Aalborg Portland Park er efterårets bedste bane

13. december 2017 kl. 09:20 af Rasmus Estrup

Hvert år kårer Spillerforeningen sammen med Superligaens anførere Danmarks Bedste Bane. Mens vinderen af Danmarks Bedste Bane 2017/18 først findes engang i foråret, står det efter efterårets sidste spillerunde klart, at efterårets bedste bane er at finde på Aalborg Portland Park i Aalborg.

- Der skal lyde en stor ros til teamet i Aalborg kommune, der står for at holde græstæppet i god stand. Det er vigtigt for os, at vi har en god bane, så vi har mulighed for at spille den fodbold på den måde, vi har ambitioner om at spille på, siger sportsdirektør Allan Gaarde, der inden sæsonen kunne have sin bekymringer om banens beskaffenhed. 

- Lige inden sæsonstart kørte DGI Landsstævne, hvor flere tusinde gymnaster indtog plænen på Aalborg Portland Park. Vi frygtede, at det ville sætte sine spor. Men selv her sidst på året har banen været i god stand, så teamet i Aalborg kommune har ydet en særlig indsats, siger sportsdirektøren. 

Med en gennemsnitsbedømmelse på 4,50 ligger AaB’s hjemmebane alene i front foran henholdsvis Brøndby Stadion, der blev kåret til Danmarks Bedste Bane 16/17, og MCH Arena, der løb med hæderen i 15/16- og 12/13-sæsonen.

Efterårets bedste bane koster 900.000

Mændene bag græstæppet på Aalborg Portland Park hedder Preben Larsen og John Larsen. De er ansat af Aalborg kommune, der ejer AaB’s hjemmebane og har ansvaret for banen. Erik Johnsen, der er parkforvalter i Aalborg kommune, oplyser yderligere, at budgettet til banen er på 900.000 kroner om året. Et budget, der udelukkende bruges på selve banen – ikke tribuner, boder eller lignende.

I Aalborg er det ifølge Erik Johnsen et område, der bliver prioriteret, og som særligt de to groundsmen værner om. Derfor glæder det også Thomas Lindrup, der chef for spillerrådgivning i Spillerforeningen, at aalborgensernes arbejde med banen har båret frugt.

- Jeg glæder mig selvfølgelig over, at der er tæt konkurrence i toppen, og at banen i Aalborg er så god, som spillerne giver udtryk for. Hverken vi eller spillerne forventer andet. Men derfor er det jo alligevel vigtigt at fremhæve og hylde de gode baner, siger Thomas Lindrup til spillerforeningens hjemmeside.  

Han peger på, at gode trænings- og kampbaner er en forudsætning i professionel fodbold.

- Banerne er fodboldspillernes arbejdsplads. Det er spillernes kontor. Gode baner giver både gode forhold for spillerne og bidrager positivt til produktet. Det vinder alle på. Det er professionel fodbold, og spillerne yder en enorm indsats for konstant at blive bedre. Det kræver, at de også har gode rammer for at videreføre den indsats på banen – uanset om det er til træning eller kamp, Thomas Lindrup. 

Stillingen efter 19. spillerunde

Aalborg Portland Park (AaB): 4,50
Brøndby Stadion (Brøndby IF): 4,40
MCH Arena (FC Midtjylland): 4,30
Sydbank Park (SønderjyskE): 3,89
Ceres Park (AGF): 3,67
BioNutria Park Randers (Randers FC): 3,63
EWII Park (OB): 3,50
Lyngby Stadion (Lyngby): 3,12
Telia Parken (FC København): 3,00
DS Arena (Hobro): 2,75
CASA Arena Horsens (AC Horsens): 2,56
Helsingør Stadion (Helsingør): 2,40
JYSK Park (Silkeborg IF): 2,33
Right to Dream Park (FC Nordsjælland): 2,30

Om Danmarks Bedste Bane

Spillerforeningen kårer sammen med Superligaens 14 anførere hvert år Danmarks Bedste Bane. Jagten på den bedste bane blev skudt i gang fra forårssæsonens start i 2012. Udeholdenes anførere bedømmer efter hver runde kampbanerne. Målet er bedre baner og bedre fodbold.

Bygget på erfaringer fra England, Holland og Australien er målet at forbedre baneforholdene i den bedste danske række og samtidig hædre de klubber og groundsmen, der yder en særlig indsats for at forbedre spillernes betingelser på banen.

Rent praktisk foregår ratingen ved, at udebaneholdenes anførere efter hver kamp sender en SMS med en helhedsbedømmelse af banen fra 1-5; fra elendig til fantastisk. Ved sæsonens afslutning bliver Danmarks Bedste Bane fundet baseret på det bedste gennemsnit.

Ratingen inkluderer alle Superligaens anførere.

Tags på denne nyhed

Køb dine julegaver i AaB Fanshop

13. december 2017 kl. 08:53

Her holder AaB’s merchandise-butik igen åbent, således du har mulighed for at købe alt hvad du mangler til AaB-fans i alle aldre.

Se blandt andet den nye flotte håndsrækningstrøje, sengesæt til børn og voksne eller nogen af de mange andre produkter som huer, vanter, halstørklæder, sko m.m.

Naturligvis kan du også købe masser af forskellige lækre ting fra hummel – enten som del af AaB’s fankollektion eller som del af spillernes beklædningskollektion.

Kig forbi Aalborg Portland Park og besøg fanshoppen i foyeren onsdag fra kl. 15.00-20.00. Fanshoppen har også åben onsdag 20. december, som samtidig er sidste åbningsdag i 2017.

Har du ikke mulighed for at besøge butikken kan du naturligvis også bestille dine julegaver online på webshoppen. Husk at sidste frist for bestilling inden jul er 21. december kl. 12.00.

Tags på denne nyhed

Ærgerlig afslutning for U/19 og U/17

12. december 2017 kl. 13:17 af Rasmus Estrup

U/19 Ligaen: 2-2 mod OB

AaB måtte nøjes med et point, da årets sidste kamp blev spillet lørdag, hvor OB gæstede Hornevej. 

OB fik et straffespark efter tre minutter, men gæsterne sparkede forbi Markus Iversens mål. Det efterfølgende målspark startede et AaB-angreb, som førte til en 1-0-scoring til hjemmeholdet. Wessam Abou Ali fandt Milad Samim, som trillede kuglen over målstregen til 1-0. 

Midt i første halvleg udlignede gæsterne til 1-1 efter en AaB-fejl, der førte til en OB-kontra. Men 10 minutter før pausefløjtet kom AaB foran 2-1. Denne gang blev et godt AaB-opspil eksekveret til fulde, da Wessam Abou Ali fra kanten af feltet flot tippede bolden over OB-målmanden til 2-1. 

Efter pausen fik OB dog udlignet efter 68 minutter, da de udnyttede endnu en AaB-fejl, som gav en omstilling. 

Med cirka ti minutter igen blev AaB's Emil Lagergaard udvist, men gæsterne formåede ikke at udnytte overtallet til at snuppe sejren. 

- Vi laver alt for mange tekniske fejl, som giver dem mange omstillinger, som gjorde ondt på os. Vi kom aldrig i kontrol over kampen, så det blev en meget rodet affære, hvor vi leverede en præstation, der var under det jævne, siger U/19-ligatræner Lasse Stensgaard. 

Efter denne efterårssæson indtager AaB sjettepladsen i den tætte U/19 Liga, hvor holdet med 18 point blot har to point op til andenpladsen. 

- Samlet set har vi pointmæssigt været godt med efter tre nederlag i de tre første kampe. Spillemæssigt er vi generelt blev bedre og bedre, og derfor er det træls, at vi her til sidst ikke længere har haft en opadgående kurve i spillet, siger Lasse Stensgaard. 

Første U/19-ligakamp i foråret spilles 24. februar på udebane mod Esbjerg fB. 

U/17 Ligaen: Nederlag på 1-0 til OB

I U/17 Ligaen sluttede AaB efteråret af med et hjemmebanenederlag til OB. 

Nordjyderne sad ellers på boldbesiddelsen og formåede at komme frem til flere store muligheder. OB's målmand blev tvunget til to store redninger, topscorer Mikkel Kaufmann ramte træværket og endelig blev en AaB-scoring annuleret for offside. 

I den anden ende af banen havde gæsterne over hele kampen to skud på mål, og det var nok til at snuppe sejren. Efter 54 minutter scorede AaB således kampens eneste mål på et straffespark. 

- Vi havde ikke marginalerne på vores side. Vi begik mange provokerede tekniske fejl, og det var, som om vi lige manglede de sidste fem procent. Vi havde ellers mulighederne for at komme på måltavlen, men heller ikke her, havde vi marginalerne med os, siger U/17-ligatræner David Olsen. 

I U/17 Ligaen ligger AaB efter sidste kamp i efteråret på tredjepladsen. 

- Trods en flad afslutning har efteråret generelt været tilfredsstillende. Vi har har fået et udtryk som et hold, og resultatmæssigt ligger vi i blandt toppen, som vi også havde forventet, siger David Olsen. 

Forårets første U/17-ligakamp spilles 24. februar på udebane mod Esbjerg fB.

Tags på denne nyhed

Ahlmann og Pohl udtaget til ligalandsholdet

11. december 2017 kl. 13:19

Landstræner Åge Hareide har således inkluderet de to AaB'ere i den 23-mand store ligalandsholdstrup, der 6. januar sætter kursen mod Abu Dhabi.

Her skal det danske ligalandshold møde det svenske ligalandshold, der blandt andet inkluderer AaB's Jacob Rinne, ligesom man forventer at møde en endnu unavngiven modstander.

Jakob Ahlmann er foreløbig noteret for to A-landskampe og 19 U-landskampe, mens Jannik Pohl har repræsenteret Danmark i 31 U-landskampe, hvor det også er blevet til fem scoringer.

Endelig kan det nævnes, at den tidligere AaB-spiller Lasse Nielsen også er udtaget til ligalandsholdstruppen.

Tags på denne nyhed

AaB TV: Sammendrag af AaB-FC København

11. december 2017 kl. 07:41 af Rasmus Estrup
Tags på denne nyhed