AaB støtter "Fra sport til job" søndag

20. februar 2017 kl. 21:55 af Brian Andersen

AaB har siden foråret 2015 doneret én krone pr. fremmødt tilskuer til klubbens Alka Superligahjemmekampe på Aalborg Stadion til et godt formål, hvilket indtil videre er kommet flere projekter og foreninger i Region Nordjylland til gode.

Herudover donerer AaB sammen med hummel og Spar Nord via sin velgørenhedstrøje 100 kr. pr. solgt trøje til endnu et godt formål.

Fodbolden og AaB spiller således en aktiv rolle, når det gælder om at hjælpe mennesker fremad mod en ny og bedre tilværelse, og derfor har Superligaens hovedsponsor Alka og samtlige Superligaklubber besluttet at gå sammen og oprette en Alka Superliga CSR pulje, der bakker op om forskellige sociale indsatser rundt om i landet.

Alka Superliga CSR initiativet skal styrke det, som klubberne gør godt, eller som klubberne vil satse på i fremtiden. Det er projekter, der allerede er integreret i klubbens arbejde og drives af dedikerede medarbejdere eller frivillige i klubberne. Med støtte fra Alka Superliga CSR puljen vil der fremadrettet kunne gøres endnu mere, og projekterne nå endnu længere ud.

- Det er et positivt tiltag, som Alka har skudt i gang, og for vores understøtter det blot vores egne projekter omkring Hele Nordjyllands Håndsrækning. Specifikt betyder det, at 1 krone pr. tilskuer til søndagens kamp mod Silkeborg I.F., sammen med tilskuddet fra Alka, vil gå til projektet ”Fra sport til job”, som drives af vores moderklub AaB af 1885 i samarbejde med Aalborg Kommune, udtaler administrerende direktør i AaB Stephan Schors.

Projektet har til formål at få primært unge borgere fra Aalborg Øst med en indvandrerbaggrund i bedre kontakt med arbejdsmarkedet og uddannelsessystemet.

Således har man via projektet årligt hjulpet i gennemsnit 50 personer videre til almindelige job, fritidsjob, elevpladser og på uddannelse.

Alka Superliga CSR puljen indsamler midler på forskellig vis. Alkas Superliga-sponsorat bidrager med 250.000 kroner, som fordeles blandt ligaens 14 klubber og kanaliseres videre til de udvalgte sociale indsatser. Herudover har alle Alka Superliga klubberne hver især udvalgt én kamp i sæsonen, hvor der indsamles midler til Alka Superliga CSR puljen, hvilket i AaB’s tilfælde sker i forbindelse med søndagens opgør mod Silkeborg I.F.

Køb i forsalg din billet til søndagens spændende dyst på Aalborg Stadion her.

Tags på denne nyhed

Reserverne vandt premieren over AC Horsens

20. februar 2017 kl. 16:01 af Rasmus Estrup

AaB startede forårets Reserveholdsturnering med tre velfortjente point, da holdet på hjemmebane besejrede AC Horsens 2-1 mandag eftermiddag. 

Allerede indenfor kampens første otte minutter havde både Thomas Enevoldsen og Bardhec Bytyqi mulighed for at bringe AaB foran, men det var først i kampens 22. minut, at Oliver Abildgaard scorede kampens første mål på et fladt langskud. 

AaB havde kampen igennem overtaget, men efter 35 minutter fik AC Horsens udlignet ved Mikkel Qvist, der eksekverede en hurtig igangsætning fra AC Horsens i AaB's venstre side. 

Efter 57 minutter scorede Sebastian Grønning sejrsmålet for AaB, da han fulgte op på Jannik Pohls chance. 

- Vi er godt tilfredse. Det var første turneringskamp, og vi står med tre point. Kampen igennem holder vi modstanderen fra at få ret mange chancer, og vi har selv chancer til mere end de to mål, vi scorer. Så det er fortjent, at vi vinder efter en disciplineret og koncentreret indsats over hele linjen, siger assistenttræner Jacob Friis.

Med sejren har AaB selvsagt tre point efter én kamp i forårets Reserveholdsturnering.

AaB stillede op i følgende opstilling: 

Ivan Lucic

Patrick Kristensen - Nikolaj Lyngø (U/19) - Morten Rokkedal - Bardhec Bytyqi

Casper Sloth - Robert Kakeeto - Oliver Abildgaard - Anders Hapøth Østergaard

Sebastian Grønning - Thomas Enevoldsen

I pausen blev Jannik Pohl, Edison Flores og Mikkel Konnerup (U/17) skiftet ind i stedet for Thomas Enevoldsen, Casper Sloth og Nikolaj Lyngø. I kampens 74. minut kom Mads Stefansen (U/19) ind i stedte for målscorer Sebastian Grønning. 

AaB's næste kamp i Reserveholdsturneringen er tirsdag 7. marts, hvor holdet gæster Randers FC. 

Tags på denne nyhed

Se sammendrag af AGF-AaB

20. februar 2017 kl. 12:06 af Rasmus Estrup

Jakup Sylvestr og Jannik Pohl scorede målene for Hele Nordjyllands Hold i søndagens 2-1 sejr på udebane over AGF. 

Se ovenfor AaB TV's sammendrag fra kampen. 

Tags på denne nyhed

Reserveholdets opstilling mod AC Horsens

20. februar 2017 kl. 08:56 af Rasmus Estrup

Søndag spillede AaB sin første Alka Superligakamp i 2017, og mandag eftermiddag er det reserveholdets tur til at spille årets første kamp i Reserveholdsturneringen. 

Det sker på kunstgræsbanen på Hornevej klokken 14.00, hvor AC Horsens kommer på besøg. 

Assistenttræner Jacob Friis og udviklingschef Poul Erik Andreasen har valgt følgende opstilling fra start: 

Ivan Lucic

Patrick Kristensen - Nikolaj Lyngø (U/19) - Morten Rokkedal - Bardhec Bytyqi

Edison Flores - Robert Kakeeto - Oliver Abildgaard - Anders Harpøth Østergaard

Sebastian Grønning - Thomas Enevoldsen 

I anden halvleg forventes blandt andre Casper Sloth og Jannik Pohl at komme på banen. 

Kampen spilles som sagt på kunstgræsbanen på Hornevej klokken 14.00, og alle interesserede er selvfølgelig meget velkomne til at overvære kampen gratis. 

Tags på denne nyhed
'