AaB TV: Tilbageblik på AaB-Silkeborg I.F.

22. februar 2017 kl. 15:27 af Rasmus Estrup

Varm op til årets første hjemmekamp i Alka Superligaen med et tilbageblik på tidligere AaB-scoringer mod Silkeborg I.F. 

Kampen mod Silkeborg I.F. spilles søndag klokken 13. Hvis du køber billet til kampen på søndag, får du også en gratis billet til pokalkampen mod Silkeborg I.F. torsdag 2. marts. 

Køb dine billetter til kampene her.

 

Tags på denne nyhed

Lukas Klitten udtaget til U/17-landsholdet

21. februar 2017 kl. 15:36 af Brian Andersen

De to opgør mod Nordirland afvikles henholdsvis 28. februar i Dungannon og 2. marts i Castledawson.

Tags på denne nyhed

Tre kandidater klar til afstemning om Hele Nordjyllands Håndsrækning

21. februar 2017 kl. 12:01 af Brian Andersen

AaB donerer 1 krone pr. fremmødt tilskuer til klubbens Alka Superligahjemmekampe på Nordjyske Arena til et godt formål. Pengene bliver halvårligt doneret ubeskåret til et godt formål i Region Nordjylland.

- Siden opstarten for to år siden har vi foreløbig støttet fire gode nordjyske formål, og ligesom de første gange har vi igen et spændende finalefelt med tre sympatiske og gode velgørende formål der er udvalgt til afstemning, forklarer administrerende direktør i AaB Stephan Schors.


- Hos alle fire hidtidige modtagere har vi oplevet ikke blot en stor glæde, men også en stor vilje til, at vi udover den økonomiske støtte også i fællesskab får profileret det gode arbejde som hver af modtagerne udfører, lyder det fra Stephan Schors, der sidder i udvalget for Hele Nordjyllands Håndsrækning sammen med formand for AaB Support Club Mads Aagaard, AaB-anfører Rasmus Würtz, bankdirektør i Spar Nord John Lundsgaard og presse- og kommunikationschef i AaB Brian Andersen.

Med til udvælgelsen af kandidater var også Maja Olsen, der som repræsentant for Broen Aalborg modtog Hele Nordjyllands Håndsrækning for efteråret 2016 på 69.093 kroner.

Kandidaterne for foråret 2017
De tre kandidater til Hele Nordjyllands Håndsrækning for foråret 2017 er:

Råt & Godt
Råt&Godt er et socialøkonomisk værksted/værested, der motiverer, styrker og ruster udsatte unge socialt og fagligt til job og/eller ungdomsuddannelse gennem autodidakt læring og arbejde i værkstedet.

Værkstedet er baseret på håndværksmæssige opgaver som produktion af brugskunst, pyntegenstande og boligartikler, men også større specialopgaver/projekter og eller istandsættelser for private, institutioner og virksomheder.

Produktionen sker i samarbejde med udsatte unge på kanten af loven og/eller arbejdsmarkedet og alle produkter og projekter laves af genbrugsmaterialer, da Råt&Godt mener, at både unge og materialer fortjener en chance til; et nyt liv.

Nordjysk Fødevareoverskud
Nordjysk Fødevareoverskud er en non-profit organisation og socialøkonomisk virksomhed, der udelukkende kører på frivillig arbejdskraft og arbejder i madspildsbranchen for miljø og udsatte mennesker.

Hver uge indsamles overskudsfødevarer fra blandt andet grossister, supermarkeder og bagere, og disse bliver efterfølgende bragt til organisationens lager i Aalborg Øst.

Herfra bliver maden uddelt til sociale organisationer og direkte til udsatte borgere fra lageret, samt til asylcentre i Nordjylland.

I 2015 indsamlede Nordjyske Fødevareoverskud 50 tons overskudsmad, mens det i 2016 blev til 235 tons, der blev uddelt til 75 forskellige organisationer og arrangementer.

I gennemsnit har Nordjyske Fødevareoverskud besøg af 150 personer på lageret om ugen, hvor en gruppe på 35 frivillige sørger for, at det hele kan lade sig gøre.

Kildehuset Aalborg
Kildehuset er et arbejdsorienteret klubhus for voksne med langvarige psykiske lidelser eller psykisk sårbarhed, ligesom man arbejder på at blive en mere kendt og attraktiv mulighed for helt unge voksne, som på grund af psykisk sårbarhed havner ved siden af uddannelse og job.

Gennem en arbejdsdag, hvor medlemmer og medarbejdere arbejder sammen om husets drift, udvikler medlemmerne både personlige, sociale og faglige kompetencer.

Kildehuset er ikke en traditionel behandlingsinstitution, men et hus, hvor man er ønsket, ventet og nødvendig, og hvor man frit og frivilligt kan komme og bruge de ressourcer, man har, og opleve at de vokser i takt med at man involveres i flere og flere af husets aktiviteter.

Medlemmer og medarbejdere arrangerer sammen ture, rejser, motion, samt sociale og kulturelle aktiviteter, ligesom Kildehuset lægger vægt på at hjælpe alle, som ønsker det, videre ud på arbejdsmarkedet.

Tidligere modtagere af Hele Nordjyllands Håndsrækning
Broen Aalborg – efterår 2016 – 69.093 kr.
Hjerterummet og Cykel20 – forår 2016 – 57.357 kr.
The Back To Life Project – efterår 2015 – 66.410 kr.
Headspace Aalborg – forår 2015 – 54.337 kr.

Udover donationen med 1 krone pr. tilskuer til alle hjemmekampe støtter AaB i samarbejde med hovedsponsor Spar Nord og tøjsponsor hummel også velgørende nordjyske formål via salg af en særlig velgørenhedstrøje.

Denne støtte går i 2017 til Veteran Oasen, der arbejder almennyttigt for veteraner i Nordjylland. Veteran Oasen modtager 100 kr. pr. solgt trøje. Trøjen kan købes her.

Afstemningen om at modtage Hele Nordjyllands Håndsrækning for foråret 2017 slutter fredag den 24. februar kl. 10.00. Vinderen vil blive afsløret lørdag den 25. februar. Der kan stemmes her.

Tags på denne nyhed

AaB støtter "Fra sport til job" søndag

20. februar 2017 kl. 21:55 af Brian Andersen

AaB har siden foråret 2015 doneret én krone pr. fremmødt tilskuer til klubbens Alka Superligahjemmekampe på Aalborg Stadion til et godt formål, hvilket indtil videre er kommet flere projekter og foreninger i Region Nordjylland til gode.

Herudover donerer AaB sammen med hummel og Spar Nord via sin velgørenhedstrøje 100 kr. pr. solgt trøje til endnu et godt formål.

Fodbolden og AaB spiller således en aktiv rolle, når det gælder om at hjælpe mennesker fremad mod en ny og bedre tilværelse, og derfor har Superligaens hovedsponsor Alka og samtlige Superligaklubber besluttet at gå sammen og oprette en Alka Superliga CSR pulje, der bakker op om forskellige sociale indsatser rundt om i landet.

Alka Superliga CSR initiativet skal styrke det, som klubberne gør godt, eller som klubberne vil satse på i fremtiden. Det er projekter, der allerede er integreret i klubbens arbejde og drives af dedikerede medarbejdere eller frivillige i klubberne. Med støtte fra Alka Superliga CSR puljen vil der fremadrettet kunne gøres endnu mere, og projekterne nå endnu længere ud.

- Det er et positivt tiltag, som Alka har skudt i gang, og for vores understøtter det blot vores egne projekter omkring Hele Nordjyllands Håndsrækning. Specifikt betyder det, at 1 krone pr. tilskuer til søndagens kamp mod Silkeborg I.F., sammen med tilskuddet fra Alka, vil gå til projektet ”Fra sport til job”, som drives af vores moderklub AaB af 1885 i samarbejde med Aalborg Kommune, udtaler administrerende direktør i AaB Stephan Schors.

Projektet har til formål at få primært unge borgere fra Aalborg Øst med en indvandrerbaggrund i bedre kontakt med arbejdsmarkedet og uddannelsessystemet.

Således har man via projektet årligt hjulpet i gennemsnit 50 personer videre til almindelige job, fritidsjob, elevpladser og på uddannelse.

Alka Superliga CSR puljen indsamler midler på forskellig vis. Alkas Superliga-sponsorat bidrager med 250.000 kroner, som fordeles blandt ligaens 14 klubber og kanaliseres videre til de udvalgte sociale indsatser. Herudover har alle Alka Superliga klubberne hver især udvalgt én kamp i sæsonen, hvor der indsamles midler til Alka Superliga CSR puljen, hvilket i AaB’s tilfælde sker i forbindelse med søndagens opgør mod Silkeborg I.F.

Køb i forsalg din billet til søndagens spændende dyst på Aalborg Stadion her.

Tags på denne nyhed

Reserverne vandt premieren over AC Horsens

20. februar 2017 kl. 16:01 af Rasmus Estrup

AaB startede forårets Reserveholdsturnering med tre velfortjente point, da holdet på hjemmebane besejrede AC Horsens 2-1 mandag eftermiddag. 

Allerede indenfor kampens første otte minutter havde både Thomas Enevoldsen og Bardhec Bytyqi mulighed for at bringe AaB foran, men det var først i kampens 22. minut, at Oliver Abildgaard scorede kampens første mål på et fladt langskud. 

AaB havde kampen igennem overtaget, men efter 35 minutter fik AC Horsens udlignet ved Mikkel Qvist, der eksekverede en hurtig igangsætning fra AC Horsens i AaB's venstre side. 

Efter 57 minutter scorede Sebastian Grønning sejrsmålet for AaB, da han fulgte op på Jannik Pohls chance. 

- Vi er godt tilfredse. Det var første turneringskamp, og vi står med tre point. Kampen igennem holder vi modstanderen fra at få ret mange chancer, og vi har selv chancer til mere end de to mål, vi scorer. Så det er fortjent, at vi vinder efter en disciplineret og koncentreret indsats over hele linjen, siger assistenttræner Jacob Friis.

Med sejren har AaB selvsagt tre point efter én kamp i forårets Reserveholdsturnering.

AaB stillede op i følgende opstilling: 

Ivan Lucic

Patrick Kristensen - Nikolaj Lyngø (U/19) - Morten Rokkedal - Bardhec Bytyqi

Casper Sloth - Robert Kakeeto - Oliver Abildgaard - Anders Hapøth Østergaard

Sebastian Grønning - Thomas Enevoldsen

I pausen blev Jannik Pohl, Edison Flores og Mikkel Konnerup (U/17) skiftet ind i stedet for Thomas Enevoldsen, Casper Sloth og Nikolaj Lyngø. I kampens 74. minut kom Mads Stefansen (U/19) ind i stedte for målscorer Sebastian Grønning. 

AaB's næste kamp i Reserveholdsturneringen er tirsdag 7. marts, hvor holdet gæster Randers FC. 

Tags på denne nyhed