Sylvestr-hattrick sikrer stor AaB-sejr

26. februar 2017 kl. 14:48 af Rasmus Estrup

Hele Nordjyllands Hold vandt 3-0 i årets første Alka Superligakamp på hjemmebane. Alle målene blev scoret af Jakub Sylvestr i første halvleg.

Med sejren på 3-0 indtager AaB lige nu Alka Superligaens 6. plads med 32 point. 

Allerede efter ti minutters spil var Jakub Sylvestr på pletten første gang til at bringe Hele Nordjyllands Hold foran 1-0. Joakim Mæhle gik ind i feltet i højre side, lagde bolden til rette for Magnus Christensen, der sendte bolden ind mod Jakub Sylvestr, som headede scoringen i mål.

Fem minutter senere var AaB tæt på at øge føringen efter et fremragende angreb. Joakim Mæhle og Rasmus Thellfusen fik sammen spillet udeholdets defensiv tynd i AaB's højre side, og fra en position inde i feltet fandt Thellufsen Jakub Sylvestr, der lagde bolden af til Frederik Børsting, som sparkede bolden over mål.

De følgende minutter var Silkeborg I.F. farlige. Først ved Jens Martin Gammelby, der trykkede af fra distancen, men Nicolai Larsen fik afværget skuddet. Målmanden var igen på plads i kampens 20. minut, da Andreas Albers fik en stor chance.

I kampens 21. minut tøvede Jakub Sylvestr ikke med at bringe AaB foran 2-0 med sit andet mål i kampen. Joakim Mæhle fandt angriberen, der inde i feltet først afdriblede Simon Jakobsen for dernæst at afslutte hårdt og fladt i fjerneste målhjørne. 

Efter 40 minutter fuldendte Jakub Sylvestr et ægte hattrick, da han scorede sit tredje mål i streg i samme halvleg. 

Denne gang vandt han selv bolden på midten af banen. Den sendte han straks videre til Frederik Børsting, som kort efter afleverede læderet tilbage til en helt fri Jakub Sylvestr, som igen sparkede hårdt og fladt mod modsatte målhjørne. Denne gang med venstrepoten, og bolden gik i mål via stolpen til 3-0. 

Dermed scorede slovakken tre mål på 41 minutter, og han er nu oppe på fire Alka Superligascoringer på to kampe. 

Efter pausen kom der mere ro på spillet, og indledningen af halvlegen bød ikke på mange store chancer. Tættest på en chance kom Rasmus Thellufsen, da han efter 55 minutter leverede nogle fine driblinger i AaB's venstre side og kom frem til en afslutning, der gik i sidenettet. 

 

I kampens 77. minut fik AaB's Jakob Blåbjerg muligheden for at udbygge føringen. Et godt frispark fra Edison Flores sad lige i panden på forsvarsspilleren, som headede bolden i sidenettet.

Fem minutter senere var AaB igen tæt på 4-0, men Rasmus Thellufsens afslutning blev reddet af Thomas Nørgaard i Silkeborg-målet. 

Med sejren indtager AaB 6. pladsen i Alka Superligaen med 32 point foran SønderjyskE, der har 30 point og senere søndag tager imod Brøndby I.F. 

AaB's næste hjemmekamp er allerede på torsdag, hvor Silkeborg I.F. igen kommer på besøg. Denne gang i pokalturneringen. 

Matchfacts - Alka Superligaen, 23. spillerunde

AaB-Silkeborg I.F. 3-0 (3-0)
11. minut Jakub Sylvestr, 21. minut Jakub Sylvestr, 41. minut Jakub Sylvestr.
Advarsler AaB: Rasmus Würtz (30), Marco Meilinger (37), Jakub Sylvestr (87).
5.310 tilskuere på Aalborg Stadion. 

AaB (4-4-1-1): Nicolai Larsen, Joakim Mæhle (64: Patrick Kristensen), Markus Holgersson, Jakob Blåbjerg, Jakob Ahlmann, Marco Meilinger (60: Jannik Pohl), Rasmus Würtz, Magnus Christensen, Rasmus Thellufsen, Frederik Børsting (72: Edison Flores), Jakub Sylvestr.

Silkeborg I.F. (4-4-2): Thomas Nørgaard, Jens Martin Gammelby, Dennis Flinta, Simon Jakobsen, Gustav Dahl, Robert Skov, Ibrahim Moro, Sammy Skytte (79: Mikkel Vendelbo), Davit Skhirtladze, Andreas Albers (54: Emil Scheel), Nicklas Helenius (72. Nicolaj Agger).

Dommer: Sandi Putros 

Flores tilbage for AaB

25. februar 2017 kl. 16:52 af Brian Andersen

Silkeborgensernes blot to nederlag siden september er faldet i svære udekampe mod topholdene FC København og Brøndby I.F., hvorfor det i den grad er et hold med momentum, der gæster Aalborg Stadion i morgen.

AaB’s cheftræner Morten Wieghorst udtaler:

- Vi er glade for vores egen sejr i forårspremieren i Aarhus, hvor vi udover resultatet lavede mange gode ting. Ikke mindst var det stærkt, at vi formåede at slå tilbage efter AGF’s relativt sene udligning, hvilket vidner om, at vi både fysisk og mentalt er, hvor vi skal være.

- Fra vores præstation kan vi også tage med, at vores indskiftere gjorde en positiv forskel, og at vores angribere fik scoret, siger Morten Wieghorst.

- Med de tre point i Aarhus fik vi det afsæt, som vi havde håbet på og arbejdet efter, men det er nu lagt til side, og vi har i denne uge været fuldt fokuserede på vores møde med en kvalificeret modstander, der har gjort det rigtigt godt i denne sæson. Silkeborg har meget imponerende kun tabt en af deres seneste ni kampe, hvor de har samlet mange point, har spillet godt og også formået at besejre os tilbage i september, konstaterer Morten Wieghorst.

- Silkeborg er både velorganiserede og råder over flere spillere, der kan true vores mål, men vi er velforberedte og meget opsatte på at levere det, der er påkrævet af os for at sikre en sejr foran vores eget publikum, fastslår Morten Wieghorst, der efter lørdagens træningspas har udtaget følgende 20 navne:

1 Nicolai Larsen, 2 Patrick Kristensen, 3 Jakob Ahlmann, 4 Jakob Blåbjerg, 5 Markus Holgersson, 8 Rasmus Würtz, 9 Jannik Pohl, 10 Edison Flores, 11 Jakub Sylvestr, 14 Casper Sloth, 16 Magnus Christensen, 18 Rasmus Thellufsen, 20 Marco Meilinger, 22 Ivan Lucic, 24 Morten Rokkedal, 25 Frederik Børsting, 26 Robert Kakeeto, 27 Oliver Abildgaard, 29 Sebastian Grønning og 31 Joakim Mæhle.

Kasper Risgård er reelt eneste mand på skadeslisten, mens Thomas Enevoldsen og Kasper Pedersen på deres vej tilbage fra skader skal i aktion for reserveholdet på mandag.

Ved køb af billet til søndagens opgør i Alka Superligaen følger også en gratis billet til torsdag aftens pokalottendedelsfinale på samme bane mod samme modstander. Køb billet her.

AaB donerer herudover 1 kr. pr. tilskuer til Alka Superligakampe på Nordjyske Arena til Hele Nordjyllands Håndsrækning, der i foråret 2017 går ubeskåret til Kildehuset Fountain House, der er et er et arbejdsorienteret klubhus for voksne med langvarige psykiske lidelser eller psykisk sårbarhed.

Ydermere giver AaB sammen med Alka til søndagens opgør mod Silkeborg I.F. 1 kr. pr. tilskuer til Alka Superligaens fælles CSR-pulje, der fra AaB’s side støtter projektet ”Fra sport til job”, som drives af moderklubben AaB af 1885 i samarbejde med Aalborg Kommune.

Tags på denne nyhed

Kildehuset modtager Hele Nordjyllands Håndsrækning for foråret 2017

25. februar 2017 kl. 08:55

AaB donerer således én krone pr. fremmødt tilskuer til klubbens Alka Superligahjemmekampe på Nordjyske Arena til et godt formål. Pengene bliver halvårligt doneret ubeskåret til et godt formål i Region Nordjylland.  

Blandt mange ansøgere blev der i sidste uge udvalgt tre finalister. I denne uge har der været afstemning blandt de tre kandidater på AaB’s officielle hjemmeside aabsport.dk, og udfaldet blev, at Kildehuset med 54,84% af stemmerne sluttede foran Nordjysk Fødevareoverskud (23,46%) og Råt&Godt (21,70%). 

Kildehuset er et arbejdsorienteret klubhus for voksne med langvarige psykiske lidelser eller psykisk sårbarhed, ligesom man arbejder på at blive en mere kendt og attraktiv mulighed for helt unge voksne, som på grund af psykisk sårbarhed havner ved siden af uddannelse og job. 

Birthe Sloth Thomsen, leder for Kildehuset, udtaler: 

- AaB’s håndsrækning til Kildehuset har utrolig stor betydning for, at vi nu kan forfølge og handle på et af de indsatsmål, vi har sat os i forhold til gerne at ville styrke mulighederne for unge voksne i huset. 

- Mennesker, der lever med psykisk sygdom er ofte særligt sårbare og kan have meget svært ved at klare de krav, som samfundet stiller. Man kan være super udfordret på mange plan både uddannelses- og jobmæssigt samt socialt. Ensomhed, isolation og stigmatisering er også typiske faktorer, der følger i kølvandet på psykisk sygdom. 

- I Kildehuset har vi fokus på ressourcer frem for diagnoser, og gennem ligeværdigt samarbejde i en velstruktureret arbejdsdag oplever vi, at mange kommer sig og kommer videre. Den mulighed vil vi også gerne give det stigende antal helt unge voksne, der under pres og stress udvikler psykisk sårbarhed. 

- Håndsrækningen tænkes derfor ind i vores mål om at kunne nå ud til og være en attraktiv mulighed for flere unge - både via kurser og nyanskaffelser. Muligheder vi ikke har i vores nuværende budget, afrunder Birthe Sloth Thomsen. 

Administrerende direktør i AaB, Stephan Schors, der sidder i udvalget for Hele Nordjyllands Håndsrækning sammen med, formand for AaB Support Club Mads Aagaard, AaB-anfører Rasmus Würtz, bankdirektør i Spar Nord John Lundsgaard og presse- og kommunikationschef i AaB Brian Andersen, tilføjer 

- Vi går nu i gang med det femte forløb med Hele Nordjyllands Håndsrækning, og hos de foreløbig fire modtagere har vi kun oplevet glæde og gejst i forbindelse med samarbejdet omkring håndsrækningen.

- Som altid ser vi frem til at støtte et sympatisk projekt i Region Nordjylland, hvor vi håber ikke blot at kunne støtte økonomisk, men også via de muligheder vi har for sammen med Kildehuset at sætte spotlight på mennesker med psykiske lidelser og psykisk sårbarhed.

Det samlede beløb for forårets Alka Superliga-hjemmekampe på Nordjyske Arena vil blive doneret enten umiddelbart efter forårets sidste hjemmekamp eller i forbindelse med første hjemmekamp i den nye sæson.

Læs mere om Kildehuset her. 

Læs mere om Hele Nordjyllands Håndsrækning her.


Tidligere modtagere af Hele Nordjyllands Håndsrækning

Broen Aalborg – efterår 2016 – 69.093 kr. (1 kr. pr. tilskuer)

Hjerterummet og Cykel20 - forår 2016 - 57.357 kr. (1 kr. pr. tilskuer)

The Back To Life Project - efterår 2015 - 66.410 kr. (1 kr. pr. tilskuer)

Headspace Aalborg - forår 2015 - 54.337 kr. (1 kr. pr. tilskuer)

Tags på denne nyhed

AaB TV: Sylvestr om AaB-Silkeborg I.F.

24. februar 2017 kl. 15:47

Søndag klokken 13.00 spiller AaB årets første hjemmekamp i Alka Superligaen, når Silkeborg I.F. gæster Aalborg Stadion. 

Op til kampen er Jakub Sylvestr blevet testet i sin viden om de to klubber. 

Se ham blive testet på AaB TV, hvor han også taler om AaB's fans, Aalborg Stadion og om, hvordan han falder til i AaB og Aalborg. 

Tags på denne nyhed

AaB-Silkeborg kampinformation

24. februar 2017 kl. 14:13

Kampinfo

Spillerunde: 23
Spilledato: Søndag 26. februar 2017
Kick-off: kl. 13.00
Dørene åbner: kl. 12.00
Dommer: Sandi Putros

Billetter til kampen

Køb dine billetter online her på aabsport.dk eller på kampdagen på Aalborg Stadion i billethusene, som alle åbner kl. 12.00. 

BEMÆRK: Køber du ståplads-billet til Spar Nord Tribunen på Nordjyske Arena, så benyt venligst den højre luge i billethuset på hjørnet af Spar Nord og Weber Tribunerne. Denne luge er udelukkende forbeholdt ståpladser.

Har du mistet din billet/sæsonkort, problemer med at printe en billet eller øvrige billetrelaterede problemer, kan du på kampdagen henvende dig i informationen ved Aalborg Stadions syd-vestlige hjørne og få hjælp fra en time før kampstart.

Scan din billet fra mobilen

Som noget nyt kan man fra foråret 2017 scanne sine billetter ved indgangen direkte fra mobilen. Du behøver således ikke udskrive din billet hjemmefra.

Køb billet og få gratis adgang til torsdagens pokalkamp

Køber man billet til søndagens Superliga-opgør får man samtidig gratis adgang til næste torsdags pokalkamp, hvor Silkeborg I.F. også er modstanderen. 

Fastelavnsfest for børn før kampen

Fra kl. 11.00 er der gratis fastelavnsfest for børn i hal 2 med AaB's maskot Theodor. 

Opvarmning før kampen

Fra kl. 11.30 kan du varme op til kamp foran Weber Tribunen med nyde kolde øl og sodavand, samt lækre grillpølser fra Weber Grillen og live musik sammen med andre AaB-fans. 

Som noget nyt serveres der 0,5 liter kolde special øl foran Weber Tribunen for kun 50 kr. ligesom du naturligvis fortsat kan nyde den populære Rasmus Wurst pølse med bacon og cheddar direkte fra den store Weber Grill.

Twitter og Instagram

Det officielle hashtag for mandagens kamp er #AaBSIF – følg og benyt dette tag for at læse og deltage i nyhedsstrømmen på Twitter og Instagram før, under og efter kampen.

Facebook

Tilmeld dig kampens officielle begivenhed på Facebook via dette link.

Merchandise

Den flotte AaB Fanshop på A. Enggaard Tribunen åbner kl. 11.00, to timer før kampstart. Her kan du købe masser af forskelligt merchandise, inklusive spillertrøjer fra hummel, flag, caps og meget mere.

Søndag kan du spare 20% på alle spillertrøjer i børnestørrelse i fanshoppen. Tilbuddet gælder kun på Aalborg Stadion på kampdagen.

Merchandiseboden foran Weber Tribunen ved Aalborg Stadion åbner også kl. 11.00. Kig forbi, og bliv klædt på til kamp med de nyeste spillertrøjer og tøj fra hummel samt naturligvis også halstørklæder, caps m.m.

Mad, drikkevarer og Oddset

Boderne på Aalborg Stadion åbner samtidig med, at du kan komme ind på tribunerne, nemlig en time før kampstart. I størstedelen af boderne inde på Aalborg Stadion kan der anvendes Dankort.

Uden for Weber Tribunen kan du fra to timer før kampstart benytte vores mobile salgsbod, hvor du også betale med Dankort. Her vil der også være live musik før kampen, så du kan varme op til det vigtige opgør sammen med andre AaB-fans.

I Oddsets bod i det nordvestlige hjørne af Spar Nord Tribunen kan du endvidere spille på dagens kamp. Boden åbner også en time før kampstart.

Transport

Ankommer du i bil, er GPS-adressen Harald Jensens Vej 7-9, 9000 Aalborg. Du kan lave en rejseplan fra alle destinationer i Danmark ved at klikke her.

Hvis du kommer med bus, kan du tage rute 2  mod væddeløbsbanen – stoppestedet hedder Sct. Joseph. Herfra er der to minutters gang til Aalborg Stadion. 

Du kan også tage rute 16 – stoppested på denne rute hedder Anneberghus. Herfra er der også to minutters gang til Aalborg Stadion.

Ankommer du med tog, så stå af ved stationen Aalborg Vestby. Herfra er der fem minutters gang til Aalborg Stadion. Se køreplaner på denne side.

Parkering

Klik her og se et kort over de offentligt tilgængelige parkeringspladser i området omkring Aalborg Stadion.

I øvrigt henviser vi til C.W. Obel P-hus, som du finder på adressen Badehusvej 5, 9000 Aalborg. Herfra er der fem minutters gang til Aalborg Stadion.

Handicapforhold

Kørestolsbrugere har som udgangspunkt plads på Weber Tribunen, hvor der forefindes elevatorer op til de særlige kørestolspladser. 

Billetter til kørestolsbrugere, som koster kr. 155,- incl. gebyr, kan enten købes online eller i billethusene på Aalborg Stadion på kampdagen. 

Alle kørestolsbrugere kan gratis medbringe én medhjælper. Medhjælperbilletten udleveres i forbindelse med billetkøbet.

God kamp!