Vidste du om den jyske klassiker...

17. februar 2017 kl. 15:51 af Brian Andersen

- at søndagens duel er Alka Superligakamp nummer 75 mellem AGF og AaB. Statistikken siger 33 sejre til AaB, 17 uafgjorte og 23 nederlag samt en målscore på 120-104 i AaB’s favør.

- at med afvikling af årets første turneringskamp på datoen 19. februar sætter AaB ny klubrekord for tidligste start på forårssæsonen i Alka Superligaen. Hidtil var AaB’s tidligste forårskamp i 2015, hvor sæsonen begyndte 22. februar.

- at AaB er uden sejr i de seneste otte Alka Superliga-udekampe, der er endt med seks nederlag og to uafgjorte. Det er AaB’s værste serie på udebane i Alka Superligaen siden de ni kampe uden sejr i perioden august 1999-april 2000, der også er AaB’s Alka Superliga-klubrekord.

- at AaB ikke har holdt modstanderen fra at score i de seneste ni Alka Superliga-udekampe. Det er AaB’s længste serie uden clean sheet på udebane siden Alka Superliga-klubrekorden blev sat i marts 2013-april 2014 (19 kampe).

- at AaB 28. august 2016 vandt sæsonens første udgave af den jyske klassiker, da Edison Flores og Christian Bassogog scorede i 2-1 sejren på Aalborg Stadion.

- at fra den nuværende AaB-trup har udover Edison Flores (1 mål) og Christian Bassogog (1) også Thomas Enevoldsen (2 mål), Kasper Pedersen (1) og Kasper Risgård (1) tidligere været på måltavlen for AaB i den jyske klassiker.

- at ud af de 73 tidligere Alka Superligakampe mod AGF har AaB scoret først i 30 tilfælde, hvilket har resulteret i 24 sejre, tre uafgjorte og tre nederlag. Omvendt har AGF scoret kampens første mål i 39 tilfælde, hvilket dog har givet AaB ni sejre, 10 uafgjorte og 20 nederlag.

- at AaB i indeværende sæson har været meget lidt scorende lige inden og lige efter pausen. Således er kun tre af AaB’s 21 scorede mål faldet i intervallet 31’-60’, hvorimod de øvrige scoringer er ligeligt fordelt på 1’-30’ og 61’-90’.

- at de 73 tidligere Alka Superligakampe mellem AGF og AaB har budt på i alt 12 udvisninger. Den seneste faldt dog i oktober 2001, hvilket vil sige, at der ikke har været en udvisning i de seneste 35 Alka Superligakampe mellem AaB og AGF.

- at Morten Wieghorst som træner blot har stået over for AGF-træner Glen Riddersholm i én Alka Superligakamp tidligere. Det var for begges vedkommende som træner for en anden Superligaklub end den aktuelle (FC Nordsjælland hhv. FC Midtjylland), og kampen endte uden vinder og scoringer.

- at Jakub Sylvestr søndag kan blive den ottende spiller fra Slovakiet med spilletid i Alka Superligaen. Samtidig vil han blive den anden for AaB, da Milan Timko i sæsonen 2003/2004 fik 59 minutters spilletid i en enkelt kamp.

- at AaB er uden nederlag i de tre seneste sæsoners første Alka Superliga-forårskamp. I 2014 henholdsvis 2016 blev det uafgjort mod Brøndby I.F. og FC Midtjylland, hvorimod det blev til sejr mod Brøndby I.F. i 2015.

- at Frederik Børsting søndag kan blive noteret for sin officielle kamp nummer 75 for AaB.

(Statistisk kilde: danskfodbold.com og aabsport.dk).

Tags på denne nyhed

AaB TV: Spørgsmål om den jyske klassiker

17. februar 2017 kl. 15:19 af Rasmus Estrup

Søndag gælder det den jyske klassiker, når AaB gæster AGF klokken 16. 

Op til kampen har AaB TV testet Casper Sloths viden om den jyske klassiker. 

Se indslaget ovenfor og gæt selv med på spørgsmålene.

(Statistisk kilde: danskfodbold.com)

Tags på denne nyhed

AaB spiller i sin velgørenhedstrøje søndag

17. februar 2017 kl. 11:06 af Brian Andersen

Som bekendt har AaB’s hovedsponsor Spar Nord generøst valgt at afgive pladsen på denne særlige velgørenhedstrøje, hvorfor det er ”Hele Nordjyllands Håndsrækning”, der pryder brystet.

Ligeledes har Spar Nord, hummel og AaB gjort det muligt, at trøjen sælges til en særpris på 399 kroner, og heraf donerer de tre parter i fællesskab 100 kr. pr. solgt trøje til endnu et godt formål i Region Nordjylland.


Modtageren af donationen for velgørenhedstrøjen går til foreningen Veteran Oasen, der i sommeren 2016 fik næstflest stemmer i kampen om at modtage Hele Nordjyllands Håndsrækning (1 kr. pr. tilskuer til Superligahjemmekampe på Aalborg Stadion) for efteråret 2016.

Veteran Oasen har til formål at arbejde almennyttigt for veteraner i Nordjylland, hvor målet er at etablere et værested for veteraner og deres pårørende.

Værestedet skal, udover at være samlingssted, også være et sted for veteraner, der skal sendes i ressourceforløb. Veteran Oasen arrangerer endvidere veterancaféer, sommerlejr og andre aktiviteter samt er i gang med at etablere pårørendenetværk og opstille frivilligt mentorkorps for veteraner i Nordjylland – herunder planlægge og gennemføre mentoruddannelse for de frivillige.

Velgørenhedstrøjen er i denne version blevet produceret i et begrænset antal på 900 stk. fordelt på børne- og voksenstørrelser, og trøjen kan fortsat bestilles i webshoppen.


Som nævnt sælges trøjen for kun 399 kr., hvoraf Spar Nord, hummel og AaB tilsammen donerer 100 kr. pr. solgt trøje.

Den samlede donation for velgørenhedstrøjen vil blive opgjort pr. 31. december 2017, hvorefter Veteran Oasen vil modtage denne særlige udgave af Hele Nordjyllands Håndsrækning.

Tidligere modtagere af Hele Nordjyllands Håndsrækning:
Broen Aalborg – efterår 2016 – 69.093 kr. (1 kr. pr. tilskuer)
Hjerterummet og Cykel20 – forår 2016 – 57.357 kr. (1 kr. pr. tilskuer)
The Back To Life Project – efterår 2015 – 66.410 kr. (1 kr. pr. tilskuer)
Headspace Aalborg – forår 2015 – 54.337 kr. (1 kr. pr. tilskuer)

Du kan købe AaB's velgørenhedstrøje for Hele Nordjyllands Håndsrækning her.

Tags på denne nyhed

AaB TV: Alka Superliga Managerspil

17. februar 2017 kl. 08:50 af Rasmus Estrup

Se hvem Frederik Børsting og Jakob Ahlmann har valgt til deres Alka Superliga Managerhold på AaB TV. 

Du kan også selv sætte dit hold til forårssæsonen, der starter i dag. 

Klik her for at sætte dit eget hold på managerspil.superliga.dk. 

Tags på denne nyhed

Billetsalg til forårets kampe i gang

16. februar 2017 kl. 20:25

AaB's første tre hjemmekampe i foråret 2017 byder således på to opgør mod Silkeborg IF, i henholdsvis Alka Superligaen og DBU Pokalen, mens FC Midtjylland er sidste modstander på hjemmebane i sæsonens grundspil.

Billetsalget til alle tre kampe er nu i fuld gang på AaB's billetside og det endda med et rigtig godt tilbud: køb billet til Superliga-opgøret mod Silkeborg IF 26. februar og få gratis adgang til pokalkampen fire dage senere, hvor Silkeborg også er modstanderen.

Du kan naturligvis også stadigvæk nå at sikre dig fast plads til alle forårets hjemmekampe i grund- og slutspil med et halvsæsonkort. Dette kan du også læse mere om og bestille via linket herover.

Tags på denne nyhed