AaB TV: Sammendrag af AaB-Silkeborg I.F.

27. februar 2017 kl. 08:06 af Rasmus Estrup

AaB vandt søndag 3-0 over Silkeborg I.F. i en Alka Superligakamp, hvor Jakub Sylvestr scorede hattrick i første halvleg. 

Se sammendrag af kampen på AaB TV øverst i denne artikel.

Tags på denne nyhed

Tragisk hændelse på Aalborg Stadion

26. februar 2017 kl. 18:15

Et hjertestop ramte den 72-årige mand, og trods en øjeblikkelig redningsindsats stod mandens liv desværre ikke til at redde.

AaB’s tanker og kondolencer går til den 72-åriges familie og pårørende.

Æret være hans minde.

Sylvestr-hattrick sikrer stor AaB-sejr

26. februar 2017 kl. 14:48 af Rasmus Estrup

Hele Nordjyllands Hold vandt 3-0 i årets første Alka Superligakamp på hjemmebane. Alle målene blev scoret af Jakub Sylvestr i første halvleg.

Med sejren på 3-0 indtager AaB lige nu Alka Superligaens 6. plads med 32 point. 

Allerede efter ti minutters spil var Jakub Sylvestr på pletten første gang til at bringe Hele Nordjyllands Hold foran 1-0. Joakim Mæhle gik ind i feltet i højre side, lagde bolden til rette for Magnus Christensen, der sendte bolden ind mod Jakub Sylvestr, som headede scoringen i mål.

Fem minutter senere var AaB tæt på at øge føringen efter et fremragende angreb. Joakim Mæhle og Rasmus Thellfusen fik sammen spillet udeholdets defensiv tynd i AaB's højre side, og fra en position inde i feltet fandt Thellufsen Jakub Sylvestr, der lagde bolden af til Frederik Børsting, som sparkede bolden over mål.

De følgende minutter var Silkeborg I.F. farlige. Først ved Jens Martin Gammelby, der trykkede af fra distancen, men Nicolai Larsen fik afværget skuddet. Målmanden var igen på plads i kampens 20. minut, da Andreas Albers fik en stor chance.

I kampens 21. minut tøvede Jakub Sylvestr ikke med at bringe AaB foran 2-0 med sit andet mål i kampen. Joakim Mæhle fandt angriberen, der inde i feltet først afdriblede Simon Jakobsen for dernæst at afslutte hårdt og fladt i fjerneste målhjørne. 

Efter 40 minutter fuldendte Jakub Sylvestr et ægte hattrick, da han scorede sit tredje mål i streg i samme halvleg. 

Denne gang vandt han selv bolden på midten af banen. Den sendte han straks videre til Frederik Børsting, som kort efter afleverede læderet tilbage til en helt fri Jakub Sylvestr, som igen sparkede hårdt og fladt mod modsatte målhjørne. Denne gang med venstrepoten, og bolden gik i mål via stolpen til 3-0. 

Dermed scorede slovakken tre mål på 41 minutter, og han er nu oppe på fire Alka Superligascoringer på to kampe. 

Efter pausen kom der mere ro på spillet, og indledningen af halvlegen bød ikke på mange store chancer. Tættest på en chance kom Rasmus Thellufsen, da han efter 55 minutter leverede nogle fine driblinger i AaB's venstre side og kom frem til en afslutning, der gik i sidenettet. 

 

I kampens 77. minut fik AaB's Jakob Blåbjerg muligheden for at udbygge føringen. Et godt frispark fra Edison Flores sad lige i panden på forsvarsspilleren, som headede bolden i sidenettet.

Fem minutter senere var AaB igen tæt på 4-0, men Rasmus Thellufsens afslutning blev reddet af Thomas Nørgaard i Silkeborg-målet. 

Med sejren indtager AaB 6. pladsen i Alka Superligaen med 32 point foran SønderjyskE, der har 30 point og senere søndag tager imod Brøndby I.F. 

AaB's næste hjemmekamp er allerede på torsdag, hvor Silkeborg I.F. igen kommer på besøg. Denne gang i pokalturneringen. 

Matchfacts - Alka Superligaen, 23. spillerunde

AaB-Silkeborg I.F. 3-0 (3-0)
11. minut Jakub Sylvestr, 21. minut Jakub Sylvestr, 41. minut Jakub Sylvestr.
Advarsler AaB: Rasmus Würtz (30), Marco Meilinger (37), Jakub Sylvestr (87).
5.310 tilskuere på Aalborg Stadion. 

AaB (4-4-1-1): Nicolai Larsen, Joakim Mæhle (64: Patrick Kristensen), Markus Holgersson, Jakob Blåbjerg, Jakob Ahlmann, Marco Meilinger (60: Jannik Pohl), Rasmus Würtz, Magnus Christensen, Rasmus Thellufsen, Frederik Børsting (72: Edison Flores), Jakub Sylvestr.

Silkeborg I.F. (4-4-2): Thomas Nørgaard, Jens Martin Gammelby, Dennis Flinta, Simon Jakobsen, Gustav Dahl, Robert Skov, Ibrahim Moro, Sammy Skytte (79: Mikkel Vendelbo), Davit Skhirtladze, Andreas Albers (54: Emil Scheel), Nicklas Helenius (72. Nicolaj Agger).

Dommer: Sandi Putros 

Flores tilbage for AaB

25. februar 2017 kl. 16:52 af Brian Andersen

Silkeborgensernes blot to nederlag siden september er faldet i svære udekampe mod topholdene FC København og Brøndby I.F., hvorfor det i den grad er et hold med momentum, der gæster Aalborg Stadion i morgen.

AaB’s cheftræner Morten Wieghorst udtaler:

- Vi er glade for vores egen sejr i forårspremieren i Aarhus, hvor vi udover resultatet lavede mange gode ting. Ikke mindst var det stærkt, at vi formåede at slå tilbage efter AGF’s relativt sene udligning, hvilket vidner om, at vi både fysisk og mentalt er, hvor vi skal være.

- Fra vores præstation kan vi også tage med, at vores indskiftere gjorde en positiv forskel, og at vores angribere fik scoret, siger Morten Wieghorst.

- Med de tre point i Aarhus fik vi det afsæt, som vi havde håbet på og arbejdet efter, men det er nu lagt til side, og vi har i denne uge været fuldt fokuserede på vores møde med en kvalificeret modstander, der har gjort det rigtigt godt i denne sæson. Silkeborg har meget imponerende kun tabt en af deres seneste ni kampe, hvor de har samlet mange point, har spillet godt og også formået at besejre os tilbage i september, konstaterer Morten Wieghorst.

- Silkeborg er både velorganiserede og råder over flere spillere, der kan true vores mål, men vi er velforberedte og meget opsatte på at levere det, der er påkrævet af os for at sikre en sejr foran vores eget publikum, fastslår Morten Wieghorst, der efter lørdagens træningspas har udtaget følgende 20 navne:

1 Nicolai Larsen, 2 Patrick Kristensen, 3 Jakob Ahlmann, 4 Jakob Blåbjerg, 5 Markus Holgersson, 8 Rasmus Würtz, 9 Jannik Pohl, 10 Edison Flores, 11 Jakub Sylvestr, 14 Casper Sloth, 16 Magnus Christensen, 18 Rasmus Thellufsen, 20 Marco Meilinger, 22 Ivan Lucic, 24 Morten Rokkedal, 25 Frederik Børsting, 26 Robert Kakeeto, 27 Oliver Abildgaard, 29 Sebastian Grønning og 31 Joakim Mæhle.

Kasper Risgård er reelt eneste mand på skadeslisten, mens Thomas Enevoldsen og Kasper Pedersen på deres vej tilbage fra skader skal i aktion for reserveholdet på mandag.

Ved køb af billet til søndagens opgør i Alka Superligaen følger også en gratis billet til torsdag aftens pokalottendedelsfinale på samme bane mod samme modstander. Køb billet her.

AaB donerer herudover 1 kr. pr. tilskuer til Alka Superligakampe på Nordjyske Arena til Hele Nordjyllands Håndsrækning, der i foråret 2017 går ubeskåret til Kildehuset Fountain House, der er et er et arbejdsorienteret klubhus for voksne med langvarige psykiske lidelser eller psykisk sårbarhed.

Ydermere giver AaB sammen med Alka til søndagens opgør mod Silkeborg I.F. 1 kr. pr. tilskuer til Alka Superligaens fælles CSR-pulje, der fra AaB’s side støtter projektet ”Fra sport til job”, som drives af moderklubben AaB af 1885 i samarbejde med Aalborg Kommune.

Tags på denne nyhed