Buus på inspirationstur i Juventus F.C.

22. december 2017 kl. 07:48 af Rasmus Estrup

Træningsanlægget er omgivet af hegn hele vejen rundt. Og hegnet er opdækket af sikkerhedsvagter. Den bevæbnede del af slagsen. Ved indgangen skal passet afleveres. Både første og anden dag.

- Jeg har aldrig set så mange vagter i mit liv. Jeg har besøgt Chelsea, Bayern München, Arsenal, Valencia, Ajax osv., men der er intet, der kommer i nærheden af det her. Det er den mest lukkede klub, jeg nogensinde har været i. Og når jeg siger lukket, mener jeg lukket. Forældre til børn der træner på anlægget, kommer ikke ind, siger Poul Buus efter at være hjemvendt fra turen.

Gennem Allan Gaardes kontakt til Juventus’ talentchef Stefano Braghin blev Poul Buus og Nikolai Pold lukket ind bag murene i to dage. På den anden side stod Claudio Maiani. Han koordinerer al målmandstræning på Juventus’ akademi og kan på stående fod både fornavn, efternavn og alder på alle 32 ungdomsmålmænd i Juventus’ akademi.

Men han taler ikke et ord engelsk. Poul Buus og Nikolai Pold taler ikke et ord italiensk. Så Claudio Maiani var flankeret af en ung tolk. Og begge to var ved danskernes side på alle tider i løbet af de to dages besøg på træningsanlægget.

- Det var klasse. Lige så lukkede som de var udadtil, lige så åbne var de indenfor. De var meget snaksaglige og åbne for at indvie os i deres tanker og ideer, siger Poul Buus, der var overvældet over italienernes 11 år gamle anlæg, som klubben allerede er ved at vokse ud af.

Der er otte kunststofbaner, som alle ungdomsholdene træner på. Der er en opvarmet hal med kunststofbane. Serie A-holdet har tre græsbaner - to af dem med varme i - og der er seks mand ansat til at passe dem. Derudover er der et område kun til målmandstræning.

Gennem de to døgn overværede de danske besøgende adskillige ungdomsholdstræninger og en træning med førsteholdet samt var med til videosessioner med målmandstrænerne, som analyserede hver enkelt målmand. Endelig havde de også at møde med målmandstræneren for Juventus’ førstehold, Claudio Filippi, der de seneste syv år har dirigeret rundt med Gianluigi Buffon.

- Man mærker virkelig, at det er en topklub, der har et godt fodboldmiljø. Og der er nogle ting, vi kan inddrage i vores målmandstræning her. Men de har også bare nogle muligheder, vi ikke har. De har for eksempel en målmandstræner til hver årgang, og de har ansat tre fuldtidsscouts udelukkende til at kigge på målmænd, siger Poul Buus.

- Men rent gribeteknisk og kasteteknisk er der elementer, jeg kan tage med hjem, og også en struktur, som jeg skal se, om jeg kan afprøve på de unge målmænd, vi har her i klubben. Jeg tror, det er sundt at afprøve nogle af deres fremgangsmåder. Så kan man måske justere dem lidt hist og her, så de passer bedre til os, siger Poul Buus, der også blev bedt om at fortælle om træningsstrukturen i AaB for at oplyse Claudio Filippi.

Den form for vidensuddeling er essentiel i Poul Buus’ arbejde. Derfor tager han, så ofte han kan, på inspirationsture til store klubber i udlandet. De seneste par år har han været af sted med Nikolai Pold i Red Bull Leipzig og Ajax.

- Selvom man har været målmandstræner i så mange år, som jeg har, så opdager man altid noget nyt, når man får nye indtryk i andre klubber. Og jeg tror, det er endnu vigtigere, jo ældre man bliver. Det er simpelthen så vigtigt for mig. Det giver ny energi, og nu brænder jeg bare for at komme tilbage på træningsbanen efter ferien og komme i gang igen, siger Poul Buus.

Tags på denne nyhed

Søg Hele Nordjyllands Håndsrækning for foråret 2018

21. december 2017 kl. 12:14

Hele Nordjyllands Håndsrækning doneres halvårligt ubeskåret til gode formål i Region Nordjylland, og siden oprettelsen har AaB doneret til seks gode formål i Region Nordjylland:

 

Børn i sorg - Sorggrupperne i Aars - efterår 2017 - 109.850 kr.

Kildehuset Fountainhouse – forår 2017 – 32.249 kr.

Broen Aalborg - efterår 2016 - 69.093 kr.

Hjerterummet og Cykel20 - forår 2016 - 57.357 kr.

The Back To Life Project - efterår 2015 - 66.410 kr.

Headspace Aalborg - forår 2015 - 54.337 kr.

 

Nu skal der findes en modtager af Hele Nordjyllands Håndsrækning for foråret 2018, og dit projekt, behandlingscenter, værested, forening eller noget helt andet kan også komme i betragtning. Kun fantasien sætter grænser, så længe der er tale om et nordjysk formål, som hverken har kommerciel eller politisk karakter.

Ønsker du at søge, eller kender du en forening, organisation eller et andet formål, der kunne have fordel af at søge Hele Nordjyllands Håndsrækning, så er det nu, muligheden er åben. Klik på knappen herunder for at gå til ansøgningsskemaet.

Ansøgningsfristen for Hele Nordjyllands Håndsrækning for foråret 2018 er 1. februar.

Om Hele Nordjyllands Håndsrækning

AaB og Spar Nord Fonden donerer to kroner pr. fremmødt tilskuer til Alka Superligahjemmekampe på Aalborg Portland Park til et godt formål i Region Nordjylland. 

Pengene vil halvårligt blive doneret ubeskåret til et godt formål i Region Nordjylland.

Der kan være tale om foreninger, et værested, et behandlingscenter eller noget helt fjerde. Kun fantasien sætter grænser, men der skal dog være tale om et formål, der hverken har kommerciel eller politisk karakter. Udover at donationen skal gå til en god sag, skal modtageren også have postadresse i Region Nordjylland.

Et udvalg bestående af formand for AaB Support Club Mads Aagaard, AaB-anfører Rasmus Würtz, bankdirektør i Spar Nord John Lundsgaard, administrerende direktør i AaB Stephan Schors og presse- og kommunikationschef i AaB Brian Andersen vil blandt de indkomne ansøgninger udvælge tre af disse, som herefter kommer til afstemning her på aabsport.dk.

Modtageren af Hele Nordjyllands Håndsrækning offentliggøres umiddelbart før forårets første hjemmekamp i Alka Superligaen mod Brøndby I.F. den 18. februar.

Tidligere modtagere af Hele Nordjyllands Håndsrækning:    

Børn i sorg - Sorggrupperne i Aars - efterår 2017 - 109.850 kr.

Kildehuset Fountainhouse – forår 2017 – 32.249 kr.  

Broen Aalborg - efterår 2016 - 69.093 kr.  

Hjerterummet og Cykel20 - forår 2016 - 57.357 kr.  

The Back To Life Project - efterår 2015 - 66.410 kr.  

Headspace Aalborg - forår 2015 - 54.337 kr.

Tags på denne nyhed

Læs AaB's årbog for 2017

21. december 2017 kl. 08:53

Den 148-sider store årbog kan læses via linket herunder. I bogen finder du information om resultater fra alle hold i AaB's moderklub, AaB af 1885, inklusiv Alka Superliga-mandskabet.

Ligeledes er der også indlæg fra administrerende direktør Stephan Schors og sportsdirektør Allan Gaarde i årbogen.

Tags på denne nyhed

AaB Fanshop holder åbent i dag

20. december 2017 kl. 08:37

Her holder AaB’s merchandise-butik igen åbent, således du har mulighed for at købe alt hvad du mangler til AaB-fans i alle aldre.

Se blandt andet den nye flotte håndsrækningstrøje, sengesæt til børn og voksne eller nogen af de mange andre produkter som huer, vanter, halstørklæder, sko m.m.

Naturligvis kan du også købe masser af forskellige lækre ting fra hummel – enten som del af AaB’s fankollektion eller som del af spillernes beklædningskollektion.

Kig forbi Aalborg Portland Park og besøg fanshoppen i foyeren onsdag fra kl. 15.00-20.00.

Bemærk at det i dag er sidste gang i år at fanshoppen holder åbent. Herefter vil butikken være lukket hele januar, inden der igen åbnes i forbindelse med starten på forårssæsonen i Alka Superligaen i starten af februar måned.

Har du ikke mulighed for at besøge butikken kan du naturligvis også bestille dine julegaver online på webshoppen. Husk at sidste frist for bestilling inden jul er i dag 21. december kl. 12.00. Webshoppen vil efter fredag 23. december holde lukket frem til 2. januar. Du kan naturligvis stadig bestille produkter, men ordrer vil først blive ekspederet og afsendt efter nytår.

Tags på denne nyhed

Sidste frist for julegaver onsdag

19. december 2017 kl. 10:44

Har du endnu ikke bestilt dine julegaver på AaB's webshop, så er onsdag middag sidste frist for at gøre dette, såfremt du gerne vil modtage din ordre inden 24. december.

Ordrer der indløber efter dette tidspunkt vil naturligvis også blive afsendt hurtigst muligt, men sandsynligheden for at de når frem til juleaften er ikke lige så stor som ved bestilling inden onsdag kl. 12.00.

Husk også at du onsdag fra kl. 15.00-20.00 kan købe dine AaB-julegaver i AaB Fanshop, som du finder i foyeren på Aalborg Portland Park.

AaB fanshop lukket i januar

AaB's fanshop på Aalborg Portland holder lukket hele januar, men åbner naturligvis igen når bolden atter ruller i Alka Superligaen i februar.