AaB foran sæsonens første hjemmekamp

22. juli 2017 kl. 15:04 af Rasmus Estrup

Begge hold kommer til kampen med ét point efter første spillerunde. AaB fik 1-1 i Telia Parken mod FC København, mens SønderjyskE spillede 0-0 mod Randers FC.

Cheftræner Morten Wieghorst udtaler:

- I sidste uge præsterede vi godt på de fire parametre, vi kan tale om. Fysisk blev vi stærkere og stærkere, som kampen skred frem. Taktisk var vi godt indstillet, og teknisk spillede vi især godt i anden halvleg, når vi selv havde bolden. Endelig var det mentalt flot, at vi kom tilbage efter at være bagud. Den sene udligning har uden tvivl gjort en masse godt for truppen, og det er vigtigt, at vi nu forstår at bygge ovenpå, og at vi er afklaret med, at det bliver en anden kamp mod SønderjyskE, siger cheftræner Morten Wieghorst.

- SønderjyskE er et hold, der har etableret sig over de seneste år. I 2015-16-sæsonen endte de på andenpladsen i Alka Superligaen, og de er gode på udebane. De seneste tre sæsoner er de endt i top-fire på udebanestatistikkerne. De er svære at slå og taber generelt ikke mange kampe på udebane. Nu har de også fået tilført noget rutine i form af blandt andre Niki Zimling og den tyske målmand Sebastian Mielitz. Så vi ved, det bliver en svær kamp, siger han.

- Vi skal være dygtige til at flytte bolden og spille hurtigt. Det vil vi også gerne. Især når vi spiller på hjemmebane. Samtidig skal vi også undgå at blotte os, for de kan gøre ondt i omstillinger, ligesom at vi også skal kunne afværge deres standardsituationer, siger cheftræneren, der glæder sig til for første gang i sæsonen at spille på Aalborg Portland Park.

- Første hjemmekamp er altid speciel. Vi håber, der er en god opbakning, og der er ingen tvivl om, at vi glæder os til at komme tilbage på egen bane og spille foran egne fans. Vi vil gøre alt for at præstere så godt, som vi overhovedet kan, så vi kan få et godt resultat, siger cheftræner Morten Wieghorst, der har udtaget en trup bestående af disse 19 spillere:

1 Nicolai Larsen, 3 Jakob Ahlmann, 4 Jakob Blåbjerg, 5 Jores Okore, 6 Kristoffer Pallesen, 8 Rasmus Würtz, 9 Jannik Pohl, 10 Edison Flores, 11 Jakub Sylvestr, 16 Magnus Christensen, 18 Rasmus Thellufsen, 20 Marco Meilinger, 21 Kasper Risgård, 22 Michael Lansing, 23 Filip Lesniak, 24 Nikolaj Lyngø, 25 Frederik Børsting, 32 Kasper Pedersen, 33 Bardhec Bytyqi.

Ude med skader er Patrick Kristensen, Oliver Abildgaard, Marco Ramkilde og Robert Kakeeto.

AaB og Spar Nord Fonden donerer 2 kr. pr. tilskuer til Alka Superligakampe på Aalborg Portland Park til Hele Nordjyllands Håndsrækning, der i efteråret 2017 går ubeskåret til Børn i Sorg - Sorggrupperne i Aars.

Sæsonens første hjemmekamp fløjtes op søndag kl. 14.00 på Aalborg Portland Park.

Tags på denne nyhed

Børnebilletter til kun 10 kr. i morgen

22. juli 2017 kl. 08:15 af Rasmus Estrup

Alle sommerferieramte børn kan komme billigt ind til sæsonens første kamp på Aalborg Portland Park. Klokken 14.00 i morgen når Hele Nordjyllands Hold møder SønderjyskE, koster børnebilletter nemlig kun 10 kr. - inklusiv gebyr. Det gælder både for sidde- og ståpladser. 

Ved indgangen får alle børn også et gratis autografkort, og AaB-spillerne vil umiddelbart efter kampen komme rundt til banderne og skrive autografer. 

Endelig vil der på kampdagen blive solgt sodavand til halv pris. Både før, under og efter kampen. 

Tags på denne nyhed

Hele Nordjyllands Håndsrækning for efteråret 2017 går til Børn i Sorg – Sorggrupperne i Aars

21. juli 2017 kl. 12:33

AaB og Spar Nord Fonden donerer således 2 kroner pr. fremmødt tilskuer til klubbens Alka Superligahjemmekampe på Aalborg Portland Park til et godt formål. Pengene bliver halvårligt doneret ubeskåret til et godt formål i Region Nordjylland.  

Blandt mange ansøgere blev der for to uger siden udvalgt tre finalister. I de seneste seks dage har der været afstemning blandt de tre kandidater på AaB’s officielle hjemmeside aabsport.dk.

Efter afstemningens afslutning var det klart, at Sorggrupperne i Aars med hele 67% af stemmerne tog førstepladsen foran Mob Din Krop (20 %) og Frivilliggruppen for flygtninge i Skørping og Støvring (13%).

Børn i Sorg – Sorggrupperne i Aars er en frivillig forening, som hjælper børn fra 4-18 år, der har mistet en af sine forældre, søskende eller andet nærtstående familiemedlem.

Morten S. Pedersen, bestyrelsesformand i Sorggrupperne i Aars, udtaler: 

- På vegne af Børn i Sorg - Sorggrupperne i Aars vil vi gerne sige tusind tak til alle, der har stemt på os og på den måde hjulpet os med at hjælpe de børn og unge, som er i en meget svær situation, og som har så meget brug for hjælpen.

- Det, at vi har vundet, betyder utroligt meget for de børn, som er i vores grupper. Vi oplever desværre en stor og stadig stigende efterspørgsel i Sorggrupperne og har tidligere i år derfor oprettet en tredje gruppe, så vi nu hjælper børn helt ned fra fire-års alderen. Den støtte vi modtager gennem Hele Nordjyllands Håndsrækning - og dermed fra alle tilskuere på Aalborg Portland Park - vil hjælpe os med nogle af de ting, vi har brug for i forbindelse med etablering af denne gruppe.


- Ligeledes har vi hvert år en sommerudflugt for børnene, og donationen hjælper også med, at vi kan give børnene en tur igen. Det betyder meget for børnene og de unge, at de har en dag, hvor de kan grine sammen og have nogle fantastiske oplevelser med de andre i samme situation, uden det er sorgen, der skal fylde, lyder det fra Morten S. Pedersen.

Administrerende direktør i AaB, Stephan Schors, der sidder i udvalget for Hele Nordjyllands Håndsrækning sammen med formand for AaB Support Club Mads Aagaard, AaB-anfører Rasmus Würtz, bankdirektør i Spar Nord John Lundsgaard og presse- og kommunikationschef i AaB Brian Andersen, tilføjer: 

- Som ved de tidligere fem forløb med Hele Nordjyllands Håndsrækning glæder vi os til et nyt og spændende samarbejde med en nordjysk velgørenhed. Det er også glædeligt, at vi nu vi sammen med Spar Nord Fonden kan donere et endnu større beløb end tidligere, så vi kan være med til at gøre en endnu større forskel.

- Samtidig håber vi naturligvis, at vi udover den økonomiske støtte også kan være med til at skabe større bevågenhed omkring det, at børn ikke skal stå alene med sorgen ved at miste et nærtstående familiemedlem. 

Det samlede beløb for efterårets Alka Superligahjemmekampe på Aalborg Portland Park vil blive doneret enten umiddelbart efter efterårets sidste hjemmekamp eller i forbindelse med første hjemmekamp i foråret 2018.

Læs mere om Sorggrupperne i Aars her: http://sorggrupperne-aars.dk og læs mere om Hele Nordjyllands Håndsrækning her på aabsport.dk


Tidligere modtagere af Hele Nordjyllands Håndsrækning

Kildehuset Fountainhouse – forår 2017 – 31.249 kr. (1 kr. pr. tilskuer)

Broen Aalborg – efterår 2016 – 69.093 kr. (1 kr. pr. tilskuer)

Hjerterummet og Cykel20 - forår 2016 - 57.357 kr. (1 kr. pr. tilskuer)

The Back To Life Project - efterår 2015 - 66.410 kr. (1 kr. pr. tilskuer)

Headspace Aalborg - forår 2015 - 54.337 kr. (1 kr. pr. tilskuer)
Tags på denne nyhed

Vidste du om AaB og Sønderjyske...

20. juli 2017 kl. 13:41 af Rasmus Estrup

- at det er 33. Alka Superligaopgør mellem AaB og SønderjyskE. De to hold er gennem tiden ganske jævnbyrdige. I hvert fald har AaB hentet 12 sejre, ni kampe er endt uafgjort og 11 gange har SønderjyskE vundet. Målscoreren lyder på 45-41 i AaB’s favør.

- at AaB mod SønderjyskE spiller sin Alka Superligakamp nummer 875. Det er kun overgået af Brøndby I.F. Hidtil er det blevet til 359 sejre, 241 uafgjorte og 274 nederlag.

- at en Alka Superligakamp i Aalborg mellem AaB og SønderjyskE aldrig er endt uden scoringer. Tværtimod er disse kampe ofte kendetegnet ved mange scoringer. Genenmsnittet er knap tre mål pr. kamp, og de fire seneste kampe har budt på sammenlagt 14 scoringer.

- at ingen af de seneste ni Alka Superligakampe mellem AaB og SønderjyskE på Aalborg Portland Park er endt uafgjort. Således har AaB hentet tre sejre, mens SønderjyskE har vundet seks gange.

- at AaB har fået point i hver af de seneste seks sæsoners første Alka Superligakamp på Aalborg Portland Park. Det er blevet til fire sejre, tre gange 2-1 og én 2-0, samt to uafgjorte, begge 1-1.

- at AaB's seneste møde med SønderjyskE i Alka Superligaen endte 1-1 på Sydbank Park 29. november 2016. Marc Del Hende bragte hjemmeholdet i front, inden Kasper Risgård udlignede. 

- at det i den nuværende AaB-trup er netop Kasper Risgård, der med tre kasser har scoret flest mål i Alka Superligaen mod SønderjyskE. Rasmus Würtz, Frederik Børsting og Patrick Kristensen har alle scoret én gang mod sønderjyderne. Derudover har også sportsdirektør Allan Gaarde (3 mål) og assistenttræner Thomas Augustinussen (1) scoret for Hele Nordjyllands Hold mod SønderjyskE.

- at AaB har tabt de to seneste Alka Superliga-hjemmekampe. I begge tilfælde uden at score. Tre nederlag i træk på hjemmebane skete senest i august-oktober 2010, og tre hjemmekamp i træk uden scoring skete senest i marts-april 2001.

- at AaB også har tabt de seneste to Alka Superliga-hjemmekampe mod SønderjyskE med henholdsvis 0-1 og 1-2.

- at AaB har vundet begge Alka Superligakampe tidligere afviklet på datoen 23. juli med 2-1. I 2001 sikrede scoringer af Indrek Zelinski og Allan K. Jepsen en hjemmesejr over FC Midtjylland, og i 2006 blev Esbjerg fB besejret på udebane takket være mål fra Rade Prica og Siyabonga Nomvethe.

- at ud af de 32 tidligere Alka Superligakampe har AaB scoret først i 16 tilfælde, hvilket har resulteret i 11 sejre, to uafgjorte og tre nederlag. Omvendt har SønderjyskE scoret kampens første mål i 14 tilfælde, hvilket har givet AaB én sejr, fem uafgjorte og otte nederlag.

- at hvis AaB ikke besejrer SønderjyskE, vil det være første gang siden sæsonen 2010/11, at AaB ikke har fire point efter sæsonens to første Alka Superligakampe. Hvis det endda bliver til nederlag, vil et point efter sæsonens to første kampe ikke være præsteret værre siden 2008/09 (0 point).

- at dommer Morten Krogh dømmer sin første AaB-kamp i Alka Superligaen. Han har tidligere dømt SønderjyskE ved tre lejligheder, hvor udeholdet vandt i alle tre tilfælde.

(Kilde: danskfodbold.com og aabsport.dk)

Tags på denne nyhed

Sidste chance for at stemme om Hele Nordjyllands Håndsrækning

20. juli 2017 kl. 08:19

Har du endnu afgivet din stemme på en af de tre velgørende formål, så kan du stadig nå at gøre det i løbet af i dag torsdag.

AaB og Spar Nord Fonden donerer således to kroner pr. fremmødt tilskuer til klubbens Alka Superligahjemmekampe på Aalborg Portland Park til et godt formål. Pengene bliver halvårligt doneret ubeskåret til et godt formål i Region Nordjylland.  

Efter sidste fredags afsløring af de tre udvalgte kandidater til efterårets udgave af Hele Nordjyllands Håndsrækning, er afstemningen for at finde den endelige modtager nu i gang og vil køre til og med torsdag 20. juli.

Kandidaterne for efteråret 2017
De tre kandidater til Hele Nordjyllands Håndsrækning for efteråret 2017 er:

 

Børn og unge i sorg Aars

Børn og unge i sorg er en frivillig forening som hjælper børn fra 4 år og op til 18 år. Foreningen støtter børn som har mistet en far, mor, søster, bror eller andet nærtstående familiemedlem.

Foreningen har de seneste 10 år hjulpet knap 100 børn.

Modtager foreningen Hele Nordjyllands Håndsrækning skal støtten gå til videreuddannelse og udstyr til foreningens psykolog, samt til en fælles udflugt og andre aktiviteter for alle medlemmerne.

 

Mob din krop Skagen - Frederikshavn - Sæby

Mob Din Krop er en idrætsforening for psykisk sårbare og sindslidende personer.

Foreningen gør en stor indsats for at motivere til at deltage i sport, og dækker i de tre nordjyske byer Skagen, Frederikshavn og Sæby.

Hvis Mob Din Krop modtager Hele Nordjyllands Håndsrækning skal midlerne bruges til blandt andet at uddanne flere instruktører, deltage i idrætsstævner, samt afholde et socialt arrangement så flere motiveres til at deltage i sport.

 

Frivilliggruppen for flygtninge i Skørping

Foreningen Frivilliggruppen for flygtninge i Skørping er en gruppe, der arbejder for integration af flygtninge i lokalområdet.

Foreningen består af ca. 150 frivillige og ønsker via en række tiltag at sikre en bedre integration. Disse tiltag indebærer blandt andet: 

  • at sikre, at der er danske kontaktfamilier til alle flygtninge,
  • afholdelse af en ugentlig lektiecafe,
  • at skaffe og reparere brugte cykler til alle flygtninge,
  • at uddele gratis ”datomad” fra de lokale butikker,
  • afholdelse af forskellige arrangementer

De fleste af flygtningene er unge mænd, der går på sprogskole og mange vil meget gerne spille fodbold, og er i forvejen dygtige spillere.

Via samarbejde med den lokale fodboldklub har foreningen sikret dem muligheden for at spille i klubben.

Såfremt frivilliggruppen modtager Hele Nordjyllands Håndsrækning skal pengene blandt andet benyttes til indkøb af nyt fodboldtøj, sko og fodboldstøvler drengene, samt diverse arrangementer.

 

Tidligere modtagere af Hele Nordjyllands Håndsrækning

Kildehuset Fountainhouse – forår 2017 – 31. 249 kr.

Broen Aalborg – efterår 2016 – 69.093 kr.

Hjerterummet og Cykel20 - forår 2016 - 57.357 kr.

The Back To Life Project - efterår 2015 - 66.410 kr.

Headspace Aalborg - forår 2015 - 54.337 kr.