AaB sælger Bassogog for rekordtransfer

19. februar 2017 kl. 15:05 af Brian Andersen

Christian Bassogog blev i august 2015 hentet til AaB fra den amerikanske klub Wilmington Hammerheads FC.

AaB betaler udover agenthonorar ifølge aftale også en procentdel af transfersummen fra Henan Jianye FC til Christian Bassogogs tidligere klubber.

For to uger siden blev Christian Bassogog vinder af Africa Cup of Nations sammen med Cameroun, og efterfølgende blev Bassogog kåret til turneringens bedste spiller.

AaB’s sportsdirektør Allan Gaarde udtaler:

- Forløbet med Christian Bassogog er både for ”Basso” og for AaB en fantastisk historie, siden han kom til prøvetræning hos os for kun halvandet år siden.

- Hverken Lars Søndergaard (AaB’s tidligere cheftræner, red.) eller jeg var i tvivl om, at Christian Bassogog med sine driblefærdigheder, sin fart og sin fysik havde nogle unikke spidskompetencer, men ingen havde selvfølgelig forestillet sig udviklingen gå så hurtigt, understreger Allan Gaarde.

- Oveni sine færdigheder på banen er Christian en glad, vellidt og velovervejet dreng, og vi ønsker ham et stort tillykke med kontrakten i Kina og al mulig held og lykke fremover, slutter Allan Gaarde.

AaB havde for 2017 planmæssigt kalkuleret og budgetteret med et underskud i niveauet 10 mio. kr. som følge af planlagte investeringer og forbrug både sportsligt og kommercielt. Heriblandt en topmoderne Superligabygning for spillertruppen. Tiltag der er muliggjort via de seneste års overskud.

Med salget af Christian Bassogog opjusteres forventningerne for 2017 til et overskud før skat i niveauet 15 mio. kr. Heri er indregnet investeringer i spillertruppen i det kommende transfervindue i sommeren 2017 og yderligere strategiske investeringer i den kommercielle udvikling af klubben. I de økonomiske forventninger er der ikke indregnet yderligere transferindtægter end de allerede realiserede.

Forventningerne for 2017 er ligeledes baseret på en slutplacering som nummer seks i Alka Superligaen.

Christian Bassogog, der opnåede 32 officielle kampe og fire scoringer for AaB, tager med både glæde og vemod afsked med Aalborg:

- Siden den første dag har jeg fået en fantastisk behandling af alle mennesker både i og uden for klubben, og jeg har virkelig følt mig velkommen i AaB og Aalborg.

- Nu har jeg fået et tilbud, som jeg ikke kan sige nej til, og jeg ser frem til nye og spændende oplevelser i Kina.

- Jeg vil gerne takke mine holdkammerater, trænerne og de søde mennesker i administrationen for vores tid sammen. En særlig tak skal dog lyde til supporterne og ikke mindst min plejefamilie, som betyder enormt for mig, og samlet set ønsker jeg dem alt det bedste, fastslår Christian Bassogog.

AaB fastholder med den kommende offentliggørelse af resultatet 8. marts 2017 forventningerne for 2016 om et overskud før skat i niveauet 5–10 mio. kr.

Egenkapitalen i AaB udgør pr. 30. september 2016 103 mio. kr., og beholdningen af omsættelige obligationer samt likvider udgør 82,9 mio. kr.

AaB’s mission er igennem fodbold at underholde og skabe oplevelser på et økonomisk bæredygtigt grundlag.

AaB’s vision er at være samlingspunkt for hele Nordjylland og til stadighed være en del af toppen af dansk fodbold – både på og uden for banen.

Tags på denne nyhed

Prøv selv: hvordan ender grundspillet?

19. februar 2017 kl. 10:06

Med fem runder tilbage af grundspillet i Alka Superligaen er der stor spænding om hvilke hold der ender på hvilke placeringer inden forårets slutspil.

Ved at vælge udfaldet i hver af de resterende kampe kan du selv prøve at gætte på, hvordan grundspillet ender og hvilke hold der ender hvor.

Prøv slutspilssimulatoren lige her

Tags på denne nyhed

Sylvestr foran AaB-debut

18. februar 2017 kl. 15:12 af Brian Andersen

Ligeledes står cheftræner Morten Wieghorst i morgen for første gang i spidsen for AaB i et gældende opgør.

- Vi glæder os enormt til at komme i gang for alvor, og i dag havde vi ved vores afsluttende træning besøg af en del fans, der viste deres opbakning, hvilket betyder meget for os alle sammen, fastslår Morten Wieghorst. (
Se TV-indslag her).

- Det var et super initiativ, som er med til at give både spillere og stab en ansvarsfornemmelse, og vi håber, at mange vil tage turen til Aarhus og støtte os i morgen.

- Den første kamp i hver halvsæson er altid speciel, og vi står over for en svær udekamp, hvor det givetvis bliver tæt og små detaljer eller fejl, der vil afgøre udfaldet, påpeger Morten Wieghorst.

- Vi er forberedte på flere scenarier, og det kan sagtens blive en fysisk affære, men den del er vi også klar til. Vi er parate til at yde maksimalt på de givne præmisser, så vi kan få et godt afsæt i turneringen, slutter Morten Wieghorst, der efter lørdagens træningspas har udtaget følgende 20 navne:

1 Nicolai Larsen, 2 Patrick Kristensen, 3 Jakob Ahlmann, 4 Jakob Blåbjerg, 5 Markus Holgersson, 8 Rasmus Würtz, 9 Jannik Pohl, 11 Jakub Sylvestr, 14 Casper Sloth, 16 Magnus Christensen, 18 Rasmus Thellufsen, 20 Marco Meilinger, 22 Ivan Lucic, 24 Morten Rokkedal, 25 Frederik Børsting, 26 Robert Kakeeto, 27 Oliver Abildgaard, 29 Sebastian Grønning, 31 Joakim Mæhle og 33 Bardhec Bytyqi.

Thomas Enevoldsen spiller for reserveholdet mandag, mens Edison Flores, Kasper Pedersen og Kasper Risgård er ukampdygtige. Ligeledes ses der bort fra Christian Bassogog qua de øjeblikkelige forhandlinger om et skifte til en udenlandsk klub.

AaB optræder søndag i sin velgørenhedstrøje for Hele Nordjyllands Håndsrækning. Læs mere om dette her.

Tags på denne nyhed

AaB TV: Stor fanstøtte før den jyske klassiker

18. februar 2017 kl. 14:39 af Rasmus Estrup

Opbakningen var tydelig lørdag formiddag, hvor AaB's fans holdt en støtteaktion på kunstgræsbanen på Hornevej under truppens sidste træningspas inden den jyske klassiker mod AGF i morgen. 

Ovenfor kan du se AaB TV's indslag fra støtteaktionen og høre baggrunden for, hvorfor fansene dukkede op. Samtidig kan du også høre, hvad fansenes tilstedeværelse betyder for spillerne. 

 

Tags på denne nyhed

Vidste du om den jyske klassiker...

17. februar 2017 kl. 15:51 af Brian Andersen

- at søndagens duel er Alka Superligakamp nummer 75 mellem AGF og AaB. Statistikken siger 33 sejre til AaB, 17 uafgjorte og 23 nederlag samt en målscore på 120-104 i AaB’s favør.

- at med afvikling af årets første turneringskamp på datoen 19. februar sætter AaB ny klubrekord for tidligste start på forårssæsonen i Alka Superligaen. Hidtil var AaB’s tidligste forårskamp i 2015, hvor sæsonen begyndte 22. februar.

- at AaB er uden sejr i de seneste otte Alka Superliga-udekampe, der er endt med seks nederlag og to uafgjorte. Det er AaB’s værste serie på udebane i Alka Superligaen siden de ni kampe uden sejr i perioden august 1999-april 2000, der også er AaB’s Alka Superliga-klubrekord.

- at AaB ikke har holdt modstanderen fra at score i de seneste ni Alka Superliga-udekampe. Det er AaB’s længste serie uden clean sheet på udebane siden Alka Superliga-klubrekorden blev sat i marts 2013-april 2014 (19 kampe).

- at AaB 28. august 2016 vandt sæsonens første udgave af den jyske klassiker, da Edison Flores og Christian Bassogog scorede i 2-1 sejren på Aalborg Stadion.

- at fra den nuværende AaB-trup har udover Edison Flores (1 mål) og Christian Bassogog (1) også Thomas Enevoldsen (2 mål), Kasper Pedersen (1) og Kasper Risgård (1) tidligere været på måltavlen for AaB i den jyske klassiker.

- at ud af de 73 tidligere Alka Superligakampe mod AGF har AaB scoret først i 30 tilfælde, hvilket har resulteret i 24 sejre, tre uafgjorte og tre nederlag. Omvendt har AGF scoret kampens første mål i 39 tilfælde, hvilket dog har givet AaB ni sejre, 10 uafgjorte og 20 nederlag.

- at AaB i indeværende sæson har været meget lidt scorende lige inden og lige efter pausen. Således er kun tre af AaB’s 21 scorede mål faldet i intervallet 31’-60’, hvorimod de øvrige scoringer er ligeligt fordelt på 1’-30’ og 61’-90’.

- at de 73 tidligere Alka Superligakampe mellem AGF og AaB har budt på i alt 12 udvisninger. Den seneste faldt dog i oktober 2001, hvilket vil sige, at der ikke har været en udvisning i de seneste 35 Alka Superligakampe mellem AaB og AGF.

- at Morten Wieghorst som træner blot har stået over for AGF-træner Glen Riddersholm i én Alka Superligakamp tidligere. Det var for begges vedkommende som træner for en anden Superligaklub end den aktuelle (FC Nordsjælland hhv. FC Midtjylland), og kampen endte uden vinder og scoringer.

- at Jakub Sylvestr søndag kan blive den ottende spiller fra Slovakiet med spilletid i Alka Superligaen. Samtidig vil han blive den anden for AaB, da Milan Timko i sæsonen 2003/2004 fik 59 minutters spilletid i en enkelt kamp.

- at AaB er uden nederlag i de tre seneste sæsoners første Alka Superliga-forårskamp. I 2014 henholdsvis 2016 blev det uafgjort mod Brøndby I.F. og FC Midtjylland, hvorimod det blev til sejr mod Brøndby I.F. i 2015.

- at Frederik Børsting søndag kan blive noteret for sin officielle kamp nummer 75 for AaB.

(Statistisk kilde: danskfodbold.com og aabsport.dk).

Tags på denne nyhed