Ahlmann og Pohl udtaget til ligalandsholdet

11. december 2017 kl. 13:19

Landstræner Åge Hareide har således inkluderet de to AaB'ere i den 23-mand store ligalandsholdstrup, der 6. januar sætter kursen mod Abu Dhabi.

Her skal det danske ligalandshold møde det svenske ligalandshold, der blandt andet inkluderer AaB's Jacob Rinne, ligesom man forventer at møde en endnu unavngiven modstander.

Jakob Ahlmann er foreløbig noteret for to A-landskampe og 19 U-landskampe, mens Jannik Pohl har repræsenteret Danmark i 31 U-landskampe, hvor det også er blevet til fem scoringer.

Endelig kan det nævnes, at den tidligere AaB-spiller Lasse Nielsen også er udtaget til ligalandsholdstruppen.

AaB TV: Sammendrag af AaB-FC København

11. december 2017 kl. 07:41 af Rasmus Estrup

AaB slutter året med uafgjort mod FC København

10. december 2017 kl. 17:55 af Rasmus Estrup

AaB spillede 1-1 mod FC København, da de forsvarende danske mestre gæstede Aalborg Portland Park søndag eftermiddag. Filip Lesniak scorede for AaB, mens Federico Santander udlignede for FC København.

Resultatet betyder at AaB overvintrer på syvendepladsen i Alka Superligaen med 26 point.

Foran et veloplagt hjemmepublikum fik Hele Nordjyllands Hold den bedst tænkelige start. I kampens første minut fik Jannik Pohl presset gæsternes midterforsvar, som med en sløj clearing sendte bolden i fødderne på Edison Flores. Peruaneren missede sit skud, men læderet røg over til Filip Lesniak. Fra målfeltets bue sparkede den slovakiske midtbanespiller køligt bolden langs jorden ind i netmaskerne ude ved den ene stolpe, mens en sagesløs Robin Olsen stod stille. 1-0 til AaB.

De efterfølgende 20 minutter stod AaB solidt defensivt og forsøgte samtidig at skabe enkelte muligheder modsat, men den sidste skarphed manglede i de afgørende afleveringer, før det kunne føre til chancer.

Da FC København dog ikke havde formået at skabe noget, foretog gæsterne allerede efter 20 minutter en taktisk udskiftning, hvor forsvarsspiller Denis Vavro blev taget ud til fordel for Rasmus Falk.

Netop indskiftede Rasmus Falk kom tre minutter senere til en stor chance. Efter et gennembrud i AaB's højre forsvarsside blev et indlæg sendt i retning af Rasmus Falk. Kantspilleren, der stod omkring straffesparkspletten, trykkede af, men afslutningen blev blokeret til hjørne.

Kort efter var det så AaB's tur til igen at true FC København. Yann Rolim fik efter et godt fremstød sendt kuglen ind over til Jannik Pohl, som dog fik dirigeret bolden ud til målspark.

En halv time inde i opgøret fik FC København sin anden store chance. Pieros Sotiriou kontrollerede en høj bold ned til afslutning i AaB-feltet, men Jores Okore fik kastet sig ned og blokeret skuddet.

For gæsterne var tredje gang dog lykkens gang. Nicolaj Thomsen slog et indlæg ind i AaB-feltet, hvor Federico Santander med en flot flugter tordnede læderet ind højt ved nærmeste stolpe til 1-1.

I minutterne efter målet fik Yann Rolim forsøgt sig et par gange, men uden held.

Lige inden pausefløjtet kom Pieros Sotiriou til en stor skudmulighed, men forsøget blev blokeret af AaB-defensiven, og de to hold kunne gå til pause ved stillingen 1-1.

Efter pausen fik Jannik Pohl og Benjamin Verbic begge afsluttet uden for rammen i de første minutter. Sidstnævnte fik også en hovedstødsmulighed, men hovedstødet var ikke i nærheden af målet.

Det var til gengæld en chance fra Yann Rolim fem minutter efter pausen. Brasilianeren kom med gode driblinger forbi gæsternes forsvar og var alene med Robin Olsen, men den svenske keeper leverede en pragtredning på Yann Rolims afslutning.

Tre minutter efter fik FC København to gode muligheder. Den første sparkede Pieros Soitirious tæt forbi, mens Benjamin Verbic gjorde ham kunsten efter minuttet senere.

I 70. minut kom AaB frem til en ny stor chance. Edison Flores fandt med en perfekt stikning en fri Jannik Pohl, der var en-mod-en med Robin Olsen, men AaB-angriberen sendte sin afslutning lige forbi fjerneste stolpe.

Tre minutter senere blev Edison så spillet i afslutterens rolle af Jakob Ahlmann, men peruanerens træf fra FC Københavns felt gik forbi.

Ti minutter før tid fik AaB bolden i nettet, men Kasper Pedersen, der headede bolden ind, blev dømt offside.

I 84. minut kom indskiftede Rasmus Thellufsen til afslutning efter en omstilling, men skuddet fra distancen sad lige på Robin Olsen.

Det lykkedes hverken gæsterne eller Hele Nordjyllands Hold at skabe den afgørende målchance mod slutningen. Derfor endte kampen 1-1.

Da det var efterårets sidste kamp betyder resultatet, at AaB overvintrer på syvendepladsen i Alka Superligaen med samme pointantal som FC København på sjettepladsen og et point op til fjerdepladsen.

AaB starter foråret i Alka Superligaen på udebane mod Silkeborg I.F.

Matchfacts - Alka Superligaen, 19. spillerunde

AaB-FC København 1-1 (1-1)
1. min 1-0 Filip Lesniak, 33. min. 1-1 Federico Santander,
Advarsler AaB: Ingen
Advarsler: FC København: Benjamin Verbic (78)
6.835 tilskuere på Aalborg Portland Park

AaB (3-4-3): Jacob Rinne, Kasper Pedersen, Jores Okore, Jakob Blåbjerg, Frederik Børsting, Rasmus Würtz, Filip Lesniak, Jakob Ahlmann (76: Rasmus Thellufsen), Yann Rolim (63: Kasper Risgård), Jannik Pohl (84: Pavol Safranko), Edison Flores.

FC København (3-5-2): Robin Olsen, Denis Vavro (20: Rasmus Falk), Michael Lüftner, Nicolai Boilesen, Nicolaj Thomsen (46: Tom Høgli), William Kvist, Zeca, Benjamin Verbic, Pierre Bengtsson, Federico Santander (66: Andrija Pavlovic), Pieros Sotiriou.

Dommer: Jørgen Daugbjerg Burchardt

Vinder af dagens adventspræmie er fundet

10. december 2017 kl. 12:00

Søren hedder den heldige vinder af adventspræmien til en værdi af 2.000 kr.
Han er kontaktet af AaB via e-mail.

Præmien indeholder

• Den nye håndsrækningstrøje
  • Football Manager Limited Edition 2018
  • Bogen ”Superligaen i 25 år” fra Alka
  • Signeret kampbrugt Select fodbold

Du kan hver dag frem til jul skrabe AaB’s skrabejulekalender og få et lod i konkurrencen om den ugentlige adventspræmie.
AaB udlodder ligeledes 20 billetter hver dag til 20 heldige deltagere.

Skrab nu og få en lod med om næste søndags præmie.