilleren fik ved ankomsten til AaB tildelt trøje nummer 15, men da nummer 5 nu er blevet ledig, overtager Jores Okore det nummer. 

Har man allerede købt en AaB-trøje med Jores Okores navn og hidtidige nummer, kan man kontakte AaB's webshop via bh@aab-as.dk og få byttet den oprindelige trøje til en ny trøje.

Tags på denne nyhed
'