Pokalkvartfinale ude mod FC Fredericia

6. december 2017 kl. 20:33 af Rasmus Estrup

Umiddelbart efter pokalsejren over FC Helsingør blev der trukket lod til næste runde af DBU Pokalen, og AaB spiller pokalkvartfinalen på udebane mod FC Fredericia fra 1. division. Kampen forventes at blive spillet mellem 3. april og 5. april.

I de øvrige kvartfinaler møder Hobro I.K. hjemme FC Midtjylland. Vinderen af ottendedelsfinalen mellem FC København og Brøndby I.F. gæster SønderjyskE. Endelig skal Randers FC spille på hjemmebane mod Silkeborg I.F.

Sene scoringer sender AaB videre

6. december 2017 kl. 19:50 af Rasmus Estrup

Scoringer af Yann Rolim og Edison Flores i de allersidste minutter af pokalottendedelsfinalen mod FC Helsingør sikrede AaB en sejr på 2-1 over FC Helsingør, der ellers kom foran i første halvleg efter selvmål af Jores Okore. Med sejren er AaB videre til DBU Pokalens kvartfinale.

Kampens indledning var uden store muligheder. FC Helsingør havde et skud efter en nordjysk opspilsfejl, men Robert Kakeeto blokerede forsøget. I den anden ende blev et skud fra Pavol Safranko ligeledes blokeret af gæsterne.

Første gang FC Helsingørs målmand, Mikkel Bruhn, kom på arbejde var efter 11 minutter, hvor Edison Flores trykkede af fra 20 meter og tvang målmanden til at give et hjørnespark.

Jacob Rinnes første redning kom to minutter senere, da Adnan Mohammed skød på fra kanten af feltet. Den svenske målmand reddede sikkert.

I kampens 20. minut bragte gæsterne sig foran 1-0. Jores Okore fik uheldigt afrettet et indlæg fra Tobias Christensen, og læderet sneg sig ind ved nærmeste stolpe.

Selvmålet tvang AaB frem, og kort efter fik nordjyderne skabt en chance til Pavol Safranko. Angriberen sparkede resolut mod mål, men Mikkel Bruhn reddede.

Efter 28 minutter sendte udeholdet dog igen et skud mod mål, da Nicolas Mortensen et par meter uden for feltet sparkede kuglen over mål.

Fem minutter senere forsøgte Edison Flores sig med en ny afslutning fra distancen, men også denne blev reddet af FC Helsingør-keeperen.

Ti minutter før pausen fik fint sammenspil af Pavol Safranko og Rasmus Thellufsen sat Frederik Børsting til afslutning. Men skuddet blev forkølet, og Mikkel Bruhn kunne uden problemer holde læderet ude af nettet.

Fra anden halvlegs start blev Yann Rolim indskiftet, og brasilianeren fik hurtigt skabt en god mulighed. Efter 49 minutter drev han bolden frem og fra omkring feltkanten sparkede han kompetent på mål og tvang Helsingør-keeperen til opgørets hidtil bedste redning.

Efter en times spil var AaB i flere omgange tæt på en udligning. Først kom Edison Flores frem til en afslutning inde i feltet, men afslutningen blev reddet. Kort efter formåede AaB at fastholde et længere angreb, og Edison Flores fandt til sidst Yann Rolim, der flugtede sit forsøg lige forbi.

Fem minutter senere forsøgte den indskiftede brasilianer sig igen, da han fra en spids vinkel prøvede at tippe bolden over i modsatte målhjørne, men bolden blev let reddet af Mikkel Bruhn.

Efter 70 minutter drev Yann Rolim igen bolden frem på FC Helsingørs banehalvdel. Han sendte en stikning af sted til Pavol Safranko, som alene med Mikkel Bruhn afsluttede fladt, men afslutningen blev reddet.

Et kvarter før tid fik Pavol Safranko en hovedstødsmulighed, men lige efter hovedstødstræffet, blev bolden blokeret til hjørne. Hjørnesparket blev slået ind tæt under mål og skabte et klumpspil centimeter foran stregen, men bolden passerede ikke mållinjen.

Lige da uret rundede 83 minutter, fik AaB en ny hjørnesparksmulighed, som gav en fin hovedstødschance, der dog blev reddet på stregen.

I 88. minut fik Jannik Pohl en god hovedstødschance, men den indskiftede angriber headede forbi mål fra kanten af det lille felt.

Minuttet senere kom udligningen endelig. Et hjørnespark dumpede ned for fødderne af Yann Rolim i udkanten af feltet. Brasilianeren sparkede bolden mod mål ind mellem venner og fjender, og kuglen susede ind over stregen til 1-1.

I tillægstiden snuppede AaB så sejren. Yann Rolim kom igen til en ny mulighed, men ramte stolpen. Riposten røg ud til Edison Flores, som med stor præcision lagde bolden op i fjerneste målhjørne til slutresultatet 2-1.

Dermed er AaB videre til kvartfinalen i DBU Pokalen.

Næste kamp for Hele Nordjyllands Hold er Alka Superligakampen mod FC Kæbenhavn på søndag kl. 16.00 på Aalborg Portland Park.

Matchfacts - DBU Pokalen, ottendedelsfinalen

AaB-FC Helsingør 2-1 (0-1)
20. min 0-1 Jores Okore (selvmål), 89. min. 1-1 Yann Rolim, 90. min 2-1 Edison Flores.
Advarsler AaB: Oliver Abildgaard (70)
Advarsler FC Helsingør:
3.082 tilskuere på Aalborg Portland Park.

AaB (3-5-2): Jacob Rinne, Kasper Pedersen, Jores Okore, Jakob Blåbjerg, Patrick Kristensen (80: Jannik Pohl), Oliver Abildgaard, Robert Kakeeto (70: Kasper Risgård), Edison Flores, Frederik Børsting (46: Yann Rolim), Rasmus Thellufsen, Pavol Safranko.

FC Helsingør (4-4-2): Mikkel Bruhn, Ricki Olsen, Daniel Jørgensen, Søren Henriksen, Frederik Bay, Tobias Christensen (71: morten Hegaard), Patrick Olsen, Lucas Ohlander (81: Mathias Johannsen), Adnan Mohammed, Daniel Stückler, Nicolas Mortensen (49: Matheau Leiria).

Dommer: Jakob Kehlet

Husk pokalkamp i aften for kun 50 kroner

6. december 2017 kl. 14:21

Prisen på billetter gælder på såvel sidde- som ståpladser, samt for både børn og voksne. Har man sæsonkort er der gratis adgang til kampen til egen plads.

Opgøret mod FC Helsingør er fjerde runde i DBU Pokalen og med en sejr vil AaB sikre sig en plads i forårets kvartfinaler i turneringen.

Aftenens opgør spilles kl. 17.45, mens dørene og billethusene på Aalborg Portland Park åbner kl. 16.45.

Vær med og støt Hele Nordjyllands Hold til sejr og avancement i DBU Pokalen.

AaB TV: Efteråret i U/19 Ligaen og U/17 Ligaen

6. december 2017 kl. 08:53 af Rasmus Estrup